Dortmund – Augsburg 1:1 (kon.) | Mönchengladbach – Wolfsburg 1:2 (kon.) | Hamburger – Schalke 2:1 (kon.)
Frankfurt – Mainz 3:0 (kon.)
koniec
Borussia Dortmund
1:1 (0:1)
FC Augsburg
Utorok 20.12.2016, 20:00 • Signal Iduna Park, Dortmund • Nemecká Bundesliga • 16. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+2
    Obrovská hrúbka Weidenfellera! Domáci brankár zle rozohral a dal šancu Augsburgu na skórovanie! Weidenfeller následne svoj čin napravil, keď strelu Altintopa vyrazil na roh.
     
    90
    Striedanie v tíme FC Augsburg: z ihriska odchádza Či Tong-won, prichádza Halil Altintop.
    88. Pierre-Emerick Aubameyang (DOR)
     
    88
    Castro perfektne sklepol loptu pre Aubameyanga, ktorú jedovatou strelou preveril pozornosť Hitza. Ten strelu iba vyrazil, Castro ju ale nestihol doraziť. Do šance sa dostal aj Schürrle, jeho strelecký pokus končí mimo brány Augsburgu!
     
    87
    Pulisic sa príliš nerozpakoval a z hranice šestnástky vystrelil. Jeho prízemný pokus našiel iba rukavice Hitza.
     
    86
    Dnešné stretnutie sleduje 81 360 divákov.
     
    81
    Striedanie v tíme Borussia Dortmund: z ihriska odchádza Ousmane Dembèlé, prichádza André Schürrle.
     
    81
    Dembèlé sa dostal do dobrej pozície na center! Jeho pass zachytili dvaja obrancovia Augsburgu, ktorí sa zároveň zrazili, no v poslednej chvíli loptu dokázali pred Dembèlém odkopnúť. Pre tohto hráča to bola zároveň záverečná akcia zápasu.
     
    78
    Striedanie v tíme FC Augsburg: z ihriska odchádza Dominik Kohr, prichádza Gojko Kačar.
    77. Pierre-Emerick Aubameyang (DOR)
     
    77
    Aubameyangovi dnes jednoducho nie je súdené skórovať! Castro teraz poslal ukážkovú prihrávku za obranu Augsburgu, ale rýchlonohý zakončovateľ netriafa priestor brány Marwina Hitza!
     
    73
    Striedanie v tíme FC Augsburg: z ihriska odchádza Jan Morávek, prichádza Markus Feulner.
     
    71
    Striedanie v tíme Borussia Dortmund: z ihriska odchádza Šindži Kagawa, prichádza Gonzalo Castro.
     
    69
    Kagawa po strate lopty v strede ihriska okamžite zatiahol záchrannú brzdu a za cenu žltej karty zastavuje protiútok hostí.
     
    67
    Čo viac dodať? Götze našiel dobre orientujúceho sa Aubameyanga a ten chcel pôvodne vystreliť, nakoniec ale iba vrátil loptu pred bránu. Tam sa k strele dostával Merino, no jeho "strelecký pokus" míňa bránu Hitza.
     
    65
    Tvrdý zákrok Stafylidisa na Dembèlého. Ten zostáva ležať na zemi. Zaslúžená žltá karta.
     
    59
    Genialita Dembèlého sa opäť raz ukázala! Tento mladý hráč našiel vo vápne krásnou prihrávkou Kagawu, ktorý si mohol vybrať, ako so situáciou naloži. Stredopoliar Borussie však urobil to najhoršie čo mohol. Respektíve ani neurobil. Loptu prakticky vôbec netrafil a brankár Hitz si môže vydýchnuť.
     
    56
    Morávek pokračuje vo faulovaní. Čech opäť ponúka možnosť voľného kopu pre Borussiu. Po centri a odrazenej lopte sa k možnosti zakončiť dostal Kagawa, avšak Japonec bol dôsledne bránený Verhaeghom. Došlo tam ku kontaktu, ale hlavný rozhodca penaltu nepíska ani po tomto súboji!
     
    52
    Žltú kartu dostáva Daniel Baier (FC Augsburg).
     
    50
    Obrovská príležitosť Aubameyanga na gól! Christian Pulisic potiahol loptu z pravej strany a nasmeroval ju na tohto vysokého útočníka. Pierre-Emerick akrobaticky zakončil, brankár Hitz vyťahuje ďalší dobrý zákrok!
     
    49
    Mario Götze sa prebíjal vo vápne skrz Verhaegha a bol tam kontakt. Hlavný rozhodca Winkmann ale faul nepískal a do protiútoku vyrazili hostia. Strelec prvého gólu si zasekol Bender a technickou strelou iba míňa domácu bránu...
    47. Ousmane Dembèlé (DOR) - 1:1
     
    47
    Dortmund dal gól! Gól strelil OUSMANE DEMBÈLÉ. Toto bola blesková odpoveď po návrate späť na ihrisko! Dembèlé si pekne nabehol na prihrávku Kagawu, ktorý vysunul spoluhráča pred brankára Hitza. Francúz sa z minimálnej blízkosti dokázal trafiť presne a Borussia je späť v hre o tri body!
    Asistencia: Šindži Kagawa.
     
    46
    Striedanie v tíme Borussia Dortmund: z ihriska odchádza Marc Bartra, prichádza Sven Bender.
     
    41
    Štyri minúty pred koncom prvej časti poslal nadýchaný center do vápna Schmelzer. Na túto loptu si najvyššie vyskočil Aubameyang, ktorý tiesnený stopérom Augsburgu nedokázal ani presne zamieriť medzi tri tyče.
     
    36
    Možnosť na druhý gól pre Augsburg v priebehu troch minút! Teigl si však prihrávku do vápna nedokázal spracovať aj napriek tomu, že bol prakticky osamotený. Weidenfeller vybehol ako sa patrí a šancu zlikvidoval.
    33. Či Tong-won (AUG) - 0:1
     
    33
    FC Augsburg dal gól! Gól strelil ČI TONG-WON. Po kontroverznej situácii, keď sa počas prieniku Hinteregger pravdepodobne dopustil faulu na Bartru, sa k lopte dostal Morávek, ktorý našiel skvelo postaveného Čiho. Ten si loptu potiahol a hoci zoči-voči Weidenfellerovi na prvýkrát neuspel, dostal druhú šancu, ktorú využil. Odrazenú loptu poslal na druhýkrát do siete a nevýrazný Augsburg dáva svojmu súperovi lekciu z efektivity!
     
    30
    V dobrej streleckej pozícii sa ocitol Kagawa, ktorý z prvej pálil iba do miesta, v ktorom sa pohyboval Hitz. Aj túto strelu brankár Augsburgu chytil!
    27. Šindži Kagawa (DOR)
     
    27
    Skvelý center Schmelzera našiel hlavu Gintera, Hitz opäť pozorný! Brankár hostí vyráža na rohový kop!
     
    12
    Aubameyang naozaj vystrelil. Jeho pokus bol však viac technický ako razantný, Hitz sa po strele natiahol a nakoniec ju vyráža späť do hry. S následným odkopom mu už pomohli jeho spoluhráči z obrany.
    9. Mario Götze (DOR)
     
    9
    Mario Götze mohol byť hrdinom okamihu! Zlatý strelec z Majstrovstiev sveta 2014 si aj vďaka šťastene obohral dvoch protihráčov a zvnútra šestnástky po teči Kohra nastrelil tyč! Brankár Hitz sa márne naťahoval, nasleduje rohový kop!

    Viktor Kalinács

    Góly: 47. Dembèlé – 33. Či Tong-won

    Karty:   69. Kagawa (DOR) – 52. Baier (AUG), 65. Stafylidis (AUG)


    Držení míče: 68 % : 32 %.
    Střely na branku: 8:3. Střely mimo: 10:2. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 10:18.
    Borussia Dortmund: Weidenfeller – Ginter, Merino, Bartra (46. S. Bender), Schmelzer (C) – Pulisic, M. Götze, Weigl, Kagawa (71. G. Castro), Dembèlé (81. Schürrle) – Aubameyang.
    Náhradníci: Bonmann – S. Bender, Mor, Ramos, Passlack, Schürrle, G. Castro.

    FC Augsburg: Hitz – Verhaegh (C), Gouweleeuw, Hinteregger, Stafylidis – Kohr (78. Kačar), Baier – Teigl, Morávek (73. Feulner), Schmid – Či Tong-won (90. Altintop).
    Náhradníci: Luthe – Altintop, Feulner, Janker, Kačar, Usami, Günther-Schmidt.

    Rozhodca: Winkmann – Bandurski, Blos

    Diváci: 81 360