Slovensko – USA sk 7:3 (kon.) | Česko – Estónsko 8:2 (kon.)
koniec
Slovensko
7:3 (1:1, 3:0, 3:2)
USA
Štvrtok 08.12.2016, 09:00Majstrovstvá sveta mužov • O 9. - 12. miesto
Predzápasové kurzy
    54:57 Michal KROČKO - 7:3
     
    54:57
    Slovensko dalo gól!
    Výborná spolupráca našich reprezentantov priniesla upokojujúci siedmy gól. Dudovič prihrávkou priamo pred bránkou našiel voľného MICHALA KROČKA, ktorý sa iba oprel do loptičky a umiestnil ju za bezmocného gólmana USA. Asistencia: Michal Dudovič.
    51:49 Ryan WINKLER - 6:3
     
    51:49
    Tím USA práve strelil gól!
    Američania využili svoj rýchly prechod do útoku a znižujú už iba na rozdiel troch presných zásahov. Postaral sa o to RYAN WINKLER, ktorý svoju strelu umiestnil presne pod hornú žrď. Asistencia: Robin Brown.
     
    50:05
    Američania ešte ostali v ofenzíve a mohol z toho byť gól! Brown zakončoval esteticky priamo spred bránky, no jeho teč skončil iba vedľa ľavej žrde Turkovej svätyne.
     
    48:01
    Vylúčenie v tíme Slovensko (Ľuboš Šefčík).
    45:50 Ladislav GÁL - 6:2
     
    45:50
    Slovensko dalo gól!
    Naši reprezentanti predviedli nádhernú akciu na jeden dotyk. Na jej konci dostal loptičku LADISLAV GÁL a zakončením do odkrytej časti americkej bránky sa mýliť nemohol. Asistencia: Lukáš Řezanina.
    45:01 Ryan WINKLER - 5:2
     
    45:01
    Tím USA práve strelil gól!
    Je znížené a z tejto akcie sa zrejme Slovákom zakrútila hlava. Američania predviedli vynikajúce prenesenie hry z jednej strany na druhú a skvelú krížnu prihávku, po ktorej RYAN WINKLER zakončoval za bezmocne sa presúvajúceho Turka. Asistencia: Robin Brown.
     
    42:48
    Pozor ale aj na opačnej polovici palubovky, kde sa priamo pred bránku dostal McVey. Ten sa pokúšal vypichnúť loptičku Tukovi, ktorý ju nemal plne pod kontrolou. Našťastie pre Slovensko ale zakončenie z veľmi ťažkej pozície smerovalo iba vedľa žrde.
    41:29 Martin JOŠČÁK - 5:1
     
    41:29
    Slovensko dalo gól!
    Slováci sa presunuli do útoku a pridávajú aj svoj piaty gól. Nehilovu strelu ešte gólman USA dokázal vyraziť, ale iba do miest, kde operoval MARTIN JOŠČÁK, ktorý už okamžitou dorážkou skóroval. Asistencia: Peter Nehila.
    38:15 Marek BULKO - 4:1
     
    38:15
    Slovensko dalo gól!
    Naši chlapci skórujú vzápätí aj druhýkrát! MAREK BULKO dostal výbornú prihrávku k mantinelu na ľavej strane, nezaváhal a prudkou ranou poslal loptičku až do siete. Asistencia: Filip Čonka-Skyba.
    37:01 Adrián SZABO - 3:1
     
    37:01
    Slovensko dalo gól!
    Naši chlapci dokázali navýšiť svoj náskok na rozdiel dvoch gólov! DO štatistík sa zapisuje ADRIÁN SZABO, ktorý si po krížnej prihrávke potiahol loptičku od mantinelu na pravej strane a zakončil presne do protiľahlého hroného rohu za Frankom. . Asistencia: Michal Dudovič.
     
    33:34
    Plné ruky práce mal teraz Frank, ktorého sa spred bránky pokúšal prekvapiť Szabo. Amerucký gólman mal čo robiť, aby situáciu ustál.
    28:30 Lukáš UJHELYI - 2:1

    Zdroj: youtube
     
    28:30
    Slovensko dalo gól!
    Naši chlpaci dokázali využiť svoju prvú presilovku a prvýkrát v zápase sa ujímajú vedenia! Po krížnej prihrávke sa o to strelou z ľavej strany postaral LUKÁŠ UJHELYI. Asistencia: Filip Čonka-Skyba.
     
    27:37
    Vylúčenie v tíme USA (Reed Hearns).
     
    26:04
    Ďalšia nepríjemná strela našich chlapcov! Priamo do stredu útočnej polovice dostal prihrávku Grlický, ktorý sa napriahol a strieľal, no bránku súpera tesne minul.
     
    23:26
    Teraz sa však Slováci do zakončenia dostali a mohli sa ujať vedenia! Z ľavej strany sa k bránke pretlačil Komačka, ktorému ešte nabiehal Gál, ale prvý menovaný sa rozhodol vystreliť, s čím si Frank poradil.
     
    22:01
    Z ničoho nič sa teraz Američania dostali do nebezpečného zakončenia! Bol v ňom McVey, ktorý vystrelil z ľavej strany k protiľahlej žrdi, ale bránku napokon tesne minul.
     
    19:51
    Napokon z toho bola výborná šanca na skórovanie! Gál z ľavej strany prihral pred bránku, kam si v rýchlosti nabehol Řezanina, avšak ten Franka neprestrelil.
     
    17:17
    Ladislav Gál odviedol opäť kus výbornej práce! Náš hráč sa uvoľnil na ľavej strane a rútil sa na gólmana Franka, avšak ten sa mierne vysunul a strelecký pokus zneškodnil.
     
    13:17
    Vylúčenie v tíme Slovensko (Michal Kročko).
    09:47 Michal KROČKO - 1:1

    Zdroj: youtube
     
    09:47
    Slovensko dalo gól!
    Je vyrovnané! Sikorjak posunul loptičku na pravú stranu, kde bol takmer až pri mantineli MICHAL KROČKO a ten prudkou ranou prepálil všetko, čo mu stálo v ceste. Asistencia: Martin Sikorjak.
     
    07:40
    Mohlo byť vyrovnané! Bojovník Lukáš Ujhelyi vynikajúco zrýchlil na ľavej strane, natlačil sa až k žrdi a pálil, ale na Franka nevyzrel.
    05:09 Stefan ZIMMERMANN - 0:1

    Zdroj: youtube
     
    05:09
    Tím USA práve strelil gól!
    Naši chlapci výrazne pochybili v rozohrávke spred svojej bránky, loptičku poslali rovno na hokejku súpera a je z toho otvárací gól. STEFAN ZIMMERMANN sa sám pred Turkom nemohol mýliť. Asistencia: Ryan Winkler.
     
    02:46
    Naši chlapci vložili hokejku do súperovho pokusu o rozohrávku a bola z toho nepríjemná strela Nehilu, ale gólman USA si poradil. Hostia následne bleskovo rozohrali a strieľali na opačnej strane, no iba mimo priestoru troch žrdí.

    Veronika Pancuráková

    Góly a asistencie: 10. Kročko (Sikorjak), 29. Ujhelyi (Čonka-Skyba), 38. Szabo (Dudovič), 39. Bulko (Čonka-Skyba), 42. Joščák (Nehila), 46. Gál (Řezanina), 55. Kročko (Dudovič) – 6. Zimmermann (Winkler), 46. Winkler (Brown), 52. Winkler (Brown)


    Slovensko: Turek (Mazák! – Řezanina, Komačka, Kročko, Sikorjak, Koščo, Bulko, Szabo, Šefčík – Gál, Matejka, Heleš – Nehila, Joščák, Dudovič – Čonka-Skyba, Grlický, Ujhelyi – Kubovič
    USA: Frank (Payne) – Miller, Lanzlinger, Vaha-Vahe, Hearns, Binder, Hiram, Olsen, Nunez – Zimmermann, Winkler, Brown – Granvald, McVey, Hansen – Eriksson, Fischer, Aa – Hart

    Rozhodca: Andersson, Wissman