Slovensko – USA sk 7:3 (kon.) | Česko – Estónsko 8:2 (kon.)
koniec
Slovensko
7:3 (1:1, 3:0, 3:2)
USA
Štvrtok 08.12.2016, 09:00Majstrovstvá sveta mužov • O 9. - 12. miesto
Predzápasové kurzy
     
    Slovenskí florbalisti zvládli duel proti Američanom bez vážnejších komplikácií a zajtra o 12:00 si zahrajú o umiestnenie na konečnom deviatom mieste proti súperovi, ktorého spoznajú dnes popoludní. Bude to víťaz z dvojice Kanada – Lotyšsko. S týmto konštatovaním sa s vami pre dnešok lúčime. Ďakujeme za pozornosť a prajeme vám príjemný zvyšok dňa. (11:09:48)
    Lukáš Řezanina a Marek Bulko pozdravujú domov na Slovensko

    Zdroj: youtube
     
    Najlepší hráči zápasu:
    Slovensko: Adrián Szabo
    USA: Ryan Winkler
    Ľuboš Šefčík a jeho úprimná radosť z triumfu

    Zdroj: youtube
     
    Koniec zápasu.
     
    59:53
    Američania boli v útoku nepresní a loptičku už za Turkovou bránkou držia naši reprezentanti. V zápase sa už nič nestane.
     
    59:00
    Začína sa posledná minúta tohto zápasu. Pri loptičke sú hráči USA, ktorí sa ešte pokúsia niečo vymyslieť v ofenzíve.
     
    58:40
    Ujhelyi si nabehol pred bránku, kam doskákala odrazená loptička, ale zakončiť už nedokázal. Američania si v defenzíve dávajú veľký pozor, štatistiky gólmana Franka už viac pokaziť nechcú.
     
    57:56
    Dudovič po pravej strane potiahol akciu a prihral Šefčíovi, ale ten bol napokon rýchlo pokrytý a strieľať nemohol. O loptičku preto Slovensko príde.
     
    57:00
    Začína sa posledná trojminútovka tohto duelu. Slovensko má na konte pohodlný štvorgólový náskok a smeruje za víťazstvom.
     
    56:33
    Američania pozbierali loptičku za svojou bránkou a pokúsia sa ešte rozohrať útočnú akciu.
    54:57 Michal KROČKO - 7:3
     
    54:57
    Slovensko dalo gól!
    Výborná spolupráca našich reprezentantov priniesla upokojujúci siedmy gól. Dudovič prihrávkou priamo pred bránkou našiel voľného MICHALA KROČKA, ktorý sa iba oprel do loptičky a umiestnil ju za bezmocného gólmana USA. Asistencia: Michal Dudovič.
     
    54:08
    Slovensko získalo loptičku a prešlo s ňou do útoku. Gál tam však nemal komu prihárvať, tak zvolil iba jej posunutie za bránku.
     
    53:22
    Súpera sa nám zatiaľ darí držať mimo streleckých pozícií, ale Američania sú naozaj veľmi aktívni a svojím pohybom uberajú našim chlapcom veľké množstvo síl.
     
    52:34
    Tretí gól dodal Američanom psychické odhodlanie a vďaka nemu sa teraz tlačia pred Turka. Slovensko si musí dať v defenzíve veľký pozor.
    51:49 Ryan WINKLER - 6:3
     
    51:49
    Tím USA práve strelil gól!
    Američania využili svoj rýchly prechod do útoku a znižujú už iba na rozdiel troch presných zásahov. Postaral sa o to RYAN WINKLER, ktorý svoju strelu umiestnil presne pod hornú žrď. Asistencia: Robin Brown.
     
    51:40
    Naši chlapci sa presunuli do útoku a pokračujú v svojej aktivite. Na ľavej strane sa teraz niektorý z reprezentantov pokúšal nájsť Dudoviča, no tomu loptička preskočila hokejku a zakončiť nestihol.

    Veronika Pancuráková

    Góly a asistencie: 10. Kročko (Sikorjak), 29. Ujhelyi (Čonka-Skyba), 38. Szabo (Dudovič), 39. Bulko (Čonka-Skyba), 42. Joščák (Nehila), 46. Gál (Řezanina), 55. Kročko (Dudovič) – 6. Zimmermann (Winkler), 46. Winkler (Brown), 52. Winkler (Brown)


    Slovensko: Turek (Mazák! – Řezanina, Komačka, Kročko, Sikorjak, Koščo, Bulko, Szabo, Šefčík – Gál, Matejka, Heleš – Nehila, Joščák, Dudovič – Čonka-Skyba, Grlický, Ujhelyi – Kubovič
    USA: Frank (Payne) – Miller, Lanzlinger, Vaha-Vahe, Hearns, Binder, Hiram, Olsen, Nunez – Zimmermann, Winkler, Brown – Granvald, McVey, Hansen – Eriksson, Fischer, Aa – Hart

    Rozhodca: Andersson, Wissman