Slovensko – USA sk 7:3 (kon.) | Česko – Estónsko 8:2 (kon.)
koniec
Slovensko
7:3 (1:1, 3:0, 3:2)
USA
Štvrtok 08.12.2016, 09:00Majstrovstvá sveta mužov • O 9. - 12. miesto
Predzápasové kurzy
     
    Slovenskí florbalisti zvládli duel proti Američanom bez vážnejších komplikácií a zajtra o 12:00 si zahrajú o umiestnenie na konečnom deviatom mieste proti súperovi, ktorého spoznajú dnes popoludní. Bude to víťaz z dvojice Kanada – Lotyšsko. S týmto konštatovaním sa s vami pre dnešok lúčime. Ďakujeme za pozornosť a prajeme vám príjemný zvyšok dňa. (11:09:48)
    Lukáš Řezanina a Marek Bulko pozdravujú domov na Slovensko

    Zdroj: youtube
     
    Najlepší hráči zápasu:
    Slovensko: Adrián Szabo
    USA: Ryan Winkler
    Ľuboš Šefčík a jeho úprimná radosť z triumfu

    Zdroj: youtube
     
    Koniec zápasu.
     
    59:53
    Američania boli v útoku nepresní a loptičku už za Turkovou bránkou držia naši reprezentanti. V zápase sa už nič nestane.
     
    59:00
    Začína sa posledná minúta tohto zápasu. Pri loptičke sú hráči USA, ktorí sa ešte pokúsia niečo vymyslieť v ofenzíve.
     
    58:40
    Ujhelyi si nabehol pred bránku, kam doskákala odrazená loptička, ale zakončiť už nedokázal. Američania si v defenzíve dávajú veľký pozor, štatistiky gólmana Franka už viac pokaziť nechcú.
     
    57:56
    Dudovič po pravej strane potiahol akciu a prihral Šefčíovi, ale ten bol napokon rýchlo pokrytý a strieľať nemohol. O loptičku preto Slovensko príde.
     
    57:00
    Začína sa posledná trojminútovka tohto duelu. Slovensko má na konte pohodlný štvorgólový náskok a smeruje za víťazstvom.
     
    56:33
    Američania pozbierali loptičku za svojou bránkou a pokúsia sa ešte rozohrať útočnú akciu.
    54:57 Michal KROČKO - 7:3
     
    54:57
    Slovensko dalo gól!
    Výborná spolupráca našich reprezentantov priniesla upokojujúci siedmy gól. Dudovič prihrávkou priamo pred bránkou našiel voľného MICHALA KROČKA, ktorý sa iba oprel do loptičky a umiestnil ju za bezmocného gólmana USA. Asistencia: Michal Dudovič.
     
    54:08
    Slovensko získalo loptičku a prešlo s ňou do útoku. Gál tam však nemal komu prihárvať, tak zvolil iba jej posunutie za bránku.
     
    53:22
    Súpera sa nám zatiaľ darí držať mimo streleckých pozícií, ale Američania sú naozaj veľmi aktívni a svojím pohybom uberajú našim chlapcom veľké množstvo síl.
     
    52:34
    Tretí gól dodal Američanom psychické odhodlanie a vďaka nemu sa teraz tlačia pred Turka. Slovensko si musí dať v defenzíve veľký pozor.
    51:49 Ryan WINKLER - 6:3
     
    51:49
    Tím USA práve strelil gól!
    Američania využili svoj rýchly prechod do útoku a znižujú už iba na rozdiel troch presných zásahov. Postaral sa o to RYAN WINKLER, ktorý svoju strelu umiestnil presne pod hornú žrď. Asistencia: Robin Brown.
     
    51:40
    Naši chlapci sa presunuli do útoku a pokračujú v svojej aktivite. Na ľavej strane sa teraz niektorý z reprezentantov pokúšal nájsť Dudoviča, no tomu loptička preskočila hokejku a zakončiť nestihol.
     
    50:05
    Američania ešte ostali v ofenzíve a mohol z toho byť gól! Brown zakončoval esteticky priamo spred bránky, no jeho teč skončil iba vedľa ľavej žrde Turkovej svätyne.
     
    50:01
    Naši chlapci hru v početnej nevýhode zvládli a od tejto chvíle pokračujú v plnom počte.
     
    49:50
    Na palubovke sa stále nič nemení. Slovensko sa vynikajúco bráni a čaká na návrat vylúčeného spoluhráča.
     
    49:11
    Druhýkrát v rade sme dokázali loptičku vyhodiť do bezpečia a jedným hráčom dokonca aj vysoko forčekujeme. Američania sa nevedia dostať pred slovenskú bránku.
     
    48:47
    Slovensko čelilo v úvode oslabenia náporu zo strany súpera, ale napokon dokázalo odolať a loptičku odpálilo do bezpečia.
     
    48:01
    Vylúčenie v tíme Slovensko (Ľuboš Šefčík).
     
    47:00
    Štvorgólová strata vo florbale veľa neznamená a Američania si to veľmi dobre uvedomujú. Aj preto sa teraz naši súperi pokúšajú založiť novú ofenzívnu akciu.
    45:50 Ladislav GÁL - 6:2
     
    45:50
    Slovensko dalo gól!
    Naši reprezentanti predviedli nádhernú akciu na jeden dotyk. Na jej konci dostal loptičku LADISLAV GÁL a zakončením do odkrytej časti americkej bránky sa mýliť nemohol. Asistencia: Lukáš Řezanina.
    45:01 Ryan WINKLER - 5:2
     
    45:01
    Tím USA práve strelil gól!
    Je znížené a z tejto akcie sa zrejme Slovákom zakrútila hlava. Američania predviedli vynikajúce prenesenie hry z jednej strany na druhú a skvelú krížnu prihávku, po ktorej RYAN WINKLER zakončoval za bezmocne sa presúvajúceho Turka. Asistencia: Robin Brown.
     
    43:58
    Slovensko sa rýchlo vrátilo do ofenzívy. Loptičku si tam k bránke potiahol Dudovič a skúsil to strelecky, ale Frank odolal.
     
    42:48
    Pozor ale aj na opačnej polovici palubovky, kde sa priamo pred bránku dostal McVey. Ten sa pokúšal vypichnúť loptičku Tukovi, ktorý ju nemal plne pod kontrolou. Našťastie pre Slovensko ale zakončenie z veľmi ťažkej pozície smerovalo iba vedľa žrde.
     
    42:00
    Všetko nasvedčuje tomu, že Slováci tento duel bez väčšieho zaváhania zvládnu aj napriek tomu, že v úvode prehrávali. Naši reprezentanti zvýšili efektivity i bojovnosť a sú jednoznačne lepší.
    41:29 Martin JOŠČÁK - 5:1
     
    41:29
    Slovensko dalo gól!
    Slováci sa presunuli do útoku a pridávajú aj svoj piaty gól. Nehilovu strelu ešte gólman USA dokázal vyraziť, ale iba do miest, kde operoval MARTIN JOŠČÁK, ktorý už okamžitou dorážkou skóroval. Asistencia: Peter Nehila.
     
    40:56
    Slováci budú rozohrávať spoza svojej bránky, ale Američania veľmi nepríjemne forčekujú.
     
    40:22
    Aj prvé buly tretej tretiny vyhrali Američania, ktorí sa dlhým pasom ihneď dostali pred našu bránku, ale tam loptičku pred Turkom upratala defenzíva.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Druhá dvadsaťminútovka priniesla zo strany Slovenska efektívnejší výkon. Naši chlapci sa vďaka tomu dostali už do trojgólového náskoku, ktorý Američania len tak ľahko určite nezmažú.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:00
    Začala sa posledná minúta tejto tretiny. Slovensko má na palubovke všetko plne pod kontrolou.
    38:15 Marek BULKO - 4:1
     
    38:15
    Slovensko dalo gól!
    Naši chlapci skórujú vzápätí aj druhýkrát! MAREK BULKO dostal výbornú prihrávku k mantinelu na ľavej strane, nezaváhal a prudkou ranou poslal loptičku až do siete. Asistencia: Filip Čonka-Skyba.
    37:01 Adrián SZABO - 3:1
     
    37:01
    Slovensko dalo gól!
    Naši chlapci dokázali navýšiť svoj náskok na rozdiel dvoch gólov! DO štatistík sa zapisuje ADRIÁN SZABO, ktorý si po krížnej prihrávke potiahol loptičku od mantinelu na pravej strane a zakončil presne do protiľahlého hroného rohu za Frankom. . Asistencia: Michal Dudovič.
     
    35:48
    Našim chlapcom sa však pre vysoký forčeking svojho súpera nepodarilo rozohrať. Loptičku nám vypichol McVey.
     
    35:00
    Začína sa posledná päťminútovka prvej tretiny. Loptičky sa opäť zmocnilo Slovensko.
     
    34:19
    Hráči USA sa nenápadne dostali za stredovú čiaru a Brown to ihneď skúsil skrytou strelou. Tá skončila našťastie pre slovenský tím iba tesne vedľa Turkovej bránky.
     
    33:34
    Plné ruky práce mal teraz Frank, ktorého sa spred bránky pokúšal prekvapiť Szabo. Amerucký gólman mal čo robiť, aby situáciu ustál.
     
    32:22
    Američania sa presunuli do útoku, kde to skúšali spoza bránky, ale Hearns v súboji s Řezaninom ju posunuli a zakončenie nemohlo prísť.
     
    31:36
    Ujhelyi teraz zakončoval z ľavej strany od mantinelu, ale Frank si dal tentokrát väčší pozor. Nasledovať bude reklamná prestávka.
     
    30:00
    Úvodná polhodina zápasu je za nami. Slovensko je prvýkrát vo vedení a Američania budú musieť doťahovať jednogólové manko.
     
    29:11
    Slovensko sa ihneď pokúša svoj náskok aj navýšiť. Priamo pred bránkou trafil vyrazenú loptičku bekhendom Řezanina, no bránku tesne minul.
    28:30 Lukáš UJHELYI - 2:1

    Zdroj: youtube
     
    28:30
    Slovensko dalo gól!
    Naši chlpaci dokázali využiť svoju prvú presilovku a prvýkrát v zápase sa ujímajú vedenia! Po krížnej prihrávke sa o to strelou z ľavej strany postaral LUKÁŠ UJHELYI. Asistencia: Filip Čonka-Skyba.
     
    28:00
    Slováci hrajú svoju prvú presilovku v zápase. Začali tým, že sa usadili v útoku, ale súper im zatiaľ nedovolil zakončiť.
     
    27:37
    Vylúčenie v tíme USA (Reed Hearns).
     
    27:27
    Florbalisti USA napokon prenikli do ofenzívy, kde to skúsili strelou spoza obrany, ale tá skončila iba na hlúčiku tiel pred Turkom.
     
    26:30
    Američania si prevzali loptičku a budú rozohrávať z vlastnej obrannej polovice. Hostia chcú hru mierne upokojiť.
     
    26:04
    Ďalšia nepríjemná strela našich chlapcov! Priamo do stredu útočnej polovice dostal prihrávku Grlický, ktorý sa napriahol a strieľal, no bránku súpera tesne minul.
     
    25:00
    Prvá päťminútovka druhej tretiny je za nami. Slovenskí florbalisti pridali na aktivite a súperovi teraz poriadne znepríjemňujú život.
     
    24:20
    Slovensko stále ostáva pri loptičke, avšak teraz je už vo väčšj vzdialenosti od bránky súpera. Američania sa začali poctivejšie brániť.
     
    23:26
    Teraz sa však Slováci do zakončenia dostali a mohli sa ujať vedenia! Z ľavej strany sa k bránke pretlačil Komačka, ktorému ešte nabiehal Gál, ale prvý menovaný sa rozhodol vystreliť, s čím si Frank poradil.
     
    22:49
    Slováci chcú upokojiť situáciu a loptičku budú rozohrávať od svojej bránky. V tejto tretine sme ešte súvislejšiu útočnú akciu našich chlapcov nezaznamenali.
     
    22:01
    Z ničoho nič sa teraz Američania dostali do nebezpečného zakončenia! Bol v ňom McVey, ktorý vystrelil z ľavej strany k protiľahlej žrdi, ale bránku napokon tesne minul.
     
    21:10
    Hansen si potiahol loptičku za slovenskú bránku, ale tam neustál hru telom od Kročka a spadol na mantinel.
     
    20:48
    Američania to skúsili dlhou prihrávkou po ľavej strane, kde bol pri mantineli Lanzlinger, ale ten bol dobre bránený a o loptičku ihneď prišiel.
     
    20:05
    Aj v druhej tretine získali prvú loptičku americkí florbalisti, ktorí tak budú môcť založiť prvú ofenzívnu akciu.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Máme za sebou úvodnú tretinu, ktorá priniesla obojstranne bojovný florbal. Naši reprezentanti museli už od šiestej minúty doťahovať jednogólové manko, ale zásluhou Kročka ho zmazali ešte v prvej desaťminútovke. V druhej polovici tretiny sa museli aj brániť, no zvládli to bez inkasovania a do šatní tak odchádzajú za stavu 1:1.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:51
    Napokon z toho bola výborná šanca na skórovanie! Gál z ľavej strany prihral pred bránku, kam si v rýchlosti nabehol Řezanina, avšak ten Franka neprestrelil.
     
    19:22
    Hra sa prerušila a budeme rozohrávať spoza našej bránky. Slovensko má v záverečných sekundách ešte šancu na ofenzívnu akciu.
     
    18:50
    Florbalisti USA prešli do útoku, ale popri mantineli tam dokázali loptičku dosta iba za našu bránku. V závere si oba celky dávajú veľký pozor na akékoľvek zbytočné pochybenia.
     
    18:00
    Začína sa posledná dvojminútovka prvej tretiny. Loptičku majú na hokejkách Američania.
     
    17:17
    Ladislav Gál odviedol opäť kus výbornej práce! Náš hráč sa uvoľnil na ľavej strane a rútil sa na gólmana Franka, avšak ten sa mierne vysunul a strelecký pokus zneškodnil.
     
    15:54
    Eriksson si výborne pokryl loptičku a ťahal sa s ňou do zakončenia, ale naši obrancovia situáciu nepodcenili a vôbec mu nedovolili vystreliť. Vynikajúca defenzívna hra Slovenska.
     
    15:17
    Slovensko prečkalo úvodné oslabenie bez inkasovania, Kročko môže vybehnúť späť na hraciu plochu.
     
    14:29
    Naši chlapci opakovane vyhodili loptičku za stredovú čiaru. V oslabení bojujú veľmi obetavo a ďalší gól inkasovať rozhodne nechcú.
     
    14:17
    Slováci dokázali svojho súpera vytlačiť za polovicu. Američania budú musieť zakladať novú útočnú akciu.
     
    13:50
    Slovenskos a dostalo pod veľký tlak súpera. Američania sa držia v útoku a skúšajú to sériou prihrávok, avšak zatiaľ sa im nepodarilo presne zakončiť.
     
    13:17
    Vylúčenie v tíme Slovensko (Michal Kročko).
     
    13:10
    Florbalisti USA si vzali loptičku na svoje hokejky a pokúšajú sa presunúť do útoku, ale aj naši chlapci sú v defenzíve pozorní.
     
    11:05
    Naši chlapci držia loptičku na svojich hokejkách a operujú s ňou v útoku. Američania sa zatiaľ dobre bránia.
     
    10:00
    Slovenským reprezentantom sa veľkou bojovnosťou podarilo vyrovnať na 1:1 a do druhej polovice úvodnej tretiny tak môžu vstúpiť v podstate od začiatku.
    09:47 Michal KROČKO - 1:1

    Zdroj: youtube
     
    09:47
    Slovensko dalo gól!
    Je vyrovnané! Sikorjak posunul loptičku na pravú stranu, kde bol takmer až pri mantineli MICHAL KROČKO a ten prudkou ranou prepálil všetko, čo mu stálo v ceste. Asistencia: Martin Sikorjak.
     
    09:18
    Opäť sme prešli do útoku, kde to spoza obrany chcel skúsiť Řezanina, no jeho loptčka bola zblokovaná a ku gólmanovi ani nedošla.
     
    08:31
    Pozor však aj na opačnej strane, kam sa presunuli americkí florbalisti. Z ľavej strany to od mantinelu skúsili aj strelecky, no Turek schoval loptičku v rukách.
     
    07:40
    Mohlo byť vyrovnané! Bojovník Lukáš Ujhelyi vynikajúco zrýchlil na ľavej strane, natlačil sa až k žrdi a pálil, ale na Franka nevyzrel.
     
    07:07
    Naši chlapci sa dokázali rozostaviť v útoku. Spoza obrany to prudkou ranou skúsil obranca Kročko, no jeho pokus bol zblokovaný a skončil mimo hracej plochy.
     
    06:21
    K strele spoza obrany sa napokon naprieahol Ladislav Gál, ale jeho loptička nebola z kategórie nebezpečných.
     
    05:55
    Slovensko sa ihneď pokúša odpovedať, ale hráči USA si v obrane dávajú veľký pozor a k Frankovi nás nepäšťajú.
    05:09 Stefan ZIMMERMANN - 0:1

    Zdroj: youtube
     
    05:09
    Tím USA práve strelil gól!
    Naši chlapci výrazne pochybili v rozohrávke spred svojej bránky, loptičku poslali rovno na hokejku súpera a je z toho otvárací gól. STEFAN ZIMMERMANN sa sám pred Turkom nemohol mýliť. Asistencia: Ryan Winkler.
     
    04:50
    Situácia sa nezmenila, ale vymenili sa strany. O prechod do útoku sa teraz pokúšajú Slováci, Američania však vynikajúco bránia.
     
    04:03
    Američania by radi rozohrali novú útočnú akciu spred svojej bránky, ale Dudovič vynikajúco napáda a nedovoľuje im to.
     
    03:33
    Naši reprezentant teraz neustrážili Hansena, ktorý sa sám predral až pred bránku. Turek tam však našťastie nespanikáril a jeho pokus vyrazil nohou do rohu ihriska.
     
    02:46
    Naši chlapci vložili hokejku do súperovho pokusu o rozohrávku a bola z toho nepríjemná strela Nehilu, ale gólman USA si poradil. Hostia následne bleskovo rozohrali a strieľali na opačnej strane, no iba mimo priestoru troch žrdí.
     
    02:10
    Američania chcú upokojiť situáciu pred vlastnou bránkou a budú rozohrávať. V úvode sledujeme obojstrannú aktivitu.
     
    01:34
    Slovensko získalo loptičku na svoje hokejky a prešlo do útoku. Tam to strelou spoza obrancov skúsil Řezanina, ale gólman Frank sa zorientoval a v páde si so zakončením poradil.
     
    00:54
    Naši chlapci výborne forčekujú a súperovi vôbec nedovoľujú preniknúť za stredovú čiaru. Na akékoľvek zakončenie zatiaľ iba čakáme.
     
    00:12
    Prvú loptičku tohto zápasu získali na svoje hokejky hráči USA, ktorí sa ihneď stiahli pred svojho gólmana Franka a budú rozohrávať.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
    Naši chlapci počas štátnej hymny Slovenskej republiky

    Zdroj: youtube
     
    Úvodné zostavy:

    Slovensko: Turek (Mazák! – Řezanina, Komačka, Kročko, Sikorjak, Koščo, Bulko, Szabo, Šefčík – Gál, Matejka, Heleš – Nehila, Joščák, Dudovič – Čonka-Skyba, Grlický, Ujhelyi – Kubovič

    USA: Frank (Payne) – Miller, Lanzlinger, Vaha-Vahe, Hearns, Binder, Hiram, Olsen, Nunez – Zimmermann, Winkler, Brown – Granvald, McVey, Hansen – Eriksson, Fischer, Aa – Hart

    Rozhodca: Andersson, Wissman.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri ďalšom pokračovaní florbalových majstrovstiev sveta. Reprezentantom Slovenska sa včera do štvrťfinále preniknúť nepodarilo, a tak si zahrajú o umiestnenie na 9.-12. mieste. V prvom dueli vyzvú USA.

    Doterajšie zápasy Slovenska:
    1. zápas: Poľsko – Slovensko 4:6
    2. zápas: Austrália – Slovensko 2:12
    3. zápas: Slovensko – Dánsko 2:5
    Osemfinále: Nórsko – Slovensko 4:3

    Doterajšie zápasy USA:
    1. zápas: USA – Thajsko 5:4
    2. zápas: USA – Kanada 8:1
    3. zápas: Singapur – USA 9:5
    Osemfinále: Nemecko – USA 6:5

    Naši chlapci sú v zápase veľkým favoritom. Na víťazstvo Slovákov vypísali bookmakeri stávkových kancelárií kurz iba 1.4, zatiaľ čo na triumf Amerčanov sa kurz pohybuje až vo výške 4.2.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 09:00.

    Veronika Pancuráková

    Góly a asistencie: 10. Kročko (Sikorjak), 29. Ujhelyi (Čonka-Skyba), 38. Szabo (Dudovič), 39. Bulko (Čonka-Skyba), 42. Joščák (Nehila), 46. Gál (Řezanina), 55. Kročko (Dudovič) – 6. Zimmermann (Winkler), 46. Winkler (Brown), 52. Winkler (Brown)


    Slovensko: Turek (Mazák! – Řezanina, Komačka, Kročko, Sikorjak, Koščo, Bulko, Szabo, Šefčík – Gál, Matejka, Heleš – Nehila, Joščák, Dudovič – Čonka-Skyba, Grlický, Ujhelyi – Kubovič
    USA: Frank (Payne) – Miller, Lanzlinger, Vaha-Vahe, Hearns, Binder, Hiram, Olsen, Nunez – Zimmermann, Winkler, Brown – Granvald, McVey, Hansen – Eriksson, Fischer, Aa – Hart

    Rozhodca: Andersson, Wissman