FC Ural – Rostov 1:0 (kon.) | Kazaň – Arsenal Tula 1:0 (kon.) | CSKA Moskva – Orenburg 2:0 (kon.)
Zenit – Ufa 2:0 (kon.)
koniec
FC Rubin Kazaň
1:0 (0:0)
PFK Arsenal Tula
cz Streda 30.11.2016, 17:00 • Kazan Arena, Kazaň. Kapacita: 45,105 diváků. • Ruská Premier Liga • 16. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    FC RUBIN KAZAŇ

    Domácí se po špatném vstupu do sezóny pomalu zvedají a momentálně jsou na poklidném devátém místě tabulky. Aktuálně navíc drží sérii čtyř zápasů bez porážky a na domácím stadiónu prohráli naposledy 19. srpna! Největší devízou Kazaně je silná ofenzíva, jež dosud nastřílela 18 branek a patří mezi nejlepší v lize. Střelecky Rubin táhne především šestigólový Brazilec Jonathas.

    Posledních pět ligových zápasů

    26.11.2016 CSKA – Kazaň 0:0
    18.11.2016 Kazaň – Rostov 0:0
    5.11.2016 Ufa – Kazaň 2:3
    31.10.2016 Kazaň – Lok. Moskva 2:0
    22.10.2016 Groznyj – Kazaň 3:1
     
    FC ARSENAL TULA

    Oproti domácím jsou na tom hosté o poznání hůře. Po patnácti odehraných zápasech mají na svém kontě pouhých devět bodů a patří jim poslední šestnáctá příčky tabulky. Velmi špatně je na tom především ofenzíva, která vstřelila pouhých pět branek, avšak ani obrana Tuly si nevede o moc lépe. S 22 inkasovanými brankami se jedná o druhou nejhorší defenzívu Premier Ligy. Své jediné vítězství v sezóně však Tula na podzim získala právě proti Kazani.

    Posledních pět ligových zápasů

    26.11.2016 Perm – Tula 1:0
    18.11.2016 Tula – CSKA 0:1
    6.11.2016 Rostov – Tula 4:1
    30.10.2016 Tula – Ufa 0:2
    21.10.2016 Samara – Tula 1:1
     
    POSLEDNÍ VZÁJEMNÉ ZÁPASY

    6.8.2016 Tula – Kazaň 1:0
    9.3.2015 Kazaň – Tula 1:0
    13.8.2014 Tula – Kazaň 0:0
     
    Úvodní sestavy:

    FC Rubin Kazaň: Ryžikov – Bauer, Zambrano, Burlak, Nabiullin – M'Vila, Kambolov – Samuel, Rochina, Žemaletdinov – Jonathas.
    Náhradníci: Jurij Nestěrenko – S. Kvěrkvelija, Ustinov, Bergström, Caktaš, Biljaletdinov, G. Karadeniz, Ozdojev, Machatadze, Achmetov, Lestienne, Děvič.

    FC Arsenal Tula: Levašov – Chaguš, Beljajev, Gorbaťuk, Vergara, Jeršov – Burmistrov, Stěklov, Gorbatěnko, Maksimov – Berchamov.
    Náhradníci: Berezin – Ajdov, Rukas, Vlasov, Šešukov, Ryžkov, Appajev, Ruslan Muchametšin.

    Rozhodčí: Vladimir Moskaljov.
     
    Trojice sudích již přivádí základní jedenáctky obou celků. Domácí fotbalisté se dnes předvedou v červeno-zelených pruhovaných dresech, hosté oblékli černou kombinaci.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hosté obstarali úvodní výkop zápas, nicméně moc daleko za půlící čáru se nedostali. Celá akce navíc končí rukou v podání Burmistrova.
     
    1
    Jenže Tula se velmi rychle dostala zpět k míči a Ryžikov musel řešit první zakončení soupeře. Střela z pravé strany mu však moc problémů nezpůsobila.
     
    2
    Elmir Nabiullin se dvakrát vydal dopředu podél postranní čáry a při druhém pokusu o provětrání hostující defenzívy vybojoval aspoň rohový kop.
     
    3
    Velmi chybě kopnutý roh Rubéna Rochiny byl odvrácen na bližší tyči. Následoval další standardní situace stejného typu a po ní již Tula odvrátila míč do bezpečí.
     
    4
    Přeci jenom se sice Žemaletdinov na začátku čtvrté minuty ještě prodíral k hlavičce, avšak centr z pravé strany byl příliš vysoký a skončil vedle Levašovovy svatyně.
     
    5
    Až k centru do pokutového území se tentokrát dostali i hráči Arsenalu Tuly. Uprostřed šestnáctky však skvěla zapracoval Burlak, jenž hrudí elegantně posunul míč do Ryžikovových rukavic.
     
    5
    Rubin rozjel další postupný útok, ale ve finále akce Samuel nejprve ztratil míč a Jonathas se posléze dopustil nedovoleného zákroku.
     
    6
    Dlouhého nákopu Levašova se hosté pokusili využít k ohrožení Ryžikova. Míč se od Maksimova dostal k nohám Chaguše, avšak ten centroval velmi nepřesně.
     
    7
    Ani domácím se ale ofenzivní akce nepodařila. Po poměrně brzké ztrátě však Rubin aktivně napadal a nakonec získal míč zpět do své moci.
     
    8
    Při pokračující akci to Kazaň zkusila přes střed, nicméně tam bylo velmi husto. Míč tedy ve finále akce doputoval pouze k neatakovanému Levašovovi.
     
    9
    Registrujeme další neúspěšnou akci domácích fotbalistů. V tomto případě se nepodařila souhra na pravé straně útočné poloviny hřiště.
     
    10
    Rochina byl sice důrazně zbourán při hlavičkovém souboji, ale rozhodčí faul nepíská a vhazovat tedy u půlící čáry budou hosté.
     
    10
    Kazaň na soupeře znovu vyrukovala z rychlým napadáním a opět to vedlo k zisku míče. Rozběhnutý Žemaltdinov byl sice ubráněn, ale domácí zůstávají nastěhováni na útočné polovině.
     
    11
    Až další pokus o překonání obrany Arsenalu Tuly končí výraznější nepřesností, po které bude následovat odkop od brány Michaila Levašova.
     
    12
    Po delší době se Tula dostala do postupného útoku. Ten však končí faulem na nepozorného Stěklova, jenž málem přišel o míč.
     
    13
    Podruhé v utkání se k centru před Ryžikova dostal Chaguš, nicméně ani tentokrát se hostujícímu bekovi nepodařilo najít hlavu některého ze spoluhráčů.
     
    14
    Příliš dlouho se nyní k centru odhodlával Nabiullin. Jeho pokus byl zastaven blokujícím soupeřem, ale po chvíli se právě tento obránce naopak prezentoval velmi dobrým zákrokem proti Burmistrovovi.
     
    15
    Žemaletdinov si u půlící čáry řekl o faul a ten také přišel. Díky tomu se Rubin může pomalu posouvat vpřed.
     
    16
    Jenže ani ze strany domácího týmu to zatím v útoku není ono. Jonathas se nyní příliš důrazně dral za míčem, povalil soupeře a Levašov se může v klidu připravit k odkopu.
     
    17
    Otloukánkem zápasu je zatím Žemaletdinov, který byl před chvílí atakován na půlící čáře a teď od Chaguše dostal loktem do tváře. Znovu se tak ale stalo velmi daleko od Levašovovy brány.
     
    18
    Sérii faulů na Žemaletdinov prodlužuje Maxim Beljajev, kterého si domácí mladík obhodil a mohl rychle postupovat dále. Tento zákrok můžeme označit za takticky chytrý.
     
    19
    Hosté se na chvíli dostali k míči, avšak na polovině hřiště dobře zapracoval Bauer, který si to okamžitě namířil vpřed. Nebýt zakopnutí o trávník, možná by se dostal až k zakončení.
     
    20
    Aktivní Chaguš se zprava prodral do šestnáctky soupeře, měl dostatek prostoru, ale ani jednou ze dvou následných přihrávek nenašel adresáta.
     
    21
    Další pokus o překonání domácí defenzívy vyústil v solidní přízemní přihrávku Nikity Burmistrova. Osamocený Maksimov ale na tuto nabídku vůbec nereagoval.
     
    22
    Fotbalisté Tuly jsou v posledních minutách lepší. Opět se rychle dostali k míči a tentokrát mohli postupovat dva na jednoho. Maksimov však celou akci pokazil.
     
    23
    Až nyní se na útočné polovině objevili opět i domácí. Vysoký pokus o vysunutí Rubéna Rochiny skončil těsným ofsajdem.
     
    24
    Hra z obou stran zatím stále postrádá více klidu a přesnosti. Tula se nyní dostala pouze k velmi nepovedené kolmici, jeden z kazaňských posléze centroval do rukavic Levašova.
     
    25
    Z hodně pomalé rozehrávky hosté nakonec vyprodukovali špatný centr mířící pouze na hlavu jednoho z domácích beků. Následně byl navíc Berchamov usvědčen ze hry rukou.
     
    26
    Burmistrov skvěle zapracoval na pravé straně, kde získal míč a rychle se prodíral dopředu. Místo sóloakce však volil přihrávku na Gorbatěnka, jenž vše ukončil zablokovanou střelou.
     
    27
    Poněkud rychlejší přechod na útočnou polovinu předvedl domácí celek. Jonathas toho využil k zakončení celé souhry, avšak míč si to po jeho ráně ze strany namířil zcela mimo tři tyče.
     
    28
    Zase a znovu končí akce hostujícího celku nepovedeným centrem, jenž mířil pouze do Ryžikovových rukavic. Nějaký rychlý úprk vpřed však domácí nepodnikli.
     
    29
    Po rozvážné kombinaci Rubinu se sice Maksimov na chvíli dostal k míči, ale důrazným soupeřem byl velmi rychle odstaven. Po chvíli pak ještě fauloval Berchamov.
     
    30
    Velmi dobře to nyní myslel Nabiullin, jenž si to zleva namířil přímo do pokutového území. Prošel přes jednoho obránce Arsenalu, avšak další dva už mu vystavili stopku.
     
    30
    Bleskový výpad v podání Burmistrova zastaven pouze za cenu Žemaletdinova faulu. Dá se říct, že to bylo vysvobození, nebo´t hostující záložník neměl, kam přihrávat.
     
    31
    Rifat Žemaletdinov byl pro změnu v pozici faulovaného fotbalisty. Stalo se tak poté, co ho zastavil Chaguš.
     
    33
    Další nedovolený zákrok Anriho Chaguše (ATU) už znamená žlutou kartu. Tady se ale klidně mohlo červenat, neboť hostující bek do Nabiullina zajel zepředu a podrážkou napřed.
     
    34
    Levašov sice šel z rány, aby vyboxoval prudký centr letící z místa předchozího přestupku, ale nakonec měl až nečekaně velké problémy. Rubin získává rohový kop.
     
    34
    Rochina roh sice nekopl vůbec špatně, avšak Samuelovi k zakončení hlavou přeci jenom chybělo pár centimetrů.
     
    35
    Hosté to nyní vůbec neudělali špatně, nicméně prudký centr z pravé strany doputoval pouze k nohám jednoho z beků Rubinu Kazaň.
     
    36
    Po nepřesné přihrávce navíc přišel faul a u postranní čáry a Kazaň se pro změnu může soustředit opět na ofenzívu.
     
    37
    Na konci 37. minuty se uvolnil Žemaletdinov. Ani jeho centrovaný míč však neletěl přesně a po odrazu v pokutovém území si to bez teče namířil vedle brány.
     
    38
    Kazaň se ale rychle dostala k míči a Jeršov si kousek u asistenta rozhodčího pomohl nedovoleným zákrokem. Zajímavá standardní situace pro domácí.
     
    39
    Velmi dobrý centr do pokutového území se hostům nepodařilo odvrátit, míč propadl přesně před Žemaletdinova a ten okamžitě zakončoval! Nebezpečnou střelu však Chaguš vyhlavičkoval nad bránu.
    39. První větší šanci nevyužil Žemaletdinov
     
    40
    I po rohovém kopu se domácí dostali do dobrého tlaku, vybojovali další roh z druhé strany, avšak po něm už Jonathas hlavičkoval mimo tři tyče.
     
    41
    S blížícím se koncem poločasu domácí stále častěji a častěji kombinují poblíž soupeřovy šestnáctky. Levašov však zatím nemusel řešit ani jednu přesnější střelu.
     
    42
    Vinou dvou nedovolených zákroků hostujících fotbalistů se Kazaň znovu dostala do kombinace. I její souhru ale přerušuje zbytečný faul.
     
    43
    Jonathas nejprve dobře podržel míč u půlící čáry, avšak poté se nedokázal prodrat k centru letícímu z levé strany. Defenzíva Tuly menší nápor zatím zvládá.
     
    44
    Hosté jsou v posledních minutách úplně rozhozeni a k míči se dostávají jen velmi sporadicky. Na konci 44. minuty jim ale pomohl Samuelův faul.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Je za námi úvodní poločas zápasu. Nutno říci, že zatím nesledujeme pěknou podívanou a dosud jsme nezaregistrovali žádnou pořádnou střelu, která by ohrozila jednoho z gólmanů. Do první solidní šance se až ve 39. minutě dostal Rifat Žemaletdinov, nicméně jeho střelu v pokutovém území hlavou nadzvedl pozorný Chaguš. V závěru měla Kazaň více ze hry, avšak na gól si přeci jenom budeme muset počkat.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 18:04.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Hosté jdou do druhé půle s jednou změnou v sestavě. Nevýrazného Ilju Maksimova nahrazuje Ruslan Muchametšin.
     
    47
    Tula je v úvodu poločasu velmi aktivní, ale nakonec to byli právě hosté, kteří mohli inkasovat. Rochinova přihrávka na volného Jonathase však postrádala pár decimetrů přesnosti.
     
    48
    Jedovatý centr zleva šel do dobrého prostoru, nicméně Taras Burlak míč razantně odkopl za brankovou čáru. Následuje rohový kop Arsenalu Tula.
     
    49
    Ze standardní situace hostujícího celku nic nebylo, avšak po chvíli se Tula dostala rychle zpátky k míči. Muchametšin si ale pomohl faulem.
     
    50
    Velmi elegantně se nyní u půlící čáry uvolnil Vergara. Celá akce poté dospěla k odvrácenému centru a nepřesné střele Kantemira Berchamova.
     
    51
    Samuel se sice po vzdušném souboji dožadoval faulu, nicméně sudí na jeho žádost nereagoval a Kazaň tak musí rozjet pozvolný útok.
     
    52
    Jeden z domácích nyní hodně zahnal Zambrana, který už nakonec ani nestihl míč na hrací ploše. Po vhazování však Muchametšin znovu fauloval.
     
    53
    Svěřencům Javiho Gracii se sice rozhodnutí sudího vůbec nelíbí, ale Jonathas hrál jednoznačně rukou a to znamená volný kop ve prospěch Arsenalu.
     
    54
    Hosté se poměrně rychle dostali do hloubi soupeřovy poloviny, avšak ani dva pokusy o proniknutí do šestnáctky neskončily úspěchem.
     
    55
    Muchametšin se před chvílí dopustil třetího nedovoleného zákroku během pár minut. I díky tomu se Samuel mohl vydat dopředu a donutit beky Tuly k obrannému zakopnutí míče do zámezí.
     
    56
    Příliš vysoký centr teď letěl k bezmocnému Jonathasovi, jenž v pokutovém území pouze stínoval při pohodovém zákroku Levašova.
     
    58
    Z obou stran je hra v posledních minutách plná nepřesností. Další nepovedenou akci domácího celku přerušuje útočný faul, po kterém navíc Kazaň chystá střídání.
     
    59
    Na hřišti se objevuje Maxime Lestienne, jenž zaujal místo uvolněné Samuelem. Brazilskému záložníkovi se dneska utkání opravdu příliš nepovedlo.
     
    59
    Lestienne se mohl okamžitě zapojit do akce, avšak Žemaletdinov postupujícím středem to vzal na sebe a místo přihrávky na volného spoluhráče volil střelu. Ta byla zablokována Jhersonem Vergarou..
     
    60
    Po hodině hry si Rubin vybojoval rohový kop a Levašov následně musel na trávník! Přetažený centr totiž doputoval k Lestiennovi, jehož ránu hostující brankář vytěsnil na tyč.
    60. Levašov míč vytáhl na tyč
     
    62
    Rubin Kazaň právě vstřelila branku!
    A nyní už se domácí fotbalisté radují. M'Villa totiž ve středu hřiště na nic nečekal, bleskově vymyslel parádní kolmici na rozběhnutého JONATHASE, jenž si tělem pohlídal míč a zakončil podél brankáře Levašova.
    62. JONATHAS - 1:0
     
    63
    Znovu to pro Kazaň vypadalo velmi dobře, nicméně tentokrát byl Jonathas usvědčen z velmi hraničního ofsajdu. I přesto byl ale hostující gólman rychleji u míče.
     
    64
    Domácí fotbalisté pokračují v ofenzívě a získali solidní standardní situaci. Na přímé ohrožení Levašovovy brány to sice není, ale nějaký pěkný centr by mohl přijít.
     
    65
    Vzduchem do šestnáctky míč sice šel, ale po menším zaváhání si defenzíva Tuly nakonec přeci jenom poradila. Míč letí až za půlící čáru.
     
    66
    Ruslan Muchametšin se Ryžikovovi pokusil znepříjemnit odkop. avšak při skluzu si zřejmě sám ublížil. Na trávník vbíhají lékaři hostujícího týmu.
     
    67
    Hostující útočník už je sice na nohou, ale nevypadá to s ním vůbec dobře. Zdá se, že Muchametšin si dnes zahraje jen nějakých dvacet minut.
     
    68
    Aktivní Jonathas byl sice zahnán až na pravou stranu pokutového území, ale po jeho zpětné přihrávce se jeden z domácích přeci jenom dostal k zakončení. To letělo vedle brány.
     
    69
    Naznačované střídání je tady. Ruslan Muchametšin zamířil do útrob stadiónu a na plac jde naopak Chyzyr Appajev.
     
    71
    Hosté se sice po delší době dostali do ofenzívy, nicméně jejich akce skončila nějakých deset metrů od půlící čáry. Naopak mohl zahrozit Lestienne, avšak ten měl k míči trochu daleko.
     
    72
    Nikita Burmistrov inkasoval jeden trochu tvrdší zákrok, ale na nějaké větší zdravotní problémy to nevypadá. Jeho spoluhráči mezitím pokazili další akci.
     
    73
    Jonathas teď důrazně dotíral na Vergaru, kterého povalil a při pádu mu domácí obránce trochu přilehl koleno. Brazilský forvard zřejmě bude muset vystřídat.
     
    74
    Domácí útočník už se doslova odkutálel za postranní čáru a pokračuje se tedy ve hře. Po Jonathasově faulu samozřejmě hráli hosté, avšak míč skončil jen do rukavic Sergeje Ryžikova.
     
    76
    Po delší době se sice hosté dostali trochu blíže k bráně domácího celku, ale Appajevovi poté chyběly dva tři kroky. Obrana Kazaně tedy vše vyřešila.
     
    77
    Další snahu Chyzyra Appajeva zastavil jeden z domácích beků, který navíc chvíli nato zakombinoval s Ryžikovem a dostal míč do bezpečí.
     
    78
    Stále více a více se Arsenal tlačí dopředu. Po centru z levé strany ale přišel zbytečný útočný faul Anriho Chaguše, který tak musí rychle zpátky do obrany.
     
    80
    Po špatně rozehraném volném kopu Tuly dochází k dalšímu střídání domácího celku. Zdravotně indisponovaného Jonathase naharadil Marko Děvič.
     
    81
    Výrazně aktivnější hosté tentokrát postupovali po pravé straně a Kambolov pro ně svým obranným zákrokem zařídil další standardní situaci. Bude z toho roh!
     
    82
    Jenže Kambolov si při předchozím zákroku ublížil. Zřejmě i on opustí hrací plochu vinou zranění dříve než předpokládal.
     
    83
    Je tomu tak. Ruslan Kambolov není schopen pokračovat a na hřiště tedy přichází Magomed Ozdojev.
     
    84
    Volný kop hostů přinesl paradoxně šanci Rubinu! Po rychlém brejku šel míč na levou stranu, avšak osamocený Žemaletdinov si tváří v tvář proti Levašovovi neporadil.
    84. Žemaletdinov pohrdl šancí
     
    85
    Neproměněná šance mohla domácí velmi mrzet. Bleskový přechod do útoku totiž předvedli i hosté a Bauer při bránění Jeršova hlavičkoval do vlastní tyče.
    85. Bauer hlavičkoval do tyče vlastní brány
     
    86
    Předchozí akce byla tou poslední, do které se zapojil Ivan Jeršov. Místo něj se totiž na trávníku objevuje Vladislav Ryžkov.
     
    87
    Další velká šance Tuly! Jeden z hostů dostal míč na hranici pokutového území, ale následnou střelu ke vzdálenější tyči Ryžikov skvěle zneškodnil.
    87. Skvělý zákrok Sergeje Ryžikova
     
    88
    Tlak Arsenalu vyústil v další zakončení, nicméně to si nenašlo cestu mezi tři tyče. Ryžikov bude odkopávat.
     
    89
    Sergej Ryžikov příliš dlouho otálel s rozehráním a je proto potrestán žlutou kartou.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje tři minuty.
     
    90+1
    První minuta nastavení skončila nepřesným útokem hostujícího celku. Přihrávka na levou stranu totiž doputovala až za brankovou čáru.
     
    90+3
    V samotném závěru ještě Děvič mohl pojistit vedení Kazaně, ale Levašov se bleskově přesunul a zakončení po přizvednuté přihrávce Rochiny zlikvidoval!
    90+3. Děvičovu šanci zneškodnil Levašov
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Dnešní utkání je tedy u konce a domácí přeci jenom slaví vítězství. Po bezbrankovém poločasu totiž v druhé půli měli více ze hry a Jonathas se v 62. minutě po skvělé přihrávce M'Vily postaral o jediný gól zápasu. V závěru sice Tula ohromně tlačila a měla několik velkých šancí, avšak Kazaň se především díky skvěle chytajícímu Ryžikovovi ubránila. Hosté tedy pokračují v bídných výsledcích a zůstanou na dně tabulky.
     
    K tomuto utkání je to ode mě vše, ale již za pár minut se na vás budu těšit u on-line přenosu ze zápasu francouzské Ligue 1. Na shledanou! (18:58:04)

    Lukáš Podleśny

    Góly: 62. Jonathas (M'Vila)

    Karty:   89. Ryžikov (RKZ) – 33. Chaguš (ATU)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 3:4. Rohy: 7:4. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 15:24.
    FC Rubin Kazaň: Ryžikov (C) – Bauer, Zambrano, Burlak, Nabiullin – M'Vila, Kambolov (83. Ozdojev) – Samuel (59. Lestienne), Rochina, Žemaletdinov – Jonathas (80. Děvič).
    Náhradníci: Jurij Nestěrenko – S. Kvěrkvelija, Ustinov, Bergström, Caktaš, Biljaletdinov, G. Karadeniz, Ozdojev, Machatadze, Achmetov, Lestienne, Děvič.

    PFK Arsenal Tula: Levašov – Chaguš, Beljajev, Gorbaťuk, Vergara, Jeršov (86. Ryžkov) – Burmistrov, Stěklov, Gorbatěnko, Maksimov (46. Ruslan Muchametšin, 69. Appajev) – Berchamov (C).
    Náhradníci: Berezin – Ajdov, Rukas, Vlasov, Šešukov, Ryžkov, Appajev, Ruslan Muchametšin.

    Rozhodca: Vladimir Moskaljov