Watford – Stoke City 0:1 (kon.) | Arsenal – Bournemouth 3:1 (kon.) | Manchester United – West Ham 1:1 (kon.)
Southampton – Everton 1:0 (kon.)
koniec
Arsenal FC
3:1 (1:1)
AFC Bournemouth
Nedeľa 27.11.2016, 15:15 • Emirates Stadium, London • Anglická Premier League • 13. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+3
    V samotnom závere zápasu ešte dostáva žltú kartu aj brazílsky obranca Gabriel. Ten totiž zozadu fauloval prenikajúceho Adama Smitha.
    90+1. Alexis Sánchez (ARS) - 3:1
     
    90+1
    Arsenal FC dal gól! V prvej minúte nadstaveného času domáci zaklincovali svoje dnešné víťazstvo, keď zužitkovali rýchly brejk. Mesut Özil kolmicou vysunul Oliviera Girouda, ten nezištnou prihrávkou našiel ALEXISA SÁNCHEZA a Čiľan už nemal problém streliť svoj druhý gól v zápase.
     
    88
    Mike Jones opäť siaha do svojho vrecka. Žltú kartu dostáva aj dnes pomerne nenápadný Dan Gosling. Okrem toho majú domáci priamy kop.
     
    81
    Posledné striedanie v podaní hostí. Ako posledný sa objaví na trávniku Lys Mousset, ktorý nahradí pred malou chvíľou potrestaného Brada Smitha.
     
    80
    Domáci teraz založili rýchly protiútok. Mesut Özil už hľadal niekoho komu by poslal loptu, no vtedy ho fauloval za cenu žltej karty Brad Smith.
     
    77
    Hostia mohli po rohovom kope vyrovnať skóre zápasu! Loptu na prednej žrdi predĺžil zrejme Joshua King, no z tesnej blízkosti neprekonal Petra Čecha Benik Afobe. Fantastický zákrok domáceho brankára.
     
    76
    Takisto odchádza z trávnika aj strelec rozdielového gólu Theo Walcott. Na hrot útoku sa už stihol zaradil spomínaný Olivier Giroud.
     
    75
    Arsène Wenger bude hneď dvakrát striedať. Ako prvý opúšťa trávnik Alex Oxlade-Chamberlain, ktorého nahradí walesky reprezentant Aaron Ramsey.
     
    73
    Nacho Monreal vo vlastnom pokutovom území zahral rukou, ale penalta sa nepíska. Naopak, za nešportové správanie dostáva žltú kartu Harry Arter.
     
    71
    Tým náhradníkom je napokon bývalý hráč Liverpoolu Jordon Ibe. Ten teda strieda zraneného Juniora Stanislasa, ktorý sa držal za ľavý lýtkový sval.
     
    63
    Prvé striedanie na strane Bournemouthu. Odchádza exekútor úspešnej penalty Callum Wilson a na poslednú polhodinu vybieha na trávnik Benik Afobe.
     
    62
    Ďalším potrestaným mužom v dnešnom dueli je Alexis Sánchez. Ten zbytočne zozadu fauloval Harryho Artera a v ďalšom zápase bude svojim chýbať.
    53. Theo Walcott (ARS) - 2:1
     
    53
    Arsenal FC dal gól! Domáci z nenápadnej akcie strieľajú svoj druhý gól v zápase. Mesut Özil centroval z pravej strany, no lopta prepadla až na Nacha Monreala. Ten ju vrátil do nebezpečného priestoru a THEO WALCOTT ju hlavičkou upratal do brány.
    45+3. Alexis Sánchez (ARS)
     
    45+3
    Domáci mohli v záverečnej minúte prvého polčasu skórovať. Po prihrávke z ľavej strany si spracoval loptu Alexis Sánchez, pravačkou prudko vystrelil, no trafil len brvno!
     
    38
    Konečne sa do šance dostali aj futbalisti z Londýna. Alexis Sánchez si šikovne narazil loptu s Mesutom Özilom, ale jeho zakončenie mierilo tesne nad bránu.
     
    28
    Ďalšia šanca na strane hostí. Brad Smith sa z pozície ľavého obrancu dostal až k strele zvnútra šestnástky a brankár Petr Čech musel jeho prudkú strelu k žrdi vyraziť na roh.
     
    25
    Obrovská šanca na strane hostí! Lopta sa po priamom kope poodrážala v šestnástke londýnskeho klubu, no ten mal šťastie, že Adam Smith hlavičkoval nad bránu.
    23. Callum Wilson (BTH) - 1:1
     
    23
    Tím Bournemouth práve strelil gól! Chybu španielskeho obrancu trestá gólom z pokutového kopu CALLUM WILSON. Ten poslal Petra Čecha na druhú stranu a poľahky strieľa svoj štvrtý gól v prebiehajúcej sezóne.
    22. Nacho Monreal (ARS)
     
    22
    Pokutový kop pre AFC Bournemouth! K odrazenej lopte sa dostával Callum Wilson a v šestnástke ho nedovoleným spôsobom poslal k zemi Nacho Monreal. Navyše, španielsky obranca je za svoj zákrok odmenený aj žltou kartou.
     
    16
    Prvé striedanie zápasu je realitou. Zranený Mathieu Debuchy odchádza na lavičku náhradníkov a na jeho miesto prichádza brazílsky obranca Gabriel.
    12. Alexis Sánchez (ARS) - 1:0
     
    12
    Arsenal FC dal gól! Domáci sa prakticky zadarmo dostávajú do tesného vedenia. Steve Cook spravil obrovskú chybu, keď poslal nepresnú "malú domov" na brankára Adama Federiciho. Jeho prihrávku vystihol ALEXIS SÁNCHEZ a pohodlne skóroval.
     
    7
    Alex Oxlade-Chamberlain ukázal svoju rýchlosť a Simon Francis ho musel zastaviť len za cenu žltej karty. V úvodnej desaťminútovke sú tak potrestaní obaja stopéri hostí.
     
    4
    Hlavný rozhodca Mike Jones po prvýkrát v zápase udeľuje žltú kartu. Jej autorom je Steve Cook, ktorý zozadu fauloval Alexisa Sáncheza.
     
    2
    Prvá šanca zápasu! Alex Oxlade-Chamberlain poslal z ľavej strany výborný prízemný center do šestnástky, našiel ním Mesuta Özila, no jeho strelu v poslednej chvíli zblokoval Nathan Aké.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 12. Alexis Sánchez, 53. Walcott, 90+1. Alexis Sánchez – 23. C. Wilson (pen.)

    Karty:   22. Monreal (ARS), 62. Alexis Sánchez (ARS), 90+3. Gabriel (ARS) – 4. S. Cook (BTH), 7. Francis (BTH), 73. Arter (BTH), 80. B. Smith (BTH), 88. Gosling (BTH)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 7:5. Rohy: 3:10. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 12:13.
    Arsenal FC: Čech – Debuchy (16. Gabriel), Mustafi, Koscielny (C), Monreal – Elneny, Xhaka – Walcott (76. Giroud), Özil, Oxlade-Chamberlain (75. Ramsey) – Alexis Sánchez.
    Náhradníci: Ospina – Giroud, Coquelin, Ramsey, Iwobi, Gabriel, Gibbs.

    AFC Bournemouth: Federici – A. Smith, Francis (C), S. Cook, B. Smith (81. Mousset) – Gosling, Aké, Arter – J. King, C. Wilson (63. Afobe), Stanislas (71. Ibe).
    Náhradníci: Allsop – Mings, Ibe, Fraser, Pugh, Mousset, Afobe.

    Rozhodca: Mike Jones