Watford – Stoke City 0:1 (kon.) | Arsenal – Bournemouth 3:1 (kon.) | Manchester United – West Ham 1:1 (kon.)
Southampton – Everton 1:0 (kon.)
koniec
Arsenal FC
3:1 (1:1)
AFC Bournemouth
Nedeľa 27.11.2016, 15:15 • Emirates Stadium, London • Anglická Premier League • 13. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Londýnsky Arsenal po dvoch remízach opäť boduje naplno. V domácom prostredí si poradil s Bournemouthom 3:1, keď sa dvakrát presadil Alexis Sánchez a víťazný gól zaznamenal Theo Walcott. Hostia ale predviedli sympatický výkon a nebyť skvelého Petra Čecha, mohlo to dopadnúť rozhodne inak. Každopádne, Arsenal využil svoje šance a skresal svoje manko na čelo tabuľky na rozdiel troch bodov. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný večer. (17:13:18)
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Alexis Sánchez svojou prihrávkou našiel Aarona Ramseyho. Waleskému hráčovi ale volej nevyšiel podľa predstáv a Adam Federici zasahovať nemusel.
     
    90+3
    V samotnom závere zápasu ešte dostáva žltú kartu aj brazílsky obranca Gabriel. Ten totiž zozadu fauloval prenikajúceho Adama Smitha.
     
    90+2
    Benik Afobe mal jednu veľkú šancu na vyrovnanie, no tú mu zmaril skvelý Petr Čech. Teraz sa síce dostal za domácu obranu, no v čase prihrávky bol v ofsajde.
    90+1. Alexis Sánchez (ARS) - 3:1
     
    90+1
    Arsenal FC dal gól! V prvej minúte nadstaveného času domáci zaklincovali svoje dnešné víťazstvo, keď zužitkovali rýchly brejk. Mesut Özil kolmicou vysunul Oliviera Girouda, ten nezištnou prihrávkou našiel ALEXISA SÁNCHEZA a Čiľan už nemal problém streliť svoj druhý gól v zápase.
     
    90
    V poslednej minúte riadneho hracieho času mohli hostia vyrovnať. K hlavičke sa dostal striedajúci Lys Mousset, no nemieril presne.
     
    89
    Hosti už poriadne vyťahujú svoju obranu. Využil to chcel Granit Xhaka, ale na jeho dobrú prihrávku nedokázal lepšie reagovať Olivier Giroud.
     
    88
    Mike Jones opäť siaha do svojho vrecka. Žltú kartu dostáva aj dnes pomerne nenápadný Dan Gosling. Okrem toho majú domáci priamy kop.
     
    87
    Aaron Ramsey bol aj v tejto akcii svojho mužstva. Narazil si loptu s Granitom Xhakom, no po jeho zrazenej strele bude nasledovať len roh.
     
    86
    Pekná akcia v podaní striedajúcich hráčov Arsenalu. Aaron Ramsey z pravej strany poslal dobrý center na Oliviera Girouda, no Francúz nedokázal tiesnený obrancom zakončiť presnejšie.
     
    85
    Z tejto akcie hostí napokon nič nebude. Benik Afobe bol totiž v čase prihrávky v postavení mimo hry. Opäť tak bude rozohrávať Petr Čech.
     
    84
    Nathan Aké hrá dnes veľmi dobrý zápas. Aj tentokrát dokázal prekaziť rýchly brejk domáceho mužstva, keď odzbrojil Alexisa Sáncheza.
     
    83
    Benik Afobe sa previnil útočným faulom, a tak je lopta prisúdená domácemu tímu. Petr Čech sa s rozohrávkou nikam neponáhľa.
     
    82
    Alexis Sánchez z ľavej strany poslal dobrý center do šestnástky. V osobnom súboji sa presadil Olivier Giroud, ale hlavičkoval len vedľa brány.
     
    81
    Posledné striedanie v podaní hostí. Ako posledný sa objaví na trávniku Lys Mousset, ktorý nahradí pred malou chvíľou potrestaného Brada Smitha.
     
    80
    Domáci teraz založili rýchly protiútok. Mesut Özil už hľadal niekoho komu by poslal loptu, no vtedy ho fauloval za cenu žltej karty Brad Smith.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 12. Alexis Sánchez, 53. Walcott, 90+1. Alexis Sánchez – 23. C. Wilson (pen.)

    Karty:   22. Monreal (ARS), 62. Alexis Sánchez (ARS), 90+3. Gabriel (ARS) – 4. S. Cook (BTH), 7. Francis (BTH), 73. Arter (BTH), 80. B. Smith (BTH), 88. Gosling (BTH)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 7:5. Rohy: 3:10. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 12:13.
    Arsenal FC: Čech – Debuchy (16. Gabriel), Mustafi, Koscielny (C), Monreal – Elneny, Xhaka – Walcott (76. Giroud), Özil, Oxlade-Chamberlain (75. Ramsey) – Alexis Sánchez.
    Náhradníci: Ospina – Giroud, Coquelin, Ramsey, Iwobi, Gabriel, Gibbs.

    AFC Bournemouth: Federici – A. Smith, Francis (C), S. Cook, B. Smith (81. Mousset) – Gosling, Aké, Arter – J. King, C. Wilson (63. Afobe), Stanislas (71. Ibe).
    Náhradníci: Allsop – Mings, Ibe, Fraser, Pugh, Mousset, Afobe.

    Rozhodca: Mike Jones