Watford – Stoke City 0:1 (kon.) | Arsenal – Bournemouth 3:1 (kon.) | Manchester United – West Ham 1:1 (kon.)
Southampton – Everton 1:0 (kon.)
koniec
Arsenal FC
3:1 (1:1)
AFC Bournemouth
Nedeľa 27.11.2016, 15:15 • Emirates Stadium, London • Anglická Premier League • 13. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:15.
     
    Vážení diváci, vítam vás pri sledovaní online priameho prenosu z anglickej Premier League. Dnes sa vydáme na sever Londýna, kde domáci Arsenal privíta AFC Bournemouth. Zápas sa začína o 15:15 hod.

    ARSENAL

    Londýnsky Arsenal je momentálne na svojom obvyklom štvrtom mieste tabuľky. Už na tom bol aj lepšie, no v posledných dueloch akoby mu došiel dych. V predošlých štyroch stretnutiach získal len šesť bodov, keď až trikrát remizoval. Naposledy ratoval bod v záverečných minútach na Old Trafforde, keď sa presadil Olivier Giroud. V domácom prostredí ťahajú The Gunners sériu piatich zápasov bez hry, keďže podľahli iba v prvom kole Liverpoolu 3:4. Najlepším strelcom tímu je Alexis Sánchez, ktorý zaznamenal šesť presných zásahov a na ďalšie tri prihral. Arsenal sa tradične trápi so zraneniami a dnes budú chýbať Per Mertesacker, Santi Cazorla či Hector Bellerin.

    BOURNEMOUTH

    Bournemouth môže byť zatiaľ so svojim účinkovaním spokojný, keďže sa nachádza v pokojných vodách stredu tabuľky. Na svoje konto si pripísal celkovo 15 bodov za štyri výhry, tri remízy a tiež päť prehier. V poslednom zápase si prekvapujúco dokázal poradiť na Brritania Stadium, keď zdolal najtesnejším rozdielom Stoke City. V rámci Premier League sa Cherries stretli s Arsenalom iba dvakrát. V minulej sezóne mu ale gól nedokázali streliť a oba zápasy prehrali zhodne 0:2. Pred novou sezónou získali Jacka Wilshera, no ten dnes proti materského tímu nemôže nastúpiť. Najlepším strelcom tímu je Junior Stanislas, ktorý tri góly strelil a na ďalšie tri prihral.
     
    Úvodné zostavy:

    Arsenal FC: Čech – Debuchy, Mustafi, Koscielny (C), Monreal – Elneny, Xhaka – Walcott, Özil, Oxlade-Chamberlain – Alexis Sánchez.
    Náhradníci: Ospina – Giroud, Coquelin, Ramsey, Iwobi, Gabriel, Gibbs.

    AFC Bournemouth: Federici – A. Smith, Francis (C), S. Cook, B. Smith – Gosling, Aké, Arter – J. King, C. Wilson, Stanislas.
    Náhradníci: Allsop – Mings, Ibe, Fraser, Pugh, Mousset, Afobe.

    Rozhodca: Mike Jones.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Úvodný výkop dnešného zápasu mali domáci futbalisti. Už po dvadsiatich sekundách bol faulovaný Nacho Monreal, ktorého nešťastne trafil do tváre Adam Smith.
     
    2
    Prvá šanca zápasu! Alex Oxlade-Chamberlain poslal z ľavej strany výborný prízemný center do šestnástky, našiel ním Mesuta Özila, no jeho strelu v poslednej chvíli zblokoval Nathan Aké.
     
    3
    Od začiatku sa hrá vo vysokom tempe a hostia ukazujú, že rozhodne neprišli len brániť. Strelecký pokus Adama Smitha ale mieril vedľa brány.
     
    4
    Hlavný rozhodca Mike Jones po prvýkrát v zápase udeľuje žltú kartu. Jej autorom je Steve Cook, ktorý zozadu fauloval Alexisa Sáncheza.
     
    5
    Hostia mali výhodu rohového kopu. Junior Stanislas poslal loptu na prednú žrď, no tam ju upratal do bezpečia Nacho Monreal.
     
    6
    Postranný rozhodca zdvihol svoju zástavku, takže akcia hostí nemôže pokračovať ďalej. V postavení mimo hru bol, ak sa nemýlim, hrotový útočník Callum Wilson.
     
    7
    Alex Oxlade-Chamberlain ukázal svoju rýchlosť a Simon Francis ho musel zastaviť len za cenu žltej karty. V úvodnej desaťminútovke sú tak potrestaní obaja stopéri hostí.
     
    8
    Arsenal zahral priamy kop veľmi šikovne. Mohamed Elneny sa dostal do dobrej streleckej pozície, no jeho pokus opäť zblokoval obetavý Nathan Aké.
     
    9
    Domáci majú v úvode zápasu miernu územnú prevahu. Hráči Bournemouthu ale zatiaľ dobre napádajú, a tak musel hrať aj Petr Čech.
     
    10
    Mathieu Debuchy alternuje na poste pravého obrancu namiesto zraneného Hectora Bellerina. Teraz mu ale chýbala práve Španielova rýchlosť, kvôli čomu sa k lopte nedostal.
     
    11
    Domáci obliehali pokutové územie súpera. Alexis Sánchez sa šikovným oblúčikom snažil vysunúť Thea Walcotta, no dobre zasiahol Adam Federici.
     
    12
    Arsenal FC dal gól! Domáci sa prakticky zadarmo dostávajú do tesného vedenia. Steve Cook spravil obrovskú chybu, keď poslal nepresnú "malú domov" na brankára Adama Federiciho. Jeho prihrávku vystihol ALEXIS SÁNCHEZ a pohodlne skóroval.
    12. Alexis Sánchez (ARS) - 1:0
     
    13
    Domáci pokračujú vo svojom útočnom snažení. Po svojej ľavej strane sa dostal k centru Alex Oxlade-Chamberlain, ale brankár hostí situáciu vyriešil.
     
    14
    Alexis Sánchez si teraz pýtal pokutový kop, po jeho súboji s Nathanom Akém. Ten ho síce fauloval, no ešte pred pokutovým územím. Pozornosti hlavného rozhodcu to ale uniklo.
     
    15
    Tak z tohto domáci tréner určite nemá radosť. Na trávniku ostáva sedieť Mathieu Debuchy a vyzerá to tak, že po štvrťhodine bude musieť striedať.
     
    16
    Prvé striedanie zápasu je realitou. Zranený Mathieu Debuchy odchádza na lavičku náhradníkov a na jeho miesto prichádza brazílsky obranca Gabriel.
     
    18
    Domáci teraz zbytočne stratili loptu na polovici ihriska, no napokon situáciu vyriešil Gabriel, ktorý odstavil od lopty Juniora Stanislasa.
     
    19
    Junior Stanislas šikovne zahral priamy kop na Calluma Wilsona. Ten centroval z ľavej strany, no Shkodran Mustafi odvrátil loptu na roh.
     
    20
    Hostia sa ani teraz nedostali do zakončenia. Opäť to skúšali kolmou prihrávkou stredom obrany, ale Laurent Koscielny a Shkodran Mustafi hrajú spoľahlivo.
     
    21
    Theo Walcott bol teraz až priveľmi rýchly, a tak musela ísť zástavka postranného rozhodcu smerom nahor. Prvý ofsajd na strane Arsenalu.
     
    22
    Pokutový kop pre AFC Bournemouth! K odrazenej lopte sa dostával Callum Wilson a v šestnástke ho nedovoleným spôsobom poslal k zemi Nacho Monreal. Navyše, španielsky obranca je za svoj zákrok odmenený aj žltou kartou.
    22. Nacho Monreal (ARS)
     
    23
    Tím Bournemouth práve strelil gól! Chybu španielskeho obrancu trestá gólom z pokutového kopu CALLUM WILSON. Ten poslal Petra Čecha na druhú stranu a poľahky strieľa svoj štvrtý gól v prebiehajúcej sezóne.
    23. Callum Wilson (BTH) - 1:1
     
    24
    Hostia budú mať k dispozícii ďalší priamy kop. Tentokrát sa voči pravidlám previnil francúzsky reprezentačný obranca Laurent Koscielny.
     
    25
    Obrovská šanca na strane hostí! Lopta sa po priamom kope poodrážala v šestnástke londýnskeho klubu, no ten mal šťastie, že Adam Smith hlavičkoval nad bránu.
     
    26
    Tentokrát sa píska na druhej strane. Alexis Sánchez sa šikovne dostal cez Nathana Akého a ten ho v blízkosti hosťujúcej šestnástky fauloval.
     
    27
    Priamy kop rozohral svojou ľavačkou Mesut Özil. Nemec poslal loptu do nebezpečného priestoru, no tam najvyššie vyskočil Steve Cook.
     
    28
    Ďalšia šanca na strane hostí. Brad Smith sa z pozície ľavého obrancu dostal až k strele zvnútra šestnástky a brankár Petr Čech musel jeho prudkú strelu k žrdi vyraziť na roh.
     
    29
    Po centri z ľavej strany sa dostal do zakončenia Simon Francis. Jeho hlavička ale mierila vedľa brány a navyše jej chýbala aj razancia.
     
    30
    Zaujímavú polhodinu dnešného zápasu nám ukončil ofsajd na strane hostí. V postavení mimo hry sa podľa asistenta rozhodcu ocitol Joshua King.
     
    31
    Granit Xhaka si prevzal loptu v pokutovom území súpera. Jeho následný center bol ale zblokovaný, a tak ho bez problémov chytá Adam Federici.
     
    33
    Pohľad na štatistiku striel je mimoriadne zaujímavý. Kým domáci vystrelil len trikrát, The Cherries sa o zakončenie snažili až sedemkrát.
     
    34
    Theo Walcott je stále veľmi rýchly, no teraz mal k lopte podstatne bližšie Nathan Aké. Ten zažehnal črtajúce sa nebezpečenstvo.
     
    35
    Junior Stanislas sa teraz šikovnými kľučkami snažil oklamať Laurenta Koscielneho. Francúzsky obranca je ale skúsený, a tak sa nenechal zaskočiť.
     
    36
    Hostia sú v tomto úseku hry oveľa aktívnejší. Naopak, tlak Arsenalu je dávno preč a po inkasovanom góle sa musí najmä brániť.
     
    37
    Hostia teraz zbytočne stratili loptu pred vlastnou šestnástkou. K strele z dvadsiatich metrov sa dostal Mohamed Elneny, no ten minul bránu súpera.
     
    38
    Konečne sa do šance dostali aj futbalisti z Londýna. Alexis Sánchez si šikovne narazil loptu s Mesutom Özilom, ale jeho zakončenie mierilo tesne nad bránu.
     
    39
    Alexis Sánchez príliš dlho váhal nad tým, čo spraví v pokutovom území. Napokon to za neho vyriešil Steve Cook, ktorý ho pripravil o loptu.
     
    40
    Junior Stanislas si dobre zakryl loptu a nechal sa faulovať Mohamedom Elnenym. Z vlastnej polovice tak bude odkopávať Adam Federici.
     
    41
    Mike Jones má pomerne veľa práce, keďže nedovolených zákrokov pribúda. Teraz ukazuje smerom na stranu hostí, takže rozohrávať bude Arsenal.
     
    42
    Gabriel si perfektne nabehol za obranu súpera. Jeho spätnú prihrávku spracoval Theo Walcott, ale po jeho zakončení bude nasledovať len roh.
     
    43
    Domáci priaznivci si teraz pýtali žltú kartu po faule Brada Smitha. Mike Jones ale ostáva pokojný a do svojho vrecka nesiaha.
     
    44
    Po aktivite Thea Walcotta mali domáci výhodu rohového kopu. Ten zahrali nakrátko, no ich nacvičený signál obranca hostí prečítala.
     
    45
    Riadny hrací čas prvého polčasu sa naplnil. Hlavný rozhodca však pridáva ešte tri minúty. Pri lopte sú domáci, keďže fauloval Harry Arter.
     
    45+1
    Hostia sa teraz so všetkými hráčmi stiahli na vlastnú polovicu ihriska. Pomerne dobre zhusťovali priestor, a tak si domáci nič nevypracovali.
     
    45+2
    Alex Oxlade-Chamberlain to skúsil strelou z veľkej diaľky. Tá však nemohla bránu súpera ohroziť, keďže ju ešte pred šestnástkou zblokoval Joshua King.
     
    45+3
    Domáci mohli v záverečnej minúte prvého polčasu skórovať. Po prihrávke z ľavej strany si spracoval loptu Alexis Sánchez, pravačkou prudko vystrelil, no trafil len brvno!
    45+3. Alexis Sánchez (ARS)
     
    45+4
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas nám priniesol zaujímavé futbalové divadlo. Po obrovskej chybe Steva Cooka síce skóroval Alexis Sánchez, no do kabín sa ide za vyrovnaného stavu. Na druhej strane totiž pokutový kop s prehľadom premenil Callum Wilson. Do vedenia sa následne mohli dostať oba tímy, no šance Adama Smitha či spomínaného Alexisa Sáncheza sa gólom neskončili. Druhý polčas sa začne približne o 16:20 hod.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Tak nakoniec sa píska. Mike Jones veľmi dlho váhal, no napokon po zákroku Nathana Akého na Thea Walcotta píska pre domácich priamy kop.
     
    47
    Mesut Özil poslal loptu do šestnástky svojou čarovnou ľavačkou. Lopta smerovala na zadnú žrď, no napokon iba preletela pokutovým územím.
     
    48
    Po rohovom kope Simona Francisa nastali v domácej šestnástke mieril zmätky. Situáciu ale včas vyriešil razantným odkopom Laurent Koscielny.
     
    49
    Alexis Sánchez centroval z ľavej strany, no práve on najviac chýbal v nebezpečnom priestore. Loptu odkopol do bezpečia Brad Smith.
     
    50
    Zaujímavý zápas pokračuje aj v druhom polčase. The Cherries hrajú nesmierne sympaticky a na sever Londýna neprišli len brániť.
     
    51
    Shkodran Mustafi sa teraz ocitol na pozícii pravého obrancu a poslal prízemný center do šestnástky súpera. Loptu ale odvrátil Nathan Aké.
     
    52
    Pomaly sa nám rozcvičuje už aj Olivier Giroud. Niet pochýb o tom, že pri takomto stave ho tréner Arsène Wenger nasadí do dnešného zápasu.
     
    53
    Arsenal FC dal gól! Domáci z nenápadnej akcie strieľajú svoj druhý gól v zápase. Mesut Özil centroval z pravej strany, no lopta prepadla až na Nacha Monreala. Ten ju vrátil do nebezpečného priestoru a THEO WALCOTT ju hlavičkou upratal do brány.
    53. Theo Walcott (ARS) - 2:1
     
    55
    Na druhej strane sa okamžite snažil niečo vymyslieť Callum Wilson. Pri rohovej zástavke zviedol súboj s Gabrielom, no rozhodca píska len jeho faul.
     
    56
    Alexis Sánchez ukázal svoju rýchlosť, presadil sa po ľavej strany, no jeho dobrý center len preletel šestnástkou hosťujúceho mužstva.
     
    57
    Tempo hry nám neopadlo ani po druhom góle domácich. Arsenal sa naďalej tlačí dopredu a chce si svoje víťazstvo potvrdiť ďalším gólom.
     
    58
    Granit Xhaka odvrátil loptu len na rohový kop. Ten z pravej strany zahral Simon Francis, no hostia neohrozili bránu Petra Čecha.
     
    59
    Na druhej strane sa črtala šanca pre domácich, no center z pravej strany bol zblokovaný. Arsène Wenger očividne nebol spokojný.
     
    60
    A opäť sa nám o zábavu postarali Alexis Sánchez a Mesut Özil. Strelec úvodného gólu sa snažil svojho spoluhráča nájsť šikovnou kolmicou, no loptu pred ním kryje Adam Federici.
     
    61
    Domáci sa dostali do ďalšieho brejku. Alexis Sánchez prenechal loptu Alexovi Oxladovi-Chamberlainovi, no jeho pokus výborne zblokoval Steve Cook.
     
    62
    Ďalším potrestaným mužom v dnešnom dueli je Alexis Sánchez. Ten zbytočne zozadu fauloval Harryho Artera a v ďalšom zápase bude svojim chýbať.
     
    63
    Prvé striedanie na strane Bournemouthu. Odchádza exekútor úspešnej penalty Callum Wilson a na poslednú polhodinu vybieha na trávnik Benik Afobe.
     
    64
    Hostia sa snažili prekvapiť súpera dlhým pasom za obranu. V správny čas ale vybehol Petr Čech a situáciu jednoduchým zákrokom vyriešil.
     
    65
    Nacho Monreal sa dostal k centru z ľavej strany. Ten však výborne zblokoval Steve Cook a dokonca udržal ešte loptu v hre.
     
    67
    Laurent Koscielny preukázal dokonalý prehľad v hre. Dobre vedel kam bude smerovať center z ľavej strany a loptu odvrátil do bezpečia.
     
    68
    Arsenal sa po strelenom góle stiahol na vlastnú polovicu ihriska. Opäť necháva hrať súpera, ktorý kombinuje v okolí stredového kruhu.
     
    69
    Tak toto je nepríjemný moment pre hostí. Na trávniku sedí Junior Stanislas, ktorý patril k najlepším hráčom zápasu. Vyzerá to tak, že bude musieť striedať.
     
    70
    Na trávniku sa stále nehrá. Junior Stanislas pomaly odchádza z ihriska a už je za neho pripravený náhradník. Ten má ale ešte nejaké problémy s kopačkami.
     
    71
    Tým náhradníkom je napokon bývalý hráč Liverpoolu Jordon Ibe. Ten teda strieda zraneného Juniora Stanislasa, ktorý sa držal za ľavý lýtkový sval.
     
    72
    Alex Oxlade-Chamberlain si splnil obranné povinnosti a odvrátil loptu na rohový kop. Simon Francis svojim centrom ale spoluhráča nenašiel.
     
    73
    Nacho Monreal vo vlastnom pokutovom území zahral rukou, ale penalta sa nepíska. Naopak, za nešportové správanie dostáva žltú kartu Harry Arter.
     
    74
    Domáci sa dostali do rýchleho brejku. Mesut Özil šikovnou pätičkou hľadal Alexisa Sanchéza, no Čiľan sa do zakončenia nedostal.
     
    75
    Arsène Wenger bude hneď dvakrát striedať. Ako prvý opúšťa trávnik Alex Oxlade-Chamberlain, ktorého nahradí walesky reprezentant Aaron Ramsey.
     
    76
    Takisto odchádza z trávnika aj strelec rozdielového gólu Theo Walcott. Na hrot útoku sa už stihol zaradil spomínaný Olivier Giroud.
     
    77
    Hostia mohli po rohovom kope vyrovnať skóre zápasu! Loptu na prednej žrdi predĺžil zrejme Joshua King, no z tesnej blízkosti neprekonal Petra Čecha Benik Afobe. Fantastický zákrok domáceho brankára.
     
    78
    Mohamed Elneny si teraz počínal proti pravidlám, a tak budú mať hostia výhodu ďalšej štandardnej situácie. Pred malou chvíľou to doslova horelo.
     
    80
    Domáci teraz založili rýchly protiútok. Mesut Özil už hľadal niekoho komu by poslal loptu, no vtedy ho fauloval za cenu žltej karty Brad Smith.
     
    81
    Posledné striedanie v podaní hostí. Ako posledný sa objaví na trávniku Lys Mousset, ktorý nahradí pred malou chvíľou potrestaného Brada Smitha.
     
    82
    Alexis Sánchez z ľavej strany poslal dobrý center do šestnástky. V osobnom súboji sa presadil Olivier Giroud, ale hlavičkoval len vedľa brány.
     
    83
    Benik Afobe sa previnil útočným faulom, a tak je lopta prisúdená domácemu tímu. Petr Čech sa s rozohrávkou nikam neponáhľa.
     
    84
    Nathan Aké hrá dnes veľmi dobrý zápas. Aj tentokrát dokázal prekaziť rýchly brejk domáceho mužstva, keď odzbrojil Alexisa Sáncheza.
     
    85
    Z tejto akcie hostí napokon nič nebude. Benik Afobe bol totiž v čase prihrávky v postavení mimo hry. Opäť tak bude rozohrávať Petr Čech.
     
    86
    Pekná akcia v podaní striedajúcich hráčov Arsenalu. Aaron Ramsey z pravej strany poslal dobrý center na Oliviera Girouda, no Francúz nedokázal tiesnený obrancom zakončiť presnejšie.
     
    87
    Aaron Ramsey bol aj v tejto akcii svojho mužstva. Narazil si loptu s Granitom Xhakom, no po jeho zrazenej strele bude nasledovať len roh.
     
    88
    Mike Jones opäť siaha do svojho vrecka. Žltú kartu dostáva aj dnes pomerne nenápadný Dan Gosling. Okrem toho majú domáci priamy kop.
     
    89
    Hosti už poriadne vyťahujú svoju obranu. Využil to chcel Granit Xhaka, ale na jeho dobrú prihrávku nedokázal lepšie reagovať Olivier Giroud.
     
    90
    V poslednej minúte riadneho hracieho času mohli hostia vyrovnať. K hlavičke sa dostal striedajúci Lys Mousset, no nemieril presne.
     
    90+1
    Arsenal FC dal gól! V prvej minúte nadstaveného času domáci zaklincovali svoje dnešné víťazstvo, keď zužitkovali rýchly brejk. Mesut Özil kolmicou vysunul Oliviera Girouda, ten nezištnou prihrávkou našiel ALEXISA SÁNCHEZA a Čiľan už nemal problém streliť svoj druhý gól v zápase.
    90+1. Alexis Sánchez (ARS) - 3:1
     
    90+2
    Benik Afobe mal jednu veľkú šancu na vyrovnanie, no tú mu zmaril skvelý Petr Čech. Teraz sa síce dostal za domácu obranu, no v čase prihrávky bol v ofsajde.
     
    90+3
    V samotnom závere zápasu ešte dostáva žltú kartu aj brazílsky obranca Gabriel. Ten totiž zozadu fauloval prenikajúceho Adama Smitha.
     
    90+4
    Alexis Sánchez svojou prihrávkou našiel Aarona Ramseyho. Waleskému hráčovi ale volej nevyšiel podľa predstáv a Adam Federici zasahovať nemusel.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    Londýnsky Arsenal po dvoch remízach opäť boduje naplno. V domácom prostredí si poradil s Bournemouthom 3:1, keď sa dvakrát presadil Alexis Sánchez a víťazný gól zaznamenal Theo Walcott. Hostia ale predviedli sympatický výkon a nebyť skvelého Petra Čecha, mohlo to dopadnúť rozhodne inak. Každopádne, Arsenal využil svoje šance a skresal svoje manko na čelo tabuľky na rozdiel troch bodov. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný večer. (17:13:18)

    Miroslav Kováčik

    Góly: 12. Alexis Sánchez, 53. Walcott, 90+1. Alexis Sánchez – 23. C. Wilson (pen.)

    Karty:   22. Monreal (ARS), 62. Alexis Sánchez (ARS), 90+3. Gabriel (ARS) – 4. S. Cook (BTH), 7. Francis (BTH), 73. Arter (BTH), 80. B. Smith (BTH), 88. Gosling (BTH)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 7:5. Rohy: 3:10. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 12:13.
    Arsenal FC: Čech – Debuchy (16. Gabriel), Mustafi, Koscielny (C), Monreal – Elneny, Xhaka – Walcott (76. Giroud), Özil, Oxlade-Chamberlain (75. Ramsey) – Alexis Sánchez.
    Náhradníci: Ospina – Giroud, Coquelin, Ramsey, Iwobi, Gabriel, Gibbs.

    AFC Bournemouth: Federici – A. Smith, Francis (C), S. Cook, B. Smith (81. Mousset) – Gosling, Aké, Arter – J. King, C. Wilson (63. Afobe), Stanislas (71. Ibe).
    Náhradníci: Allsop – Mings, Ibe, Fraser, Pugh, Mousset, Afobe.

    Rozhodca: Mike Jones