Novokuzneck – Togliatti 3:2 (kon.) | Novosibirsk – Nižnekamsk 2:6 (kon.) | Omsk – Kazaň 2:3 (po pr.)
Jekaterinburg – Red Star Kunlun 4:3 (kon.) | Novgorod – Dinamo Minsk 1:4 (kon.) | Soči – Záhreb 0:1 (kon.)
S.Moskva – HC Slovan sk 4:2 (kon.) | Riga – Helsinki 1:2 (kon.)
koniec
Spartak Moskva
4:2 (0:1, 1:0, 3:1)
HC Slovan Bratislava
Sobota 26.11.2016, 15:00 • Lužniki Arena • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    57:00
    Už sa síce začala presilovka Spartaka, no Marek Ďaloga i napriek tomu zaútočil, prehnal sa po ľavom krídle, no cez skvelo chytajúceho Bespalova sa nepresadil!
     
    56:13
    Tomáš Zigo sa veľmi snažil získať puk na hokejky Slovana, no pri svojej aktivite si nedal pozor na nedovolený zákrok.
     
    55:52
    Taffe to dobre hodil pred bránu, Smoleňák sa snažil jemným dotykom nasmerovať puk do brány, no nasmeroval ho len do Bespalova!
     
    54:49
    Vylúčenie v tíme Spartak Moskva (Vladislav Provolnev – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    54:04
    Spartak Moskva dal gól!
    Po katastrofálnej prihrávke Filipa Nováka sa puku zmocnil ALEXANDER VASILIEV, ktorý potom českého obrancu oklamal aj v individuálnom súboji a bekhendom prepasíroval puk za chrbát Poggeho! Bez asistencie.
    51:48 Radek Smoleňák (SBA) - 3:2
     
    51:48
    Slovan Bratislava dal gól!
    Belasí sú späť v hre o body z dnešného zápasu! Tomáš Zigo odviedol fantastickú robotu pri mantineli, pretlačil puk pred bránkovisko, odkiaľ ho pod brvno Bespalova podvihol RADEK SMOLEŇÁK! Asistencie: Tomáš Zigo, Žiga Jeglič.
     
    47:55
    Pri napádaní fantasticky zapracoval Tomáš Starosta, ktorý fantasticky zapracoval na modrej čiare Spartaku, natlačil sa do samostatného úniku, no tiesnený nedotiahol svoj forhendový blafák do gólového vyústenia!
     
    47:09
    Na Slovan sa to v týchto chvíľach poriadne sype. Po dvoch inkasovaných góloch prišlo vylúčenie Radka Smoleňáka.
    46:30 Lukáš Radil (SPM) - 3:1
     
    46:30
    Spartak Moskva dal gól!
    S nádejami Slovana Bratislava to razom vyzerá veľmi biedne! Leščenko našiel krásnou prihrávkou spoza brány pred bezmocným Poggem LUKÁŠA RADILA, ktorý nemal problém nasmerovať puk do odkrytej časti hosťujúcej svätyne! Asistencie: Vjačeslav Leščenko, Ryan Stoa.
    44:49 Viktor Bobrov (SPM) - 2:1
     
    44:49
    Spartak Moskva dal gól!
    Slovan neodolal tlaku hráčov Spartaka, ktorí ho zavreli pred Poggem! So strelou Gilroya od modrej čiary si ešte kanadský brankár dokázal poradiť, no potom mu nepomohol Bačík, ktorý prehral súboj s VIKTOROM BOBROVOM, a ten úspešnou dorážkou poslal domácich do vedenia! Asistencia: Matthew Gilroy, Sergej Šmeľov.
     
    43:03
    Tomáš Zigo v ďalšej veľkej šanci, no ani túto nedokázal premeniť na gól! Opäť to bolo zakončenie z bezprostrednej blízkosti a rovnako i teraz ho zlikvidoval Bespalov!
     
    39:20
    Radek Smoleňák sa ocitol za chrbtom domácej defenzívy, dostal kolmú prihrávku, no chýbal mu krok-dva, aby si mohol puk lepšie prebrať a ísť sám na Bespalova!
     
    37:00
    Na druhej strane sa zrodilo prečíslenie, zakončovať ho mal Radil, ktorý pri snahe vystreliť minul puk, čo bolo veľké šťastie pre Slovan!
     
    33:16
    Jonathan Cheechoo sa pri napádaní dostal za bránou Spartaka do kolízie s domácim brankárom, za ktorú ho rozhodcovia posielajú na trestnú lavicu. Obrovská nepríjemnosť pre Slovan, ktorý bude musieť čeliť oslabeniu 3 proti 5.
     
    33:03
    Vylúčenie v tíme HC Slovan Bratislava (Lukáš Vopelka – 2 min., nedovolené bránenie). Spartak Moskva má k dispozícii početnú prevahu.
    27:32 Dmitrij Kalinin (SPM) - 1:1
     
    27:32
    Spartak Moskva dal gól!
    Domácim stačilo na využitie početnej prevahy len niekoľko sekúnd! Do puky sa od modrej čiary oprel DMITRIJ KALININ, ktorý vyťažil z toho, že Pogge mal zakrytý výhľad, a poslal mu puk do pravého horného rohu! Asistencie: Lukáš Radil, Matthew Gilroy.
     
    27:03
    Tomáš Kopecký prišpendlil Bondareva na mantinel. Rozhodcovia posúdili jeho hit ako nedovolený, Spartak si zahrá presilovú hru.
     
    24:15
    Valský vo výbornej pozícii, no z priestoru medzi kruhmi poslal puk len do brankára Bespalova! Slovan tak nepremenil v druhej tretine už druhú veľkú šancu.
     
    21:48
    Obrovská šanca Slovana na navýšenie vedenia ostala nevyužitá! Kyle Chipchura vyzval skvelou prihrávkou z ľavej strany na skórovanie Ziga, ktorý z bezprostrednej blízkosti neprepasíroval puk pomedzi Bespalovove betóny!
     
    20:37
    Americký útočník Ryan Stoa sa snažil dostať za Poggeho vyrazený puk, no kanadský brankár jeho atakom odolal a puk prikryl svojou lapačkou.
     
    18:24
    Nádherná kombinačná súhra Slovana na jeden dotyk! Od Cheechooa a Jegliča sa puk dostal k Jeffovi Taffeovi, ktorý zakončoval z ideálnej streleckej pozície, no radosť mu zmaril skvelý obranný zákrok Kalinina, ktorý puk vytečoval mimo priestoru troch žrdí Bespalova!
     
    17:13
    Igor Mirnov bojoval o puk pri mantineli s Tomášom Starostom, ktorý prepadol cez jeho hokejku. Slovan si zahrá ďalšiu presilovú hru.
     
    13:59
    Ďaloga umne nahodil puk na bránu, Bespalov ho vyrazil len pred seba, vo veľkej príležitosti sa ocitol Zigo, ktorý bol pri dorážke faulovaný Stoaom.
    09:08 Kyle Chipchura (SBA) - 0:1
     
    09:08
    Slovan Bratislava dal gól!
    Belasí sa v Moskve ujímajú vedenia! Hrdinom predchádzajúceho momentu bol KYLE CHIPCHURA, ktorý prekonal Bespalova nádhernou strelou švihom na vzdialenejšiu žrď! Asistencie: Tomáš Zigo, Tomáš Starosta.
     
    04:46
    Zverenci Miloša Říhu si teraz zahrajú v opačnej hernej situácii. Brankár Pogge fauloval hokejkou, trest si zaňho išiel odsedieť Igor Musatov.
     
    01:34
    Viktor Bobrov prvým vylúčeným hráčom zápasu, potrestaný bol za držanie Slovanu. Nasleduje presilovka belasých.

    Michal Bakoš

    Góly a asistencie: 28. Kalinin (Radil, Gilroy), 45. Bobrov (Gilroy, Šmeľov), 47. Radil (Leščenko, Stoa), 55. Vasiliev – 10. Chipchura (Zigo, Starosta), 52. Smoleňák (Zigo, Jeglič)


    Spartak Moskva: Bespalov (Svensson) – Gilroy (A), Provolnev, Sergijenko, Kalinin (A), Kirillov, Bondarev, Dyblenko – Leščenko, Stoa, Radil – Vasiliev, A. Voronin, Mirnov – Nikoncev, Bobrov, Šmeľov – Lee, M. Potapov (C), Pavljukov – Pervov.
    HC Slovan Bratislava: Pogge (Brust) – F. Novák, Meszároš (C), Švarný (A), Plastino, Starosta, Ďaloga, Pokorný, Bačík – Cheechoo, Taffe (A), Jeglič – Smoleňák, Kopecký, Musatov – Valský, Zigo, Chipchura – M. Hlinka, Lušňák, Vopelka.

    Rozhodca: Soin, Kulakov – Misjur, Ponamarenko