Novokuzneck – Togliatti 3:2 (kon.) | Novosibirsk – Nižnekamsk 2:6 (kon.) | Omsk – Kazaň 2:3 (po pr.)
Jekaterinburg – Red Star Kunlun 4:3 (kon.) | Novgorod – Dinamo Minsk 1:4 (kon.) | Soči – Záhreb 0:1 (kon.)
S.Moskva – HC Slovan sk 4:2 (kon.) | Riga – Helsinki 1:2 (kon.)
koniec
Spartak Moskva
4:2 (0:1, 1:0, 3:1)
HC Slovan Bratislava
Sobota 26.11.2016, 15:00 • Lužniki Arena • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:00.
     
    Hokejisti Slovana Bratislava uzavrú vonkajší trip dôležitým duelom v hlavnom meste Ruskej federácie, kde vyzvú svojho tabuľkového suseda Spartak Moskva.

    Základná časť Kontinentálnej hokejovej ligy je už za svojou polovicou. Bratislavský celok odohral v jej doterajšom priebehu 33 zápasov, po ktorých nemôže v jeho radoch panovať spokojnosť. Aktuálna sezóna sa zatiaľ zo strany belasých nesie v znamení premenlivých výsledkov a nesúrodých výkonov, na čom majú veľký podiel aj početné zranenia, ktoré sužujú káder Slovana od jej začiatku.

    Belasí vstúpili trojzápasovou domácou sériou do kľúčovej fázy sezóny, v ktorej potrebujú stabilizovať svoju výkonnosť a najmä pravidelne zbierať body, aby si zabezpečili posun medzi najlepšiu osmičku Západnej konferencie. Práve priamych konkurentov v boji o play-off privítal Slovan v posledných domácich vystúpeniach. Zdolať však dokázal len Jokerit Helsinki, s Dinamom Riga, najslabším tímom svojej konferencie, získal len bod za remízu po riadnom hracom čase (druhý bod stratil v samostatných nájazdoch) a Dinamu Minsk podľahol tesne 1:2.

    Strata na postupové pozície sa tak namiesto zmenšenia ešte viac navýšila a po prehre 0:3 na ľade HK Soči bola už dvanásťbodová. Belasí však manko o tri body skresali, keď vo štvrtok dokázali vyhrať na ľade Tropeda Nižnij Novgorod 4:1. Zverenci Miloša Říhu rozhodli o svojom triumfe v tretej tretine. Skóre stretnutia upravili z 1:1 na konečných 4:1 presné zásahy Musatova, Plastina a Smoleňáka, ktorý potvrdil zisk troch bodov gólom do prázdnej brány.

    Hráči Spartak Moskva odohrali posledné štyri zápasy v domácom prostredí, ale ani v jednom z nich nezaknihovali víťazstvo. Pri prehrách s Traktorom Čeľjabinsk a Salavatom Ufa po samostatných nájazdoch získali aspoň bod, proti Metallurgu Magnitogorsk a Medveščaku Záhreb však obišli naprázdno. Magnitogorsku podľahli vysoko 1:5, Medveščaku futbalovým výsledkom – 0:1.

    Moskovskému celku patrí po šnúre prehier 13. miesto v tabuľke Západnej konferencie. Domáci majú na konte 40 bodov, na Slovan strácajú dva body.

    Na ľade arény Lužniki pôjde o druhú vzájomnú konfrontáciu týchto tímov v aktuálnom ročníku. Na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu sa zo zisku troch bodov tešil Spartak Moskva, ktorý začiatkom septembra porazil v Bratislave Slovan 2:1.
     
    Úvodné zostavy:

    Spartak Moskva: Bespalov (Svensson) – Gilroy (A), Provolnev, Sergijenko, Kalinin (A), Kirillov, Bondarev, Dyblenko – Leščenko, Stoa, Radil – Vasiliev, A. Voronin, Mirnov – Nikoncev, Bobrov, Šmeľov – Lee, M. Potapov (C), Pavljukov.

    HC Slovan Bratislava: Pogge (Brust) – F. Novák, Meszároš (C), Švarný (A), Plastino, Starosta, Ďaloga, Pokorný, Bačík – Cheechoo, Taffe (A), Jeglič – Smoleňák, Kopecký, Musatov – Valský, Zigo, Chipchura – M. Hlinka, Lušňák, Vopelka.

    Rozhodca: Soin, Kulakov – Mišur, Ponamarenko.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:30
    Prvé striedanie zápasu sa nieslo v znamení nepresností na oboch stranách. Po nevydarenej prihrávke domácich sa pískalo zakázané uvoľnenie.
     
    00:55
    Po prihrávke Smoleňáka sa o zakončenie pokúšal Kopecký, jeho strela však brankára Bespalova nezamestnala.
     
    01:34
    Viktor Bobrov prvým vylúčeným hráčom zápasu, potrestaný bol za držanie Slovanu. Nasleduje presilovka belasých.
     
    01:55
    Kyle Chipchura vystrelil z kruhu, Bespalov vyrazil jeho pokus betónmi. Slovanisti ostávajú v útočnom pásme.
     
    02:34
    Belasí striedajú a svoju ďalšiu akciu zakladajú spoza Poggeho.
     
    03:30
    Dlhú výmenu pukov ukončil Cheechoo, ktorý to zobral na seba, vyskúšal strelecké šťastie, ale Bespalova neprestrelil.
     
    04:10
    Hrá sa v plnom počte, Slovan svoju úvodnú presilovku v zápase nevyužil.
     
    04:46
    Zverenci Miloša Říhu si teraz zahrajú v opačnej hernej situácii. Brankár Pogge fauloval hokejkou, trest si zaňho išiel odsedieť Igor Musatov.
     
    05:15
    Jeglič dokázal jemným dotykom hokejkou vytečovať puk do stredného pásma.
     
    05:50
    Matthew Gilroy sa oprel do puku z prvej, Pogge však nemal s jeho pokusom od modrej čiary vážnejšie starosti a pravým betónom vyrazil puk do rohu.
     
    06:50
    Slovan sa ubránil, Musatov späť na ľadovej ploche.
     
    07:30
    Lukáš Vopelka sa v obrannom pásme svojho tímu ocitol v problémoch, mladík ale náročnú situácii dobre zvládol a prípadnej šanci Spartaka zabránil dobrou prácou hokejkou.
     
    07:50
    Strela Cheechooa zrazená na ochrannú sieť, po reklamnej prestávke sa buly vhodí v obrannom pásme Spartaka Moskva.
     
    08:40
    Radek Smoleňák dokorčuľoval voľný puk, z rohu klziska ho okamžite nasmeroval do predbránkového priestoru, kde však nemal žiadnych spoluhráčov.
     
    09:08
    Slovan Bratislava dal gól!
    Belasí sa v Moskve ujímajú vedenia! Hrdinom predchádzajúceho momentu bol KYLE CHIPCHURA, ktorý prekonal Bespalova nádhernou strelou švihom na vzdialenejšiu žrď! Asistencie: Tomáš Zigo, Tomáš Starosta.
    09:08 Kyle Chipchura (SBA) - 0:1
     
    10:40
    Po vhadzovaní v strednom pásme sa k puku dostali hosťujúci hokejisti, ich akciu zakladá obranca Plastino.
     
    11:30
    Igor Mirnov preveril Poggeho pozornosť, kanadský gólman vyrazil puk pred seba, kde sa ho zmocnil Marek Ďaloga.
     
    12:15
    Kapitán Slovana Andrej Meszsároš výborne zapracoval v strednom pásme, posunul puk dopredu, kde nechýbalo veľa Hlinkovi, aby sa dostal do šance.
     
    13:00
    Jeglič zakončoval z dobrého streleckého priestoru bekhendom, jeho puk minul ľavú žrď Spartaka Moskva.
     
    13:41
    Defenzíva Slovana tečovala puk na ochrannú sieť, vhadzuje sa po ľavici Poggeho.
     
    13:59
    Ďaloga umne nahodil puk na bránu, Bespalov ho vyrazil len pred seba, vo veľkej príležitosti sa ocitol Zigo, ktorý bol pri dorážke faulovaný Stoaom.
     
    14:40
    Jeff Taffe sa snažil prekvapiť Bespalova šikovnou strelou na bližšiu žrď, domáci brankár si však tento priestor pokryl a zakončenie amerického útočníka zneškodnil.
     
    15:43
    Slovanisti si v závere svojej presilovky neporadili s napádaním domácich útočníkov, s odrazeným pukom si Pogge, našťastie pre Slovan, dokázal poradiť.
     
    17:13
    Igor Mirnov bojoval o puk pri mantineli s Tomášom Starostom, ktorý prepadol cez jeho hokejku. Slovan si zahrá ďalšiu presilovú hru.
     
    17:35
    Kombináciu Slovana ukončila Novákova strela od modrej, ktorú Bespalov schoval do svojej lapačky.
     
    18:24
    Nádherná kombinačná súhra Slovana na jeden dotyk! Od Cheechooa a Jegliča sa puk dostal k Jeffovi Taffeovi, ktorý zakončoval z ideálnej streleckej pozície, no radosť mu zmaril skvelý obranný zákrok Kalinina, ktorý puk vytečoval mimo priestoru troch žrdí Bespalova!
     
    19:24
    Slovan sa v doterajšom priebehu sezóny "nekamaráti" s presilovkami. Potvrdzuje sa to aj v prvej tretine dnešného stretnutia, belasí teraz bez úspechu ukončili svoju tretiu početnú prevahu.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Slovan vedie po prvej tretine nad Spartakom Moskva 1:0. O jediný gól úvodnej časti hry sa postaral Kyle Chipchura, ktorý podarenou strelou švihom prekonal Nikitu Bespalova.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:13
    Hráči Spartaka Moskva odštartovali prostrednú tretinu zakázaným uvoľnením.
     
    20:37
    Americký útočník Ryan Stoa sa snažil dostať za Poggeho vyrazený puk, no kanadský brankár jeho atakom odolal a puk prikryl svojou lapačkou.
     
    21:48
    Obrovská šanca Slovana na navýšenie vedenia ostala nevyužitá! Kyle Chipchura vyzval skvelou prihrávkou z ľavej strany na skórovanie Ziga, ktorý z bezprostrednej blízkosti neprepasíroval puk pomedzi Bespalovove betóny!
     
    23:00
    Rýchlu akciu Spartaka zakončila zaujímavá strela, ktorá preletela tesne ponad brvno Poggeho svätyne.
     
    24:15
    Valský vo výbornej pozícii, no z priestoru medzi kruhmi poslal puk len do brankára Bespalova! Slovan tak nepremenil v druhej tretine už druhú veľkú šancu.
     
    25:45
    Domáci kombinujú v útočnom pásme, zatiaľ si však posúvajú puk len okolo mantinelov.
     
    26:15
    Hra sa preliala na druhú stranu zásluhou Cheechoo, ktorý hľadal peknou krížnou prihrávkou Jegliča, no tomu na opačnom kruhu preskočil puk hokejku a z prípadnej šance tak nič nebolo.
     
    27:03
    Tomáš Kopecký prišpendlil Bondareva na mantinel. Rozhodcovia posúdili jeho hit ako nedovolený, Spartak si zahrá presilovú hru.
     
    27:32
    Spartak Moskva dal gól!
    Domácim stačilo na využitie početnej prevahy len niekoľko sekúnd! Do puky sa od modrej čiary oprel DMITRIJ KALININ, ktorý vyťažil z toho, že Pogge mal zakrytý výhľad, a poslal mu puk do pravého horného rohu! Asistencie: Lukáš Radil, Matthew Gilroy.
    27:32 Dmitrij Kalinin (SPM) - 1:1
     
    28:05
    Vyzeralo to tak, že Valský bude z pravej strany predkladať puk na os klziska, no napokon to vyskúšal sám. Jeho pokus preletel vedľa ľavej žrde Bespalovovej bránky.
     
    29:47
    Potapov vnikol do pásma, podržal puk na svojej akcii a rozohral kombináciu, na konci ktorej bolo zakončenie Leeho. Pogge bol pripravený a puk skrotil na svojej hrudi.
     
    30:45
    Nick Plastino ukázal dobrý prehľad a peknou prihrávkou poslal puk pod seba na Filipa Nováka, ten mal na zakončenie dostatok času, no trafil len hokejku svojho krajana Radila, ktorý proti nemu vystúpil na modrú čiaru.
     
    31:26
    Spartak Moskva sa tlačil do rýchlej kontry so štvoricou mužov, jeden z útočiacich hráčov však skončil v ofsajde.
     
    32:55
    Štvrtá formácia belasých zakončila svoje výborné striedanie strelou Michala Hlinku, ktorého pokus Bespalov vytesňoval do bezpečia ľavým betónom.
     
    33:03
    Vylúčenie v tíme HC Slovan Bratislava (Lukáš Vopelka – 2 min., nedovolené bránenie). Spartak Moskva má k dispozícii početnú prevahu.
     
    33:16
    Jonathan Cheechoo sa pri napádaní dostal za bránou Spartaka do kolízie s domácim brankárom, za ktorú ho rozhodcovia posielajú na trestnú lavicu. Obrovská nepríjemnosť pre Slovan, ktorý bude musieť čeliť oslabeniu 3 proti 5.
     
    33:40
    Kalinin pálil od modrej čiary, no trafil len húštinu tiel pred Poggem a Slovanistom sa potom podarilo vyhodiť puk zo svojho pásma.
     
    34:30
    Strieľal Leščenko, Pogge bol včas pri svojej ľavej žrdi a zastavil zakončenie domáceho útočníka.
     
    35:10
    Obrovský tlak Spartaka Moskva, Pogge ale za pomoci troch statočných Slovanistov úspešne odolal a Vopeka je už späť na ľadovej ploche.
     
    35:30
    Zverenci Miloša Říhu zvládli mimoriadne komplikovanú situáciu, keď bez ujmy ustáli dlhé oslabenie o dvoch mužov.
     
    36:48
    Formácia troch bojovníkov – Smoleňák, Kopecký, Musatov – pôsobila aktívne v útočnom pásme, no jej snaženie nakoniec neprinieslo nebezpečnejšie zakončenie.
     
    37:00
    Na druhej strane sa zrodilo prečíslenie, zakončovať ho mal Radil, ktorý pri snahe vystreliť minul puk, čo bolo veľké šťastie pre Slovan!
     
    38:30
    Nikonceva si v obrannom pásme Slovana vzali na starosti Novák s Taffeom, ktorí po tuhom boji dokázali poslať puk do strednej tretiny.
     
    39:20
    Radek Smoleňák sa ocitol za chrbtom domácej defenzívy, dostal kolmú prihrávku, no chýbal mu krok-dva, aby si mohol puk lepšie prebrať a ísť sám na Bespalova!
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Rovnako ako prvá tretina, i druhá časť hry ponúkla jeden gól. Slovanisti síce mali dve veľké šance na zvýšenie náskoku, no Valský so Zigom neskórovali, a tak prišiel gólový úder na druhej strane. Od modrej čiary sa v presilovej hre presadil obranca Kalinin. Pred záverečnou tretinou sa tak máme na čo tešiť, zápas je pred jej štartom otvorený.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:40
    Andrej Meszsároš poslal od modrej puk smer brána, no jeho pokus skončil len na zadnom mantineli.
     
    42:05
    Bačík prehral súboj za bránou svojho tímu, jeden z domácich hráčov ho okamžite chcel predložiť pred Poggeho, ale tam zapracoval Taffe, ktorý napravil menšie zaváhanie svojho mladého spoluhráča.
     
    43:03
    Tomáš Zigo v ďalšej veľkej šanci, no ani túto nedokázal premeniť na gól! Opäť to bolo zakončenie z bezprostrednej blízkosti a rovnako i teraz ho zlikvidoval Bespalov!
     
    44:00
    Vopelkovi sa síce podarilo puk zaviesť do útočného pásma, no viac mu už defenzíva Spartaku nepovolila.
     
    44:05
    Pogge stiahol puk zo vzduchu do svojej lapačky a prerušil hru. Pokračovať sa bude buly po ľavici hosťujúceho gólmana.
     
    44:49
    Spartak Moskva dal gól!
    Slovan neodolal tlaku hráčov Spartaka, ktorí ho zavreli pred Poggem! So strelou Gilroya od modrej čiary si ešte kanadský brankár dokázal poradiť, no potom mu nepomohol Bačík, ktorý prehral súboj s VIKTOROM BOBROVOM, a ten úspešnou dorážkou poslal domácich do vedenia! Asistencia: Matthew Gilroy, Sergej Šmeľov.
    44:49 Viktor Bobrov (SPM) - 2:1
     
    46:00
    Patrik Lušňák dnes pôsobí veľmi agilným dojmom, aj teraz pekne prenikol do útočného pásma, predložil puk pred bránu, no tam sa nikto z hostí nenachádzal.
     
    46:30
    Spartak Moskva dal gól!
    S nádejami Slovana Bratislava to razom vyzerá veľmi biedne! Leščenko našiel krásnou prihrávkou spoza brány pred bezmocným Poggem LUKÁŠA RADILA, ktorý nemal problém nasmerovať puk do odkrytej časti hosťujúcej svätyne! Asistencie: Vjačeslav Leščenko, Ryan Stoa.
    46:30 Lukáš Radil (SPM) - 3:1
     
    47:09
    Na Slovan sa to v týchto chvíľach poriadne sype. Po dvoch inkasovaných góloch prišlo vylúčenie Radka Smoleňáka.
     
    47:55
    Pri napádaní fantasticky zapracoval Tomáš Starosta, ktorý fantasticky zapracoval na modrej čiare Spartaku, natlačil sa do samostatného úniku, no tiesnený nedotiahol svoj forhendový blafák do gólového vyústenia!
     
    49:16
    Smoleňák po opätovnom naskočení na ľad posunul puk Taffeovi, ktorý ho poslal do bezpečia a spoločne so svojimi spoluhráčmi mohol ísť striedať.
     
    50:50
    Slovan sa ťažko presadzuje cez prehustené stredné pásmo. Nuž, takýto obraz hry je za tohto stavu celkom pochopiteľný. Spartak sa už bude sústrediť najmä na obranu.
     
    51:48
    Slovan Bratislava dal gól!
    Belasí sú späť v hre o body z dnešného zápasu! Tomáš Zigo odviedol fantastickú robotu pri mantineli, pretlačil puk pred bránkovisko, odkiaľ ho pod brvno Bespalova podvihol RADEK SMOLEŇÁK! Asistencie: Tomáš Zigo, Žiga Jeglič.
    51:48 Radek Smoleňák (SBA) - 3:2
     
    52:55
    Nevedno, prečo sa teraz pískalo. V každom prípade, vhadzuje sa v stredovom kruhu a Slovan má ešte sedem minút na vyrovnanie.
     
    53:40
    Taffe si to namieril do útočného pásma, narazil však na odpor troch protihráčov, ktorí ho ďalej nepustili.
     
    54:04
    Spartak Moskva dal gól!
    Po katastrofálnej prihrávke Filipa Nováka sa puku zmocnil ALEXANDER VASILIEV, ktorý potom českého obrancu oklamal aj v individuálnom súboji a bekhendom prepasíroval puk za chrbát Poggeho! Bez asistencie.
     
    54:49
    Vylúčenie v tíme Spartak Moskva (Vladislav Provolnev – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    55:52
    Taffe to dobre hodil pred bránu, Smoleňák sa snažil jemným dotykom nasmerovať puk do brány, no nasmeroval ho len do Bespalova!
     
    56:13
    Tomáš Zigo sa veľmi snažil získať puk na hokejky Slovana, no pri svojej aktivite si nedal pozor na nedovolený zákrok.
     
    57:00
    Už sa síce začala presilovka Spartaka, no Marek Ďaloga i napriek tomu zaútočil, prehnal sa po ľavom krídle, no cez skvelo chytajúceho Bespalova sa nepresadil!
     
    57:45
    Slovan je v tomto oslabení aktívny smerom dopredu, od modrej strieľal Plastino, pred bránou ešte číhal Taffe, no Bespalov mu priestor na dorážku neposkytol.
     
    58:30
    Slovan nasťahovaní v útočnom pásme, snaží sa o záverečný tlak.
     
    59:07
    Bespalovovi sa teraz nepáčilo, ako doňho dorážali Zigo s Chipchurom. Tí boli poriadne dôrazní, no ku gólu to neviedlo.
     
    59:10
    Slovanisti to skúšajú v šestici, ich zúfalý nápor už ale zrejme nebude viesť k vyrovnaniu.
     
    59:17
    Hostia vykázaní z útočného pásma pre hru s vysokou hokejkou.
     
    59:50
    Stretnutie sa dohráva v strednom pásme, o výsledku je jasné.
     
    Koniec zápasu.
     
    V tretej tretine sme videli štyri góly, žiaľ, len jeden z nich padol do brány Spartaka. Moskovský tím v tretej tretine rozhodol o svojom víťazstve a belasí tak odchádzajú z trojzápasového tripu s tromi získanými bodmi. (17:29:49)

    Michal Bakoš

    Góly a asistencie: 28. Kalinin (Radil, Gilroy), 45. Bobrov (Gilroy, Šmeľov), 47. Radil (Leščenko, Stoa), 55. Vasiliev – 10. Chipchura (Zigo, Starosta), 52. Smoleňák (Zigo, Jeglič)


    Spartak Moskva: Bespalov (Svensson) – Gilroy (A), Provolnev, Sergijenko, Kalinin (A), Kirillov, Bondarev, Dyblenko – Leščenko, Stoa, Radil – Vasiliev, A. Voronin, Mirnov – Nikoncev, Bobrov, Šmeľov – Lee, M. Potapov (C), Pavljukov – Pervov.
    HC Slovan Bratislava: Pogge (Brust) – F. Novák, Meszároš (C), Švarný (A), Plastino, Starosta, Ďaloga, Pokorný, Bačík – Cheechoo, Taffe (A), Jeglič – Smoleňák, Kopecký, Musatov – Valský, Zigo, Chipchura – M. Hlinka, Lušňák, Vopelka.

    Rozhodca: Soin, Kulakov – Misjur, Ponamarenko