Třinec – Hradec Králové 3:4 (po pr.) | Olomouc – Zlín 3:1 (kon.) | Plzeň – K. Vary 3:1 (kon.)
Chomutov – Mladá Boleslav 2:1 (kon.) | Liberec – Kometa Brno 4:3 (po pr.) | Pardubice – Vítkovice 3:0 (kon.)
Sparta Praha – Litvínov 3:0 (kon.)
koniec
Piráti Chomutov
2:1 (0:0, 2:0, 0:1)
BK Mladá Boleslav
cz Piatok 25.11.2016, 17:30 • SD ARÉNA • Tipsport extraliga (ČR) • 24. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Krásný den z chomutovské SD ARÉNY. Od 17:30 začíná utkání mezi domácími Piráty a hosty z Mladé Boleslavi. Odehraje se utkání mezi šestým a osmým celkem extraligové tabulky. Textovým přenosem vás provede David Panuška.
     
    PIRÁTI CHOMUTOV (6.)
    22 zápasů, 35 bodů
    (7-6-2-7)


    Piráti chytají zpátky ztracenou formu a nyní se dostali až na šesté místo. Severočeský celek v posledních pěti zápasech hned čtyřikrát vyhrál, ačkoliv ne vždy to v zápasech vypadalo, že to tak dopadne. Proti Třinci a Olomouci doma prohrávali 2:4, ale utkání nakonec v obou případech vyhráli v nájezdech. Naposledy se svěřencům Vladimíra Růžičky povedlo vyhrát na půdě trápícího se Zlína.

    Nejproduktivnější hráči
    Michal Vondrka – 22 zápasů, 25 bodů (10+15)
    Ivan Huml – 22 zápasů, 21 bodů (12+9)
    Michal Poletín – 22 zápasů, 19 bodů (12+7)
    Chomutov se výhrou ve Zlíně dotáhl na jubilejní metu

     
    BK MLADÁ BOLESLAV (8.)
    23 zápasů, 34 bodů
    (10-1-2-10)


    Středočeský celek je aktuálně na osmém místě. Na svém kontě mají o jeden bod méně, než jeho dnešní soupeř. Chomutovští mají ovšem utkání v Liberci k dobru. Bruslaři z posledních pěti zápasů třikrát prohráli a dvakrát vyhráli. Naposledy prohrávali doma se Spartou již 0:4, utkání sice zdramatizovali, ale vyrovnat se jim již nepodařilo.

    Nejproduktivnější hráči
    Tomáš Hyka – 22 zápasů, 18 bodů (7+11)
    Petr Vampola – 23 zápasů, 15 bodů (7+8)
    Jakub Klepiš – 23 zápasů, 14 bodů (7+7)
    Mladá Boleslav se ikonicky v utkání se Spartou rozloučila s útočníkem Davidem Výborným

     
    Poslední vzájemné utkání

    BK Mladá Boleslav 4:2 Piráti Chomutov
    26. Trončinský (Orsava), 49. Látal (Lenc, Kučný), 58. Látal (Vampola, Trončinský), 60. Vampola (Lenc, Látal) – 31. Kaše (Tomica, V. Růžička), 43. Vondrka (Huml, Skinner)

    BK Mladá Boleslav: Lukáš (Tarkki) – Stříteský, T. Voráček, Hanzlík (C), Kurka, Kučný, Trončinský, Štich – Orsava, Urban, Pabiška – Látal, Vampola, Lenc – Pospíšil, Klepiš, Žejdl – Ďurač, Musil, Jonák.

    Piráti Chomutov: J. Laco (Král) – Kudělka, Rutta, Chalupa, Flemming, Skinner, Valach, Dlapa, Buchtela – Vondrka (C), Huml, Račuk – Tomica, V. Růžička, Kaše – Poletín, Kämpf, Skokan – Koblasa, Šťovíček, Hřebejk.
    Ján Laco vychytal vítězství a tři body ve Zlíně. Postaví se do branky Chomutova i s Mladou Boleslaví?

     
    Úvodní sestavy:

    Piráti Chomutov: J. Laco (Strmeň) – Flemming, Kudělka, Valach, Skinner, Mrázek, Dlapa, R. Havel – Vondrka, Huml, Tomica – Skokan, Šťovíček, Sklenář – Koblasa, Kämpf, Poletín – Hřebejk, Račuk, Lauko.

    BK Mladá Boleslav: Lukáš (Tarkki) – Stříteský, Kučný, Trončinský, Holub, Hanzlík, Pastor – Orsava, Žejdl, Jonák – Hyka, Vampola, Lenc – Látal, Urban, Pabiška – Fronk, Musil, Klepiš.

    Rozhodčí: Hradil, Pavlovič – Hynek, Kokrment..
     
    Krásný páteční podvečer všem fanouškům extraligového hokeje. Za pár minutek nám začne utkání mezi domácím Chomutovem a hosty z Mladé Boleslavi. Před malou chvilkou skončilo rozbruslení.
     
    Na ledovou plochu již přijeli rozhodčí a hokejisté Mladé Boleslavi. Za pár minutek se na ledě objeví také hráči domácího celku.
     
    Ještě před startem utkání přeje Josefu Volákovi, dlouholetému hokejistu Chomutova k jeho osmdesátým narozeninám David Dinda a Stanislav Mikšovic.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Úvodní buly dnešního utkání vyhrál chomutovský Ivan Huml. Piráti ale následně vyhodili kotouč je na zakázané uvolnění.
     
    00:45
    K prvnímu střeleckému pokusu se následně dostal Petr Vampola. Hostující forvard ovšem trefil jen betony připraveného Laca.
     
    00:54
    Následně se Bruslaři dostali do ofsajdové pozice. Vhazovat se tak bude ve středním pásmu.
     
    01:19
    Na druhé straně vymyslel přihrávku zpoza branky Martin Šťovíček. Ten ovšem svou zajímavou přihrávkou nenašel nikoho v bílém.
     
    01:46
    Následoval tak útok hostů, kteří sice Laca nijak neohrozili, ale povedlo se jim alespoň vybojovat vhazování před jeho brankou.
     
    02:15
    Do první střelecké pozice se pokoušel prodrat Petr Koblasa. Střela chomutovského útočníka byla ovšem zablokována bránícími hráči.
     
    02:47
    Přišla tak šance Jakuba Lauka! Ten dostal parádní přihrávku na levou stranu, odkud se mu ale připraveného Lukáše překonat nepovedlo.
     
    03:12
    V další akci byl chomutovský kapitán Michal Vondrka, který projížděl po levém křídle. Přes bránícího hráče ovšem do zakončení neprošel.
     
    03:19
    Hosté si následně vybojovali vhazování po zákroku Jána Laca. Vhazovat se bude po levici slovenského brankáře.
     
    03:35
    Po něm jde na trestnou lavici chomutovský Jakub Sklenář. Ten si pomohl podražení a bude tak prvním vyloučeným.
     
    04:02
    Hodně zajímavě se prodral po levé straně Martin Látal. Hostující útočník se objevil před brankou Laca, kterou nakonec přestřelil!
     
    04:25
    Další kombinace hostům nevyšla. Puk se objevil za brankou Jána Laca a píská se tak zakázané uvolnění. Vhazování před Lukášem.
     
    04:55
    Boleslavi se v přesilovce zatím nedaří. Dalšího nahozeného puku se zmocnil Juraj Valach, který puk následně tvrdě vyhodil z pásma.
     
    05:34
    Na konci oslabení se do šance dostal David Kämpf. Ten unikal osamocen na brankáře Lukáše, kterého ovšem střelou mezi betony nepřekonal!
     
    05:35
    Domácí v plném počtu.
     
    06:28
    Další snažení Ivana Humla bylo ukončeno poté, co se jeden z jeho spoluhráčů objevil v ofsajdovém postavení. Následuje komerční přestávka.
     
    06:42
    Po objetí branky zkoušel střeleckým pokusem zakončit jeden z hostů. Jeho pokus byl ovšem ztečován a skončil mimo branku.
     
    07:08
    Dávid Skokan našel přihrávkou Jakuba Sklenáře, který zakončoval z pravého kruhu. Skulinku nad jeho betonem ovšem nenašel.
     
    07:20
    Po buly střílel Michal Poletín, ale i nyní byl Lukáš připraven. Následně hosté vyhodili na zakázané uvolnění.
     
    07:53
    Hosté se následně dostali k puku, který nahodili za branku. Tam o něj ovšem přišli, a tak jej mají na svých hokejkách domácí.
     
    08:07
    Do útoku se vydal Michal Poletín, který střelou z pravé strany trefil hůl obránce Trončinského. Následovat bude vhazování po levici Lukáše.
     
    08:19
    Hosté se dostali k puku a hned jej vyhodili z pásma na další zakázané uvolnění. Vhazovat se tak bude opět před Lukášem.
     
    08:34
    Piráti se dostali do snažení před brankou, kde se pokoušel prosadit Štěpán Hřebejk. Puk ovšem zaklekl hostující Tomáš Pastor. Branka Lukáše tak nebyla ohrožena.
     
    08:46
    Po delší době se do střely dostali hosté. Chomutovský odchovanec Jiří Fronk zkoušel pozornost Jána Laca. Slovenský brankář puk pohotově chytil.
     
    08:56
    Rozhodčí signalizovali trest pro Ivana Humla, který byl nakonec po poradě rozhodčí zrušen. Pokračuje se v pěti hráčích na obou stranách.
     
    09:18
    Následně se Ivan Huml dostal před branku, kde bekhendem zakončoval svůj průnik. Aréna se již zaradovala, ale puk nakonec skončil jen na tyčce!
     
    09:53
    Tomáš Hyka na druhé straně zkoušel překvapit Jána Laca. Jeho pokus ovšem skončil jen v lapačce připraveného slovenského brankáře.
     
    10:57
    Je za námi více jak polovina utkání a zatím se hraje vyrovnaný hokej. Největší šanci měl zatím Ivan Huml a David Kämpf. Ani jeden ovšem branku nedal.
     
    11:36
    Mladá Boleslav se v dalším snažení objevila v ofsajdovém postavení. Následovat tak bude vhazování ve středu hřiště.
     
    11:44
    Hosté se hned po buly dostali ke střele, která skončila v rukavici Jána Laca. Vhazovat se bude po jeho levici.
     
    11:51
    Další snažení Boleslavi bylo ukončeno postavením Lukáše Žejdla v brankovišti. Střela Víta Jonáka, kterou Laco vyrazil, byla k ničemu.
     
    12:38
    Nyní hosté hrají hodně aktivně v útočném pásmu, kde se ovšem do nějaké střelecké pozice zatím nedostali. Uvidíme, zda se jim to povede následně.
     
    13:24
    Nic se nestalo a Ivan Huml vyhodil kotouč do středu hřiště. U puku jsou po delší době také hokejisté Chomutova.
     
    13:55
    Boleslav se opět proháčkovala do útoku. Tomáš Urban to zkoušel od modré čáry, odkud byl jeho pokus ztečován Jakubem Sklenářem jen do ochranné sítě.
     
    14:29
    Po objetí branky to zkoušel z pravého kruhu hostující Tomáš Urban. Tomu se ovšem branku domácího brankáře trefit nepovedlo.
     
    15:18
    Po snažení hostů se domácí osvobodili a nyní kombinují za svojí brankou. Stále se v Chomutově čeká na první branku střetnutí.
     
    16:04
    Pavel Musil se dostával do dobré šance. Objel branku a zkoušel puk poslat mezi betony brankáře. Ján Laco byl ovšem připraven.
     
    16:12
    A přichází první přesilovka domácích. Jakub Klepiš se provinil ve středu hřiště faulem kolenem, a tak je tu druhá přesilovka utkání.
     
    16:31
    Domácím se ovšem zatím nedaří. Boleslavští kotouč vyhodili a nyní se hraje za brankou chomutovského brankáře.
     
    17:02
    První střelu vyslal Brett Skinner, který svým nahazovaným kotoučem trefil dobře připraveného obránce. Snažení pokračuje.
     
    17:31
    Následovaly dvě střely Michala Vondrky. První zakončoval dorážkou vedle Poletín, ta druhá byla zablokována padajícím obráncem.
     
    18:12
    Hosté v plném počtu.
     
    18:30
    David Kämpf si najel do pásma, kde přenechal kotouč Dávidu Skokanovi. Jeho střela byla ovšem chycena brankářem a následně byla přerušena hra.
     
    18:30
    Následně se do potyčky dostal Tomáš Pastor, který inkasuje dvouminutový trest za hrubost, stejně jako Vít Jonák. Na druhé straně jsou vyloučeni Petr Koblasa a Dávid Skokan.
     
    18:49
    Po vyhození domácího celku se píská zakázané uvolnění. Po něm se bude vhazovat před brankou Jána Laca, respektive po jeho levici.
     
    19:02
    Štěpán Hřebejk následně hledal přihrávkou před branku Marka Račuka. Ten se ale ke kotouči díky dobrému obrannému zákroku nedostal.
     
    19:51
    Lukáš Pabiška zakončoval kombinaci hostů střelou od modré. Svou střelou ale trefil jen Brett Skinnera do míst obličeje.
     
    19:55
    Piráti následně vyhodili kotouč za branku Jana Lukáše. Rozhodčí tuto situaci posoudil jako zakázané uvolnění, a tak se bude vhazovat před Lacem.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je u konce! Je za námi bezbranková první třetina, která nabídla minimum šancí. Domácí se dostali do dvou, ale David Kämpf a Ivan Huml branky nevstřelili. Boleslavští se do vyložené šance nedostali. Uvidíme, co nabídne druhá třetina.

    Střely na branku: 7:12
     
    Další třetina začne přibližně v 18:27.
     
    Oba celky se vracejí na ledovou plochu. Za pár momentů začne druhá třetina dnešního utkání, ve kterém stále čekáme na první branku.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:33
    Piráti právě vstřelili branku!
    Domácí celek skóruje hned ze své první akci ve druhé třetině! Brett Flemming nahodil kotouč do brankoviště, kde se svým jedenáctým zásahem v sezóně dokázal prosadit MICHAL VONDRKA! Asistence: Brett Flemming.
    20:33 Michal VONDRKA - 1:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    21:02
    Piráti se hned dostali do další dobré pozice. Juraj Valach dostal kotouč na pravou stranu, odkud místo zakončení přihrával do lepší pozice. Jeho pokus byl ovšem zachycen.
     
    21:42
    Hned mohlo být vyrovnáno! Lukáš Pabiška dostal kotouč před branku, kde se střelou k levé tyčce pokoušel skórovat. Ján Laco ovšem předvedl solidní zákrok.
     
    22:15
    Domácí je na koni a pokoušel se o další akci. Nyní ovšem zafungovala obrana hostujícího celku, jenž akci přerušila.
     
    22:32
    Následovalo vyhození puku z obranné třetiny Chomutova. Puk skončila až za brankou Lukáše, a tak následuje buly před Lacem.
     
    22:35
    Hned po buly to zkoušel Jiří Fronk, kterému se ovšem jeho střeleckým pokusem z pravé strany nepovedlo překonat Lukáše.
     
    22:50
    Následoval útok Ivana Humla, který se prodral do zakončení, ale svým pokusem branku netrefil. Puk byl totiž sražen do ochranné sítě.
     
    23:06
    Hosté následně poslali kotouč až za branku Jána Laca, a tak se píská další zakázané uvolnění v této třetině.
     
    23:26
    Puk na teč posílal před branku Brett Skinner. Jeho nabídka po ledě skončila ovšem jen na betonech pozorného Lukáše.
     
    23:53
    A tak přišlo další vyhození hostujících hokejistů na zakázané uvolnění. Bude se vhazovat před brankou Jana Lukáše.
     
    24:47
    Následovalo snažení Mladé Boleslavi ukončené faulem. Na trestnou lavici putuje Radan Lenc. Za brankou Laca hrál vysokou holí.
     
    25:15
    Piráti se dostali poprvé do pásma, ale kotouč hned ztratili. Hostům se povedlo pokusem o mantinel osvobodit se na pár sekund.
     
    25:44
    Nakonec se středočeši v pásmu udrželi déle. Tomáš Urban zakončoval z pravé strany, ale pokusem na zadní tyčku netrefil branku.
     
    25:58
    Následovala tak střela Juraje Valacha na straně druhé. Jeho tvrdý pokus ovšem dokázal ztečovat obránce Trončinský do ochranné sítě nad brankou.
     
    26:40
    V závěru přesilovky střílel Jaroslav Mrázek, který svým spíše nahozením netrefil branku Jana Lukáše. Přesilovka je u konce.
     
    26:47
    Hosté v plném počtu.
     
    26:53
    Piráti právě vstřelili branku!
    Piráti sice přesilovku nevyužili, po jejím skončení jdou do dvoubrankového vedení! Střela Juraje Valacha byla vyražena za branku, kde se k puku dostal DÁVID SKOKAN. Ten zpoza branky zakončoval a svojí silou puk dostal za záda brankáře! Asistence: Juraj Valach a David Kämpf.
    26:53 Dávid SKOKAN - 2:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    27:55
    Domácí celek hraje v klidném tempu a je aktivní na puku. Uvidíme, zda se jim následně povede něco vymyslet.
     
    28:11
    Následně zakončoval od modré čáry Juraj Valach. Střela slovenského hráče byla ještě před brankou tečována Markem Tomicou, který ale trefil jen betony brankáře.
     
    28:25
    Protiútok Mladé Boleslavi zakončil Tomáš Urban, jehož střela byla zblokována obětavým Markem Tomicou. Následně ale Laco puk přikryl.
     
    28:47
    Mladá Boleslav se nyní může dostat do utkání. Na trestnou lavici putuje za hákování v útočném pásmu útočník Petr Koblasa.
     
    29:23
    Dlouhá kombinace hostů byla zakončena střelou Petra Vampoly. Jeho pokus skončil jen nad brankou dezorientovaného Laca.
     
    30:09
    Pirátům se po delší kombinaci Mladé Boleslavi povedlo vyhodit, a tak mohou poprvé v tomto oslabení vystřídat. Někteří hráči to ovšem nestihli.
     
    30:44
    V závěru oslabení Piráti vyhodili ještě jednou, a tak je jejich oslabení u konce. Mladoboleslavští nedokázali ohrozit branku Jána Laca.
     
    30:47
    Domácí v plném počtu.
     
    30:57
    Následoval ofsajd hostů. Vhazovat se bude ve středním pásmu, ale to až poté, co bude opravena díra u branky Jána Laca. Ta vypadla ze svého postavení.
     
    31:22
    Po nahození z pravé strany se dostal kotouč mezi kruhy na Lukáše Pabišku, který svou rychlou střelou nedokázal skórovat. Skvěle zasáhl Ján Laco!
     
    32:06
    Po střele Juraje Valacha se k bekhendovém zakončení dostával před brankou Dávid Skokan. Ten ale Lukášův beton přehodit nedokázal.
     
    32:39
    Další pokus musel řešit hostující brankář. Ten vyrazil s problémy pokus Petra Koblasy od pravého mantinelu. K dorážce se nikdo z domácích nedostal.
     
    33:01
    Následoval hned útok hostů, kteří se ale dostali jen do ofsajdového postavení. Po komerční přestávce se bude vhazovat ve středu hřiště.
     
    33:19
    Matěj Stříteský dostal zpoza branky dobrou přihrávku. Z pravého kruhu zakončoval mezi betony, kam se ale trefit nedokázal. Další zákrok pro Jána Laca.
     
    33:39
    Ivan Huml se dostal do zajímavé akce poté, co mu přihrál hostující obránce. Chomutovský snajpr ale přes obránce nedokázal překonat Jana Lukáše potřetí v utkání.
     
    33:46
    Jakub Lauko chytře přihrával před branku na Štěpána Hřebejka. Ten se ale ke kotouči nakonec nedostal, a tak následuje útok Bruslařů.
     
    34:04
    Po objetí branky jednoho z hostů se do střelecké pozice z před brankového prostoru dostal Tomáš Urban. Ten ale na skvělého Jána Laca nevyzrál!
     
    34:57
    Další střelecký pokus Jiřího Fronka. Ten se stahovačkou jednoho obránce zbavil, ale následně trefil padajícího Tomáše Kudělku.
     
    35:35
    Hosté jsou nyní aktivnějším celkem, ale ve svých akcích nedokážou vyzrát na chomutovského brankáře. Ten stále drží čisté konto.
     
    35:54
    Opět to na druhé straně zkoušel Juraj Valach. Jeho pokus byl nyní zblokován, respektive se o to postaral obránce Matěj Stříteský.
     
    36:08
    Přihrávku přes celé kluziště dostával Radan Lenc. Ten si puk zpracoval na pravém kruhu, ale v ten moment bylo pískáno. Po úmyslném ofsajdu se bude vhazovat před Lukášem.
     
    36:31
    Kombinace poté nevyšla domácím. Přihrávka směrem dopředu nebyla zachycena, a tak se píská zakázané uvolnění. Buly před Lacem.
     
    36:38
    Který se hned po buly musel předvést zákrokem. Pokus jednoho z hostů ovšem slovenského brankáře nemohl překonat.
     
    36:58
    Hned po buly přišla akce domácích. Jakub Sklenář projel po levé straně, ale pokus k přední tyčce skončil jen ve výstroji hostujícího brankáře.
     
    37:24
    A opět se píská zakázané uvolnění. Piráti vyhodili kotouč za branku Lukáše a rozhodčí tak odpískal již několikátý icing.
     
    37:42
    Marek Trončinský se dostal na pravé straně k odraženému kotouči, který se pokoušel poslat do branky. Tu ale nakonec ani netrefil.
     
    38:08
    Obránce Mladé Boleslavi to zkoušel ještě jednou, nyní od modré čáry. Odtud byl ale jeho pokus opět neúspěšný a opět skončil nad klecí Jána Laca.
     
    38:46
    Hra byla vykázaná z chomutovského obranného pásma poté, co se sváděl souboj o kotouč za brankou. Vhazuje se ve středu hřiště.
     
    39:01
    Začala poslední minuta druhé třetiny. Piráti se dostali do útočné třetiny, kde se pokusí povedených dvacet minut dohrát.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé třetině již padaly branky. Hned po vhazování se zblízka prosadil kapitán Michal Vondrka, kterého napodobil o sedm minut později také Dávid Skokan. Hosté poté byli aktivnější a měli několik šancí. Jána Laca se jim ovšem překonat nepovedlo.

    Střely na branku: 18:18
     
    Dnešní utkání sleduje 4 271 diváků.
     
    Třetí třetina začne přibližně v 19:24.
     
    Vše je připraveno k tomu, aby začala třetí třetina dnešního utkání. Uvidíme, co nám přinese poslední dvacetiminutovka.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:18
    První pokus vyslali hosté. Tomáš Hyka to zkoušel z levé strany, ale Jána Laca na přední tyčce nachytat nedokázal. Pokračovat se bude vhazováním.
     
    40:36
    Následně domácí hokejisté vyhodili kotouč až na zakázané uvolnění. Podruhé ve třetí třetině se bude vhazovat před Lacem.
     
    40:51
    Martin Látal objížděl branku, ale upadl a kotouč nechal za sebou. Ján Laco tak pro něj jen sáhl a ukryl jej ve svém rukavici.
     
    40:57
    Po dalším vhazování kotouč opět došel k Lacovi, který jej ukryl v lapačce. Další vhazování před ním, třetí třetina nabídla již několik vhazování.
     
    41:25
    Martin Látal se se štěstím dostal do úniku. Sám proti Lacovi vymyslel bekhendové zakončení, ale ten nedokázal zavěsit pod víko. Od břevna se kotouč odrazil do ochranné sítě!
     
    41:41
    Přišla tak první akce domácích. Ivan Huml zakončoval z pravého kruhu. Svým pokusem na vzdálenější tyč ovšem nedokázal trefit branku.
     
    42:43
    Dávid Skokan posílal kotouč na levou stranu, kde se jej ujal Jakub Sklenář. Tomu se ale do zakončení projít nepovedlo. Puk zasekl a čeká na své spoluhráče.
     
    42:59
    Zkoušel to tak Juraj Valach. Jeho další střelecký pokus byl opět ztečován do ochranné sítě, podruhé v utkání Matějem Stříteským.
     
    43:47
    Pokračuje se vyrovnanou hrou bez nějakých šancí. Sledujeme hodně bojovné utkání s minimem branek. Piráti jsou dnes šťastnější.
     
    44:25
    Michal Vondrka dokázal u pravého mantinelu přihrát na Ivana Humla, jehož střela z mezikruží byla zblokována mimo branku.
     
    44:37
    Následně chomutovský kapitán našel zadovkou zpoza branky Ivana Humla. Ani nyní se ovšem zkušený útočník nedokázal prosadit!
     
    45:14
    A mohl toho litovat. Do snažení se totiž dostali hosté, kterým se ale v blízkosti Jána Laca nepovedlo skórovat, chomutovský brankář předvedl dobrý zákrok.
     
    46:05
    Domácím další útok nevyšel, a tak se do akce hnal Jakub Orsava. Ten ale neprošel do zakončení přes dobře bránícího obránce, následně upadl.
     
    46:24
    Jakub Klepiš se po přihrávce zpoza branky dostal do dobré střely. Jeho pokus ale skončil jen pod betony přesouvajícího se Jána Laca!
     
    46:53
    Kombinace Mladé Boleslavi ve středním pásmu byla ukončena poté, co přihrávka na jednoho z obránců byla ztečována do boxu časoměřičů.
     
    47:02
    Následně hosté kotouč pouze vyhodili na zakázané uvolnění. Hra se tedy přesouvá před branku Jana Lukáše, vhazuje se po jeho pravici.
     
    47:23
    Hosté se hned dostali do útoku, kde zakončoval střelu od modré Tomáš Pastor. Obránce Boleslavi ovšem trefil jen beton Jána Laca.
     
    47:28
    Přišla další střela, která ovšem skončila u Laca. Ten nyní ukryl puk ve své lapačce. Další snažení bude pokračovat po vhazování.
     
    47:38
    Jiří Kučný střílel do Laca v době, kdy mu bránil jeden z hostů. Tomu bylo odpískané postavení v brankovišti. Hra se tedy přesouvá do středu.
     
    48:05
    Radan Lenc se otočil mezi kruhy a zkoušel překvapit Jána Laca. Ten nyní zasahovat nemusel, pokus šel jen mimo jeho branku.
     
    48:08
    Nyní se ale hosté mohou dočkat důležité branky. Juraj Valach totiž za brankou podrazil jednoho z hostů.
     
    48:24
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    A to se také stává, Mladá Boleslav střílí důležitou branku! Marek Trončinský svou střelou od modré čáry trefil betony Laca, od kterých se kotouč dostal k volnému TOMÁŠI HYKOVI. Tomu se povedlo trefit se do prázdné branky! Asistence: Tomáš Urban a Marek Trončinský.
    48:24 Tomáš HYKA - 2:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    49:31
    Hra po této brance nabrala spád. Domácí se dostali do dvou střeleckých pokusů, Jiří Fronk následně hitem srazil Jakuba Sklenáře.
     
    50:06
    Hodně nebezpečně zakončoval z levé strany Lukáš Pabiška. Jeho tvrdá střela zápěstím byla ovšem vyražena Lacem nad sebe, Valach následně kotouč odehrál rukavicí.
     
    50:19
    Následně se ovšem hosté dostali do situace, která byla posouzena jako zakázané uvolnění. Vhazovat se bude před Lukášem.
     
    51:03
    Po špatné rozehře se k puku dostal Martin Látal, jenž od pravého mantinelu nahazoval na branku. Pokus byl ovšem ztečován do ochranné sítě.
     
    51:50
    Martin Šťovíček dobře napadal rozehrávku hostů, ale puk jim nesebral. Mladá Boleslav tak stále kombinuje a něco vymýšlí směrem dopředu.
     
    52:08
    Jejich útok ovšem skončil jen ofsajdovým postavením. Po komerční přestávce se bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    52:52
    Lukáš Pabiška si najel do útočné třetiny a dostával se do dobré pozice. Vystřelit se mu přes dobře bránícího obránce ovšem nepovedlo.
     
    53:02
    I tak se ovšem Bruslařům povedlo vybojovat vhazování před brankou Jána Laca, který stále drží naději domácího celku na tři body.
     
    53:22
    Do dobré akce se následně dostal Michal Vondrka. Ten si najel po pravé straně do zakončení, ale střelou k levé tyčce dobře zasahujícího Lukáše nepokořil!
     
    53:38
    Boleslavští po této akci najeli do pásma, které vybojovali. Vhazovat se tak bude opět po levici chomutovského brankáře.
     
    54:07
    Od modré čáry to zkoušel střelec jediné boleslavské branky. Tomáš Hyka ale trefil jen obránce před ním.
     
    54:33
    Hosté se pokoušeli něco vymyslet, ale jejich další přihrávka nevyšla a píská se jen zakázané uvolnění. Vhazování před Lukášem.
     
    54:59
    Michal Vondrka našel přihrávkou zpoza branky volného Bretta Flemminga. Ten svou ránou ovšem trefil jen beton Jana Lukáše!
     
    56:00
    Zbývají poslední čtyři minuty. Domácí celek drží těsné vedení, ale Boleslavští jsou aktivnější a chtějí vyrovnat. Uvidíme, zda se jim to povede.
     
    56:38
    Ivan Huml to zkoušel z pravého kruhu. Jeho nahození ovšem nikdo netečoval, a tak puk skončil jen vedle branky.
     
    57:08
    Po tlaku hostů se Piráti osvobodili tak, že puk skončil u Lukáše a nepískal se tak icing. Boleslav se hned vydává do útočného pásma.
     
    58:00
    Poslední dvě minuty do konce třetí třetiny. Piráti se snaží co nejlépe bránit, Mladá Boleslav ještě nestihla odvolat brankáře.
     
    59:11
    Michal Vondrka již stál před prázdnou brankou, ale svým pokusem trefil jen dobře postaveného obránce před klecí.
     
    59:52
    Michal Vondrka versus prázdná branka podruhé! Chomutovský kapitán si najel před branku, ale nakonec jí svým pokusem trestuhodně minul.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Vyrovnané utkání nakonec vyhráli domácí, jenž utkání zvládli hlavně díky Jánu Lacovi. Piráti dali ve druhé třetině dvě branky, které nakonec rozhodli o bodovém zisku. Mladá Boleslav snížila ve třetí třetině zásluhou Tomáše Hyky. K vyrovnání ovšem nedošlo.

    Střely na branku: 23:31
     
    Nejlepší hráči utkání

    IVAN HUML (CHM) – TOMÁŠ HYKA (MBL)
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Pro dnešek je to ode mě vše, děkuji za pozornost a u extraligy zase někdy nashledanou! (20:04:53)

    David Panuška

    Góly a asistencie: 21. Vondrka (Flemming), 27. Skokan (Valach, Kämpf) – 49. Hyka (Urban, Trončinský)


    Piráti Chomutov: J. Laco (Strmeň) – Flemming, Kudělka, Valach, Skinner, Mrázek, Dlapa, R. Havel – Vondrka, Huml, Tomica – Skokan, Šťovíček, Sklenář – Koblasa, Kämpf, Poletín – Hřebejk, Račuk, Lauko.
    BK Mladá Boleslav: Lukáš (Tarkki) – Stříteský, Kučný, Trončinský, Holub, Hanzlík, Pastor – Orsava, Žejdl, Jonák – Hyka, Vampola, Lenc – Látal, Urban, Pabiška – Fronk, Musil, Klepiš.

    Rozhodca: Hradil, Pavlovič – Hynek, Kokrment.

    Diváci: 4 271