Astana – APOEL 2:1 (kon.) | Fenerbahce – Zorja Luhansk 2:0 (kon.) | Qäbälä – Anderlecht 1:3 (kon.)
Zenit – Tel Aviv 2:0 (kon.) | Vigo – Liége 1:1 (kon.) | Amsterdam – Panathinaikos 2:0 (kon.)
Doneck – Konyaspor 4:0 (kon.) | Gent – Braga 2:2 (kon.) | FK Krasnodar – Salzburg 1:1 (kon.)
Schalke – Nice 2:0 (kon.) | Liberec – Karabach 3:0 (kon.) | Fiorentina – Solún 2:3 (kon.)
Be'er Sheva – Inter 3:2 (kon.) | Sparta Praha – Southampton 1:0 (kon.) | FCSB – Osmanlispor 2:1 (kon.)
Zürich – Villarreal 1:1 (kon.) | Austria – Giurgiu 1:2 (kon.) | Genk – Rapid Viedeň 1:0 (kon.)
Bilbao – Sassuolo 3:2 (kon.) | Manchester United – Feyenoord 4:0 (kon.) | Olympiakos – YB Bern 1:1 (kon.)
Saint-Étienne – Mainz 0:0 (kon.) | Dundalk – Alkmaar 0:1 (kon.) | AS Rím – Plzeň 4:1 (kon.)
koniec
Zenit Petrohrad
2:0 (1:0)
Maccabi Tel Aviv
Štvrtok 24.11.2016, 17:00 • Stadion Petrovskij, Petrohrad. Kapacita: 21,570 divákov. • Európska liga • 5. kolo
Predzápasové kurzy
    90+1. Alexandr Keržakov (PET) - 2:0
     
    90+1
    Zenit Petrohrad dal gól! Je rozhodnuté! Izraelský múr sa pri priamom kope súpera z hranice 16 metrov nepochopiteľne rozdelil, čo dokázal využiť prudkou strelou ALEXANDR KERŽAKOV. Ten tak spečatil piate víťazstvo Zenitu Petrohrad v tohtoročnej edícii Európskej ligy UEFA.
     
    90
    Nosa Igiebor tesne tesne pred pokutovým územím fauloval Alexa Witsela. Nielenže dostáva žltú kartu, ale domáci budú mať šancu pridať druhý gól zápasu.
     
    88
    Sagiv Jehezkel teraz trošku pokazil dojem zo svojho dobrého výkonu. Tvrdo poslal k zemi Ivana Novoselceva a zaslúžene dostáva žltú kartu.
     
    85
    Päť minút pred koncom riadneho hracieho času mohli hostia vyrovnať! Sagiv Jehezkel sa zaskvel ďalším parádnym centrom, našiel ním Nosa Igiebora, no ten v čistej šanci minul bránu.
     
    83
    Eliel Peretz nebol na trávniku ani celú minútu a už dostal od hlavného rozhodcu žltú kartu. Izraelský futbalista je značne premotivovaný.
     
    82
    Posledné striedanie dnešného zápasu. Hosťujúci tréner ešte posilňuje ofenzívu svojho mužstva a na trávnik posiela Eliela Peretza. Naopak, pre dnešnom má odpracované Haris Medunjanin.
     
    79
    Macedónsky rozhodca po druhýkrát v zápase siaha do svojho vrecka. Aj teraz je potrestaný domáci hráč, konkrétne Axel Witsel.
     
    75
    Štvrťhodinu pred koncom zápasu poslednýkrát strieda domáci tréner. V dnešnom zápase skončil Jurij Žirkov a na záverečné minúty prichádza Nicolas Lombaerts.
     
    74
    A ďalší priamy kop pred hostí. Domenico Criscito fauloval a následne slovne zaútočil na hlavného rozhodcu. Ten mu bez milosti vyťahuje žltú kartu.
     
    66
    Domáci tím bude po druhýkrát v zápase striedať. Odchádza strelec jediného doterajšieho gólu Alexandr Kokorin, ktorého nahradzuje Alexandr Keržakov.
     
    53
    Teraz sme videli zaujímavé situácie na oboch stranách. Hostia zahrali rohový kop nakrátko, no Yossi Benajoun nedokázal z dobrej pozície zakončiť. Nasledoval rýchly brejk domácich a veľa nechýbalo, aby sa po prihrávke Róberta Maka do šance dostal Javi García.
     
    49
    Sagiv Jehezkel prišiel na trávnik len pred pár minútami a už sa ocitol v prvej šanci. V pokutovom území sa pohral s Alexom Witselom, no jeho zakončenie kryje Jurij Lodygin.
     
    46
    Takisto sme videli striedanie aj na strane domácich. Na hraciu plochu prichádza Arťom Dzjuba, ktorý vymenil dobre hrajúceho Luku Djordjevića.
     
    46
    Do druhého polčasu nastúpili hostia hneď s dvojicou nových hráčov. O vyrovnanie sa bude snažiť Yossi Benajoun, ktorý nahradil Ezequiela Scarioneho. Takisto prichádza aj Sagiv Jehezkel, ktorý vymenil Tala Bena Haim II.
    44. Alexandr Kokorin (PET) - 1:0
     
    44
    Zenit Petrohrad dal gól! Domáci futbalisti sa na konci prvého polčasu dostali do vedenia a obrovský podiel na tomto góle má Róbert Mak. Slovenský reprezentant sa presadil po ľavej strane, presným pasom našiel v nebezpečnom priestore ALEXANDRA KOKORINA a ten už nemal problém doraziť loptu do odkrytej brány.
     
    32
    Giuliano ešte udržal loptu na hracej ploche a poslal ju na nohu Róberta Maka. Slovenský reprezentant si ju pripravil na pravačku, no svojou strelou minul bránu.
     
    15
    Prvá šanca dnešného zápasu. Giuliano centroval z ľavej strany a aj so šťastím lopta prepadla až na Aleksandra Kokorina. Ten bol sám pred bránou, ale zo záklonu dokázal hlavičkovať.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 44. Kokorin, 90+1. A. Keržakov

    Karty:   74. Criscito (PET), 79. Witsel (PET), 88. Novoselcev (PET) – 83. E. Peretz (MTA), 90. Igiebor (MTA)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 2:3. Střely mimo: 2:5. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 4:4. Fauly: 14:21.
    Zenit Petrohrad: Lodygin – Criscito, Javi García (C), Novoselcev, Neto – Djordjević (46. Dzjuba), Witsel, Mak, Žirkov (75. Lombaerts) – Giuliano, Kokorin (66. A. Keržakov).
    Náhradníci: M. Keržakov – Aňukov, Lombaerts, Maurício, A. Keržakov, Jusupov, Dzjuba.

    Maccabi Tel Aviv: P. Rajković – Dasa, Tibi, Filipenko, Ben Harush – Igiebor, Golasa, Medunjanin (82. E. Peretz) – Ben Basat, Scarione (46. Benajoun), Ben Haim II (C) (46. Jehezkel).
    Náhradníci: Daniel – Alberman, Kjartansson, Ben Haim, E. Peretz, Benajoun, Jehezkel.

    Rozhodca: Aleksandar Stavrev (MKD)