Astana – APOEL 2:1 (kon.) | Fenerbahce – Zorja Luhansk 2:0 (kon.) | Qäbälä – Anderlecht 1:3 (kon.)
Zenit – Tel Aviv 2:0 (kon.) | Vigo – Liége 1:1 (kon.) | Amsterdam – Panathinaikos 2:0 (kon.)
Doneck – Konyaspor 4:0 (kon.) | Gent – Braga 2:2 (kon.) | FK Krasnodar – Salzburg 1:1 (kon.)
Schalke – Nice 2:0 (kon.) | Liberec – Karabach 3:0 (kon.) | Fiorentina – Solún 2:3 (kon.)
Be'er Sheva – Inter 3:2 (kon.) | Sparta Praha – Southampton 1:0 (kon.) | FCSB – Osmanlispor 2:1 (kon.)
Zürich – Villarreal 1:1 (kon.) | Austria – Giurgiu 1:2 (kon.) | Genk – Rapid Viedeň 1:0 (kon.)
Bilbao – Sassuolo 3:2 (kon.) | Manchester United – Feyenoord 4:0 (kon.) | Olympiakos – YB Bern 1:1 (kon.)
Saint-Étienne – Mainz 0:0 (kon.) | Dundalk – Alkmaar 0:1 (kon.) | AS Rím – Plzeň 4:1 (kon.)
koniec
Zenit Petrohrad
2:0 (1:0)
Maccabi Tel Aviv
Štvrtok 24.11.2016, 17:00 • Stadion Petrovskij, Petrohrad. Kapacita: 21,570 divákov. • Európska liga • 5. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Zenit Petrohrad pokračuje vo výborných výkonoch a dnešným triumfom len potvrdil svoje prvenstvo v D-skupine. Domáci futbalisti udreli na konci oboch polčasov, keď sa presadili Alexandr Kokorin a Alexandr Keržakov. Maccabi Tel Aviv sa tak nepriblížilo k postupu do play off Európskej ligy UEFA, a tak bude musieť zachraňovať situáciu v domácom dueli s írskym Dundalkom. Slovenských priaznivcov môže tešiť to, že celý zápas odohral Róbert Mak. S týmto konštatovaním sa s vami lúčim a prajem pekný večer. (18:55:12)
     
    90+2
    Koniec zápasu.
    90+1. Alexandr Keržakov (PET) - 2:0
     
    90+1
    Zenit Petrohrad dal gól! Je rozhodnuté! Izraelský múr sa pri priamom kope súpera z hranice 16 metrov nepochopiteľne rozdelil, čo dokázal využiť prudkou strelou ALEXANDR KERŽAKOV. Ten tak spečatil piate víťazstvo Zenitu Petrohrad v tohtoročnej edícii Európskej ligy UEFA.
     
    90
    Nosa Igiebor tesne tesne pred pokutovým územím fauloval Alexa Witsela. Nielenže dostáva žltú kartu, ale domáci budú mať šancu pridať druhý gól zápasu.
     
    89
    Róbert Mak parádnym centrom z ľavej strany našiel osamoteného Arťoma Dzjubu. Ten sa ale nezorientoval najlepšie a jeho hlavička nebola pre súpera nebezpečná.
     
    88
    Sagiv Jehezkel teraz trošku pokazil dojem zo svojho dobrého výkonu. Tvrdo poslal k zemi Ivana Novoselceva a zaslúžene dostáva žltú kartu.
     
    87
    Po rohovom kope sa k odrazenej lopte dostal hosťujúci obranca Eli Dasa. Jeho strela ale bola nepresná, a tak bude nasledovať len odkop od brány.
     
    86
    Sagiv Jehezkel pokračuje vo skvelom výkone. Tentokrát ho síce dokázal zastaviť Ivan Novoselcev, no napriek tomu majú hostia rohový kop.
     
    85
    Päť minút pred koncom riadneho hracieho času mohli hostia vyrovnať! Sagiv Jehezkel sa zaskvel ďalším parádnym centrom, našiel ním Nosa Igiebora, no ten v čistej šanci minul bránu.
     
    84
    Domáci kapitán Javi García sa ocitol na zemi, a tak hlavný rozhodca zapískal nedovolený zákrok. Následne sa centrom predviedol Róbert Mak ale dobre zasiahol Eytan Tibi.
     
    83
    Eliel Peretz nebol na trávniku ani celú minútu a už dostal od hlavného rozhodcu žltú kartu. Izraelský futbalista je značne premotivovaný.
     
    82
    Posledné striedanie dnešného zápasu. Hosťujúci tréner ešte posilňuje ofenzívu svojho mužstva a na trávnik posiela Eliela Peretza. Naopak, pre dnešnom má odpracované Haris Medunjanin.
     
    81
    Hostia po rohovom kope totálne prepadli v defenzíve a pre domácich sa črtalo prečíslenie štyroch proti dvom. Všetko to ale pokazil Axel Witsel, ktorého center bol zblokovaný len na roh.
     
    80
    Hostia nezahrali rohový kop práve najlepšie. Lopta smerovala na zadnú žrď, a tam boli vo výraznej presile domáci obrancovia.
     
    79
    Macedónsky rozhodca po druhýkrát v zápase siaha do svojho vrecka. Aj teraz je potrestaný domáci hráč, konkrétne Axel Witsel.
     
    78
    Eyal Golasa sa snažil zakončiť akciu izraelského mužstva, no jeho pokus bol zblokovaný. Následne si bez problémov prišiel pre loptu Jurij Lodygin.
     
    77
    Sagiv Jehezkel je jednoznačne najaktívnejším hráčom hostí. Teraz jeho úmysel ale dobre prečítal Ivan Novoselcev a nedovolil mu odcentrovať.
     
    76
    Jurij Lodygin musel zasahovať po strele z priameho kopu. Poradil si však veľmi dobre, a tak si domáci stále držia svoje tesné vedenie.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 44. Kokorin, 90+1. A. Keržakov

    Karty:   74. Criscito (PET), 79. Witsel (PET), 88. Novoselcev (PET) – 83. E. Peretz (MTA), 90. Igiebor (MTA)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 2:3. Střely mimo: 2:5. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 4:4. Fauly: 14:21.
    Zenit Petrohrad: Lodygin – Criscito, Javi García (C), Novoselcev, Neto – Djordjević (46. Dzjuba), Witsel, Mak, Žirkov (75. Lombaerts) – Giuliano, Kokorin (66. A. Keržakov).
    Náhradníci: M. Keržakov – Aňukov, Lombaerts, Maurício, A. Keržakov, Jusupov, Dzjuba.

    Maccabi Tel Aviv: P. Rajković – Dasa, Tibi, Filipenko, Ben Harush – Igiebor, Golasa, Medunjanin (82. E. Peretz) – Ben Basat, Scarione (46. Benajoun), Ben Haim II (C) (46. Jehezkel).
    Náhradníci: Daniel – Alberman, Kjartansson, Ben Haim, E. Peretz, Benajoun, Jehezkel.

    Rozhodca: Aleksandar Stavrev (MKD)