Rostov – Bayern 3:2 (kon.) | Besiktas – Benfica 3:3 (kon.) | Arsenal – Paríž 2:2 (kon.)
Razgrad – Bazilej 0:0 (kon.) | Neapol – D.Kyjev 0:0 (kon.) | Celtic – Barcelona 0:2 (kon.)
Mönchengladbach – Manchester City 1:1 (kon.) | Atlético Madrid – Eindhoven 2:0 (kon.)
koniec
Atlético Madrid
2:0 (0:0)
PSV Eindhoven
Streda 23.11.2016, 20:45 • Estádio Vicente Calderón • Liga majstrov • Skupina D
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.
     
    Zdravím všetkých fanúšikov toho najkvalitnejšieho futbalu! Na dnešnom programe sú zápasy piateho kola skupinovej fázy Ligy Majstrov, konkrétne zápas medzi madridskými Atlétmi a PSV Eindhoven. Posledný vzájomný zápas získali zverenci Diega Simeoneho na pôde Holanďanov v pomere 0:1 po góle Saula.

    Atlético Madrid

    „Los Colchoneros“, ako znie prezývka menej známeho klubu z hlavného mesta Španielska, si v tejto sezóne počíňajú v Lige Šampiónov veľmi dobre. Neprehrali ani zápas, porazili aj silný Bayern a inkasovali len jediný gól proti Rostovu, keď zvíťazili 2:1. V lige je to však iná rozprávka, keďže Atléti nepodávajú práve optimálne výkony. V tabuľke obývajú až šiestu priečku, posledné dva zápasy prehrali proti Sociedadu vonku 2:0 a doma podľahli v „El Derbi Madrileño" Bielemu Baletu 0:3 po hetriku Cristiana Ronalda. Najlepším strelcom celku je kanonier Antoine Griezmann so šiestimi gólmi a štyrmi asistenciami.

    PSV Eindhoven

    Táto sezóna pre majstra Holandska neprebieha práve podľa plánov. V Lige Majstrov získali iba jeden bod a o postup do Európskej Ligy budú musieť zviesť tuhý boj s Rostovom, ktorý je na tom rovnako biedne. V lige sú zverenci Phillipa Cocua až tretí so ziskom 26 bodov so stratou šiestich bodov na vedúci Ajax. Ak chcú „Boeren“ postúpiť aspoň do vyraďovacej fázy Európskej Ligy, aspoň bod z tohoto ťažkého zápasu by bol vyvážený zlatom. Dokážu borci zo Severného Brabantska aspoň remizovať na horúcej pôde štadiónu Vicenteho Calderona, alebo odídu opäť s dlhým nosom? Viac nám napovie až samotný priebeh zápasu, ktorý Vám v online prenose prinesie náš web!
     
    Neuveriteľný zvrat v skupine D!
    Rostov doma porazil Bayern Mníchov 3:2 a získal tri body, ktoré ho značne posúvajú do skupinovej fázy EL! Ako zareaguje PSV, ktorý potrebuje body ako soľ?
     
    Úvodné zostavy:

    Atlético Madrid: Oblak – Vrsaljko, J. Giménez, Godín, Luís – Koke, Tiago, Gabi (C), Ferreira-Carrasco – Gameiro, Griezmann.
    Náhradníci: Moyà – Ñíguez, F. Torres, Á. Correa, Savić, Torres Juanfran, Gaitán.

    PSV Eindhoven: Zoet (C) – Arias, Isimat-Mirin, H. Moreno, Willems – Zinčenko, D. Pröpper, Schwaab, Ramselaar – Pereiro, Bergwijn.
    Náhradníci: Pasveer – L. de Jong, S. de Jong, L. Narsingh, Jozefzoon, De Wijs, Lundqvist.

    Rozhodca: A. Kulbakov – D. Zhuk, O. Maslyanko – Y. Khomchenko.
     
    Hráči oboch celkov už stoja v tuneli vedúcom až na trávnik, do výkopu nám ostáva niečo menej než 5 minút!
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    2
    Loptu už od prvých chvíľ kontroluje tím domácich, ktorý sa snaží prihrávkami usadiť sa na súperovej polovici a začať diktovať tempo zápasu už od začiatku.
     
    3
    Griezmann sa snažil po peknej kombinácii s Carrascom nájsť v šestnástke Kévina Gameira, ten však mal zabránené pohnúť sa k lopte výbornou osobnou obranou Héctora Morena, a preto lopta končí až pri Zoetovi.
     
    4
    Dlhá prihrávka Davyho Pröppera po dĺžke poľa končí až pri bráne Jana Oblaka, ktorý tak v pokoji môže od základov vytvárať akciu domácich.
     
    5
    Štadiónom v Madride sa ozývajú nádherné chorály oboch celkov, keďže v početnom zastúpení prišli aj priaznivci z Holandska.
     
    7
    Šanca! Yannick Ferreira-Carrasco poslal z pravej strany strieľaný center, do ktorého sa pustil Kévin Gameiro, avšak nebol pri lopte dostatočne rýchlo, a tak míňa bránu.
    7.
     
    8
    Aktivita domácich pokračuje, keď to prízemnou strelou vyskúšal Griezmann. Toho projektil však letel vedľa ľavej tyčky Zoetovej brány.
     
    9
    Diego Godín sa ukázal v najlepšom svetle, keď urobil to, čo vie najlepšie, obral súpera o loptu. Dokázal to veľmi efektne pri rohovej zástavke.
     
    10
    Tiago poslal na pravú stranu pokutového územia veľmi prudkú loptu vzduchom a nikto nečakal, že ju Yannick Ferreira-Carrasco dokáže spracovať. Opak je však pravdou a domáci budú dokonca zahrávať priamy kop!
     
    11
    Na štandardku asi z tridsiatich metrov si najvyššie vyskočil Godín, jeho pokus hlavou však kryl na bránkovej čiare Jeroen Zoet.
     
    12
    Gólman hostí sa s loptou hral a veľmi riskoval lacný gól, keď ho napádal veľmi aktívny Gameiro, pred ktorým musel urobiť až kľučku navyše.
     
    13
    V Madride je 7 stupňov Celzia, fúka len slabý vietor, čo pre hráčov vytvára dobré podmienky na hranie futbalu.
     
    14
    Domáci kontrolujú hru cez pozíciu, držia loptu najdlhšie, ako to ide a PSV nepúšťajú ani do najmenšieho náznaku šance.
     
    15
    Aj keď hostia momentálne držia loptu, cez obranné bloky „Los Colchoneros“ nedokážu prejsť a je im odoberaná ešte veľmi vysoko.
     
    16
    Kévin Gameiro nespracoval loptu dostatočne kvalitne na to, aby mohol pokračovať v akcii, a tak mu ju obrana súpera odoberá.
     
    17
    Yannick Ferreira-Carrasco je opäť jedným z najlepších hráčov na poli! Pobiehal po ľavej strane, dostal sa k peknej lopte a snažil sa loptu zatlačiť po zemi do brány, avšak brankár pokus vyrazil a v blízkosti nestál žiadny spoluhráč, ktorý by guľatý nezmysel dotlačil do siete.
     
    18
    Nedáš – dostaneš! Nechýbalo veľa a toto známe príslovie by sa potvrdilo zas a znova! Za domácu obranu sa dostal Gastón Pereiro, ktorý vystrelil, avšak Jan Oblak loptu efektne kryje a zabraňuje gólu.
     
    19
    Zápas začína naberať na obrátkach, Kévin Gameiro sa ocitol vo veľmi podobnej situácii, ako jeho protivník, tentokrát však Jeroen Zoet vybehol a hodil sa pod nohy Francúza po loptu.
     
    21
    Loptu teraz držia skôr hostia, avšak ich náznaky akcii končia ešte vysoko nad pokutovým územím, a tak z toho nedokážu vyťažiť nič efektívne.
     
    22
    Kévin Gameiro je dnes na hrote veľmi aktívny, nohy mu však nepracujú tak, ako by mali a loptu si nedokázal ani tentokrát kvalitne spracovať.
     
    23
    Následuje rohový kop hostí, obranné postavenie si už nastavuje Jan Oblak.
     
    24
    Center z pravej strany nemal dostatočné parametre na to, aby bol nebezpečný a Jan Oblak loptu lapá.
     
    26
    Po vzdušnom súboji na zem spadol Jetro Willems, ktorý sa drží za hlavu, ktorú si nepríjemne zrazil s päsťami Jeroena Zoeta.
    26.
     
    27
    Lekársky tím hráča odvádza za postrannú čiaru, kde sa ukáže, nakoľko vážne je jeho zranenie a či bude pokračovať, alebo bude musieť byť vystriedaný.
     
    28
    V súboji sa niečo stalo aj Felipe Luisovi, ktorý chvíľu ležal na zemi, avšak sa o pár momentov postavil a v zápase bude pokračovať.
     
    29
    Prichádza priamy kop domácich z ľavej strany.
     
    30
    Tento nákop bol však tečovaný na roh, takže obrana hostí si vydýchnuť iste nemôže.
     
    31
    Jeroen Zoet a jeho kumpáni boli na akciu pripravení, a preto ju s ľahkosťou odrážajú.
     
    32
    Jetro Willems sa už na povel rozhodcu vrátil na trávnik a ihneď si žiadal loptu. Vybojoval rohový kop.
     
    33
    Táto lopta do pokutového územia nezožala úspech a dokonca sme videli aj náznak kontry Griezmanna po ľavej strane, avšak neúspešne.
     
    34
    Rohový kop tentokrát čaká na Atlético Madrid, ktoré by z tejto šance konečne chcelo streliť prvý gól zápolia.
     
    35
    Holanďania loptu odrazili na hranici päťky, k lopte sa však ihneď dostali obranné rady „Los Colchoneros“ a snažia sa udržať loptu na súperovej polovici.
     
    36
    Šime Vrsaljko si nabiehal za obranu hostí, stredne vysokú loptu ale spracoval pomocou ruky a toto všímavý hlavný arbiter zaregistroval a píska proti Atlétom.
     
    38
    Úroveň a tempo zápasu rapídne kleslo, podobne stíchli aj tribúny.
     
    39
    Počujúc piskot sa dá súdiť, že nároční priaznivci očakávajú od zápasu niečo omnoho viac. Predsa len by mal zápas Ligy Majstrov vyzerať lepšie, čo fanúšikovia dávajú rázne najavo.
     
    41
    Lopta po pravej strane na jedného z hráčov Atlética bola priveľmi silná a hostia sa s rozohrávkou vôbec neponáhľajú. Jeroen Zoet si loptu ohmatáva a toto sa ľuďom na tribúnach vôbec nepáči, čo dávajú najavo piskotom.
     
    42
    Lopta lieta bezprizorne z jednej strany trávnika na druhú, nevidno žiadnu snahu streliť prvý, veledôležitý gól absolútne nevidno.
     
    43
    Pekným sklzom sa prezentoval José Giménez, ktorý ním odstavil elegantne od lopty Gastóna Pereira.
     
    45
    Beží posledná minúta prvej časti hry.
     
    45+1
    Štvrtý rozhodca nastavuje minútu navrch.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvých štyridsaťpäť minút je za borcami, ktorí nám však veľa futbalového umenia neukázali, a aj preto vidíme na výsledkovej tabuli neslávne skóre 0:0. Druhá štyridsaťpäťminútovka začne približne o 21:50, zostaňte s nami!
    Polčasové výsledky, všetky zápasy Vám prináša v online prenose aj náš web!

     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Polčasové striedanie na strane hostí, z trávnika odíde zranený Jetro Willems, ktorého nahradí Jordy De Wijs.
     
    47
    Domáci sa snažia ihneď hrať aktívny futbal na brejky, avšak Kévin Gameiro a jeho strela vyšli naprázdno, lebo bola zrazená na rohový kop.
     
    48
    Po centri prišla len slabá strela, ktorú Jeroen Zoet v bráne v absolútnej pohode vykryl.
     
    49
    Po súboji v šestnástke PSV padol na zem Diego Godín a fanúšikovia sa ihneď začali vzrušovať, avšak bol len odpískaný ofsajd Atlética Madrid.
     
    50
    Šanca!
    Po rohovom kope hlavičkoval José Giménez, ktorého hlavička neskončila ďaleko od tyčky, dokonca sa loptu snažil do siete usmerniť aj Kévin Gameiro, avšak bol prikrátky.
     
    51
    Atléti zahrávajú roh za rohom, avšak ani jedna z týchto snáh nekončí úspechom, a tak vidno, že dnešný zápas naozaj nedosahuje to, čo sa očakávalo.
     
    52
    Jeroen Zoet si centrovanú loptu z pravej strany v pohode pokryl a môže v kľude rozohrávať.
     
    55
    Atlético práve strelilo gól!
    Antoine Griezmann odobral loptu vysoko pred pokutovým územím, vyviezol ju, aby mohol rozšíriť hru na pravú stranu, kde si nabiehal KÉVIN GAMEIRO, ktorý prízemnou strelou k ľavej tyčke donútil natiahnuť brankára Jeroena Zoeta, avšak neúspešne, a teda otvára skóre dnešného duelu.
    55. Kévin Gameiro (ATM) - 1:0
     
    57
    Hostia sa snažili rýchlou kombináciou vyrovnať, avšak výborná defenzíva domácich ich k ničomu podobnému nepúšťa.
     
    59
    Gastón Pereiro v rýchlostnom súboji nestačil na Diega Godína a prehnal to s dôrazom, za čo je pískaný útočný faul.
     
    60
    Yannick Ferreira-Carrasco vybojoval pre domácich ďalší rohový kop, z ktorého však nič nevyťažili.
     
    61
    Druhá personálna zmena na strane PSV, z ihriska odchádza Steven Bergwijn, ktorého nahradí rýchlonohý Luciano Narsingh.
     
    63
    Hostia sa snažia atakovať bránu domácich, avšak komplexná defenzíva Atlética ich k ničomu nepúšťa a neguje každú akciu ešte pred jej začiatkom.
     
    66
    Atlético práve strelilo gól!
    Po získaní lopty vo vzdialenosti asi 25 metrov nahral Tiago na hranicu šestnástky ANTOINOVI GRIEZMANNOVI, ktorý z ľavej strany prekonáva prízemnou strelou brankára PSV, Jeroena Zoeta.
    66. Antoine Griezmann (ATM) - 2:0
     
    68
    PSV druhý gól absolútne nečakalo a momentálne sú veľmi zaskočení, čo je vidieť na ich absolútnej neistote na lopte, keďže ju strácajú po ľahkých prihrávkach.
     
    70
    Atlético si prihráva v štýle „tiki-taka“ a hráči PSV na tento štýl nedokážu zahrať nič, iba tieňovanie, takže loptu neodoberajú bezprostredne po pase.
     
    71
    Držanie lopty – 55% – 45%.
     
    72
    Ďalší roh na strane Atlétov.
     
    73
    Koke svojím centrom našiel na hranici päťky Gameira, ktorý hlavou loptu nedokázal zasunúť do brány, keďže ju pekne vykryl Zoet, takže následuje ďalšia štandardka.
    73.
     
    74
    Po druhom rohu sa k odrazenej lopte na hranici šestnástky dostal Yannick Ferreira-Carrasco, ktorý svojou petelicou donútil Zoeta k zákroku.
     
    75
    Dvojité striedanie na strane Atlética. Tiago odchádza, nahradí ho technický Saúl, zranený Felipe Luis si sadol na trávnik a vyžiadal si o striedanie, takže ho nahradí Juanfran.
     
    77
    Domáci sa nikam neponáhľajú a v absolútnej pohode vyvážajú loptu na polovicu súpera, kde následne vytvárajú akcie pomocou kombinácii.
     
    79
    Yannick Ferreira-Carrasco zatiahol za ručnú brzdu a fauloval unikajúceho hráča PSV, avšak je to ďaleko a Holaďania budú voliť center.
     
    80
    Tohoto nákopu sa obrana Atlétov nezľakla a bez problémov ho odvrátila do bezpečia.
     
    81
    Zápas už úplne stráca na kvalite, domáci iba kombinujú pri stredovom kruhu, hostia ich už ani nenapádajú, a tak je jasné, že sa zápas už dohráva a PSV si nerobí zálusk na víťazstvo.
     
    84
    Posledné striedanie hostí, z ihriska odchádza Davy Pröpper, ktorého nahradí Ramon Pascal Lundqvist.
     
    85
    Roh hosťujúceho tímu opäť nedopadol tak, ako bolo v predstavách, a preto ho obrana domácich s kľudom odráža.
     
    86
    Jordy De Wijs chcel potiahnuť hru po ľavej strane, avšak chce to rýchlu a prekvapivú prihrávku do pokutového územia a tú hostia absolútne nezvládajú.
     
    87
    Útočná akcia PSV sa vyvíjala dobre, až kým loptu neodobral domáci celok a Luciano Narsingh nefauloval Kokeho.
     
    88
    Fanúšikovia už sklamaní odchádzajú z tribún, keďže neočakávajú výraznejšiu zmenu skóre.
     
    89
    Domáci už zápas dohrávajú a šetria sily na víkend, prihrávajú si na vlastnej polovici aj s brankárom Oblakom, ktorého zapájajú do kombinácie.
     
    90
    Ubieha posledná minúta riadneho hracieho času.
     
    90+1
    Štvrtý rozhodca pridáva k 90 minútam ešte dve navyše.
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    Zápas končí!
    Dnešné zápolie jedného z najlepších klubov španielskeho futbalu a majstra Holandska však neprinieslo veľa futbalovej krásy. Po výsledku 2:0 a góloch Gameira a Griezmanna si však víťazstvo a postup zaisitili hráči Atlética, ktorí iste postupujú z prvého miesta v skupine D.

    S týmto krátkym konštatovaním sa s Vami z komentátorského kresla lúči Adam Kadlec a prajem Vám ešte príjemný zvyšok stredajšieho večera. Dočítania, priatelia! (22:38:43)

    Adam Kadlec

    Góly: 55. Gameiro, 66. Griezmann


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 4:1. Rohy: 9:2. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 6:8.
    Atlético Madrid: Oblak – Vrsaljko, J. Giménez, Godín, Luís (75. Torres Juanfran) – Koke, Tiago (75. Ñíguez), Gabi (C), Ferreira-Carrasco – Gameiro, Griezmann.
    Náhradníci: Moyà – Ñíguez, F. Torres, Á. Correa, Savić, Torres Juanfran, Gaitán.

    PSV Eindhoven: Zoet (C) – Arias, Isimat-Mirin, H. Moreno, Willems (46. De Wijs) – Zinčenko, D. Pröpper (84. Lundqvist), Schwaab, Ramselaar – Pereiro, Bergwijn (61. L. Narsingh).
    Náhradníci: Pasveer – L. de Jong, S. de Jong, L. Narsingh, Jozefzoon, De Wijs, Lundqvist.

    Rozhodca: A. Kulbakov – D. Zhuk, O. Maslyanko – Y. Khomchenko