Sampdoria – Sassuolo 3:2 (kon.) | Bergamo – AS Rím 2:1 (kon.) | Bologna – Palermo 3:1 (kon.)
Crotone – Turín 0:2 (kon.) | Empoli – Fiorentina 0:4 (kon.) | Lazio – CFC Janov 3:1 (kon.)
AC Miláno – Inter 2:2 (kon.)
koniec
AC Miláno
2:2 (1:0)
Inter Miláno
Nedeľa 20.11.2016, 20:45 • Stadio Giuseppe Meazza (San Siro), Milán (82 955 míst) • Talianska Seria A • 13. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Bitka o Miláno nám priniesla skvelé futbalové predstavenie najmä v druhom polčase. V jeho úvode sa najskôr podarilo Interu vyrovnať, keď sa presadil krásnou strelou Antonio Candreva. Následne ale prišiel druhý presný zásah Susa, ktorý opäť strhol vedenie na stranu AC. Keď sa už zdalo, že si Rossoneri pripíšu do tabuľky ďalšie tri body, v nadstavenom čase vyrovnal dôrazný Ivan Perišić. Odo mňa je to pre dnešok všetko, prajem vám dobrú noc! (22:44:35)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    AC Miláno sa ešte pokúšalo strhnúť vedenie na svoju stranu, avšak nedostalo sa ani k ohrozeniu Samira Handanoviča, a tak sa zápas o malú chvíľu skončí.
    90+2. Ivan Perišić (INM) - 2:2
     
    90+2
    Inter dal gól! Tak predsa sa to Interu podarilo! To, čo zverencom Stefana Pioliho nevychádzalo celý zápas, im napokon prinieslo vyrovnanie. Antonio Candreva centroval od pravej rohovej zastávky, kde sa dokázal presadiť IVAN PERIŠIĆ, ktorý vykonáva skóre tohto zápasu!
     
    90+1
    Tak predsa sa Inter takmer dostal k vyrovnaniu! Kondogbia dobre videl na pravom krídle D'Ab´mbrosia, ktorý pekným centrom hľadal Perišića, pred ním však dobre zasiahol Ingazio Abate!
     
    90
    Nadstavovať sa budú ešte tri minúty.
     
    90
    Inter pokračuje v obliehaní pokutového územia AC, ktorého hráči sú však veľmi dobre sformovaní a do svojho pokutového územia nepúšťajú žiadnu loptu.
     
    89
    AC sa už nikam nehrnie a v posledných momentoch riadnej hracej doby sa sústredí len na defenzívu. Snahu Interu o ďalšie ohrozenie Gianluigiho Donnarummu teraz pokazil Juto Nagatomo, ktorý veľmi nevydarenou prihrávkou hľadal na ľavom krídle Stevana Jovetića.
     
    88
    Dnešný zápas nedohrá ani Giacomo Bonaventura, ktorý opúšťa ihrisko za potlesku zaplneného San Sira. Nahrádza ho Mario Pašalić.
     
    87
    Po dlhom obliehaní pokutového územia AC sa k ďalekonosnému pokusu odhodlal Geoffrey Kondogbia, trafil však len dobre postaveného Gabriela Palettu.
     
    86
    Antonio Candreva je dnes jedným z najlepších mužov na ihrisku. Tentokrát však pokazil jednoduchú prihrávku pod seba, čím ukončil sľubne sa rozvíjajúcu akciu Interu.
     
    85
    Inter už v tejto chvíli nemá čo stratiť a vrhá aj posledné zvyšky síl do útoku. Defenzíva AC je tak teraz pod veľkým tlakom.
     
    84
    Tempo hry sa nám opäť zvyšuje. Mauro Icardi prudkým centrom hľadal jedného zo svojich spoluhráčov, Gianluigi Donnarumma bol však pozorný.
     
    83
    Následne na opačnej strane skvelým spôsobom zabojoval Gianluca Lapadula, ktorý na dvakrát vybojoval loptu proti presile súpera, potom však stroskotal na Mirandovi.
     
    83
    Ďalší zo série centrov Antonia Candrevu "do ohňa" odvrátil bez akýchkoľvek komplikácií Gustavo Gomez.
     
    82
    Suso si toho dnes okrem dvoch krásnych gólov vytrpel skutočne veľa. Tentokrát sa mladý Španiel ocitol opäť na zemi po nedovolenom zákroku súpera.
     
    81
    Kolmica Joãa Mária našla Stevana Jovetića len v postavení mimo hry.

    Jakub Kocourek

    Góly: 43. Suso, 58. Suso – 53. Candreva, 90+2. Perišić

    Karty:   22. Kucka (ACM), 32. De Sciglio (ACM) – 19. Kondogbia (INM), 49. Ansaldi (INM), 78. Jovetić (INM)


    Držení míče: 34 % : 66 %.
    Střely na branku: 4:6. Střely mimo: 4:10. Rohy: 1:8. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 16:14.
    AC Miláno: G. Donnarumma – Abate (C), Paletta, G. Gomez, De Sciglio – Kucka, Locatelli, Bonaventura (88. Pašalić) – Suso, Bacca (71. M. Fernández), Niang (79. Lapadula).
    Náhradníci: Gabriel, Plizzari – Ely, C. Zapata, Antonelli, Honda, A. Poli, J. Sosa, M. Fernández, Adriano, Pašalić, Lapadula.

    Inter Miláno: Handanovič – D'Ambrosio, Miranda, Medel (37. Murillo), Ansaldi (65. Nagatomo) – Brozović (75. Jovetić), Mário, Kondogbia – Candreva, Icardi (C), Perišić.
    Náhradníci: Carrizo – Melo, Jovetić, Biabiany, Banega, Ranocchia, Éder, Santon, Murillo, Nagatomo, Gnoukouri, Gabriel.

    Rozhodca: Paolo Tagliavento