Sampdoria – Sassuolo 3:2 (kon.) | Bergamo – AS Rím 2:1 (kon.) | Bologna – Palermo 3:1 (kon.)
Crotone – Turín 0:2 (kon.) | Empoli – Fiorentina 0:4 (kon.) | Lazio – CFC Janov 3:1 (kon.)
AC Miláno – Inter 2:2 (kon.)
koniec
AC Miláno
2:2 (1:0)
Inter Miláno
Nedeľa 20.11.2016, 20:45 • Stadio Giuseppe Meazza (San Siro), Milán (82 955 míst) • Talianska Seria A • 13. kolo
Predzápasové kurzy
    90+2. Ivan Perišić (INM) - 2:2
     
    90+2
    Inter dal gól! Tak predsa sa to Interu podarilo! To, čo zverencom Stefana Pioliho nevychádzalo celý zápas, im napokon prinieslo vyrovnanie. Antonio Candreva centroval od pravej rohovej zastávky, kde sa dokázal presadiť IVAN PERIŠIĆ, ktorý vykonáva skóre tohto zápasu!
     
    90+1
    Tak predsa sa Inter takmer dostal k vyrovnaniu! Kondogbia dobre videl na pravom krídle D'Ab´mbrosia, ktorý pekným centrom hľadal Perišića, pred ním však dobre zasiahol Ingazio Abate!
     
    88
    Dnešný zápas nedohrá ani Giacomo Bonaventura, ktorý opúšťa ihrisko za potlesku zaplneného San Sira. Nahrádza ho Mario Pašalić.
     
    79
    Krátko pred začiatkom poslednej desaťminútovky riadneho hracieho času odchádza z ihriska útočník AC M'Baye Nianga, ktorého nahrádza Gianluca Lapadula.
     
    78
    Stevan Jovetić nie je na ihrisku ešte ani tri minúty a už si vyslúžil kartové napomínanie od hlavného rozhodcu za jeho nedovolený zákrok na Giacoma Bonaventuru.
     
    75
    Máme tu ďalšie striedanie. Z ihriska odchádza Marcelo Brozović, ktorý prepúšťa svoje miesto ďalšiemu Balkáncovi Stevanovi Jovetićovi.
     
    71
    Carlos Bacca má na dnes odpracované. Kanonier AC odchádza z ihriska a svoje miesto prepúšťa Matiasovi Fernádnezovi.
    67.
     
    67
    A mohlo byť opäť vyrovnané! Inter to skúsil niekoľkokrát po ľavej strane, no keď to nešlo kombinačne, skúsil to strelou na vzdialenejšiu žrď Ivan Perišič. Chorvát však tesne minul ľavú žrď brány Donnarummu.
     
    65
    Skúsený tréner Interu Stefano Pioli nervozitu svojho zverenca správne vycítil, a tak ho radšej sťahuje z ihriska. Na Ansaldiho miesto prichádza Juto Nagatomo.
    58. Suso (ACM) - 2:1
     
    58
    AC Miláno dalo gól! Tak toto je derby ako sa patrí! AC ide opäť do vedenia potom, čo Carlos Bacca získal loptu v blízkosti polovice ihriska, potiahol ju po pravom krídle a peknou prihrávkou pod seba našiel SUSA, ktorý ešte krajšou strelou po druhýkrát prekonáva Samira Handanoviča!
    53. Antonio Candreva (INM) - 1:1
     
    53
    Inter dal gól! V druhom polčase zatiaľ sledujeme fantastický futbal z jednej strany na druhú, ktorý teraz vyšperkoval nádhernou strelou z asi 20 metrov ANTONIO CANDREVA. Gianluigi Donnarumma nemal žiaden nárok!
     
    50
    Ak som správne videl, bol to Juraj Kucka, ktorý sa teraz ocitol vo veľmi nádejnej pozícii pred Samirom Handanovičom, avšak trafil len jedného z obrancov Interu.
     
    49
    Dnes veľmi aktívny Suso teraz vybojoval žltú kartu pre Cristiana Ansaldiho, ktorý do súboja so Španielom prišiel neskoro a "prebrúsil" jeho členky.
    43. Suso (ACM) - 1:0
     
    43
    AC Miláno dalo gól! Krásny futbalový moment! Giacomo Bonaventura potiahol loptu stredom ihriska, roztiahol hru doprava, kde na hranici pokutového územia našiel SUSA, a ten nádherným spôsobom triafa k vzdialenejšej žrdi Handanovičovej brány!
     
    38
    Ďalšia veľká príležitosť Interu! Antonio Candreva dnes skutočne hýri aktivitou a v tejto chvíli vymyslel fantastickú prihrávku na Maura Icardiho. Argentínsky kanonier sa síce vyhol ofsajdovej pasci, loptu však chrbtom k bráne v pomerne ťažkej situácii nedokázal spracovať tak, aby mohol priamo ohroziť Gianluigho Donnarummu.
     
    37
    V 37. minúte tu máme prvé striedanie zápasu, ktoré má vynútený charakter. Zdravotne indisponovaný Gary Medel musí opustiť ihrisko a prepustiť svoje miesto Jeisonovi Murillovi.
     
    32
    Na ihrisku sa nám začína poriadne iskriť. Mattia De Sciglio poslal k zemi nevyberavým zákrokom Antonia Candrevu a vidí tretiu žltú kartu zápasu.
     
    24
    Obrovská šanca Interu! Marcelo Brozović využil neporiadok v defenzíve AC a poslal pekný center do pokutového územia. Ivan Perišić sa pokúsil o zakončenie "rybičkou", no loptu len tesne minul!
     
    22
    Ďalšiu žltú kartu v krátkom časovom slede vidí aj Juraj Kucka, ktorý v súboji s Kondogbiom použil ruky, čo neušlo ani pozornosti hlavného rozhodcu.
     
    19
    Až v tejto chvíli sa dokázali Rossoneri dostať spod tlaku Interu a dokonca založili akciu, ktorú musel až faulom prerušiť Geoffrey Kondogbia, ktorý si za to dokonca vyslúžil prvú žltú kartu tohto zápasu.
     
    4
    Prvý kontroverzný moment v zápase. V pokutovom území po súboji s Danilom D'Ambrosiom padá M'Baye Niang, hlavný rozhodca ale penaltu nepíska!

    Jakub Kocourek

    Góly: 43. Suso, 58. Suso – 53. Candreva, 90+2. Perišić

    Karty:   22. Kucka (ACM), 32. De Sciglio (ACM) – 19. Kondogbia (INM), 49. Ansaldi (INM), 78. Jovetić (INM)


    Držení míče: 34 % : 66 %.
    Střely na branku: 4:6. Střely mimo: 4:10. Rohy: 1:8. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 16:14.
    AC Miláno: G. Donnarumma – Abate (C), Paletta, G. Gomez, De Sciglio – Kucka, Locatelli, Bonaventura (88. Pašalić) – Suso, Bacca (71. M. Fernández), Niang (79. Lapadula).
    Náhradníci: Gabriel, Plizzari – Ely, C. Zapata, Antonelli, Honda, A. Poli, J. Sosa, M. Fernández, Adriano, Pašalić, Lapadula.

    Inter Miláno: Handanovič – D'Ambrosio, Miranda, Medel (37. Murillo), Ansaldi (65. Nagatomo) – Brozović (75. Jovetić), Mário, Kondogbia – Candreva, Icardi (C), Perišić.
    Náhradníci: Carrizo – Melo, Jovetić, Biabiany, Banega, Ranocchia, Éder, Santon, Murillo, Nagatomo, Gnoukouri, Gabriel.

    Rozhodca: Paolo Tagliavento