Orenburg – Samara 1:0 (kon.) | Kazaň – Lok. Moskva 2:0 (kon.)
koniec
FK Orenburg
1:0 (0:0)
FC Krídla Sovietov Samara
cz Pondelok 31.10.2016, 15:00 • Stadion Gazovik, Rostoši, kapacita 4.800 diváků • Ruská Premier Liga • 12. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Já se s vámi loučím a přeji příjemný zbytek dne. (16:56:41)
     
    Statistiky dnešního zápasu

    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 5:2.
    Střely mimo: 6:3.
    Rohy: 8:4.
    Ofsajdy: 1:5.
    Fauly: 15:10.
     
    V důležitém zápase bere všechny tři body domácí Orenburg. Po nepříliš pohledném prvním poločase se oba týmy v tom druhém výrazně osmělily směrem dopředu. Ze vstřelené branky se však radovali jen domácí, když na hranici vápna zpracoval míč střídající Sergej Brejev, postrčil ho do lepší pozice Artemu Dělkinovi a ten téměř z penaltového bodu prostřelil Loriu. Hosté se již nezmohli na odpověď a tak zůstávají na posledním místě. Orenburg si po druhém vítězství v ročníku polepšil na dvanáctou pozici.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Alexandr Gutor příliš otálel s rozehrávkou od své branky a na závěr zápasu inkasuje od rozhodčího žlutou kartu.
     
    90+2
    Gutor musel být ve střehu. Mollo si přihrál s Čočijevem a druhý jmenovaný vypálil. Hostující útočník však trefil jen diváky na tribuně za brankou.
     
    90+1
    Rozhodčí nastavuje ve druhém poločase tři minuty.
     
    90
    Střídání v týmu FK Gazovik Orenburg: ze hřiště odchází Dmitrij Andrejev, přichází Alexandr Kacalapov.
     
    90
    Andrejev odcházel ze hřiště příliš pomalu a vidí od rozhodčího na rozloučenou žlutou kartu.
     
    89
    Minutu před koncem řádné hrací doby se srazili u vápna domácího týmu Rodić s Afoninem a hra musela být znovu přerušena, což vyhovuje domácímu celku.
     
    88
    Před Gutorem bylo ještě horko. Na nadýchaný centr z pravé strany si naskočil Alan Čočijev a téměř nehlídaný zakončoval. Jeho hlavička šla jen mimo tři tyče.
     
    87
    Nyní navíc zůstal ležet na promrzlém trávníku Artem Dělkin a Gutor odkopává míč jen do zámezí. Domácí ušetřili dalších několik vteřin před koncem zápasu.
     
    86
    Opět mohlo být rozhodnuto. Domácí se hnali ve velkém počtu do ofenzivy, ale po patičce ve vápně od Koronova ztrácí míč.
     
    85
    Střídání v týmu FK Křídla Sovětů Samara: ze hřiště odchází Sergej Božin, přichází Jegor Golenkov.
     
    83
    A znovu není rozhodnuto. Po rohovém kopu mířil míč na zadní tyč, kde měl před sebou prázdnou branku Koronov, ale ve skluzu poslal míč jen vedle tyče.
     
    82
    Jefremov přecházel přes Rodiće, který ho přidržel a byl odpískán faul. Domácí rychle rozehráli a Georgiev se dostal ke střele z velké dálky, ale Loria ještě drží svůj tým.
     
    81
    Loria vyběhl daleko před své vápno a zamezil rychlému brejku. Poté měl ale i kus štěstí, když se míč odrazil na kopačky spoluhráče.
     
    80
    Posledních zhruba deset minut pro Samaru, aby střelenou branou sebrala z dnešního důležitého zápasu alespoň bod.
     
    79
    Hosté si vybojovali po zblokované střele rohový kop. Ten však končí jen na první tyči, kde byl nejvýše Andrejev.
     
    78
    Samara se již zaměřila k napadání až téměř ve vápně soupeře. Domácí tým si však poradil a po pravém kraji se vydal směr vápno Koronov, ale při převzetí míče si pomohl faulem a musí svou akci ukončit.
     
    76
    Hosté rychle vystartovali do útoku, ale znovu ztroskotali na přechodu do vápna. Jerry Mbakogu byl sice v dobré pozici, ale nezpracoval si míč do běhu.
     
    75
    Na druhé straně trávníku byl u míče na levém kraji Jefremov. Jeho centr měl najít na zadní tyči Dělkina. Ten byl ale obsazen a k zakončení se nedostal.
     
    74
    Hosté se stále snaží se dostal do vápna kombinací, ale to jim nevychází ani nyní. Nepřesnou přihrávku do běhu na Čočijeva sebral ze země až Gutor.
     
    73
    Velmi nadějná akce akce domácího týmu. Po centru Jatčenka předskočil obránce Mollo, ale byl při hlavičce rozhozen a neumístil jí mezi tři tyče.
     
    72
    Střídání v týmu FK Křídla Sovětů Samara: ze hřiště odchází Cristian Pasquato, přichází Jerry Mbakogu.
     
    71
    Střídání v týmu FK Gazovik Orenburg: ze hřiště odchází Pavel Něchajčik, přichází Dmitrij Jefremov.
     
    70
    V Orenburgu začíná hustě sněžit, to určitě nevyhovuje ani jednu z týmů. Horší podmínky budou míč však přece jen hosté, kteří potřebují vstřelit branku.
     
    67
    Domácí se snaží potvrdit výsledek druhou vstřelenou brankou. Z rohového kopu znovu přišla jen rozehrávka do kombinace. Z následného centru přišel míč jen za brankovou lajnu.
     
    66
    Hosté byli v dobrém počtu na polovině soupeře, ale znovu přišla nepřesná nahrávka do vápna a konec akce ještě před zakončením.
     
    65
    Hosté se pokoušejí o rychlé vyrovnání, ale nyní zůstal po souboji na zemi domácí brankář Gutor, který musí být ošetřen.
    63. Artem DĚĽKIN - 1:0
     
    63
    Orenburg právě vstřelil branku!
    Domácí se přece jen dočkali vytoužené branky. Na hranici vápna se otočil s míčem Brejev, který ještě našel sice střeženého, ale lépe postaveného k brance ARTEMA DĚLKINA, který prostřelil Loriu.
     
    62
    Hostující brankář Loria se zapojil do rozehrávky. Po jeho přihrávce se pokusil vysunout do útoku Mollo, ale ten ztrácí míč.
     
    61
    Domácí si vybojovali rohový kop, ten rozehráli jen do kombinace. Centr nakonec stejně přišel a Loria byl připravený a míč chytá.
     
    60
    Po hodině hry se dostal k míči nově příchozí Brejev, který ihned přihrával na Afonina. Tomu utekl míč od kopačky a ve skluzu je faulován.
     
    59
    Střídání v týmu FK Gazovik Orenburg: ze hřiště odchází Alexej Poměrko, přichází Sergej Brejev.
     
    58
    Ve druhém poločase jsou oba týmy aktivnější směrem dopředu, ale stále čekáme na výraznější ohrožení branky. Nyní si s přehledem došel pro míč Loria na malé vápno.
     
    57
    Artem Dělkin si zabíhal za obránce, ale byl nachytán v ofsajdovém postavení a tak ani kdyby k němu míč prošel by nemohl pokračovat v útoku.
     
    55
    Domácí pokračují v tlaku na polovině soupeře. Opět se skácel z zemi v šestnáctce Dělkin, ale ani teď není pískáno.
     
    54
    Jatčenko ve vápně podskočil míč, ale naštěstí pro něj nikdo ze soupeřů již nebyl za ním a balon se dostal až za brankovou lajnu.
     
    53
    Také Samara se nebojí ve druhém poločase zaútočit. Po pravém kraji se protáhl kolem lajny až k centru Callagov, ale poté byl velmi nepřesný.
     
    52
    Rozběhnutý Dělkin byl připravený k centru, ale do jeho pokusu vložil kopačku vracející se Jatčenko a celou situaci zastavil.
     
    50
    V druhé půli se nám zvedlo tempo hry oproti prvnímu poločasu. Čočijev upadl ve vápně po kontaktu s Andrejevem, ale rozhodčí byl v dobrém úhlu a pokutový kop nepíská.
     
    49
    Loria musel poprvé zasahovat ve druhém poločase. Po přihrávce na vápno se otočil s míčem Něchajčik, který ale po zemi poslal míč jen do středu branky.
     
    48
    Na druhý straně byl již v dobré pozici uvnitř vápna Mollo, ale ten si nepohlídal ofsajdové postavení a tam musel míč odevzdat.
     
    47
    Domácí rozehráli druhý poločas dnešního zápasu. A ihned se vydali na útočnou polovinu. O míč však přišel ještě před vápnem Dělkin.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 16:02.
     
    První poločas nepřinesl žádnou branku, nepřinesl ani žádnou vážnější akci po které by se jeden z brankářů musel výrazněji činit. Boj o opuštění posledních míst v tabulce se odehrává od šestnáctky k šestnáctce. Přece jen aktivnější byli domácí hráči, ale z tlaku nevytěžili zcela nic.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje v prvním poločase jednu minutu.
     
    45
    Ještě jedna šance pro hosty v závěru poločasu. Na přední tyči však centr odvrátil na rohový kop Polujachtov. Z následného rohového kopu se dostal míč jen do zámezí. Navíc nepříjemně fauloval Čočijev při napadání a dostal žlutou kartu.
     
    44
    Minutu před pauzou měli hostě k dispozici volný přímý kop, ale opět byl u míče Cristian Pasquato a i nyní necentroval vůbec přesně.
     
    43
    První poločas pomalu spěje ke konci a stále čekáme na první vážnější akce u jedné z branek. Něchajčik si prohodil soupeře a předběhl ho po lajně, ale následně ho fauluje.
     
    42
    Po dlouhé době bylo živo také v šestnáctce. Na pravém kraji prošel až do vápna Koronov, ještě hledal v lepší pozici Dělkina, ale k němu už se míč nedostal.
     
    41
    Yohan Mollo si zády k brance zpracoval míč, ale byl při tom v ofsajdu a nemohl postupovat více k brance domácího brankáře.
     
    40
    Hraje se především od vápna k vápnu. Nyní se hosté dostali po několika přihrávkách právě před domácí šestnáctky, ale tak celá akce ztroskotala.
     
    38
    Orenburg rozehrál rohový kop jen do kombinace. V dobré pozici se z ničeho nic ocitl na hranici vápna Něchajčik, ale i jemu střela nesedla a míč odskákal jen mimo tři tyče.
     
    37
    Naopak do rychlého brejku mohl jít Dělkin, který byl na polovině zcela sám. Přihrávka na něj byla příliš dlouhá a Loria byl u ní dříve a celou akci zastavil.
     
    36
    Nyní fauloval Afonin a hosté měli k dispozici volný přímý kop z nadějné pozice. Mollo poslal míč do vápna, kde si však nejlépe vedl Andrejev a odvrátil míč.
     
    34
    Na třiceti metrech od branky fauloval nepříjemně Sergej Božin a je prvním potrestaným v dnešním zápase.
     
    33
    Poměrko pronikl do vápna na pravé straně. Centroval po zemi do vápna, ale skluzem zasáhl míč Jatčenko a přerušil tak akci.
     
    32
    Na druhé straně to bylo dva na dva. Mollo s Čočijevem však výrazně zpomalili a domácí hráči se stačili vrátit do obrany.
     
    31
    U středové lajny se nechal faulovat Oyewole, který rychle rozehrál na Něchajčika. Ten však nebyl připravený a míč nechal projet až do zámezí.
     
    30
    Loria musel být ve střehu po rohovém kopu. Na hranici vápna se dostal ke střele Koronov. Míč se stáčel na zadní tyč, kde ještě skluzem chtěl dotlačit míč do branky Dělkin, ale místo toho trefil právě Loriu.
     
    28
    Pohledná akce domácího celku po levé straně končí přesunem na Poměrka. Ten ještě centroval do vápna. Tam byl ale jen Nadson, který hlavičkuje za branku.
     
    27
    Rodić si příliš předkopl míč, byl u něho stejně ale rychleji než Afonin, který mu nepříjemný zajel do kotníku.
     
    26
    Z následného rohového kopu se hosté však už k zakončení nedostali. Pasquato sice přešel přes obránce na levém kraji, ale poté nepřesně přihrál do vápna.
     
    25
    Hosté se začínají dostávat také více do útoku. Po tlaku domácího celku přibírají aktivitu hráči Samary. Z rohu vápna pálil Čočijev a Gutor musel vyrážet míč mimo tři tyče.
     
    23
    Ve středu pole byl faulován hostující Callagov, který sám rozehrál z místa přestupku. Míč se rychle dostal na levou stranu, kde však o míč přišel Bateau.
     
    22
    Taranov musel znovu hasit rychlý protiútok domácího celku. Před Něchajčikem odkopl míč jen na autové vhazování.
     
    21
    Další ztráta míče v nepříjemném prostoru pro hosty. Afonin rychle předal míč na pravou stranu, kde už si nabíhal Koronov, ale Loria byl u pasu blíž a bere míč do rukavic.
     
    19
    Z rohového kopu nic nebezpečného před Loriou nevzniklo. Nyní dokonce mohl jít do útoku na levém křídle Bateau, ale raději v přehuštěném prostoru zvolil přihrávku zpět.
     
    18
    Domácí si kombinací vytvořili tlak u vápna soupeře. Na levé straně byl volný Afonin, ještě posílal míč na malé vápno, kde byl připravený k zakončení Dělkin, ale na poslední chvíli míč odpravil na rohový kop Nadson.
     
    17
    Loria musel rychle rozehrát před dobíhajícím Koronovem. Zvládl to, ale míč se dostal jen k obsazenému Rodićovi, který ihned ztrácí balon.
     
    16
    Nyní měli k dispozici rohový kop také hosté. Míč se však odrazil přímo do běhu Dělkinovi, který musel být nedovoleně zastaven.
     
    14
    Po rohovém kopu se nedostal k míči Loria, ale naštěstí pro hosty zachránil situaci kapitán týmu Taranov, který odhlavičkoval míč z vápna.
     
    13
    Dlouhý aut do vápna předvedl Malych. Míč však ubránil v pohodě na přední tyči Jatčenko. Akce ale pokračovala a ke střele se dostal z opačné strany Afonin. Jeho pokus musel vyrazit až Loria.
     
    12
    Nyní již bylo před Loriou horko. Z levé strany přiletěl povedený centr přesně na kopačku nabíhajícího Dělkina. Ten ale netrefil v dobré pozici branku.
     
    11
    První desetiminutovka nenabídla žádnou větší šanci ani na jedné straně. Něchajčik si nyní narazil s Afoninem a z první střílel, ale ani on netrefil branku.
     
    10
    Samara nepřijela na půdu Orenburgu rozhodně jen bránit. Opět tu byl nepříjemný centr z pravé strany, ale Gutor si míč stáhl ze vzduchu.
     
    9
    Do rychlého protiútoku se dostal po pravém kraji Čočijev. Byl již v nadějné pozici ze které se dala ohrozit branka, ale míč mu při střele sklouzl z kopačky.
     
    7
    Hosté vysunuli napadání až na polovinu soupeře. Orenburg se však pohodlně dostal kombinací až k vápnu hostů. Tam už však Afonin narazil na bránícího Nadsona.
     
    6
    K exekuci volného přímého kopu se postavil Rodić, který přes zeď poslal míč jen do rukavic připraveného Gutora.
     
    5
    Pohledná akce hostů končí až faulem před vápnem domácího týmu. Mollo byl už v pozici, kdy mohl pálit, ale poslal ho na zem Andrejev.
     
    4
    Loria musí poprvé zasahovat. Něchajčik si vyměnil míč na středu s Koronovem. Druhý jmenovaný obdržel ještě jednu přihrávku na vápno a vystřelil. Jeho pokus však šel jen do středu branky.
     
    3
    Také domácí celek Orenburgu se poprvé dostal na útočnou polovinu. Koronov na pravé straně hledal centrem ve vápně Dělnika, ale hostující brankář byl u míče dříve.
     
    2
    Hostující hráči rozehráli ze středového kruhu první poločas dnešního zápasu. Mollo se vydal ihned do útoku, ale po přechodu přes obránce mu unikl míč.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Hlavní rozhodčí přivádí obě úvodní jedenáctky na hrací plochu. Zápas dvanáctého kola tak může za několik okamžiků začít.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Gazovik Orenburg: Gutor – Malych, Oyewole, Andrejev (C), Polujachtov – Poměrko, Afonin – Koronov, Georgiev, Něchajčik – Děľkin.
    Náhradníci: Ruděnko – Žunić, Bamba, Šogenov, Sanaja, Jefremov, Brejev, Kacalapov, Batov.

    FK Křídla Sovětů Samara: G. Loria – Callagov (C), Taranov, Nadson, Božin, Jatčenko – Rodić, Pasquato, Bateau – Čočijev, Mollo.
    Náhradníci: Pavlov, Konjuchov – Zinkov, Mbakogu, Margasov, Koncedalov, Golenkov..
     
    Poslední čtyři vzájemné zápasy

    19.04. 2015 Samara – Orenburg 1:0
    29.09. 2014 Orenburg – Samara 0:1
    27.09. 2012 Orenburg – Samara 2:4
    06.08. 2008 Orenburg – Samara 2:3
     
    Oba týmy za jedenáct odehraných kol bodovaly jen v pěti z nich. A připsaly si jen jedno vítězství! Poslední dva týmy tak dělí v tabulce jen skóre a to má před dnešním zápasem lepší Orenburg, který má o dva inkasované góly méně. Právě domácí tým si připsal jedinou výhru v letošním ročníku před čtrnácti dny, když na domácím stadionu porazil 3:1 Tomsk, ten se nachází jen o jednu příčku výše. Samara si připsala tři body jen v domácím zápase proti Anži, které se nachází v polovině tabulky.
     
    Krásné pondělní odpoledne, vítám všechny příznivce tenisu. Ruská soutěž pokračuje dvanáctým kolem. V něm v souboji o poslední místo přivítá na svém stadionu FK Gazovik Orenburg Křídla Sovětů Samara.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

    Vít Schück

    Góly: 63. Děľkin (Brejev)

    Karty:   90. Andrejev (ORE), 90+3. Gutor (ORE) – 34. Božin (KSS), 45. Čočijev (KSS)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 6:3. Rohy: 8:4. Ofsajdy: 1:5. Fauly: 15:10.
    FK Orenburg: Gutor – Malych, Oyewole, Andrejev (C) (90. Kacalapov), Polujachtov – Poměrko (59. Brejev), Afonin – Koronov, Georgiev, Nechajčik (71. Jefremov) – Děľkin.
    Náhradníci: Ruděnko – Žunić, Bamba, Šogenov, Sanaja, Jefremov, Brejev, Kacalapov, Batov.

    FC Krídla Sovietov Samara: G. Loria – Callagov, Taranov (C), Nadson, Božin (85. Golenkov), Jatčenko – Rodić, Pasquato (72. Mbakogu), Bateau – Čočijev, Mollo.
    Náhradníci: Pavlov, Konjuchov – Zinkov, Mbakogu, Margasov, Koncedalov, Golenkov.