Bologna – Fiorentina 0:1 (kon.) | Juventus – Neapol 2:1 (kon.)
koniec
Juventus Turín
2:1 (0:0)
SSC Neapol
Sobota 29.10.2016, 20:45Talianska Seria A • 11. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Vážení fanúšikovia!

    Vítam vás pri sledovaní online textového prenosu zo šlágra 11. kola talianskej Serie A medzi Juventusom Turín a SSC Neapol. Na Juventus Stadium sa stretnutie začína o 20:45.

    JUVENTUS TURÍN

    Juventus veľmi dobre vstúpil do tohto ročníka najvyššej talianskej súťaže. Po desiatich kolách mu totiž patrí líderská pozícia, keď doposiaľ nazbieral dvadsaťštyri bodov. Úradujúci majster doposiaľ zaváhal len dvakrát. Zaujímavosťou je, že vždy to bolo proti milánskym klubom. Najskôr nestačil na Internazionale a presne pred týždňom bolo nad jeho sily aj AC. Počas týždňa si však Stará dáma napravila chuť, keď vo vloženom desiatom kole zdolala Samdoriu Janov jasne 4:1. Dvoma gólmi sa v tomto zápase blýskol stopér Giorgio Chiellini. No a práve na defenzívu na čele s Chiellinim a legendárnym Gianluigim Buffonom sa môžu Turínčania opäť mimoriadne spoľahnúť. V doterajšom priebehu súťaže inkasovali len neuveriteľných sedem gólov, čo je najmenej z celej ligy. Naopak, súperových brankárov prekonali hráči Juventusu dvadsaťjedenkrát a v tomto ukazovateli im patrí druhé miesto za AS Rím. Najviac presných zásahov z tímu trénera Massimiliana Allegriho zaznamenal Gonzalo Higuaín – presne šesť. Tréner Allegri dnes nebude môcť počítať s Higuaínovým krajanom a partnerom z útoku Paulom Dybalom, ktorý sa zranil v minulotýždňovom súboji s AC Miláno. Okrem toho je otázny aj štart dvojice Patrice Evra-Marko Pjaća.

    SSC NEAPOL

    Neapolčania môžu byť s prvými desiatimi zápasmi tejto sezóny tiež celkom spokojní. Po ich odohratí im patrí v tabuľke Serie A priebežná tretia pozícia, keď doposiaľ nazbierali dohromady dvadsať bodov. Partenopei majú podobne ako Juventus na svojom konte dve prehry, k nim však pridali aj ďalšie dva nerozhodné výsledky, vďaka ktorým za svojim veľkým rivalom zaostávajú o štyri body. Pred týždňom Neapolčania vydolovali tesnú výhru na pôde Crotone, no a v stredu pridali aj ďalší trojbodový zápis, potom, čo uspeli v domácom súboji s Empoli. Strelecky sa v tomto zápase presadili Dries Mertens a Vlad Chiriches. Mužstvo trénera Maurizia Sarriho predvádza pomerne pekný ofenzívny futbal, čoho dôkazom je aj devätnásť strelených gólov. Z toho šesť zaznamenal najlepší strelec tímu José Callejón. Na druhej strane však tímu spod Vezuvu funguje aj defnezíve, keď doposiaľ inkasoval len desaťkrát. Trénerovi Sarrimu robí vrásky na čele len zdravotný stav Arkadiusza Milika, ktorý sa po dobrom štarte do sezóny veľmi nepríjemne zranil a od futbalu si na dlhší čas oddýchne. Okrem toho však stále nie je istý štart ani piliera zadných radov Raúla Albiola. Isté však je, že do stretnutia s Juventusom nenastúpi Manolo Gabbiadini, ktorý videl v zápase s Empoli červenú kartu.

    POSLEDNÝCH PÄŤ VZÁJOMNÝCH ZÁPASOV:
    Juventus – Neapol 1:0
    Neapol – Juventus 2:1
    Juventus – Neapol 3:1
    Neapol – Juventus 1:3
    Juventus – Neapol 2:3pp
     
    Úvodné zostavy:

    Juventus Turín: Buffon – Barzagli, Bonucci, Chiellini – Lichtsteiner, Hernanes, Pjanić, S. Khedira, Sandro – Mandžukić, Higuaín.
    Náhradníci: Neto, Audero Mulyadi – Benatia, Cuadrado, Marchisio, Asamoah, Dani Alves, Lemina, Rugani, Sturaro, Evra, Kean.

    SSC Neapol: Reina – Hysaj, Chiricheş, Koulibaly, Ghoulam – Allan, Diawara, Hamšík – Callejón, D. Mertens, L. Insigne.
    Náhradníci: Rafael Cabral, Sepe – Strinić, Giaccherini, Jorginho, Ch. Maggio, Maksimović, Piotr Zieliński, Rog, Tonelli, El Kaddouri, R. Insigne.

    Rozhodca: Gianluca Rocchi.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Jeden z najsledovanejších zápasov tohto ročníka Serie A sa začal. Gonzalo Higuaín nastupuje proti svojim bývalým spoluhráčom a pred zápasom ním evidentne lomcovali veľké emócie.
     
    2
    Juventus to hneď skúšal dlhou loptou na Stephana Lichtsteinera, toho však dobre pokryl Faouzi Ghoulam a Pepe Reina bude odkopávať od svojej brány.
     
    2
    Hneď v druhej minúte sme videli po jednom nedovolenom zákrokou na oboch stranách. Hra sa však v týchto chvíľach odohráva v blízkosti poliaceho kruhu.
     
    3
    Gonzalo Higuaín si v momente prihrávky neustrážil pozíciu Kalidoua Koulibalyho a postranný rozhodca odmával jeho ofsajd.
     
    4
    Aj keď sa teraz José Callejón veľmi čuduje, po jeho súboji s Giorgiom Chiellinim sa bude len odkopávať od brány Gianlugiho Buffona.
     
    5
    Dries Mertens si na seba zobral až príliš veľké sústo, keďs a chcel do pokutového územia prebiť cez dvojicu Barzagli-Bonucci. Jeho indivoiduálny prienik úspešný nebol a dopredu môže ísť Juventus.
     
    6
    Gonzalo Higuaín potiahol loptu až na hranicu pokutového územia, kde si následne vypýtal faul od Kalidoua Koulibalyho a Turínčania majú k dispozícii prvú zaujímavú štandardnú situáciu.
     
    7
    Miralem Pjanić svojim krúteným centrom našiel hlavu Giorgia Chielliniho, ten ale nebol v pozícii, aby mohol dôraznejšie zakončiť.
     
    8
    Hráči Juventusu si teraz na pravom krídle nerozumeli v kombináciii, a tak lacno odovzávajú loptu súperovi. Vhadzovať bude Faouzi Ghoulam.
     
    9
    Marek Hamšík chcel nájsť svojou typickou dlhou loptou za obranu Josého Callejóna, pred ním však loptu do autu odvrátil Alex Sandro.
     
    10
    Hostia teraz vyvinuli veľký tlak na defenzívu Juventusu už v zárodku rozohrávky, José Callejón to však so svojim úsilím prehnal a hlavný rozhodca píska jeho faul ńa Giorgia Chielliniho.
     
    11
    Allan chcel vyskúšať pozornosť Gianluigiho Buffona, trafil však len pred sebou stojaceho súpera.
     
    11
    Marek Hamšík sa pokúsil individuálne oklamať Andreu Barzagliho, jeho následná prieniková prihrávka do pokutového územia zostala nepochopená.
     
    12
    Mario Mandžukić chcel kolmicou za obranu nájsť Gonzala Higuaína, jeho úmysel ale prečítal Pepe Reina.
     
    13
    Dlhá lopta od Mareka Hamšíka našla Josého Callejóna len v postavení mimo hry.
     
    14
    Hernanes napriahol z dobrých 25 metrov, jeho strela bola pravdepodobne tečovaná, Pepeho Reinu však neprekvapila a španielsky gólman Neapola môže vykopávať.
     
    15
    V týchto chvíľach boli o niečo aktívnejší hráči Juventusu, Stephan Lichtsteiner sa ale cez Faouziho Ghoulama individuálne nepresadil. Následne na druhej strane skončil center Driesa Mertensa len v náruči Buffona.
     
    16
    Zápasu zatiaľ chýba tempo, obe mužstvá sa striedajú v zakladaní ofenzívnych akcií, defenzívy na jednej či druhej strane však pracujú zatiaľ bezchybne.
     
    17
    Amadou Diawara hľadal vysokou loptou Lorenza Insigneho, toho ale pokryl Sami Khedira a pri lopte sú opäť domáci.
     
    18
    Juventus mohol vyhrávať! Alex Sandro vymyslel nádherný center na Samiho Khediru, nemecký reprezentant na loptu nedočiahol. Ak by sa mu to aj podarilo, bol by v postavení mimo hry.
     
    19
    Neapolčania si vydýchli, no sami pri založení útočnej akcie zaváhali. Marek hamšík si nerozumel s Driesom Mertensom a hostia loptu strácajú.
     
    20
    Juventus pridáva na obrátkach. Center Alexa Sandra Pepe Reina len vyboxoval pred seba, Stephan Lichtsteiner ale poloprázdnu bránu netrafil!
     
    21
    Prvú žltú kartu zápasu vidí Giorgio Chiellini, ktorý si zbytočne tvrdo počínal v súboji s Allanom.
     
    22
    A na ihrisku sa nám začína iskriť. Tentokrát to pri sklze proti rozbehnutému Driesovi Mertenosvi nezvládol Alex Sandro a aj on vidí žltú kartu v rukách hlavného rozhodcu.
     
    23
    Hráči Juventusu mimoriadne skvalitnili pressing na polovici súpera, Neapolčania sa však z neho dokázali vymaniť. Po faule na Mareka Hamšíka im bola poskytnutá výhoda, na center Josého Callejóna však Dries Mertens ani Lorenzo Insigne nezareagovali.
     
    24
    Tak konečne sa nám na ihrisku niečo deje. Gonzalo Higuaín sa teraz takmer pretlačil do príležitosti, v poslednej chvíli ho však od lopty odstavil Vlad Chiricheş a je z toho rohový kop pre Juventus.
     
    25
    Domáci futbalisti túto štandardnú situáciu vôbec nezvládli, Neapolčania sa vydali do rýchleho protútoku a José Callejón svojim projektilom napálil len Leonarda Bonucciho. Rohový kop aj pre Neapol.
     
    26
    Do hlavičkového zakončenia sa v šestnástke Juventusu dostával Kalidou Koulibaly, podľa názoru hlavného rozhodcu si však proti súperovi pomohol faulom, a tak sa snaha Neapola končí.
     
    27
    Stephan Lichtsteiner chcel teraz získať loptu od Faouziho Ghoulama natoľko, až si pomohol nedovoleným zákrokom. Ten mu ale u rozhodcov dnešného stretnutia neprešiel.
     
    28
    Allan kombinoval na pravej strane s Elseidom Hysajom, ich snahu prerušil Alex Sandro. Vhadzovať ale budú Neapolčania.
     
    29
    Hostia si v rozohrávke pomohli až prihrávkou na Pepeho Reinu a následne musel tvrdé súboje v strede poľa proti Hernanesovi zviesť Marek Hamšík. Slovenský kapitán SSC to však zvládol skvelo a lopta zostala v moci jeho tímu.
     
    30
    Neapol sa postupne dostal až na dostrel Gianlugiho Buffona, strieľal Allan, brankár Juventusu však nemal problém jeho strelu zastaviť.
     
    31
    Prvým potrestaným hráčom Neapola je Lorenzo Insigne, ktorý sa nechal oklamať Stephanom Lichtsteinerom a následne si musel pomôcť nedovoleným zákrokom.
     
    31
    Štandardnú situáciu vyriešil odkopom Amadou Diawara, lopta sa však následne vrátila späť k Pepemu Reinovi, keď ju nezachytil Miralem Pjanić. Reina môže opäť vykopávať.
     
    32
    Momentálne sa hra odvíja najmä na polovici Neapola, hostia však držia loptu vo svojej moci, a tak im žiadne priame nebezpečenstvo od hráčov Starej dámy nehrozí.
     
    33
    Mario Mandžukić zozadu podkopol Amadoua Diawaru, čo neušlo pozornosti hlavného rozhodcu.
     
    34
    Gianluigi Buffon teraz osvedčil svoje kvality a skúsenosti, keď veľmi dobre čítal hru a prikryl vysokú loptu pred Driesom Mertensom, ktorý sa tak do zakončenia nedostal.
     
    35
    Vlad Chiricheş musel byť teraz v pozícii posledného hráča v obrannej línii Neapola mimoriadne pozorný proti Gonzalovi Higuaínovi, no zvládol to.
     
    36
    Na Higuaínovi je skutočne vidieť veľká motivácia. Teraz to však El Pipita prehnal, keď zozadu "prebrúsil" nohy Allana.
     
    37
    Stephan Lichtsteiner sa teraz čuduje verdiktu rozhodcu, podľa ktorého ho v súboji telo na telo Faouzi Ghoulam nefauloval.
     
    38
    Momentálne sa chvíľu nehrá, keďže po jednom zo súbojov zostáva otrasený Giorgio Chiellini. Nevideli sme, čo sa stalo, no vyzerá to tak, že Chiellini bude musieť striedať.
     
    39
    Je to tak Giorgio Chiellini v dnešnom zápase končí a na jeho miesto prichádza Juan Cuadrado.
     
    40
    Obe mužstvá hrajú skutočne v obrovskom nasadení, nedarujú si ani centimeter trávnika. Teraz vášne na ihrisku, striedačkách aj na tribúnach vyvolal súboj Alexa Sandra s Pepem Reinom.
     
    41
    Konflikt pokračuje a Pepe Reina úplne zbytočne strčil do Maria Mandžukića. Tak snáď sa hráči opäť vrátia k futbalu, aj keď aj tieto vášne k takémuto dôležitému zápasu patria.
     
    42
    Hráme ďalej, Neapol sa pri prechode stredovou fázou skutočne trápi. Teraz dokonca Allan fauloval pri pokuse o prienik Hernanesa a loptu tak získva Juventus.
     
    43
    Allan skúšal kolmicou poslať do šance Lorenza Insigneho, trafil však len dobre postaveného Andreu Barzagliho.
     
    44
    Vidíme obrovské množstvo tvrdých súbojov. Teraz rozhodca pustil hru po zákroku Driesa Mertensa na Juana Cuadrada, následne však píska faul Leonarda Bonucciho na Josého Callejóna a Neapol bude mať šancu udrieť krátko pred polčasovou prestávkou.
     
    45
    Dries Mertens to nemyslel zle, mieril do ľavého horného rohu brány Gianlugiho Buffona, lopta však len pohladila bočnú sieť.
     
    45
    Nadstavovať sa budú dve minúty.
     
    45+1
    Pri lopte sú hráči Neapola, stále však majú značné problémy dostať sa cez sformovanú defenzívu Starej dámy.
     
    45+2
    Teraz to hostia skúsili vysokým pressingom a Juan Cuadrado pri pokuse o dlhú loptu nakopol len Lorenza Insigneho.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Máme za sebou prvý polčas šlágra Serie A medzi Juventusom Turín a SSC Neapol. Sledujeme futbal plný tvrdých osobných súbojov, hráčmi na oboch stanách lomcujú veľké emócie. Príležitosti skórovať mali oba celky, gól sme však zatiaľ nevideli, a tak hráči odchádzajú do kabín za stavu 0:0.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Druhý polčas sa začal rozohrávkou Neapola, ich útočná akcia sa však skončila potom, čo Allan prehral svoj osobný súboj s Miralemom Pjanićom. Vhadzuje Alex Sandro.
     
    46
    Veľmi dobré aktívne napádanie už na polovici súpera predviedol José Callejón, domáca defenzíva ale všetko zvládla a založila rýchly protiútok. Snaha Juventusu sa však skončila po nepresnom prenesení hry Juana Cuadrada na Miralema Pjanića.
     
    47
    Do veľmi zaujímavej pozície sa dostával Lorenzo Insigne, dlhú loptu zo stredu poľa však pred ním zo vzduchu stiahol Gianluigi Buffon.
     
    48
    Po centri Juana Cuadrada z pravej strany vznikol pred Pepem Reinom menší zmätok, ktorý však Juventus na priame ohrozenie brány SSC využiť nedokázal.
     
    49
    Staará dáma sa ale aspoň usadila na polovici hostí a po centrovanej lopte Stehana Lichtsteinera budú domáci rozohrávať rohový kop.
    Leonardo Bonucci (JUV) - 1:0
     
    50
    Juventus Turín dal gól! Štandardná situácia priniesla otvárací gól v podaní LEONARDA BONUCCIHO. Stopér Juventusu sa veľmi dobre zorientoval v zmätku, ktorý vznikol v pokutovom území Neapola a z tesnej blízkosti triafa nekompromisne!
     
    51
    A okamžite mohlo byť vyrovnané! Za hlavu sa drží Dries Mertens, ktorého mimoriadne nádejný strelecký pokus len na rohový kop zrazil Andrea Barzagli!
     
    52
    Tento rohový kop Neapola bol ale po hlavičke Kalidoua Koulibalyho zrazený len vedľa brány domácich. Nasleduje ďalšia štandardná situácia SSC.
     
    53
    Mertens hľadal opäť Koulibalyho, Belgičanov center však preletel celou šírkou ihriska. Hostia napriek tomu ostávajú usadení pred pokutovým územím Juventusu.
     
    54
    Neapol dal gól! Tak to bola nádhera! Allan našiel krásnou loptou za obranu JOSÉHO CALLEJÓNA, Španiel neváhal a napálil to z prvej za chrbát Gianluigiho Buffona! Je vyrovnané, začíname odznovu.
    54. José María Callejón (NEA) - 1:1
     
    55
    Mario Mandžukić sa v dnešnom zápase len hľadá, ani v tejto chvíli nemal jeho strelecký pokus šancu na úspech, keď ho zblokoval Vlad Chiricheş.
     
    56
    Tentoraz Mario Mandžukić ani nešiel do súboja s Pepem Reinom a brankár Neapola loptu pohodlne stiahol zo vzduchu.
     
    57
    A ďalší súboj Mandžukić-Reina, teraz to gólman hostí zvládol aj nohami.
     
    57
    Marek Hamšík založil rýchly protiútok, kombinácia s Josém Callejónom mu však nevyšla, keď strelec zatiaľ jediného gólu hostí jeho úmysel nepochopil.
     
    58
    Hra sa v tejto chvíli prelieva z jednej strany na druhú, teraz musel Pepe Reina opäť dobre čítať hru pred Gonzalom Higuaínom.
     
    59
    Marek Hamšík to chcel ako kapitán Neapola zobrať na svoje plecia, svojim streleckým pokusom spoza šestnástky však trafil len Andreu Barzagliho.
     
    59
    Na druhej strane musel opäť proti Gonzalovi Higuaínovi vyštartovať z brány Pepe Reina. Aj tentokrát však uspel, a tak z toho žiadne väčšie nebezpečenstvo pre jeho tím nevzniklo.
     
    60
    Neapolčania predviedli kvalitný pressing na polovici súpera, všetku ich snahu však pochoval nepresným streleckým pokusom Amadou Diawara.
     
    61
    Lorenzo Insigne veľmi ťažko znáša to, že sa ho Maurizio Sarri rozhodol stiahnuť z ihriska a nahradiť ho Emanuelem Giaccherinim.
     
    62
    Žltú kartu dostáva Hernanes (Juventus Turín).
     
    62
    Opäť sa nám začína priostrovať, hlavný rozhodca však na tento pád Samimu Khedirovi neskočil a štandardná situácia pre Juventus z toho nie je.
     
    63
    V postavení mimo hry nachytal postranný rozhodca Driesa Mertensa, lopta tak je opäť v moci domácich.
     
    64
    Alex Sandro chcel na jeden dotyk vyslať do šance Maria Mandžukića, zasiahol však dobre postavený Vlad Chiricheş.
     
    65
    Marek Hamšík vymýšľal prihrávku vzduchom na Emanuele Giaccheriniho, Leonardo Bonucci si ale všetko postrážil.
     
    66
    V týchto chvíľach sme svedkami fázy hry s viacerými nepresnosťami na oboch stranách, Vlad Chiricheş odkopáva loptu len na tribúnu a vhadzovať môže Alex Sandro.
     
    67
    Juventus dokázal vytvoriť tlak v pokutovom území Neapola, no po centri z pravej strany sa ani Mario Mandžukić, ani Gonzalo Higuaín do zakončenia nepretlačili.
     
    68
    Striedanie v tíme Juventus Turín: z ihriska odchádza Miralem Pjanić, prichádza Claudio Marchisio.
     
    69
    Hernanes si vypýtal loptu od Juana Cuadrada, svojou strelou z prvej však trafil len Allana, ktorého následne aj fauloval.
     
    70
    Tak toto je veľké nedorozumenie v rozohrávke Neapola. Allan totiž svojou prihrávkou na pravú stranu nenašiel Elseida Hysaja, a tak môže opäť vhadzovať Alex Sandro.
     
    71
    Juventus Turín dal gól! Prichádza moment, na ktorý čakali asi všetci fanúšikovia futbalu! Vedúci gól Juventusu totiž po krásnej umiestnenej strele ľavačkou strieľa GONZALO HIGUAÍN. El Pipita sa ale s úcty k svojmu bývalému klubu z tohto presného zásahu teší len minimálne.
    71. Gonzalo Higuaín (JUV) - 2:1
     
    72
    Na prvý presný zásah domácich dokázal Neapol zareagovať takmer okamžite. Dočkáme sa vyrovnávacieho gólu Paetenopei aj tentokrát?
     
    73
    O vyrovnanie sa pokúsil Dries Mertens, avšak jeho strelou do pravého horného rohu Gianluigi Buffon s menšími problémami chytá.
     
    74
    Juventus okamžite vyrazil do protiútoku, Alex Sandro však proti Elseidovi Hysajovi vybojoval len autové vhadzovanie.
     
    75
    Center Maria Mandžukića z pravej strany zblokoval na rohový kop Amadou Diawara.
     
    76
    Od pravej rohovej zastávky posielal loptu "do ohňa" Juan Cuadrado, Neapolčania ju odvrátili na autové vhadzovanie.
     
    76
    Striedanie v tíme Juventus Turín: z ihriska odchádza Hernanes, prichádza Stefano Sturaro.
    Striedanie v tíme SSC Neapol: z ihriska odchádza Allan, prichádza Piotr Zieliński.
     
    77
    Juventus sa snaží tentokrát vymyslieť neičo na pravej strane, spolupráca Stephana Lichtsteinera so Stefanom Sturarom však zatiaľ k úspechu neviedla.
     
    78
    Napokon sa to Bianconeri podarilo na opačnej strane, avšak centrovanú loptu odvrátil do bezpečia Kalidou Koulibaly.
     
    79
    Momentálne sa nehrá, keďže na ihrisku zostáva s nepríjemnou gimasou ležať jeden z hráčov hostí. Myslím, že je to José Callejón.
     
    80
    Kalidou Koulibaly vyhral šprintérsky súboj s Gonzalom Higuaínom a pomohol si rozohrávkou na svojho gólmana Reinu.
     
    80
    Do konca zápasu nám zostáva desať minút. Marek Hamšík to skúšal svojou typickou prihrávkou vzduchom priamo do pokutového územia, defenzíva Turínčanov však jeho úmysel prečítala.
     
    81
    Neapol pokazil kombináciu na polovici súpera, následný protiútok Juventusu sa končí nedorozumením medzi Gonzalom Higuaínom a Juanom Cuadradom.
     
    82
    Striedanie v tíme SSC Neapol: z ihriska odchádza Marek Hamšík, prichádza Omar El Kaddouri.
     
    83
    Piotr Zieliński zatiahol brzdu proti Alexovi Sandrovi, lopta je však veľmi ďalko od brány Pepeho Reinu.
     
    84
    Leonardo Bonucci sa teraz na ďiaľku ospravedlňuje Alexovi Sandrovi, na ktorého mala mieriť jeho dlhá prihrávka z hĺbky poľa. Vhadzovať bude Elseid Hysaj.
     
    85
    Neapolčanom zostáva posledných päť minút na to, aby sa pokúsili o vyrovnanie, treba však povedať, že toho od gólu Gonzala Higuaína v ich sieti príliš veľa nevymsleli.
     
    86
    Mario Mandžukić sa vrátil Piotrom Zielińskim, avšak v súboji s Poliakom si pomohol len faulom, a tak daruje mimoriadne zaujímavú štandardnú situáciu svojmu súperovi.
     
    86
    Po centri Driesa Mertensa sa do zakončenia dostával Omar El Kaddouri, avšak jeho nádejný pokus bol zblokovaný len na rohový kop!
     
    87
    Štandardnú situáciu hostí zakončil po odrazenej lopte nepresnou strelou z asi 20 metrov Amadou Diawara.
     
    88
    Juventus túži pridať poisťujúci tretí presný zásah, Stefano Sturaro ale nedostal loptu cez Vlada Chiricheşa, aj keď sa zdalo, že obranca Neapola zahral v pokutovom území rukou.
     
    89
    Na druhej strane to opäť len z diaľky a opäť nepresne skúšal Piotr Zieliński.
     
    90
    Amadou Diawara poslal k zemi Maria Mandžukića, a tak pri lopte na polovici Neapola zostávajú domáci futbalisti.
     
    90
    Nadstavovať sa bude až päť minút.
     
    90+1
    Juan Cuadrado si veľmi dobre splnil defenzívne povinnosti, keď k centru z ľavej strany nepustil Omara El Kaddouriho.
     
    90+2
    A mohlo byť opäť vyrovnané! El Kaddouri nádhernou kolmicou našiel Josého Callejóna, ten takmer z bránkovej čiary prihrával pod seba na Driesa Mertensa, avšak Belgičan už nedokázal dôraznejšie zakončiť a triafa len do miest, kde bol pripravený Gianluigi Buffon!
     
    90+3
    Veľmi dobre to teraz spravil Alex Sandro, ktorý sa nebál ísť do súboja s Elseidom Hysajom a v blízkosti pokutového územia Neapola si vypýtal od obrancu hostí faul.
     
    90+4
    Celá snaha Turínčanov však končí po nedovolenom zákroku Andreu Barzagliho na Piotra Zielińskiho.
     
    90+5
    Skvelú robotu teraz odviedol pre svoj tím Juan Cuadrado, ktorý s vypätím všetkých síl zabránil dostať sa k lopte Emanuelemu Giaccherinimu.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    Juventus zvládol mimoriadne náročný súboj 11. kola, keď pred vlastnými fanúšikmi zdolal SSC Neapol tesne 2:1. Góly začali padať až v druhom polčase. Najskôr skóre stretnutia otvoril Leonardo Bonucci. Na jeho presný zásah však zakrátko odpovedal José Callejón. Osud však chcel, aby o víťazstve Starej dámy nad Neapolom rozhodol bývalý hráč Partenopei Gonzalo Higuaín. Odo mňa je to pre dnešok všetko, prajem vám dobrú noc! (22:43:28)

    Jakub Kocourek

    Góly: 50. Bonucci, 71. Higuaín – 54. Callejón

    Karty:   21. Chiellini (JUV), 22. Sandro (JUV), 62. Hernanes (JUV) – 31. L. Insigne (NEA)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 4:5. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 11:10.
    Juventus Turín: Buffon – Barzagli, Bonucci, Chiellini (39. Cuadrado) – Lichtsteiner, Hernanes (76. Sturaro), Pjanić (68. Marchisio), S. Khedira, Sandro – Mandžukić, Higuaín.
    Náhradníci: Neto, Audero Mulyadi – Benatia, Cuadrado, Marchisio, Asamoah, Dani Alves, Lemina, Rugani, Sturaro, Evra, Kean.

    SSC Neapol: Reina – Hysaj, Chiricheş, Koulibaly, Ghoulam – Allan (76. Piotr Zieliński), Diawara, Hamšík (82. El Kaddouri) – Callejón, D. Mertens, L. Insigne (61. Giaccherini).
    Náhradníci: Rafael Cabral, Sepe – Strinić, Giaccherini, Jorginho, Ch. Maggio, Maksimović, Piotr Zieliński, Rog, Tonelli, El Kaddouri, R. Insigne.

    Rozhodca: Gianluca Rocchi