Sunderland – Arsenal 1:4 (kon.) | Manchester United – Burnley 0:0 (kon.) | Middlesbrough – Bournemouth 2:0 (kon.)
Tottenham – Leicester 1:1 (kon.) | Watford – Hull City 1:0 (kon.) | West Bromwich – Manchester City 0:4 (kon.)
Crystal Palace – Liverpool 2:4 (kon.)
koniec
Tottenham Hotspur
1:1 (1:0)
Leicester City
Sobota 29.10.2016, 16:00 • White Hart Lane, Londýn • Anglická Premier League • 10. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Dnešný zápas na štadióne White Hart Lane sa končí zmierlivou remízou 1:1. Domáci síce po prvom polčase vyhrávali, no hneď po prestávke stanovil konečné skóre Ahmed Musa. V závere mali obe mužstvá šance rozhodnúť zápas vo svoj prospech. Tú najväčšiu príležitosť mal Jan Vertonghen, ale jeho hlavička trafila len brvno súperovej svätyne. Remíza tak znamená to, že Leicester City si na ihriskách súperov v piatom zápase pripisuje vôbec prvý získaný bod. Tottenham je naďalej neporazený, no určite chcel dnes bodovať naplno. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok dňa. (17:59:37)
     
    90+6
    Koniec zápasu.
     
    90+5
    V samotnom závere mali výhodu priameho kopu hostia. K hlavičke sa dostal Leonardo Ulloa, ale tentokrát minul bránu Huga Llorisa.
     
    90+4
    Aj domáci mohli v nadstavenom čase rozhodnúť toto stretnutie. Spoza šestnástky vystrelil Jan Vertonghen, no jeho zakončenie tesne minulo bránu.
     
    90+3
    Tottenham držal loptu na svojich kopačkách. Napokon z ľavej strany centroval Georges-Kévin N'Koudou, ale žiadneho hráča v bielom drese nenašiel.
     
    90+2
    Akcia domáceho tímu nemôže pokračovať, pretože v postavení mimo hry sa ocitol Kórejčan Heung-min Son. Ten si tak na svoju šancu musí ešte počkať.
     
    90+1
    Hostia mohli streliť víťazný gól zápasu. Danny Drinkwater svojim centrom našiel Leonarda Ullou, ale Argentínčan hlavičkoval len do Huga Llorisa.
     
    90
    Riadny hrací čas sa nám po nepresnej domácej akcii naplnil. Hlavný rozhodca Robert Madley ale ešte dnešný duel predlžuje o päť minút.
     
    89
    Kasper Schmeichel si teraz poradil s nepríjemným centrom z ľavej strany. Dánsky brankár sa snaží upokojiť priebeh hry a nazbierať cenné sekundy.
     
    88
    Dve minúty pred koncom riadneho hracieho času registrujeme ďalšiu žltú kartu. Za držanie protihráča ju tentokrát dostáva Danny Simpson.
     
    87
    Mauricio Pochettino druhýkrát v zápase strieda. Z ihriska sťahuje Victora Wanyamu a na záverečné minúty posiela na trávnik mladého Harryho Winksa.
    87. Jan Vertonghen (TOT)
     
    87
    Jan Vertonghen mohol byť hrdinom zápasu. Po centri z pravej strany vyskočil najvyššie, no opečiatkoval len brvno brány Kaspera Schmeichela.
     
    86
    Peknú individuálnu akciu predviedol striedajúci Georges-Kévin N'Koudou. Vďaka jeho aktivite sa Tottenham dostáva spod tlaku a bude zahrávať rohový kop.
     
    85
    Na druhej strane sa Christian Eriksen snažil prestrčiť loptu na Vincenta Janssena. Holandský útočník sa ale do zakončenia nedostal.
     
    84
    Hostia stále pokračujú vo svojej útočnej aktivite. Konečne nám Líšky ukazujú, prečo sa pred pár mesiacmi radovali z titulu anglickej Premier League.
     
    83
    Prvé striedanie v podaní domáceho tímu. V dnešnom zápase skončil Dele Alli, ktorý svoju najväčšiu šancu spálil v závere prvého dejstvo. Namiesto neho prichádza Georges-Kévin N'Koudou.
     
    82
    Hostia majú teraz viac z hry. Do domácej šestnástky smeruje jeden center za druhým, no zatiaľ to londýnski obrancovia zvládajú veľmi dobre.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 44. V. Janssen (pen.) – 48. A. Musa

    Karty:   37. Rose (TOT), 42. Son Heung-min (TOT), 67. Wanyama (TOT) – 54. Mahrez (LEC), 63. A. Musa (LEC), 65. Vardy (LEC), 88. Simpson (LEC)


    Tottenham Hotspur: Lloris – Walker, Dier, Vertonghen, Rose – Wanyama (87. Winks), Dembélé – Eriksen, Alli (83. N'Koudou), Son Heung-min – V. Janssen.
    Náhradníci: Vorm – N'Koudou, Trippier, Onomah, Winks, Davies, Carter-Vickers.

    Leicester City: Schmeichel – Simpson, Morgan, Huth, Fuchs – Mahrez (72. Albrighton), A. King, Drinkwater, A. Musa (68. Schlupp) – Okazaki (78. Ulloa), Vardy.
    Náhradníci: Zieler – L. Hernández, Albrighton, Amartey, Schlupp, Gray, Ulloa.

    Rozhodca: Robert Madley