Bologna – Fiorentina 0:1 (kon.) | Juventus – Neapol 2:1 (kon.)
koniec
Juventus Turín
2:1 (0:0)
SSC Neapol
Sobota 29.10.2016, 20:45Talianska Seria A • 11. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Juventus zvládol mimoriadne náročný súboj 11. kola, keď pred vlastnými fanúšikmi zdolal SSC Neapol tesne 2:1. Góly začali padať až v druhom polčase. Najskôr skóre stretnutia otvoril Leonardo Bonucci. Na jeho presný zásah však zakrátko odpovedal José Callejón. Osud však chcel, aby o víťazstve Starej dámy nad Neapolom rozhodol bývalý hráč Partenopei Gonzalo Higuaín. Odo mňa je to pre dnešok všetko, prajem vám dobrú noc! (22:43:28)
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+5
    Skvelú robotu teraz odviedol pre svoj tím Juan Cuadrado, ktorý s vypätím všetkých síl zabránil dostať sa k lopte Emanuelemu Giaccherinimu.
     
    90+4
    Celá snaha Turínčanov však končí po nedovolenom zákroku Andreu Barzagliho na Piotra Zielińskiho.
     
    90+3
    Veľmi dobre to teraz spravil Alex Sandro, ktorý sa nebál ísť do súboja s Elseidom Hysajom a v blízkosti pokutového územia Neapola si vypýtal od obrancu hostí faul.
     
    90+2
    A mohlo byť opäť vyrovnané! El Kaddouri nádhernou kolmicou našiel Josého Callejóna, ten takmer z bránkovej čiary prihrával pod seba na Driesa Mertensa, avšak Belgičan už nedokázal dôraznejšie zakončiť a triafa len do miest, kde bol pripravený Gianluigi Buffon!
     
    90+1
    Juan Cuadrado si veľmi dobre splnil defenzívne povinnosti, keď k centru z ľavej strany nepustil Omara El Kaddouriho.
     
    90
    Nadstavovať sa bude až päť minút.
     
    90
    Amadou Diawara poslal k zemi Maria Mandžukića, a tak pri lopte na polovici Neapola zostávajú domáci futbalisti.
     
    89
    Na druhej strane to opäť len z diaľky a opäť nepresne skúšal Piotr Zieliński.
     
    88
    Juventus túži pridať poisťujúci tretí presný zásah, Stefano Sturaro ale nedostal loptu cez Vlada Chiricheşa, aj keď sa zdalo, že obranca Neapola zahral v pokutovom území rukou.
     
    87
    Štandardnú situáciu hostí zakončil po odrazenej lopte nepresnou strelou z asi 20 metrov Amadou Diawara.
     
    86
    Po centri Driesa Mertensa sa do zakončenia dostával Omar El Kaddouri, avšak jeho nádejný pokus bol zblokovaný len na rohový kop!
     
    86
    Mario Mandžukić sa vrátil Piotrom Zielińskim, avšak v súboji s Poliakom si pomohol len faulom, a tak daruje mimoriadne zaujímavú štandardnú situáciu svojmu súperovi.
     
    85
    Neapolčanom zostáva posledných päť minút na to, aby sa pokúsili o vyrovnanie, treba však povedať, že toho od gólu Gonzala Higuaína v ich sieti príliš veľa nevymsleli.
     
    84
    Leonardo Bonucci sa teraz na ďiaľku ospravedlňuje Alexovi Sandrovi, na ktorého mala mieriť jeho dlhá prihrávka z hĺbky poľa. Vhadzovať bude Elseid Hysaj.
     
    83
    Piotr Zieliński zatiahol brzdu proti Alexovi Sandrovi, lopta je však veľmi ďalko od brány Pepeho Reinu.
     
    82
    Striedanie v tíme SSC Neapol: z ihriska odchádza Marek Hamšík, prichádza Omar El Kaddouri.

    Jakub Kocourek

    Góly: 50. Bonucci, 71. Higuaín – 54. Callejón

    Karty:   21. Chiellini (JUV), 22. Sandro (JUV), 62. Hernanes (JUV) – 31. L. Insigne (NEA)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 4:5. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 11:10.
    Juventus Turín: Buffon – Barzagli, Bonucci, Chiellini (39. Cuadrado) – Lichtsteiner, Hernanes (76. Sturaro), Pjanić (68. Marchisio), S. Khedira, Sandro – Mandžukić, Higuaín.
    Náhradníci: Neto, Audero Mulyadi – Benatia, Cuadrado, Marchisio, Asamoah, Dani Alves, Lemina, Rugani, Sturaro, Evra, Kean.

    SSC Neapol: Reina – Hysaj, Chiricheş, Koulibaly, Ghoulam – Allan (76. Piotr Zieliński), Diawara, Hamšík (82. El Kaddouri) – Callejón, D. Mertens, L. Insigne (61. Giaccherini).
    Náhradníci: Rafael Cabral, Sepe – Strinić, Giaccherini, Jorginho, Ch. Maggio, Maksimović, Piotr Zieliński, Rog, Tonelli, El Kaddouri, R. Insigne.

    Rozhodca: Gianluca Rocchi