NJ Devils – Chicago 2:3 (po pr.) | Carolina – NY Rangers 3:2 (kon.) | Colorado – Winnipeg 0:1 (kon.)
Calgary – Ottawa 5:2 (kon.) | Anaheim – Columbus 0:4 (kon.) | Vancouver – Edmonton 0:2 (kon.)
Buffalo – Florida 3:0 (kon.)
koniec
Carolina Hurricanes
3:2 (1:1, 2:1, 0:0)
New York Rangers
cz Sobota 29.10.2016, 01:30 • PNC Arena, Raleigh • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:25
    Henrik Lundqvist vystartoval z brány a New York Rangers to zkouší v samostatném závěru při hře bez brankáře!
     
    59:05
    Jeff Skinner krásnou bekhendovou přihrávkou zpoza brány našel mezi kruhy pro vhazování Leeho Stempniaka, který se bez přípravy snažil střelou letící těsně nad ledem zamířit ke vzdálenější levé tyči, Henrik Lundqvist ale vytáhl spektakulární zákrok a vyrážečkou puk dokázal zastavit!
     
    50:01
    Joakim Nordström z vrcholu mezi kruhy pro vhazování nádhernou střelou po ledě mířil k pravé tyči, jenže Henrik Lundqvist měl skvělý výhled a levým betonem ji vyrazil!
     
    47:19
    Zaměřeno na ...

    Hlavní trenér Alain Vigneault letos prožívá v NHL patnáctou sezónu a během své kariéry vedl pouze tři týmy. Montreal Canadiens, Vancouver Canucks a nyní New York Rangers.
     
    44:21
    Ryan McDonagh na modré čáře pohotově vypálil a jeho nenápadná střela letící těsně nad ledem byla nepříjemně tečována jedním z hráčů Caroliny, Cam Ward ale vytáhl fantastický reflexivní zákrok a špičkou levého betonu puk vytěsnil za svou bránu!
    39:59 Bryan BICKELL - 3:2
     
    39:59
    Carolina právě vstřelila branku!
    Jeff Skinner zachytil puk u hrazení a z vrcholu pravého kruhu pro vhazování napřáhl ke tvrdé střele s příklepem, kterou na přední tyči jemně zády tečoval clonící BRYAN BICKELL a puk v poslední desetině sekundy druhé třetiny zamířil do pravého horního rohu brány. Jeff Skinner byl milimetr od hattricku, čepice ale letěly na led předčasně! Asistence: Jeff Skinner a Victor Rask.
     
    38:26
    Ryan McDonagh v útočném pásmu podrazil jednoho z unikajících protihráčů a zastavil hned v zárodku nebezpečný protiútok Hurricanes, kteří si v závěru druhé třetiny zahrají přesilovou hru.
     
    33:14
    Teuvo Teräväinen mohl vrátit Hurricanes rychle do hry, když z pravého kruhu pro vhazování těsně nad ledem nepříjemně mířil mezi betony Henrika Lundqvista, ten se ovšem skvěle roztáhl na brankové čáře a jeho pokus vyrazil!
    32:17 Mats ZUCCARELLO - 2:2
     
    32:17
    Rangers právě vstřelili branku!
    Henrik Lundqvist rozehrál na Ryana McDonagha, který nádhernou kolmou přihrávkou z obranného pásma poslal do samostatného úniku MATSE ZUCCARELLA, který se v koncovce zachoval jako zkušený mazák a pod tlakem dotírajícího Klase Dahlbecka puk poslal po ledě mezi betony Cama Warda. Asistence: Ryan McDonagh a Henrik Lundqvist.
     
    29:51
    Rangers nebyli daleko od toho, aby využili druhou ze dvou přesilových her v dnešním zápase, jenže následná střela z mezikruží se od levé tyče odrazila zpět do hry!
     
    29:20
    Bryan Bickell na pravé straně obranného pásma u mantinelu nenápadně zahákoval Matse Zuccarella, rozhodčím ale jeho faul neunikl a udělili mu dvě minuty za hákování.
     
    26:48
    A vzápětí další šance Rangers! Rick Nash se pokusil v blízkosti pravé tyče bekhendovým blafákem zasunout puk mezi betony přesouvajícího se Cama Warda, ten ale vytáhl spektakulární zákrok a jeho pokus vleže vyrazil mimo.
     
    26:00
    Mika Zibanejad se ocitl v blízkosti levé tyče v obrovské šanci a mohl ke své asistenci z první třetiny přidat gól, jenže Cam Ward s ním dokázal skvěle bruslit a jeho následnou střelu horní částí betonu vyrazil do levého rohu ledové plochy!
     
    25:38
    Zaměřeno na ...

    Mats Zuccarello během první třetiny vyslal na bránu soupeře nejvíce střel ze všech hráčů z obou týmů. Útočník New Yorku Rangers se dostal ke třem střelám, z nichž hned ta první skončila gólem. Zkušený veterán ve službách Rangers skóroval proti Carolině ve 13 z 14 zápasů. To je neuvěřitelná bilance.
     
    24:28
    Derek Stepan na levém křídle nabral dobrou rychlost a po sjetí před bránu se snažil zamířit mezi betony Cama Warda, ten byl ovšem na jeho zakončení připraven a pravým betonem puk vyrazil za bránu.
    20:33 Jeff SKINNER - 2:1
     
    20:33
    Carolina právě vstřelila branku!
    Hurricanes v obranném pásmu vyhráli vhazování a Brett Pesce nádhernou kolmou přihrávkou našel na útočné modré čáře rozjetého JEFFA SKINNERA, který si před Kevinem Kleinem skvěle pokryl puk a z blízkosti ho bekhendem v těžké pozici poslal nad pravým betonem Henrika Lundqvista ke vzdálenější levé tyči. Nádherný gól, po kterém Carolina otáčí vývoj zápasu na svou stranu a vede 2:1! Asistence: Brett Pesce a Jaccob Slavin.
     
    18:11
    Mats Zuccarello se ocitl v obrovské šanci, ani jedna z jeho střel se ale neujala! Útočník Rangers nejprve pálil po nádherné zpětné přihrávce z levého křídla z pravého kruhu pro vhazování bez přípravy trochu za zády na přední tyč, Cam Ward ale dokázal jeho pokus po úžasném přesunu zastavit levým betonem. Mats Zuccarello se vzápětí před bránou dostal k puku znovu a tentokrát se ho snažil umístit mezi betony brankáře Hurricanes, ani napodruhé ho ale nedokázal překonat a potřetí už Cam Ward střelu Rangers z levého křídla a ostrého úhlu ukryl ve své náruči.
     
    13:12
    Joakim Nordström mohl střelou z vrcholu prostoru mezi kruhy pro vhazování, která mířila pod horní tyč, rychle otočit vývoj utkání na strany Caroliny, Henrik Lundqvist ale dokázal puk mezi vyrážečkou a lapačkou zastavit! Medvědí zákrok, skvělý zákrok!
    12:34 Jeff SKINNER - 1:1
     
    12:34
    Carolina právě vstřelila branku!
    JEFF SKINNER nejprve v blízkosti pravé tyče pálil mimo, po nádherném oblouku si ale zpoza brány vybruslil do pravého kruhu pro vhazování, odkud mezi levou rukou a tělem bezmocného Henrika Lundqvista zamířil k přední tyči. Asistence: Noah Hanifin a Victor Rask.
     
    10:11
    Joakim Nordström mohl potrestat Rangers za ledabylou rozehrávku, jenže jeho následná rána z levého kruhu pro vhazování s příklepem zamířila vedle vzdálenějšího pravého horní rohu brány! Henrik Lundqvistem se za pukem pouze ohlédl.
    08:31 Mats ZUCCARELLO - 0:1
     
    08:31
    Rangers právě vstřelili branku!
    MATS ZUCCARRELLO v blízkosti levé tyče vyprášil střelou po ledě pravý beton Cama Warda, který si připsal skvělý zákrok a vzápětí přečkal obrovský závar, jenže puk se vzápětí dostal zpět k útočníkovi Rangers, který si ho v levém kruhu pro vhazování po zpětné přihrávce Mika Zibanejada zpoza brány zpracoval a nad hromadou ležících hráčů Hurricanes napálil do sítě. Gól byl po zavolání do Toronta uznán a Bill Peters si vzal Coach challenge kvůli nedovolenému bránění brankáře, o to se ale nejednalo a domácí ztratili možnost oddechového času. Rangers po dlouhém čekání a dvojím volání do Toronta vedou 1:0! Asistence: Mika Zibanejad a Pavel Bučněvič.
     
    07:28
    Justin Faulk vyhodil puk v obranném pásmu mimo ledovou plochu a New York Rangers si zahraje první přesilovou hru.
     
    07:18
    Rick Nash se snažil z levého kruhu pro vhazování zamířit do bližšího levého horního rohu brány, Cam Ward ale dokázal jeho pokus hrudí skvěle vyrazit a následná dorážka Dana Girardiho z opačné strany útočného pásma těsně minula pravý horní roh!
     
    05:55
    Dan Girardi se v blízkosti pravé tyče ocitl v první obrovské šanci, jenže z blízkosti vyprášil pouze beton pozorného Cama Warda, který měl co dělat, aby svou bránu uhájil před gólem!

    Tomáš Reiner

    Góly a asistencie: 13. Skinner (Hanifin, V. Rask), 21. Skinner (Pesce, Slavin), 40. Bickell (Skinner, V. Rask) – 9. Zuccarello (Zibanejad, Bučněvič), 33. Zuccarello (McDonagh, Lundqvist)


    Carolina Hurricanes: C. Ward – Hainsey, Faulk, Slavin, Pesce, Dahlbeck, Hanifin – Skinner, V. Rask, Stempniak – Nordström, J. Staal, Aho – Teräväinen, E. Lindholm, Di Giuseppe – Bickell, McClement, Stålberg.
    New York Rangers: Lundqvist – McDonagh (C), Holden, M. Staal, Klein, Skjei, Girardi – Vesey, Stepan, Rick Nash – J. T. Miller, Zibanejad, Zuccarello – Grabner, K. Hayes, Fast – Pirri, Lindberg, Bučněvič.

    Rozhodca: Luxmore, McCaule – Kovachik, Daisy

    Diváci: 18 680