Vladivostok – Red Star Kunlun 3:1 (kon.) | S.Moskva – Soči 2:5 (kon.) | Togliatti – Barys 2:3 (po pr.)
Čerepovec – HC Slovan sk 1:3 (kon.) | Jaroslavľ – Helsinki 4:1 (kon.) | Kazaň – Jekaterinburg 5:0 (kon.)
Nižnekamsk – Jugra Chanty-Mansijsk 2:1 (kon.)
koniec
Severstaľ Čerepovec
1:3 (0:1, 0:1, 1:1)
HC Slovan Bratislava
Sobota 29.10.2016, 16:00 • Ice Palace • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Slovan Bratislava zvládol mimoriadne dôležitý a náročný zápas na ľade Severstaľu Čerepovec. Zverenci Miloša Říhu ukončili trojbodovým zápisom. Najbližšie budú v akcii po reprezentačnej prestávke, keď ich čaká ďalší výjazd na klziská súperov. (18:43:30)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:50
    Barry Brust vystrelil puk z vlastného obranného pásma a takmer sa mu podarilo skórovať! Opustenú svätyňu Čerepovca minul len tesne!
     
    59:30
    Severstaľ už útočí bez svojho brankára. Ani tento zúfalý nápor mu však už na body z dnešného duelu nebude stačiť.
    58:29 Kyle Chipchura (SBA) - 1:3
     
    58:29
    Slovan Bratislava dal gól!
    Diváci v aréne Severstaľu sa už dvíhajú zo svojich miest, k čomu ich donútil tretí gól v sieti Jakuba Kovářa! KYLE CHIPCHURA obdržal fantastickú prihrávku do jazdy, vnikol do voľného priestoru, kratučkou kľučkou na stred sa zbavil protihráča a svoju skvelú individuálnu akciu zakončil presne umiestnenou strelou švihom! Asistencie: Nick Plastino, Barry Brust.
     
    58:00
    Ohlásené posledné dve minúty tretej tretiny.
     
    57:20
    Obrovská šanca Jeffa Taffea, ktorý dostal puk pred bránku Kovářa, no nestačil ho zasiahnuť tak, aby prekonal českého gólmana v svätyni Severstaľu.
     
    57:00
    Brust prerušil hru zákrokom proti strele z ľavej strany. Slovan pokračuje v bránení náskoku, ktorý je teraz už len jednogólový.
    56:01 Sergej Monachov (CER) - 1:2
     
    55:59
    Severstaľ Čerepovec dal gól!
    Domáci sa v dnešnom zápase predsa len dočkali gólu! Brust neudržal Jevsejenkovo nahodenie vo svojej moci, puku sa ujal SERGEJ MONACHOV, ktorý obkorčuľoval svätyňu belasých a pri opačnej tyčke bol skôr ako betón hosťujúceho gólmana! Asistencie: Alexander Jevsejenkov, Igor Magogin.
     
    55:35
    Odmenou za obrovskú mieru bojovnosti im je získanie vhadzovania pred Jakubom Kovářom.
     
    55:30
    Taffe a Jeglič odvádzajú v útočnej tretine penzum čiernej roboty.
     
    54:40
    Kagarlickij v súboji za Brustovou svätyňou nestačil na Mareka Ďalogu, ktorý to urobil fantasticky.
     
    54:00
    Slovan sa dobre ubránil a môže ísť aj dopredu.
     
    53:00
    Chipchura sa nehnal zbytočne dopredu, vyviezol puk za červenú čiaru a jemne ho posunul dopredu, čím získal pre Slovan ďalšie dôležité sekundy.
     
    52:16
    Jakub Valský na ľadovej ploche v opatere zdravotníkov. Český útočník sa obetavo položil do streleckého pokusu, no mal by byť v poriadku.
     
    51:30
    Prvá útočná lajna Miloša Říhu boli blízko k dosiahnutiu tretieho gólu. Kovář však odolal Jegličovi a ešte udržal Severstaľ Čerepovec v boji o body z dnešného zápasu.
     
    51:00
    Kagarlickij, ktorý je mimoriadne silný na puku, robil v obrannej tretine Slovana výrazný vietor, no defenzíva belasých si na jeho následnú prihrávku dala dobre pozor.

    Michal Bakoš

    Góly a asistencie: 56. Monachov (Jevsejenkov, Magogin) – 18. Ďaloga (Jeglič), 37. Taffe (Cheechoo), 59. Chipchura (Plastino, Brust)


    Severstaľ Čerepovec: Jakub Kovář – Mazur, Chochlov, Stasenko, Jevsejenkov (C), Kudako, D. Ježov, Sizov – Kagarlickij, P. Černov, V. Polák – Vovčenko, Trubačov, Truňov – Magogin, Avcin, Kazakovcev – A. Vorobjov, Karlin, Monachov – Mons.
    HC Slovan Bratislava: Brust – Ďaloga, Meszároš (C), Starosta, Plastino, Bačik, Rosandić, Pokorný – Nedorost, Taffe, Jeglič – Lušňák, Chipchura, Cheechoo – Valský, Zigo, Petráš – M. Hlinka, Šiška, Vopelka.

    Rozhodca: Bukin, Vasiliev – Ivanov, Černyšov