Pardubice – Č. Budějovice 0:0 (kon.) | Prostějov – Táborsko 2:3 (kon.) | Frýdek-Místek – Sigma Olomouc 1:1 (kon.)
Vlašim – Žižkov 1:0 (kon.) | Opava – Třinec 4:0 (kon.)
koniec
1. SK Prostějov
2:3 (1:2)
FC SILON Táborsko
cz Sobota 29.10.2016, 14:30 • Stadion Za Místním nádražím, Prostějov. • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA (CZ)
Predzápasové kurzy
     
    90+5
    Táborsko právě vstřelilo branku!
    K penaltě se postavil ALEŠ HANZLÍK a zakončil na jistotu do středu branky, zatímco Kofroň skočil na pravou stranu. Hosté tak opravdu strhávají skóre na svou stranu a pravděpodobně si z Hané odvezou tři body.
     
    90+2
    Žlutou kartu dostává Aleš Rus (1. SK Prostějov).
     
    90+2
    Standardku rozehrál jeden z hostujících obránců a nyní nastává velmi zajímavá situace! Rozhodčí ve skrumáži ve vápně zřejmě viděl faul jednoho z domácích fotbalistů a nařizuje penaltu pro Táborsko! Hosté tak v samém závěru mohou strhnout výsledek na svou stranu.
     
    89
    Střídání v týmu FC MAS Táborsko: ze hřiště odchází Aleš Nešický, přichází Aleš Kočí.
     
    87
    Prostějov právě vstřelil branku!
    Prostějov ale z ničeho nic srovnává! Šteigl vyslal centr do vápna, kde se dostal k hlavičce PETR NEKUDA a jeho pokus zapadl přesně za vzdálenější tyč. Prostějovští teď udeřili opravu znenadání.
     
    84
    Zápas sleduje 460 diváků.
     
    81
    Prostějov na chvíli zamkl hosty na jejich polovině, ale jeho snažení skončilo útočným faulem Kroupy. Ten byl výrokem sudího poněkud frustrován a pořádně na něj vystartoval, za což si vysloužil žlutou kartu.
     
    79
    Schuster chyboval při rozehrávce a dopředu okamžitě vyrazil Fulnek. Jeho přihrávku převzal Presl, který nacentroval před branku a balon se díky odrazu od jednoho z Prostějovských dostal k Džafićovi. Ten měl k dispozici slušnou palebnou pozici, ale prostějovskou branku přestřelil.
     
    73
    Střídání v týmu FC MAS Táborsko: ze hřiště odchází Tomáš Mrázek, přichází Antonín Presl.
     
    68
    Střídání v týmu 1. SK Prostějov: ze hřiště odchází Zdeněk Fládr, přichází Jan Šteigl.
     
    67
    Fládr poslal na polovině hřiště k zemi Fulneka a vidí za to kartonek žluté barvy.
     
    62
    Petržela na půlce hřiště sejmul Džafiće a dostává za to žlutou kartu.
     
    60
    Kroupa se hnal za míčem při brejku, ovšem nedovoleně jej poslal k zemi Lukáš Kalvach, který za svůj zákrok vidí žlutou kartu.
     
    46
    Střídání v týmu 1. SK Prostějov: ze hřiště odchází David Píchal, přichází Petr Nekuda.
     
    43
    Cikův centr se dostal až na zadní tyč k Mrázkovi, který vybídl ke skórování Jakuba Navrátila. Jeho pokus už směřoval do sítě, Kofroň byl překonán, leč těsně před brankovou čárou zachytil kulatý nesmysl prostějovský kapitán Karel Kroupa. Domácí útočník tak zabránil jisté brance a skvěle svého spoluhráče s rukavicemi zastoupil!
     
    38
    Ve vápně Prostějova se teď děly zajímavé věci. Rozhodčí nejprve nařídil penaltu pro Táborsko, kvůli odmávanému ofsajdu od jeho pomezního kolegy však ze situace vyplyne „pouze" nepřímý kop.
     
    37
    Žlutou kartu dostává Michal Skwarczek (1. SK Prostějov).
     
    37
    Prostějovským pořádně zamotal hlavy Fulnek. Z pravé strany hřiště poslal do vápna nebezpečný centr, který proletěl až k volnému Cikovi. Ten měl na střelu dostatek času i místa, proti jeho utaženému zakončení placírkou se však výborným zákrokem blýskl Zdeněk Kofroň. Míč dokázal vyrazit mimo branku.
     
    34
    Prostějov na nepříznivý vývoj skóre reaguje střídáním, místo Lubomíra Machynka jde na plac Lukáš Petržela.
     
    25
    Táborsko právě vstřelilo branku!
    Prostějovští zahrávali roh, ten jim ale znovu nevyšel a naopak hostům vyšel protiútok. Z pravé strany odcentroval Ciku na číhajícího ALEŠE NEŠICKÉHO, který se na přední tyči zcela sám nemýlil. Zdeněk Kofroň si sice na jeho zakončení placírkou sáhl, vytěsnit mimo tři tyče ale toto sklepnutí nedokázal.
     
    23
    Velikou možnost zahodil Adnan Džafić. Po rohu se k němu snesl balon v těsné blízkosti domácí branky, hostující záložník ale při zakončení trefil pouze Kofroně.
     
    22
    Žlutou kartu dostává Adnan Džafić (FC MAS Táborsko).
     
    15
    Prostějov právě vstřelil branku!
    A standardku domácí využívají. David Štrombach to zkusil stříleným centrem, který nešťastně tečoval kapitán Táborska PETER MRÁZ a míč s pomocí pravé tyče zapadl do branky. Brankář Toma na tento obtížně chytatelný pokus nedosáhl.
     
    12
    Prostějovský gólman nyní musel řešit velmi ošemetnou situaci. Ze středu pole proti němu postupoval Fulnek, leč strážce domácí svatyně včas vyběhl a o míč jej obral. Následně si – už mimo vápno – poradil i s rozehrávkou.
     
    10
    Táborsko právě vstřelilo branku!
    Z levé strany hrací plochy přišel centr od Adnana Džafiće, který před brankářem Kofroněm nikým neatakován hlavičkoval do sítě ELVIST CIKU. Hosté se tak dostávají do vedení.
     
    9
    Rychlou akcí se prezentovalo také Táborsko. Na jejím konci se vřítil do šestnáctky z pravé strany Džafić, kterého při střelbě nakonec na poslední chvíli zastavili prostějovští obránci.
     
    3
    Útočného faulu se dopustili i hosté. Domácí následně podnikli útok, který skončil střelou Kroupy. Tu gólman Toma musel vyrazit na roh.

    Petr Komárek

    Góly: 15. Mráz (vla.), 87. Nekuda – 10. Ciku, 25. Nešický, 90+5. Hanzlík (pen.)

    Karty:   37. Skwarczek (PRO), 62. Petržela (PRO), 67. Fládr (PRO), 81. Kroupa (PRO), 90+2. Rus (PRO) – 22. Džafić (TAB), 60. Kalvach (TAB)


    1. SK Prostějov: Kofroň – Machynek (34. Petržela), Sus, Rus, Hirsch – Štrombach, Skwarczek, Schuster, Fládr (68. Šteigl) – Píchal (46. Nekuda), Kroupa (C).
    Náhradníci: Neoral – Nekuda, M. Machálek, Šteigl, Chwaszcz, Langer, Petržela.

    FC SILON Táborsko: Toma – Cíferský, Mráz (C), Navrátil, Hanzlík – Fulnek, Džafić, Kalvach, Nešický (89. Kočí), Ciku – Mrázek (73. Presl).
    Náhradníci: Blažek – Landovský, Kočí, Presl, Hovorka, Froněk, Dordević.

    Rozhodca: Dresler – Kubec, Flimmel

    Diváci: 460