Lipt. Mikuláš – Orange 20 1:3 (kon.) | Košice – Nitra 5:2 (kon.)
koniec
HC Košice
5:2 (1:0, 2:2, 2:0)
HK Nitra
Utorok 25.10.2016, 17:30 • Steel aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR) • 17. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:40
    Matejka (KOS) – 2 minúty – držanie.
     
    53:54
    Domáci smerom dopredu aj naďalej aktívni, vykopnutý puk Valentom sa ešte do siete snažil upratať Matejka, ktorý strelou z uhla bez prípravy sieť po šiestykrát nenapol.
    50:48 Ladislav NAGY - 5:2
     
    50:48
    Košice dali gól!
    Zdá sa, že o víťazovi je už definitívne rozhodnuté. Druhým gólom v zápase sa prezentoval kapitán LADISLAV NAGY, ktorý vyčaril na tvárach spoluhráčov úsmev. Asistencia: Michel Miklík.
     
    49:36
    Košičania sa budú brániť, pretože na ľadovej ploche ich bolo v jednom momente až šesť. Trest si odpyká Bicek.
     
    45:11
    Bartoš (KOS) – 2 minúty – podrazenie.
     
    44:33
    A Valent sa v tejto chvíli prezentoval zákrokom zápasu! Michel Miklík dostal milimetrovú prihrávku priamo pred bránkovisko, do ktorej len vložil čepeľ, Valent sa ale famózne presunul a strelu ukryl vo svojej lapačke.
     
    42:55
    Košičania mohli vzápätí pridať aj piaty presný zásah, puk totiž Valentovi vypadol z lapačky. Strela z pozície pravého krídla ale zastala na húštine striel pred bránkou Nitry.
    41:28 Peter BOLTUN - 4:2
     
    41:28
    Košice dali gól!
    Tentokrát sa už ale domácim skórovať predsa len podarilo. V úvode poslednej časti riadnej hracej doby vedú Košice už o dva góly a Nitra tak čelí neľahkej úlohe. Presadil sa PETER BOLTUN. Asistencie: Ivan Jankovič, Tibor Varga.
     
    41:09
    Košičania sa usadili v pásme svojho súpera a poriadne ho vystrašili, avšak tento puk sa napokon v sieti neskončil. Nitra tak stále živí nádej na prípadný bodový zisk.
     
    39:54
    Mezei (NIT) – 2 minúty – hákovanie.
    39:54 Ladislav NAGY - 3:2
     
    39:54
    Košice dali gól!
    A máme tu druhý dokonalý obrat, tentokrát pritom v podaní domácich Košíc! Tie mohli hrať pri avizovanom vylúčení súpera so šiestimi korčuliarmi a napokon bol z toho aj tretí gól v sieti Valenta. Šesť sekúnd pred koncom druhej tretiny sa presadil LADISLAV NAGY. Asistencie: Michel Miklík, Martin Dudáš.
     
    38:13
    Miklík zbytočne nepremýšľal a volil strelu, avšak puk narazil len na pripraveného Michala Valenta. Pokračujeme tak za stavu 2:2.
     
    38:13
    Vyskúša si ho Michel Miklík.
     
    38:13
    Košičania budú mať k dispozícii samostatný nájazd!
     
    38:03
    Kolektívny trest pre hráčsku lavicu Nitry – 2 minúty – príliš veľa hráčov na ľadovej ploche.
     
    35:44
    Dudáš (KOS) – 2 minúty – seknutie.
     
    34:48
    Šance sa striedali na oboch stranách, čo sa divákom rozhodne muselo páčiť. V tej poslednej sa ocitol, zdá sa mi, Bicek, ktorý puk pred bránku zaniesol na bekhende svojej hokejky, následná strela pritom len tesne minula priestor troch žrdí.
     
    33:20
    Milý teraz neubránil Macíka, nechal ho prejsť medzi kruhy a následne aj zakončiť, avšak na strelu švihom bol Habal pripravený a puk tak stihol zraziť do rohu klziska.
     
    32:55
    Košičania sa následne mohli dostať aj do vedenia, pred Valentom sa totiž ocitol jeden z ich útočníkov, avšak gólman skúsene blafák prečítal a na ľade dokázal puk podržať vo svojej moci.
    31:53 Michel MIKLÍK - 2:2
     
    31:53
    Košice dali gól!
    A máme opäť vyrovnané! Dočkali sme sa aj gólu v presilovej hre, na radosť domácich ho pritom strelil MICHEL MIKLÍK. Začíname tak prakticky opäť od nuly. Asistencie: Tomáš Hričina, Ladislav Nagy.
     
    31:05
    Ručkay (NIT) – 2 minúty – hákovanie.
     
    30:55
    Opäť dobrá strela, aj tentokrát pritom smerovala z pozície ľavého krídla. Tentokrát sa do puku oprel Paukovček, Habal však preukázal skvelé reflexy a puk nechal zapadnúť do svojej lapačky.
     
    30:13
    Prečíslenie dvoch hostí proti jedinému obrancovi Košíc, zodpovednosť na seba vzal Marek Slovák, ktorý tvrdou ranou vyprášil pravý betón Vladislava Habala.
    28:57 Matej BENE - 1:2
     
    28:57
    Nitra dala gól!
    Až príliš často teraz Košice púšťali svojho súpera do zakončenia, výsledkom čoho bol ďalší samostatný únik – už druhý v krátkom časovom rozpätí. Tentokrát už Habal neuspel, o čo sa postaral MATEJ BENE. Asistencia: Peter Ordzovenský.
     
    28:16
    Macík teraz dostal zaujímavú finálnu prihrávku, po ktorej sa rútil do akéhosi samostatného úniku, Vladislav Habal ale výborne zapracoval svojím ľavým betónom a puk tak vytlačil do bezpečia.
    25:52 Juraj ŠTEFANKA - 1:1
     
    25:52
    Nitra dala gól!
    Domáci teraz zabudli na Štefanku, ktorý ostal osamotený pri vzdialenejšej žrdi a vyrovnal. Habal sa teraz snažil gólu všemožne zabrániť, JURAJ ŠTEFANKA a jeho zakončenie ale bolo nad sily domáceho gólmana. Asistencie: Peter Ordzovenský, Radoslav Macík.
     
    23:01
    Ale pozor! Na opačnej strane klziska totiž letel puk z rohu priamo na Macíka, ktorý bol síce tesne krytý Matejkom, avšak napriek tomu stál v dobrej streleckej pozícii. Košičania teraz mali šťastie, že sa Macíkovi puk odrazil od korčule a zakončiť tak nemohol.
     
    18:36
    Deyl (KOS) – 2 minúty – podrazenie.
     
    16:24
    Jankovič teraz dobre clonil gólmanovi vo výhľade pred bránkoviskom, aj preto bola rana od modrej čiary mimoriadne nebezpečná. Puk ešte takmer prekĺzol pomedzi Valentove betóny, napokon sa ale tak nestalo.
     
    15:07
    Dlho to ale neplatilo. Na trestnú lavicu totiž odchádza Bajtek (NIT) – 2 minúty – podrazenie.
     
    13:53
    Následne operoval pred Valentom Hričina. Gólman hostí si ľahol na ľad a jeho betóny vystrelili do vzduchu, ani z tejto situácie ale hostia neinkasovala.
     
    13:26
    Domáci to teraz zahrali parádne, keď našli krížnou prihrávkou Bartoša, avšak skúsený útočník puk netrafil úplne ideálne a druhý gól Košíc tak nepridal.
     
    11:58
    Milam (NIT) – 2 minúty – nedovolené bránenie v hre.
     
    11:10
    Tak sa na to pozrime! Krištof sa v kruhu snažil vyhrať buly na svojich spoluhráčov, avšak košický útočník na to zareagoval priamou strelou. Tá zapadla na telo Valenta, ktorý pred sebou ale rozhodne nemal ľahkú úlohu.
    08:25 Martin DUDÁŠ - 1:0
     
    08:25
    Košice dali gól!
    Košičania vyvinuli na svojho súpera veľký tlak a zaslúžene tak strelili otvárací gól. Už pri predošlej situácii obrana Valentovi príliš nepomohla a nechala gólmana vyraziť. hokejkou. Aj preto sa puk vrátil k domácim a MARTIN DUDÁŠ sa už nemýlil. Asistencie: Michel Miklík, Dávid Šoltés.
     
    06:00
    V prvej väčšej šanci sa každopádne ocitla aj Nitra, ktorá teraz donútila Habala sadnúť si na ľadovú plochu, avšak košický brankár prisadol aj puk a do siete ho tak prejsť nenechal.
     
    02:43
    Miklík vyslal krásnu krížnu prihrávku priamo pred bránkovisko, kde si na svoju čepeľ prebral puk Radim Hruška, avšak skúsenému českému centrovi puk napokon skĺzol z čepele a k zakončeniu tak neprišlo.
     
    01:09
    O niekoľko sekúnd neskôr sme sledovali prvé vážnejšie zakončenie. Puk vyslal od modrej čiary Klíma, ktorého ranu zrejme ešte stihol tečovať Boltun. Strela napokon skončila na hrudi pozorného Valenta.

    Lukáš Pancurák

    Góly a asistencie: 9. Dudáš (Miklík, Šoltés), 32. Miklík (Hričina, Nagy), 40. Nagy (Miklík, Dudáš), 42. Boltun (Jankovič, Varga), 51. Nagy (Miklík) – 26. Štefanka (Ordzovenský, Macík), 29. Bene (Ordzovenský)


    HC Košice: Habal (Kopřiva) – Deyl, Dudáš, Šmach, Jankovič, Matejka, Šedivý, Michalčin, Pavúk – Nagy, Boltun, Miklík – Bartoš, Klíma, Bicek – Varga, Milý, Hričina – Šoltés, Hruška
    HK Nitra: Valent (Foltán) – Milam, Versteeg, Rais, Mezei, König, Ordzovrnský, Piačka, Kuzma – Laliberté, Slovák, Blackwater – Ručkay, Krištof, Kutálek – Macík, Štefanka, Bajtek – Chalupa, Paukovček, Bene

    Rozhodca: Baluška, Štefik – Výleta, Tvrdoň