Lipt. Mikuláš – Orange 20 1:3 (kon.) | Košice – Nitra 5:2 (kon.)
koniec
HC Košice
5:2 (1:0, 2:2, 2:0)
HK Nitra
Utorok 25.10.2016, 17:30 • Steel aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR) • 17. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.
     
    Vážení športoví priatelia, vítam vás pri sledovaní predohrávky 17. kola Tipsport ligy, ktorá prinesie najväčší šláger mesiaca. Sily si totiž skrížia najúspešnejší hokejový tím Slovenska – HC Košice a úradujúci majster HK Nitra.

    HC Košice sa momentálne vezie na víťaznej vlne, čo môže domácim hokejistom rozhodne pomôcť. Zápas s Nitrou bude pre nich posledným pred reprezentačnou prestávkou na domácom ľade, kde sú navyše Košice mimoriadne silné a v aktuálnom ročníku tu prehrali len raz. V prospech Košičanov bude hrať tiež fakt, že sa po poslednom kole vrátili na líderskú pozíciu, a teda im patrí priebežné 1. miesto tabuľky. Košice ho okupujú so ziskom 35 bodov a skóre 64:33. Zaujímavosťou je, že druhá Banská Bystrica disponuje rovnakým počtom bodov, ako aj totožným skóre, avšak kvôli dvom prehrám s Košicami sa radí práve len za HC.

    Posledné 3 zápasy Košíc v Tipsport lige:

    HC Košice – HC 05 Banská Bystrica – 3:2
    HK Dukla Trenčín – HC Košice 2:4
    HC Košice – HKM Zvolen 4:0

    HK Nitra sa momentálne rozhodne nemá čím chváliť. Úradujúci majster totiž utŕžil v nedávnej minulosti dva debakle v rámci CHL, pričom ani v Tipsport lige sa hosťom príliš nedarí. Nitra totiž síce postupne zdolala Trenčín aj Zvolen, v poslednom kole však podcenila hokejistov Žiliny a prekvapujúco Vlkom podľahla. Aj preto sa majster prepadol až na tretiu priečku tabuľky, kde má síce rovnaký počet bodov, ako Košice, a teda 35, avšak Nitra disponuje o poznanie horším skóre – 63:42. Nepochybujeme ale o tom, že si Corgoni budú chcieť svoju chuť napraviť práve na najväčšom rivalovi z Košíc.

    Posledné 3 zápasy Nitry v Tipsport lige:

    HK Nitra – HK Dukla Trenčín 4:2
    HKM Zvolen – HK Nitra 3:7
    HK Nitra – MsHK Žilina 4:6
    V Košiciach dnes šláger mesiaca! Kto bude úspešnejší?
     
    Úvodné zostavy:

    HC Košice: Habal (Kopřiva) – Deyl, Dudáš, Šmach, Jankovič, Matejka, Šedivý, Michalčin, Pavúk – Nagy, Boltun, Miklík – Bartoš, Klíma, Bicek – Varga, Milý, Hričina – Šoltés, Hruška

    HK Nitra: Valent (Foltán) – Milam, Versteeg, Rais, Mezei, König, Ordzovrnský, Piačka, Kuzma – Laliberté, Slovák, Blackwater – Ručkay, Krištof, Kutálek – Macík, Štefanka, Bajtek – Chalupa, Paukovček, Bene

    Rozhodca: Baluška, Štefik – Výleta, Tvrdoň.
     
    Vážení športoví priatelia, srdečne vás pozdravujem priamo zo Steel arény, kde sa už o niekoľko desiatok minút začne predohrávka 17. kola Tipsport ligy, konkrétne jeho najzaujímavejšie stretnutie medzi Košicami a Nitrou. Oba celky sa v tejto chvíli pripravujú na hlavnej ľadovej ploche arény, po jej úprave sa už budeme tešiť na vhodenie úvodného buly.
     
    Vážení priaznivci slovenského hokeja, dovoľte mi vás ešte raz pozdraviť zo Steel arény, Košického štadióna Ladislava Trojáka, kde sa už o niekoľko desiatok sekúnd začne predohrávka 17. kola, v rámci ktorej privítajú Košice Nitru. Hráči oboch celkov už stoja nastúpení na modrých čiarach, kde si ešte vypočujú hymnu Slovenskej republiky. Po jej doznení už ale vhodeniu úvodného buly nebude stáť nič v ceste.
     
    Ja ešte pripomeniem, že zatiaľ čo Košice vstúpia do tohto zápasu v snehovo bielych dresoch, hostia z Nitry si do metropoly východu priniesli modrú sadu dresov. Toľko na úvod, hlavný arbiter už berie puk do svojich rúk a pripravuje sa na úvodné buly. Dámy a páni, prajeme vám krásny športový zážitok!.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:12
    Úvodné buly bolo vhodené, po krátkom zápolení v stredovom kruhu sa napokon puk dostal na hokejky domácich Košíc. Tie ho v tejto chvíli miešajú v hĺbke vlastnej defenzívy a premýšľajú, ako ním čo najrýchlejšie ohroziť bránku hosťujúcej Nitry.
     
    00:56
    Ladislav Nagy v útočnej tretine napádal rozohrávku dvojice protihráčov, všetko sa to ale udialo len v rohu klziska, kde si dala Nitra na prípadné nebezpečenstvo veľký pozor.
     
    01:09
    O niekoľko sekúnd neskôr sme sledovali prvé vážnejšie zakončenie. Puk vyslal od modrej čiary Klíma, ktorého ranu zrejme ešte stihol tečovať Boltun. Strela napokon skončila na hrudi pozorného Valenta.
     
    01:58
    Ordzovenský si musel dať pozor na napádanie súperom, aj preto si pri svojej rozohrávke pomohol odrazom puku od mantinelu. Ordzovenský ho následne opäť získal do svojej moci, a tak bude chcieť zaútočiť aj Nitra.
     
    02:09
    Domáci sa ale dopustili zakázaného uvoľnenia.
     
    02:43
    Miklík vyslal krásnu krížnu prihrávku priamo pred bránkovisko, kde si na svoju čepeľ prebral puk Radim Hruška, avšak skúsenému českému centrovi puk napokon skĺzol z čepele a k zakončeniu tak neprišlo.
     
    03:35
    Košice v úvode o poznanie aktívnejšie, majstrovská Nitra sa naopak prakticky k ničomu nedostala. Ak teda nerátame nahodenie puku na Habala spred niekoľkých sekúnd, ktoré gólman radšej prikryl.
     
    04:45
    Mitch Versteeg chcel rozohrať smerom dopredu, tam ale Nitre chýbali potrební hokejisti. Hostia totiž odišli striedať, čo si všimol Versteeg so značným oneskorením,
     
    04:48
    Hra bola vykázaná do stredného pásma, ani jeden z celkov ale čerstvé sily na ľadovú plochu poslať nemusí. Pri striedaní Nitry totiž sily šetrila aj pätica Košičanov.
     
    05:58
    Hra v tejto chvíli mierne stratila na svojom tempe. Na oboch stranách sme sledovali drobné chybičky v defenzíve, avšak ani jeden z celkov ich v tejto chvíli potrestať nedokázal.
     
    06:00
    V prvej väčšej šanci sa každopádne ocitla aj Nitra, ktorá teraz donútila Habala sadnúť si na ľadovú plochu, avšak košický brankár prisadol aj puk a do siete ho tak prejsť nenechal.
     
    06:50
    Peter Bartoš absolútne nezvládol rozohrávku smerom dopredu, keď sa najskôr pokúšal o zbytočnú kľučku pred útočnou modrou, jeho následný kolmý pas do útočnej tretiny bol navyše čitateľný a aj preto sa puku zmocní Nitra.
     
    07:48
    V mikrosúboji Milého so Slovákom úspešnejší košický útočník, puk ale zostane zašliapnutý v rohu klziska, odkiaľ ho budú musieť domáci hokejisti vydolovať.
     
    08:25
    Košice dali gól!
    Košičania vyvinuli na svojho súpera veľký tlak a zaslúžene tak strelili otvárací gól. Už pri predošlej situácii obrana Valentovi príliš nepomohla a nechala gólmana vyraziť. hokejkou. Aj preto sa puk vrátil k domácim a MARTIN DUDÁŠ sa už nemýlil. Asistencie: Michel Miklík, Dávid Šoltés.
    08:25 Martin DUDÁŠ - 1:0
     
    09:09
    Na ťahu sú tak hostia, ktorí o puk bojujú v rohu klziska.
     
    09:59
    Nitranom sa ale zatiaľ absolútne nedarí v prechode s pukom cez útočnú modrú líniu, aj preto teraz na svoju hokejku preberie puk robustný obranca Matejka.
     
    10:48
    Bartoš zabudol puk za svojím chrbtom, Ordzovenskému sa ho napriek tomu vyhodiť nepodarilo. Košice tak ešte ostali v pásme, tam ale súpera výraznejšie neohrozili a druhý gól tak nepridali.
     
    11:05
    Zakázané uvoľnenie hostí, vhadzovať sa bude po pravici Michala Valenta.
     
    11:10
    Tak sa na to pozrime! Krištof sa v kruhu snažil vyhrať buly na svojich spoluhráčov, avšak košický útočník na to zareagoval priamou strelou. Tá zapadla na telo Valenta, ktorý pred sebou ale rozhodne nemal ľahkú úlohu.
     
    11:23
    Bránka hostí ešte opustila svoje tradičné miesto, s čím si postranní arbitri poradiť nevedia. Na scénu prídu košickí technici, zápas sa preto na niekoľko desiatok sekúnd preruší.
     
    11:23
    Táto náprava bola extrémne rýchla, v hre sa tak bude môcť pokračovať.
     
    11:55
    Pre Košičanov sa otváral priestor na zakončenie, ku skúsenému Nagyovi ale rýchlo pristúpil obranca hostí. Ten mu síce umožnil zakončiť, avšak puk sám zblokoval do bezpečnej zóny.
     
    11:58
    Milam (NIT) – 2 minúty – nedovolené bránenie v hre.
     
    12:09
    Nitra puk rýchlo vyviezla až k Habalovi, úvod presilovej hry domácim príliš nevychádza.
     
    12:30
    Košičania sú už ale opäť usadení v útočnom pásme, kde roztáčajú presilovkový kolotoč. Teč Boltuna sa v tejto chvíli ukázal ako zbytočný, puk totiž minul priestor bránky.
     
    13:08
    Hra je vykázaná do stredného pásma, Košičania majú k dispozícii ešte necelú minútu presilovej hry.
     
    13:26
    Domáci to teraz zahrali parádne, keď našli krížnou prihrávkou Bartoša, avšak skúsený útočník puk netrafil úplne ideálne a druhý gól Košíc tak nepridal.
     
    13:53
    Následne operoval pred Valentom Hričina. Gólman hostí si ľahol na ľad a jeho betóny vystrelili do vzduchu, ani z tejto situácie ale hostia neinkasovala.
     
    14:51
    Hostia medzičasom už v plnom počte.
     
    15:07
    Dlho to ale neplatilo. Na trestnú lavicu totiž odchádza Bajtek (NIT) – 2 minúty – podrazenie.
     
    15:30
    Strela od modrej ostala na telách v medzikruží. Tam sa snažil zorientovať Šedivý, avšak ten sa pošmykol a prenechal tak hosťom možnosť vyhodiť puk do bezpečnej zóny.
     
    16:08
    Košičania sa dostali pred bránku súpera, kde ešte roztočili rýchly presilovkový kolotoč. Na jeho konci bol Michel Miklík, ktorý nechal vyniknúť presúvajúceho sa Valenta.
     
    16:24
    Jankovič teraz dobre clonil gólmanovi vo výhľade pred bránkoviskom, aj preto bola rana od modrej čiary mimoriadne nebezpečná. Puk ešte takmer prekĺzol pomedzi Valentove betóny, napokon sa ale tak nestalo.
     
    16:58
    Nitra sa už následne niekoľkokrát oslobodila.
     
    17:10
    Bajtek je na ľadovej ploche, pokračujeme tak v hre 5 proti 5.
     
    17:57
    Do konca prvej tretiny ostávajú posledné dve minúty. Pri puku sú aktívnejšie Košice, ktoré sa snažia usadiť v pásme svojho súpera a do prestávky tak pridať ešte jeden gól.
     
    18:24
    Mezei naháňal rozohrávku domácich a puk napokon získal na svoju čepeľ, avšak Nitra sa smerom dopredu výraznejšie nevysunula. Pokračujeme tak za stavu 1:0.
     
    18:36
    Deyl (KOS) – 2 minúty – podrazenie.
     
    19:00
    Beží posledná minúta prvej tretiny, puk sa v tejto chvíli nachádza ďaleko od Habalovej bránky. Nitre príliš úvod hry v početnej výhode nevychádza.
     
    19:18
    Hra bola prerušená, jeden z domácich sa totiž dopustil prihrávky rukou. Hra je tak posunutá pred Habala, kde sa ešte Nitra pokúsi o vyrovnanie.
     
    19:56
    Už sa ale nič podstatné neudeje.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Skončila sa prvá tretina predohrávky 17. kola Tipsport ligy medzi Nitrou a domácimi Košicami. Úvodných 20 minút pritom potvrdilo to, čo sa od stretnutia očakávalo, a síce kvalitné bránenie a rýchle útočenie z oboch strán. Nechýbalo viacero pekných hokejových momentov, aj preto svieti na interaktívnej „kocke“ priebežný stav 1:0.

    Pomer striel po 1. tretine: 10:4

    Druhá tretina sa začne približne o 18:21.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:14
    Rozhodcovia aj hráči už boli pripravení na vhodenie úvodného buly druhej tretiny, prostredná časť riadnej hracej doby sa preto bez väčšieho otáľania mohla začať. Puk v nej získali na svoje hokejky opäť domáce Košice, ktoré sa ho pokúsia čo najskôr poslať k bránke Nitry. Domáci totiž pokračujú v hre v početnej nevýhode, keďže na lavici hanby naďalej sedí Deyl.
     
    20:40
    Deyl je už opäť na ľade, pokračujeme v hre 5 proti 5.
     
    21:45
    Úvod prostrednej časti zápasu sa nesie v pokojnom duchu, ani jeden z celkov sa do bezhlavého útočenia zbytočne nepúšťa, naopak, tímy sa v tejto chvíli sústredia predovšetkým na poctivé bránenie.
     
    22:12
    Hostia sa pokúšali o rýchle presunutie hry pred bránku súpera, to sa im ale absolútne nevydarilo. Píska sa tak zakázané uvoľnenie v neprospech Nitry, pokračovať budeme vhadzovaním po pravici Michala Valenta.
     
    22:35
    Jankovičova rozohrávka z obrannej tretiny až na útočnú modrú vyzerala síce pomerne zaujímavo, avšak z tohto priestoru prišla len nedôrazná strela po ľade, ktorá bola navyše nepresná.
     
    23:01
    Ale pozor! Na opačnej strane klziska totiž letel puk z rohu priamo na Macíka, ktorý bol síce tesne krytý Matejkom, avšak napriek tomu stál v dobrej streleckej pozícii. Košičania teraz mali šťastie, že sa Macíkovi puk odrazil od korčule a zakončiť tak nemohol.
     
    24:45
    Nitra v tejto chvíli prebrala iniciatívu na svoju stranu a súpera v obranných radoch poriadne zatlačila. S pukom sa od modrej čiary odlepil Milam, ktorý skúšal útočný výpad, k zakončeniu sa ale napokon nedostal.
     
    25:02
    Naopak, Nitra sa musela brániť. Hra sa teraz rýchlo prelieva zo strany na stranu, čo sa divákom rozhodne musí páčiť. V dôležitom zákroku sa ocitol Valent, ktorý puk podržal vo svojej moci.
     
    25:40
    Blackwater stál už v príliš veľkom uhle, a tak puk pred bránku svojho súpera poslať nedokázal. Hráč Nitry ale preveril kvalitu siete na Habalovej bránke, keďže puk sa odrazil od jej vonkajšej strany.
     
    25:52
    Nitra dala gól!
    Domáci teraz zabudli na Štefanku, ktorý ostal osamotený pri vzdialenejšej žrdi a vyrovnal. Habal sa teraz snažil gólu všemožne zabrániť, JURAJ ŠTEFANKA a jeho zakončenie ale bolo nad sily domáceho gólmana. Asistencie: Peter Ordzovenský, Radoslav Macík.
    25:52 Juraj ŠTEFANKA - 1:1
     
    26:30
    Nitra naďalej ostáva aktívna v útočnej tretine, Habal betónom zrážal nahodený puk z priestoru medzikružia.
     
    27:41
    Košičania sa postupnými krokmi dostali až k bránke svojho súpera, tam ale nič prevratné nevymysleli a o puk tak po krátkej kombinácii prišli.
     
    28:16
    Macík teraz dostal zaujímavú finálnu prihrávku, po ktorej sa rútil do akéhosi samostatného úniku, Vladislav Habal ale výborne zapracoval svojím ľavým betónom a puk tak vytlačil do bezpečia.
     
    28:57
    Nitra dala gól!
    Až príliš často teraz Košice púšťali svojho súpera do zakončenia, výsledkom čoho bol ďalší samostatný únik – už druhý v krátkom časovom rozpätí. Tentokrát už Habal neuspel, o čo sa postaral MATEJ BENE. Asistencia: Peter Ordzovenský.
    28:57 Matej BENE - 1:2
     
    30:00
    Z riadnej hracej doby uplynula jej presná polovica, Nitra v tejto chvíli vedie pomerom 2:1.
     
    30:13
    Prečíslenie dvoch hostí proti jedinému obrancovi Košíc, zodpovednosť na seba vzal Marek Slovák, ktorý tvrdou ranou vyprášil pravý betón Vladislava Habala.
     
    30:55
    Opäť dobrá strela, aj tentokrát pritom smerovala z pozície ľavého krídla. Tentokrát sa do puku oprel Paukovček, Habal však preukázal skvelé reflexy a puk nechal zapadnúť do svojej lapačky.
     
    31:05
    Ručkay (NIT) – 2 minúty – hákovanie.
     
    31:20
    Nitra puk rýchlo odpálila a v úvode oslabenia sa tak dobre bráni.
     
    31:53
    Košice dali gól!
    A máme opäť vyrovnané! Dočkali sme sa aj gólu v presilovej hre, na radosť domácich ho pritom strelil MICHEL MIKLÍK. Začíname tak prakticky opäť od nuly. Asistencie: Tomáš Hričina, Ladislav Nagy.
    31:53 Michel MIKLÍK - 2:2
     
    32:55
    Košičania sa následne mohli dostať aj do vedenia, pred Valentom sa totiž ocitol jeden z ich útočníkov, avšak gólman skúsene blafák prečítal a na ľade dokázal puk podržať vo svojej moci.
     
    33:20
    Milý teraz neubránil Macíka, nechal ho prejsť medzi kruhy a následne aj zakončiť, avšak na strelu švihom bol Habal pripravený a puk tak stihol zraziť do rohu klziska.
     
    34:48
    Šance sa striedali na oboch stranách, čo sa divákom rozhodne muselo páčiť. V tej poslednej sa ocitol, zdá sa mi, Bicek, ktorý puk pred bránku zaniesol na bekhende svojej hokejky, následná strela pritom len tesne minula priestor troch žrdí.
     
    35:20
    Oba celky potrebovali prestriedať, hrá tak mierne stratí na svojom tempe.
     
    35:44
    Dudáš (KOS) – 2 minúty – seknutie.
     
    36:00
    Nasledujúce sekundy tak budú patriť presilovej hre Nitry. Budeme zvedaví, či sa hosťom po vzore Košíc podarí prevahu na ľade pretaviť v gól.
     
    36:10
    Zatiaľ to tak nevyzerá, domáci totiž puk držia ďaleko od Habala.
     
    36:24
    Košičania niekoľkokrát prečítali rozohrávku súpera a puk poslali cez všetky čiary, pochopiteľne, ich zakázané uvoľnenie sa teraz pískať nemôže.
     
    36:52
    Šoltés sa navyše mohol dostať do šance, avšak proti bol postranný arbiter. Ten tam videl zdvihnutú hokejku domáceho hokejistu, a tak hru prerušil.
     
    37:19
    Nitra je už opäť v pásme, kde roztáča presilovkový kolotoč.
     
    37:26
    Strela Macíka skončila mimo klziska, všetko pritom nasvedčuje tomu, že sa tak stalo bez kontaktu akéhokoľvek hokejistu. Pokračovať tak budeme vhadzovaním v strednom pásme.
     
    37:40
    Puk smeruje opäť k Michalovi Valentovi.
     
    38:01
    Začali sa posledné 2 minúty druhej tretiny. Medzičasom už na ľadovú plochu naskočil aj vylúčený Martin Dudáš a my tak pokračujeme v hre 5 proti 5.
     
    38:03
    Kolektívny trest pre hráčsku lavicu Nitry – 2 minúty – príliš veľa hráčov na ľadovej ploche.
     
    38:13
    Košičania budú mať k dispozícii samostatný nájazd!
     
    38:13
    Vyskúša si ho Michel Miklík.
     
    38:13
    Miklík zbytočne nepremýšľal a volil strelu, avšak puk narazil len na pripraveného Michala Valenta. Pokračujeme tak za stavu 2:2.
     
    38:30
    Košičania roztáčajú pred bránkou svojho súpera presilovkový kolotoč, budeme zvedaví, či sa z neho ešte domácim podarí vyťažiť tretí gól.
     
    39:04
    Beží posledná minúta druhej tretiny.
     
    39:54
    Košice dali gól!
    A máme tu druhý dokonalý obrat, tentokrát pritom v podaní domácich Košíc! Tie mohli hrať pri avizovanom vylúčení súpera so šiestimi korčuliarmi a napokon bol z toho aj tretí gól v sieti Valenta. Šesť sekúnd pred koncom druhej tretiny sa presadil LADISLAV NAGY. Asistencie: Michel Miklík, Martin Dudáš.
    39:54 Ladislav NAGY - 3:2
     
    39:54
    Mezei (NIT) – 2 minúty – hákovanie.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Prostredná časť riadnej hracej doby je už minulosťou, za nami je tak už 40 minút zápasu. Aj druhá tretina priniesla zaujímavý hokej z oboch strán, v ktorom nechýbalo obom celkom nasadenie a dravosť, aj preto platí pred poslednou časťou riadnej hracej doby stav 3:2.

    Pomer striel po 2. tretine: 23:15

    Tretia tretina sa začne približne o 19:18.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:19
    Puk sa po 18-minútovej prestávke prvýkrát dotkol ľadovej plochy, čo znamená, že tu máme úvod poslednej tretiny. Budeme zvedaví na to, či sa ešte počas záverečnej 20-minútovky riadnej hracej doby udeje niečo zaujímavé, alebo sa už bude zápas len dohrávať.
     
    41:09
    Košičania sa usadili v pásme svojho súpera a poriadne ho vystrašili, avšak tento puk sa napokon v sieti neskončil. Nitra tak stále živí nádej na prípadný bodový zisk.
     
    41:28
    Košice dali gól!
    Tentokrát sa už ale domácim skórovať predsa len podarilo. V úvode poslednej časti riadnej hracej doby vedú Košice už o dva góly a Nitra tak čelí neľahkej úlohe. Presadil sa PETER BOLTUN. Asistencie: Ivan Jankovič, Tibor Varga.
    41:28 Peter BOLTUN - 4:2
     
    42:45
    Košičania tak využili ďalšiu presilovú hru, celkovo dva góly sa dnes domácim podarilo predať počas hry v početnej výhode.
     
    42:55
    Košičania mohli vzápätí pridať aj piaty presný zásah, puk totiž Valentovi vypadol z lapačky. Strela z pozície pravého krídla ale zastala na húštine striel pred bránkou Nitry.
     
    43:30
    Vhadzovať sa bude po pravici Valenta.
     
    44:05
    Martin Dudáš to skúšal zo stredného pásma, odkiaľ smeroval svoje tvrdé nastrelenie puku, avšak Valent zakročil výborne plecom a puk posunul na hokejky spoluhráčov.
     
    44:33
    A Valent sa v tejto chvíli prezentoval zákrokom zápasu! Michel Miklík dostal milimetrovú prihrávku priamo pred bránkovisko, do ktorej len vložil čepeľ, Valent sa ale famózne presunul a strelu ukryl vo svojej lapačke.
     
    45:11
    Bartoš (KOS) – 2 minúty – podrazenie.
     
    46:00
    Nitra má k dispozícii presilovú hru, preto budeme zvedaví na to, či sa jej ešte stav zápasu podarí zdramatizovať. To by mohlo byť výrazným krokom k prípadnému vyrovnaniu a pripísaniu si minimálne jedného bodu.
     
    46:19
    Miklík podržal puk na svojej hokejky a nazbieral tak v prospech Košíc cenné sekundy. Nuž, v prípade skúseného útočníka môžeme vravieť o skutočne dobrej kúpe.
     
    46:48
    A ďalšie odpálenie puku domácimi hráčmi.
     
    47:11
    Peter Bartoš sa po svojom 2-minútovom vylúčení mohol vrátiť na ľadovú plochu, pokračujeme v hre 5 proti 5. Nitra naďalej ostáva bez využitej presilovej hry.
     
    48:12
    Košičania v tejto chvíli kontrolujú puk ďaleko od Vladislava Habala a nedávajú tak Nitre šancu na strelenie kontaktného gólu. Dobrá taktická hra zo strany domácich pritom zatiaľ zaberá.
     
    49:09
    V súboji Hričinu s Mezeiom úspešnejší obranca Nitry, tomu sa ale puk z rohu klziska vyhodiť nepodarilo, V takýchto situáciach stráca Nitra až príliš veľa sekúnd.
     
    49:36
    Košičania sa budú brániť, pretože na ľadovej ploche ich bolo v jednom momente až šesť. Trest si odpyká Bicek.
     
    50:02
    Nitrania sa okamžite usadili v útočnej tretine a zakončili, ale Milam pred bránkou neuspel. Následne sme videli ešte menšiu strkanicu, no žiadny väčší konflikt z toho nebude.
     
    50:23
    Košičania puk dvakrát v rade vyhodili cez všetky čiary, teraz tak urobil Miklík. Oceliari sa pohodlne bránia.
     
    50:48
    Košice dali gól!
    Zdá sa, že o víťazovi je už definitívne rozhodnuté. Druhým gólom v zápase sa prezentoval kapitán LADISLAV NAGY, ktorý vyčaril na tvárach spoluhráčov úsmev. Asistencia: Michel Miklík.
    50:48 Ladislav NAGY - 5:2
     
    51:52
    Košičania s piatimi korčuliarmi.
     
    52:42
    Domácim hokejistom už stačí puk držať čo najďalej od bránky Vladislava Habala. Napokon, o to sa Košičania aj pokúšajú a jedným dychom pritom musíme dodať, že úspešne.
     
    53:15
    Tomáš Klíma chcel potiahnuť útočnú akciu Košíc, pri mantineli sa ale pošmykol, stratil stabilitu a spadol. Myslím si ale, že Košice tento fakt mrzieť absolútne nemusí.
     
    53:54
    Domáci smerom dopredu aj naďalej aktívni, vykopnutý puk Valentom sa ešte do siete snažil upratať Matejka, ktorý strelou z uhla bez prípravy sieť po šiestykrát nenapol.
     
    55:00
    Päť minút do konca riadnej hracej doby.
     
    55:48
    S najväčšou pravdepodobnosťou sa už dnes predlžovať nebude, taktiež pritom nepredpokladáme hru Nitry s odvolaným gólmanom. Zdá sa, že hostia sú si už svojej porážky vedomí a smerom dopredu sa príliš nehrnú.
     
    56:08
    Nepresnú prihrávku v strednom pásme ešte zachytil Slovák, ktorý sa chcel vydať na útočný výpad, v tretine súpera mu ale chýbala podpora spoluhráčov, a tak musel puk nedobrovoľne odovzdať domácim hokejistom.
     
    57:00
    Sekundy teraz plynú pomerne rýchlo, čo hrá jednoznačne v prospech Košíc.
     
    57:34
    Domáci hokejisti potrebovali prestriedať, preto puk na niekoľko sekúnd podržali za bránkou Vladislava Habala. Na výmenu síl tento fakt využila aj hosťujúca Nitra.
     
    58:00
    Dve minúty do konca tretej tretiny.
     
    58:19
    Domáci fanúšikovia sa už pomaly začínajú tešiť. Musel by sa stať nemalý hokejový zázrak, aby ešte Nitra Košičanov o body pripravila.
     
    59:09
    Tejto myšlienke navyše v tejto chvíli absolútne nič nenapovedá, puk sa totiž nachádza v bezpečnej zóne, a teda ďaleko od Vladislava Habala. Ten si tak pripíše ďalšiu výhru v košickom drese.
     
    59:40
    Matejka (KOS) – 2 minúty – držanie.
     
    Koniec zápasu.
     
    Skončilo sa dnešné stretnutie medzi domácim HC Košice a úradujúcim majstrom z Nitry. HK Nitra po výsledku5:2 podľahla svojmu súperovi a nechala tak Košice bodovo sa vzdialiť ako Corgoňom, tak aj Baranom z Banskej Bystrice. Košice sú s náskokom troch bodov prvé.

    Pomer striel v dnešnom zápase: 36:29

    S týmto konštatovaním sa už s vami lúčim a prajem vám ešte pekný zvyšok večera. Stretnutím vás sprevádzal Lukáš Pancurák. (19:51:11)

    Lukáš Pancurák

    Góly a asistencie: 9. Dudáš (Miklík, Šoltés), 32. Miklík (Hričina, Nagy), 40. Nagy (Miklík, Dudáš), 42. Boltun (Jankovič, Varga), 51. Nagy (Miklík) – 26. Štefanka (Ordzovenský, Macík), 29. Bene (Ordzovenský)


    HC Košice: Habal (Kopřiva) – Deyl, Dudáš, Šmach, Jankovič, Matejka, Šedivý, Michalčin, Pavúk – Nagy, Boltun, Miklík – Bartoš, Klíma, Bicek – Varga, Milý, Hričina – Šoltés, Hruška
    HK Nitra: Valent (Foltán) – Milam, Versteeg, Rais, Mezei, König, Ordzovrnský, Piačka, Kuzma – Laliberté, Slovák, Blackwater – Ručkay, Krištof, Kutálek – Macík, Štefanka, Bajtek – Chalupa, Paukovček, Bene

    Rozhodca: Baluška, Štefik – Výleta, Tvrdoň