Lipt. Mikuláš – Martin 0:0 (odl.) | B. Bystrica – Nové Zámky 2:0 (kon.) | Poprad – Trenčín 5:2 (kon.)
Košice – Zvolen 4:0 (kon.) | Nitra – Žilina 4:6 (kon.)
koniec
HC Košice
4:0 (1:0, 1:0, 2:0)
HKM Zvolen
Nedeľa 23.10.2016, 17:00 • Steel aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR) • 15. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    57:28
    Klhůfek (ZVO) – 2 minúty – nebezpečná hra so zdvihnutou hokejkou.
     
    54:26
    Tomáš Klíma mohol pridať svoj druhý gól v stretnutí, jeho zakončenie švihom Baroš špičkou svojho pravého betóna vykopol.
     
    52:55
    Varga našiel za bránkou Hričinu, ktorý si veril a snažil sa obkorčuľovať svätyňu hostí, tí do jeho zakončenia na poslednú chvíľu vložili hokejku.
     
    51:52
    Košičania mali na hokejkách dva góly, najskôr sa Suja z medzikružia netrafil a len tesne minul priestor Barošovej bránky, následne strela domácich ešte gólmanovi vypadla a doskákala popri žrdi za bránku.
     
    49:22
    Hričina si pri mantineli dovolil technickú parádu, povyzvŕtal tam Dubeňa a následne skúsil vypáliť z veľkého uhla. Barošovi ešte ten puk vypadol, napokon ho ale pred bránkovou čiarou udržal.
    48:22 Michel MIKLÍK - 4:0
     
    48:22
    Košice dali gól!
    Domáci pridávajú svoj štvrtý gól a navyše sa to začína podobať na slušný debakel. Samuel Baroš len neveriacky krúti svojou hlavou, za potlesku domácich tribún skóroval košický navrátilec MICHEL MIKLÍK. Asistencia: Tomáš Hričina.
     
    47:15
    Habšuda (ZVO) – 2 minúty – podrazenie.
     
    45:50
    Mohlo byť už 4:0! Klíma mal hlavu hore a počkal si na ideálny čas na strieľanú prihrávku, ktorou ešte hľadal Boltuna. Útočník Košíc sa už ale puku nedotkol.
    41:37 Tomáš HRIČINA - 3:0
     
    41:37
    Košice dali gól!
    TOMÁŠ HRIČINA sa rozhodol dementovať moje slová, prebral puk na svoju hokejku, potiahol si ho do lepšej streleckej pozície, položil si Baroša na ľad a puk zavesil do siete. Krásny gól. Asistencie: Tibor Varga, Martin Dudáš.
    39:01 Ladislav NAGY - 2:0
     
    39:01
    Košice dali gól!
    To už ale neplatí. Keď si hostia mysleli, že je nebezpečenstvo definitívne odvrátené, sa k puku dostal LADISLAV NAGY, ktorý ho dokázal poslať za Barošov chrbát. Asistencie: Michel Miklík, Martin Dudáš.
     
    32:01
    Tak to je neuveriteľné! Zvolen sa dostal k puku, konkrétne to bol Ďaloga, kto ho zaviezol pred Habala. Hostia následne spred bránkoviska vyslali azda 5 gólových striel, Habal napriek tomu neinkasoval. Český gólman bol už na ľade a prezentoval sa minimálne zákrokom mesiaca.
     
    25:35
    Plechanov (ZVO) – 2 minúty – podrazenie.
     
    24:56
    Ďaloga prebral puk na svoju čepeľ, natlačil sa s ním k pravej žrdi a odtiaľ ohrozil Vladislava Habala. Skúsený gólman z Česka mal ale betón pevne opretý o konštrukciu bránky a strelu tak do siete neposlal.
     
    19:19
    Jankovič stál pred bránkoviskom, kde bol pripravený dorážať puk, ktorý vypadol Barošovi z lapačky, avšak obrana hostí ho včas upratala do bezpečného priestoru.
     
    19:02
    Hraško (ZVO) – 2 minúty – podrazenie.
     
    18:27
    Bicekova formácia si teraz dokonalým spôsobom vyšachovala obranu súpera, z čoho ťažil Klíma. Jeho rana z medzikružia bola na poslednú chvíľu a s poriadnou dávkou šťastia zblokovaná korčuľou obrancu na ochrannú sieť.
     
    15:34
    Boltunn (KOS) – 2 minúty – podrazenie.
     
    14:40
    Všetko sa to ale zmenilo v tejto chvíli, kedy sa po aktivite spoluhráčov dostal k puku Hruška, ktorý bol nalepený na pravej žrde Barošovej bránky, puk ale ponad jeho betón zodvihnúť nedokázal.
     
    09:40
    V prospech Košíc sa teraz črtalo prečíslenie dvoch proti jednému. V tejto situácii vzal zodpovednosť na svoje plecia Bicek, ktorý to skúsil strelou k betónu, avšak trafil len pravú nohu Baroša.
     
    09:02
    Hraško (ZVO) – 2 minúty – narazenie na mantinel.
     
    09:01
    Naopak, Ladislav Nagy preukázal svoju rýchlosť a šikovné ruky, keď sa dostal do samostatného úniku. Jeho zakončenie napokon stihol Baroš vykopnúť a podržal tak Zvolen.
     
    08:02
    Bartoš (KOS) – 2 minúty – narazenie na mantinel.
    05:06 Tomáš KLÍMA - 1:0
     
    05:06
    Košice dali gól!
    Naopak, Košičania sa sami presunuli do pásma súpera, kde si dokázali vypracovať aj menší tlak. Baroš puk niekoľkokrát vyrazil, na to posledné zakončenie bol ale prikrátky. Presadil sa TOMÁŠ KLÍMA. Asistencia: Peter Boltun.
    04:00
     
    04:00
    Všetko sa mohlo zmeniť prakticky bezprostredne po mojom tvrdení, keď hľadal Nagy krížnou prihrávkou pred bránkoviskom Suju. Mladý útočník bol ale v pohybe a puk netrafil. Ak by sa tak stalo, Zvolen by už zrejme prehrával.

    Lukáš Pancurák

    Góly a asistencie: 6. Klíma (Boltun), 40. Nagy (Miklík, Dudáš), 42. Hričina (Varga, Dudáš), 49. Miklík (Hričina)


    HC Košice: Habal (Kopřiva) – Deyl, Dudáš, Šmach, Jankovič, Matejka, Šedivý, Michalčin, Pavúk – Nagy, Suja, Miklík – Boltun, Klíma, Bicek – Varga, Milý, Hričina – Bartoš, Hruška, Šoltés
    HKM Zvolen: Baroš (Petrík) – Andersons, Hraško, Plechanov, Demiters, Habšuda, Fekiač, Dubeň, Ivan – Puliš, Mráz, Klhůfek – Majdan, Zuzin, Ďaloga – Žilka, McGregor, Kelemen – Kňazev, Halama, Misenev

    Rozhodca: Jonák, Kubuš – Gajan, Bednár