Lipt. Mikuláš – Martin 0:0 (odl.) | B. Bystrica – Nové Zámky 2:0 (kon.) | Poprad – Trenčín 5:2 (kon.)
Košice – Zvolen 4:0 (kon.) | Nitra – Žilina 4:6 (kon.)
koniec
HC Košice
4:0 (1:0, 1:0, 2:0)
HKM Zvolen
Nedeľa 23.10.2016, 17:00 • Steel aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR) • 15. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Vážení priaznivci slovenského hokeja, vítam vás pri sledovaná v poradí už 16. kola Tipsport ligy, v rámci ktorého si sily zmerajú domáci HC Košice a HKM Zvolen.

    HC Košice, zdá sa, prekonal tú výsledkovú krízu, kedy na hráčov pravdepodobne doľahla únava po nabitom kalendári či už po ligovej stránke, alebo po tej nadnárodnej (účasť v play-off CHL). Košičania v tom čase prehrali dva Tipsportligové zápasy v sérii, čo pre ne neveštilo nič dobré. Každopádne, Oceliari sa pozviechali a postupne porazili Banskú Bystricu aj Trenčín a postupne sa posúvajú v tabuľke smerom nahor. Momentálne im so ziskom 32 bodov patrí 3. priečka, avšak Košice zaostávajú za 2. Banskou Bystricou len o skóre (HC 05 má na svojom konte o dva strelené góly viac). Skóre Košíc pritom činí pomer 60:33.

    Posledné 3 zápasy Košíc v Tipsport lige:

    HC Košice – HC Mikron Nové Zámky 0:1
    HC Košice – HC 05 Banská Bystrica 3:2
    HK Dukla Trenčín – HC Košice 2:4

    HKM Zvolen nemôže byť s úvodnou časťou Tipsport ligy príliš spokojný. Jeho hráči sa totiž potácajú len okolo poslednej postupovej, a teda 8. priečky, ktorá by Zvolenu zaistila aspoň účasť v play-off. Zrejme aj preto prišlo na strednom Slovensku k výmene trénera, keď sa na lavičku Zvolena dostal Milan Staš. Skúsený tréner, mimochodom, v Košiciach dobre známy, by svoj celok nepochybne rád posunul v tabuľke smerom nahor. Napokon, Zvolen sa radí len na chvost postupovej skupiny, a to so ziskom 20 bodov. V prospech hostí nehrá ani ich skóre, to činí pomer 46:58.

    Posledné 3 zápasy Zvolena v Tipsport lige:

    MHC Mountfield Martin – HKM Zvolen 7:2
    MsHK Žilina – HKM Zvolen 6:4
    HKM Zvolen – HK Nitra 3:7
    Košice dnes hostia Zvolen. Ako sa im bude dariť?
     
    Úvodné zostavy:

    HC Košice: Habal (Kopřiva) – Deyl, Dudáš, Šmach, Jankovič, Matejka, Šedivý, Michalčin, Pavúk – Nagy, Suja, Miklík – Boltun, Klíma, Bicek – Varga, Milý, Hričina – Bartoš, Hruška, Šoltés

    HKM Zvolen: Baroš (Petrík) – Andersons, Hraško, Plechanov, Demiters, Habšuda, Fekiač, Dubeň, Ivan – Puliš, Mráz, Klhůfek – Majdan, Zuzin, Ďaloga – Žilka, McGregor, Kelemen – Kňazev, Halama, Misenev

    Rozhodca: Jonák, Kubuš – Gajan, Bednár.
     
    Vážení priaznivci slovenského hokeja, srdečne vás pozdravujem priamo zo Steel arény, Košického štadióna Ladislava Trojáka, kde sa už o niekoľko desiatok minút začne hokejové zápolenie medzi Košicami a Zvolenom. Zatiaľ čo domáci vkročia do zápasu v bielych dresoch, hostia zo stredného Slovenska si do metropoly východu priniesli modrú sadu dresov s červenými trenkami. Oba celky sa v tejto chvíli pripravujú na ľadovej ploche.
     
    Vážení športoví priatelia, opäť sa vám hlásim zo Steel arény v Košiciach, kde už na hlavnej ľadovej ploche stoja nastúpení hokejisti oboch celkov. My si ešte počkáme na hymnu Slovenskej republiky, po ktorej už vhodeniu úvodného buly nebude stáť nič v ceste.
     
    Hymna doznela, na ľadovej ploche už ostanú len úvodné päťky oboch celkov. Hlavný arbiter čoskoro vezme puk do svojich rúk a odštartuje dnešné hokejové zápolenie. Dámy a páni, prajeme vám krásny športový zážitok!
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:12
    Úvodné buly dnešného zápasu bolo vhodené. Puk sa po krátkom zápolení v stredovom kruhu dostal na hokejky Košičanov, ktorí sa s ním okamžite presunuli pred vlastnú bránku. Odtiaľ sa domáci pokúsia čo najrýchlejšie dostať až do útočnej tretiny.
     
    00:45
    V útočnej tretine naháňal puk Nagy, avšak na zadnom mantineli nemal proti dvojici obrancov prakticky žiaden nárok. Aj preto sa vzápätí dokázal Zvolen jednoduchým odpálením oslobodiť.
     
    01:09
    Tomáš Klíma nezvládol preberanie puku v strednej tretine a posunul ho len na hokejky hostí, na tých si dali ale Košice pozor a od mantinelu ich do streleckej pozície nepustili.
     
    01:20
    Vhadzovalo sa po pravici Vladislava Habala, ktorý musel čeliť okamžitej strele. Hostia to teraz chceli poslať pomedzi betóny českého gólmana, puk každopádne cez Habala neprekĺzol.
     
    02:07
    Boltun rozbehol v strednom pásme útočnú akciu Košíc, po ktorej sa puk dostal až k Vargovi. Ten to skúšal z medzikružia, jeho rana švihom ale bola zblokovaná obranou hostí.
     
    02:58
    Košice sa ešte na malý moment usadili v pásme súpera, Deyl sa tam ale pohybom musel vyhýbať súperovi, pričom sa na puk nepozeral. Aj preto poslal len nepresnú prihrávku.
     
    03:52
    Úvod stretnutia sa nesie v pokojnom duchu, hra sa síce rýchlo prelieva zo strany na stranu, avšak svedkami vážnejších streleckých pokusov sme do tejto chvíle neboli.
     
    04:00
    Všetko sa mohlo zmeniť prakticky bezprostredne po mojom tvrdení, keď hľadal Nagy krížnou prihrávkou pred bránkoviskom Suju. Mladý útočník bol ale v pohybe a puk netrafil. Ak by sa tak stalo, Zvolen by už zrejme prehrával.
    04:00
     
    04:19
    Zakázané uvoľnenie domácich, vhadzovať sa bude po pravici Habala.
     
    04:57
    Misenev číhal na modrej čiare súpera, kde sa chcel dostať k voľnému puku, na obrancu hostí si ale dali domáci dostatočný pozor a do šance ho nepustili.
     
    05:06
    Košice dali gól!
    Naopak, Košičania sa sami presunuli do pásma súpera, kde si dokázali vypracovať aj menší tlak. Baroš puk niekoľkokrát vyrazil, na to posledné zakončenie bol ale prikrátky. Presadil sa TOMÁŠ KLÍMA. Asistencia: Peter Boltun.
    05:06 Tomáš KLÍMA - 1:0
     
    05:19
    Nasleduje komerčná prestávka.
     
    05:55
    Hričina vo svojej typickej pozícii v rohu klziska vybojoval puk pre Košice, domáci celok sa tak na malý moment opäť usadil v pásme svojho súpera. Napokon z toho ale bola len strela zastavená pozornou obranou.
     
    06:05
    Na opačnej strane klziska sa Zvolen pokúšal o rýchly prienik do útočnej tretiny, Misenev sa ale ocitol za modrou čiarou príliš skoro. To znamenalo postavenie mimo hry v podaní hostí.
     
    06:59
    Plechanov netrpezlivo čakal na puk pri modrej čiare, kde sa doň chcel poriadne oprieť a prekvapiť tak obranu súpera, na jeho hokejku ale napokon prihrávka nesmerovala.
     
    07:29
    Na opačnej strane to skúšal strelou spoza obrancu Dávid Šoltés, ktorý síce obstrelil súpera, spolu s ním ale aj bránku Zvolena. Puk tak skončil len na zadnom mantineli.
     
    08:02
    Bartoš (KOS) – 2 minúty – narazenie na mantinel.
     
    08:10
    Zvolen bude mať k dispozícii 2-minútovú hru 5 proti 4, hostia hrajú presilovku pri Bartošovom vylúčení.
     
    08:48
    Košičania ale puk niekoľkokrát veľmi zdatne odpálili a v úvode oslabenia sa tak dobre bránili. Zvolen má veľký problém usadiť sa v pásme súpera.
     
    09:01
    Naopak, Ladislav Nagy preukázal svoju rýchlosť a šikovné ruky, keď sa dostal do samostatného úniku. Jeho zakončenie napokon stihol Baroš vykopnúť a podržal tak Zvolen.
     
    09:02
    Hraško (ZVO) – 2 minúty – narazenie na mantinel.
    Pohľad na predzápasový nástup
     
    09:30
    Sily na ľadovej ploche sa tak opätovne vyrovnali.
     
    09:40
    V prospech Košíc sa teraz črtalo prečíslenie dvoch proti jednému. V tejto situácii vzal zodpovednosť na svoje plecia Bicek, ktorý to skúsil strelou k betónu, avšak trafil len pravú nohu Baroša.
     
    10:29
    Košičania už hrajú skrátenú presilovku, puk je však len pri Habalovi.
     
    10:54
    A keďže sa tam po nepresnej rozohrávke domácich dostal opäť, nepredpokladáme, že sa bude musieť vrátiť Hraško na ľad predčasne.
     
    11:10
    Medzičasom už pokračujeme v hre 5 proti 5.
     
    11:42
    Bartoš sa rozhodol nenapádať rozohrávku Habšudu, aj preto sa hosťom podarilo prestriedať kompletnú päťku a následne puk poslať do bezpečnej zóny.
     
    11:49
    Nasleduje komerčná prestávka.
     
    12:30
    Ondřej Šmach síce puk vo vlastnej tretine nezachytil. Skúsený obranca sa poň ale rýchlo vrátil a svoju chybu tak napravil. Vo všeobecnosti však môžeme vravieť o mimoriadne pozornej defenzíve domácich.
     
    13:10
    Hričina kombinoval s Milým v rohu klziska, odkiaľ ešte hostia puk odpálili k modrej čiare. Tam už podľa arbitrov hrací predmet prešiel do stredného pásma, aj preto sa pískalo postavenie mimo hry.
     
    13:59
    Oba celky sa rozhodli striedať počas hry, tá tak na malý moment stratila na svojom tempe. Puk podržali na svojich hokejkách domáce Košice.
     
    14:29
    Viacero nepresností v stredovom pásme znamenalo, že sa ani jeden z tímov do streleckého zakončenia nedostal. V ostatných munútach gólmani veľa práce nemali.
     
    14:40
    Všetko sa to ale zmenilo v tejto chvíli, kedy sa po aktivite spoluhráčov dostal k puku Hruška, ktorý bol nalepený na pravej žrde Barošovej bránky, puk ale ponad jeho betón zodvihnúť nedokázal.
     
    15:34
    Boltunn (KOS) – 2 minúty – podrazenie.
     
    15:40
    Zvolen má k dispozícii ďalšiu presilovú hru.
     
    15:58
    Každopádne, jeho spoluhráči puk rýchlo odpálili a potvrdili moje slová o kvalitnej defenzíve domácich. Košice ešte stihnú prestriedať.
     
    16:29
    A ďalšie odpálenie puku domácimi.
     
    17:00
    Zvolenu sa v prechode cez útočnú modrú čiaru absolútne nedarí a o puk v tomto priestore často prichádza, takto by hra v početnej výhode vyzerať rozhodne nemala.
     
    17:09
    Baroš zahral hokejkou, smerom dopredu sa ale rozohrať neodvážil.
     
    17:30
    Až v zábere presilovej hry sa Zvolen nadýchol k akémusi tlaku, každopádne, viacero striel z neho prameniacich bolo nepresných a puk tak často končil na zadnom mantineli.
     
    18:00
    Boltun je už na ľade, pokračujeme v hre 5 proti 5.
     
    18:27
    Bicekova formácia si teraz dokonalým spôsobom vyšachovala obranu súpera, z čoho ťažil Klíma. Jeho rana z medzikružia bola na poslednú chvíľu a s poriadnou dávkou šťastia zblokovaná korčuľou obrancu na ochrannú sieť.
     
    19:02
    Hraško (ZVO) – 2 minúty – podrazenie.
     
    19:05
    V závere prvej tretiny tak ešte presilová hra domácich Košíc.
     
    19:19
    Jankovič stál pred bránkoviskom, kde bol pripravený dorážať puk, ktorý vypadol Barošovi z lapačky, avšak obrana hostí ho včas upratala do bezpečného priestoru.
     
    19:57
    Už sa zrejme nič podstatné neudeje.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvá tretina atraktívneho súboja medzi Košicami a Zvolenom sa skončila, po 20 minútach hry pritom platí stav 1:0. Z tohto pohľadu tak môže byť ďalší priebeh zápasu ešte mimoriadne zaujímavý.

    Pomer striel po 1. tretine: 10:4

    Druhá tretina sa začne približne o 17:50.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:12
    Druhá tretina odštartovala tradičným vhadzovaním vo vnútri stredového kruhu. Podobne, ako tomu bolo v prípade otváracej časti zápasu, aj tentokrát smeroval puk na hokejky domácich hokejistov, ktorí budú vymýšľať rozohrávku smerom dopredu.
     
    20:48
    Zabúdať nemôžeme ani na to, že ešte stále prebieha presilová hra domácich Košíc. Tie tak počas zvyšných sekúnd vylúčenia Hraška budú nepochybne chcieť ohroziť Baroša medzi tromi žrďami.
     
    21:00
    Puk ale preťal modrú čiaru, čo znamená, že sa zrejme už nič podstatné neudeje. Košice totiž musia začínať len od vlastnej bránky.
     
    21:09
    Hraško je už na ľade.
     
    21:58
    Košičania v úvode prostrednej časti riadnej hracej doby opäť aktívnejší, domáci celok ale zatiaľ výraznejším spôsobom Baroša medzi tromi žrďami neohrozil.
    21:58
     
    22:29
    Jakub Žilka prebral puk na svoju hokejku, obkorčuľoval s ním okolo bránky Habala a následne zakončil bekhendom, avšak sami hostia tento puk zrazili len na zadný mantinel.
     
    23:09
    Hra mierne stratila na svojom tempe, rozhodne nesledujeme taký aktívny hokej, ako tomu bolo v prípade prvej tretiny.
     
    23:46
    Nahodenie Šedivého nebolo myslené vôbec zle, napokon, Suja bol pripravený vydať sa do šprintérskeho súboja. A ten na prvý pohľad aj vyhral, každopádne, hlavný arbiter videl celú situáciu inak.
     
    24:29
    Michel Miklík pohladil puk pri pravom mantineli, kde sa držal Zvolen pomerne dlhý čas a poslal ho aspoň do stredného pásma. Košičania budú striedať.
     
    24:56
    Ďaloga prebral puk na svoju čepeľ, natlačil sa s ním k pravej žrdi a odtiaľ ohrozil Vladislava Habala. Skúsený gólman z Česka mal ale betón pevne opretý o konštrukciu bránky a strelu tak do siete neposlal.
     
    25:35
    Košičania sa na malý moment ocitli v útočnej tretine, avšak tam proti defenzíve svojho súpera nič zaujímavé nevymysleli. Po strete pri mantineli ešte ostane na ľadovej ploche jeden z domácich hokejistov.
     
    25:35
    Plechanov (ZVO) – 2 minúty – podrazenie.
     
    25:45
    Puk opúšťa obranné pásmo hostí.
     
    26:04
    Košičania ho ale opätovne zaviezli pred Baroša, kde následne roztočili tradičný presilovkový kolotoč. Zatiaľ je to bez strely.
     
    26:39
    Až zbytočne teraz domáci váhali so zakončením, aj preto Zvolen puk vyviezol do bezpečného priestoru.
     
    27:00
    Domáci sú už opäť v pásme.
     
    27:29
    HKM sa ale s dvojicou útočníkov vydal na protiútok, ktorý síce hostia strelou nezakončili, každopádne, v útočnej tretine nezbierali cenné desiatky sekúnd.
     
    27:40
    Plechanov je na ľade, pokračujeme v hre 5 proti 5.
     
    27:44
    Nasleduje komerčná prestávka.
     
    28:21
    Pomerne dlho bol teraz puk pri zadnom mantineli zašliapnutý štvoricou hokejistov, napokon ho ale do svojej moci získali Košice, ktoré sa budú chcieť čo najrýchlejšie presunúť pred bránku Samuela Baroša.
     
    28:45
    Strela Biceka spoza kruhov bola nepresná, puk sa tak po dotyku s čepeľou do hry odrazil po následnom kontakte so zadným mantinelom.
     
    29:13
    Boltun prebral pri modrej čiare voľný puk, ktorý si ešte posunul do lepšej streleckej pozície a skúsil ohroziť Baroša. Ten v dobrom zákroku úspešný.
     
    29:40
    Hra opätovne poriadne stratila na svojom tempe, v ostatných minútach sme sa z množstva hokejových momentov tešiť rozhodne nemohli.
     
    30:00
    Prvá polovica riadnej hracej doby je už minulosťou.
     
    30:03
    Nasleduje komerčná prestávka.
     
    30:20
    Šedivého nahodenie do útočnej tretiny zachytili obrancovia Zvolena. Tí puk následne vytlačili do stredného pásma, odkiaľ sa ešte Košice tlačili pred Baroša, avšak už len za cenu postavenia mimo hry.
     
    30:45
    Košičania sa so štvoricou hokejistov dostali pred bránku svojho súpera, tam ale vyslali len čitateľnú strelu z ľavého kruhu na vhadzovanie. Aj preto si mladý gólman puk dokázal pritlačil o telo.
     
    31:10
    Zvolen sa snažil črtajúcemu sa tlaku domácich hokejistov oslobodiť mimoriadne jednoducho, a to odpáleným pukom cez všetky čiary. Napokon z toho bolo ale len hybridné zakázané uvoľnenie.
     
    32:01
    Tak to je neuveriteľné! Zvolen sa dostal k puku, konkrétne to bol Ďaloga, kto ho zaviezol pred Habala. Hostia následne spred bránkoviska vyslali azda 5 gólových striel, Habal napriek tomu neinkasoval. Český gólman bol už na ľade a prezentoval sa minimálne zákrokom mesiaca.
     
    33:19
    Na opačnej strane nevymysleli Košice nič zaujímavé.
    33:20 Šanca Košíc
     
    33:44
    Hostia potrebovali prestriedať, aj preto poslali puk len na zadný mantinel za bránku svojho súpera. Tam ho na vlastnú čepeľ prebral Ondřej Šmach, ktorý sa pokúsi rozohrať smerom dopredu.
     
    34:06
    Lukáš Matejka dostal zaujímavú prihrávku v útočnej modrej, kde sa mu otváral priestor na útočenie. Robustný obranca ale nenabral dostatočnú rýchlosť, a tak to skúsil aspoň strelou po ľade. Baroš puk prikryl.
     
    34:19
    Zvolen v snahe o založenie rýchleho protiútoku, hostia ale tentokrát poriadne pohoreli. Dopustili sa totiž postavenia mimo hru, ktoré bolo navyše klasifikované ako úmyselné. Pokračovať tak budeme buly po pravici Baroša.
     
    35:00
    Do konca druhej tretiny ostáva posledných 5 minút.
     
    35:29
    Košičania sa usadili v útočnej tretine, kde niekoľkokrát vyľakali obranu svojho súpera, napokon ale strelu, ktorá by mala prívlastok gólová, nevyslali.
     
    36:14
    Žilka sa snažil zaujímavým spôsobom zbaviť Matejku, cez ktorého sa chcel pretlačiť k Habalovi, robustný obranca Košíc ale súpera poslal na ľad a nechal gólmana voľný puk prikryť.
     
    37:00
    Milý nespracoval prihrávku v strednom pásme, Košiciam tak puk ušiel. Aj preto odíde domáci celok na striedačku.
     
    37:42
    Sekundy teraz ubúdali pomerne pomaly, každopádne, o malý moment sa začne posledná dvojminútovka prostrednej časti zápasu. Zdá sa, že pred prestávkou sa už nič podstatné neudeje.
     
    38:19
    Bicekova krížna prihrávka cez stred poľa našla Šedivého, ktorý ešte puk pristavil na modrú čiaru. Tvrdá rana odtiaľ sa ale neujala, puk skončil v moci Zvolena.
     
    38:56
    Puk je za bránkou Samuela Baroša, kam ho Zvolen takticky veľmi dobre vytláča. Domáci celok sa pomerne dlho nedostal do lepšieho streleckého zakončenia.
     
    39:01
    Košice dali gól!
    To už ale neplatí. Keď si hostia mysleli, že je nebezpečenstvo definitívne odvrátené, sa k puku dostal LADISLAV NAGY, ktorý ho dokázal poslať za Barošov chrbát. Asistencie: Michel Miklík, Martin Dudáš.
    39:01 Ladislav NAGY - 2:0
     
    39:29
    Košičania ostávajú v pásme, pridajú ešte do prestávky nejaký gól?
     
    39:35
    Napokon sa ale pískalo len postavenie mimo hry v neprospech domácich, čo využili oba celky na zrejme posledné prestriedanie v rámci prostrednej časti riadnej hracej doby.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Máme za sebou 40 minút hry, po dvoch tretinách zápasu pritom platí stav 2:0. Budeme zvedaví na to, či sa ešte v poslednej časti riadnej hracej doby bude skóre výraznejším spôsobom meniť, alebo už pôjde len o prípadné kozmetické úpravy.

    Pomer striel po 2. tretine: 23:11

    Tretia tretina sa začne približne o 18:41.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:14
    Už tradičné vhadzovanie puku v strednom pásme naznačuje, že tretia tretina sa pomaly rozbieha. Začalo sa posledných 20 minút riadnej hracej doby a rovnako tak aj zápasu, avšak len za predpokladu, že sa ešte nebude predlžovať.
     
    40:45
    Andersons teraz síce nechcene, ale poriadne nepríjemne puk napálil do Michela Miklíka, ktorý bude našťastie v poriadku. Pre Košice by šlo v prípade Miklíkovho zranenia o citeľnú stratu.
     
    41:10
    Vráťme sa ale k dianiu na ľadovej ploche. Po niekoľkých nevýrazných sreleckých pokusoch Zvolena sa do pásma natlačili aj Košice, ani domáci ale výraznejšie Baroša neohrozili.
     
    41:37
    Košice dali gól!
    TOMÁŠ HRIČINA sa rozhodol dementovať moje slová, prebral puk na svoju hokejku, potiahol si ho do lepšej streleckej pozície, položil si Baroša na ľad a puk zavesil do siete. Krásny gól. Asistencie: Tibor Varga, Martin Dudáš.
    41:37 Tomáš HRIČINA - 3:0
     
    42:59
    Každopádne, teraz to bude mať Zvolen už len veľmi ťažké.
     
    43:25
    Obzvlášť v rozohrávke, ktorú teraz domáci aktívne napádajú.
     
    44:00
    Košičania sa s pukom nemali kam ponáhľať, aj preto ho poslali len do stredného pásma, kde sa oň ešte rozhodla dvojica hráčov v bielom zabojovať.
     
    44:20
    Píska sa zakázané uvoľnenie v neprospech hostí.
     
    44:59
    Klhůfek síce vyhral osobný súboj s Vargom, svojim spoluhráčom ale nepresnou prihrávkou príliš nepomohol. Nuž, ak chce Zvolen ešte pomýšľať na bodový zápis, na podobné nepresnosti si bude musieť dávať väčší pozor.
     
    45:22
    Nasleduje komerčná prestávka.
     
    45:50
    Mohlo byť už 4:0! Klíma mal hlavu hore a počkal si na ideálny čas na strieľanú prihrávku, ktorou ešte hľadal Boltuna. Útočník Košíc sa už ale puku nedotkol.
     
    46:59
    Halama zahral na obrannej modrej dobre svojou hokejkou a puk súperovi vypichol, každopádne, pre Zvolen to veľa neznamenalo. Odišiel totiž len striedať.
     
    47:15
    Habšuda (ZVO) – 2 minúty – podrazenie.
     
    47:29
    Zvolenu sa puk podarilo vytlačiť aspoň do stredného pásma, následná snaha Košíc o návrat pred Baroša sa zasa skončila postavením mimo hry.
     
    47:58
    Puk už smeruje k Habalovi, ten teraz hokejkou pomohol spoluhráčom pri rozohrávke. Pre Habala išlo po dlhšom čase o prvý kontakt s pukom.
     
    48:20
    Košičania sú už v pásme a roztáčajú tam presilovkový kolotoč.
     
    48:22
    Košice dali gól!
    Domáci pridávajú svoj štvrtý gól a navyše sa to začína podobať na slušný debakel. Samuel Baroš len neveriacky krúti svojou hlavou, za potlesku domácich tribún skóroval košický navrátilec MICHEL MIKLÍK. Asistencia: Tomáš Hričina.
    48:22 Michel MIKLÍK - 4:0
     
    49:00
    Zdá sa tak, že o víťazovi je už definitívne rozhodnuté.
     
    49:22
    Hričina si pri mantineli dovolil technickú parádu, povyzvŕtal tam Dubeňa a následne skúsil vypáliť z veľkého uhla. Barošovi ešte ten puk vypadol, napokon ho ale pred bránkovou čiarou udržal.
     
    50:00
    Do konca riadnej hracej doby ostáva 10 minút.
     
    50:48
    Košičania sa už za každú cenu do zakončenia tlačiť nebudú, podobne zrejme učiní aj Zvolen. Domáci hokejisti sa nepochybne zamerajú na defenzívu a pokúsia sa dopomôcť Habalovi k ďalšiemu čistému kontu.
     
    51:09
    Zápas stratil na svojom tempe, oba celky sa totiž rozhodli striedať počas hry. To sa podpísalo na množstve nahadzovaných pukov, o ktoré nemal nik záujem.
     
    51:52
    Košičania mali na hokejkách dva góly, najskôr sa Suja z medzikružia netrafil a len tesne minul priestor Barošovej bránky, následne strela domácich ešte gólmanovi vypadla a doskákala popri žrdi za bránku.
     
    52:55
    Varga našiel za bránkou Hričinu, ktorý si veril a snažil sa obkorčuľovať svätyňu hostí, tí do jeho zakončenia na poslednú chvíľu vložili hokejku.
     
    53:58
    Zvolen sa teraz nedostáva absolútne k ničomu, sledujeme hokej, aký domácim jednoznačne vyhovuje.
     
    54:26
    Tomáš Klíma mohol pridať svoj druhý gól v stretnutí, jeho zakončenie švihom Baroš špičkou svojho pravého betóna vykopol.
     
    55:01
    Začalo sa posledných 5 minút riadnej hracej doby.
     
    56:01
    Košičania ale naďalej kontrolujú puk a držia ho ďaleko od Vladislava Habala.
     
    57:28
    Klhůfek (ZVO) – 2 minúty – nebezpečná hra so zdvihnutou hokejkou.
     
    58:09
    Nepresná strela a následný stratený puk už Košice mrzieť nemusia, domáci si do tabuľky pripíšu ďalšie tri body.
     
    59:00
    Beží posledných 60 sekúnd riadnej hracej doby, Košičania ešte pokračujú vo svojej presilovej hre.
     
    59:52
    Klhůfek je už na ľade, zdá sa ale, že sa už nič podstatné neudeje.
     
    Koniec zápasu.
     
    Skončilo sa stretnutie 16. kola Tipsport ligy medzi domácim HC Košice a HKM Zvolen. Po výsledku 4:0 sa z výhry tešia domáci hokejisti, ktorí dnes boli lepší vo všetkých smeroch a zaslúžene si do tabuľky pripísali ďalšie tri body.

    Pomer striel v dnešnom zápase: 28:12

    S týmto konštatovaním sa už s vami lúčim a prajem vám ešte pekný zvyšok večera. Stretnutím vás sprevádzal Lukáš Pancurák. (19:11:43)

    Lukáš Pancurák

    Góly a asistencie: 6. Klíma (Boltun), 40. Nagy (Miklík, Dudáš), 42. Hričina (Varga, Dudáš), 49. Miklík (Hričina)


    HC Košice: Habal (Kopřiva) – Deyl, Dudáš, Šmach, Jankovič, Matejka, Šedivý, Michalčin, Pavúk – Nagy, Suja, Miklík – Boltun, Klíma, Bicek – Varga, Milý, Hričina – Bartoš, Hruška, Šoltés
    HKM Zvolen: Baroš (Petrík) – Andersons, Hraško, Plechanov, Demiters, Habšuda, Fekiač, Dubeň, Ivan – Puliš, Mráz, Klhůfek – Majdan, Zuzin, Ďaloga – Žilka, McGregor, Kelemen – Kňazev, Halama, Misenev

    Rozhodca: Jonák, Kubuš – Gajan, Bednár