Vigo – Amsterdam 2:2 (kon.) | Liége – Panathinaikos 2:2 (kon.) | Doneck – Gent 5:0 (kon.)
Konyaspor – Braga 1:1 (kon.) | FK Krasnodar – Schalke 0:1 (kon.) | Salzburg – Nice 0:1 (kon.)
Karabach – Solún 2:0 (kon.) | Liberec – Fiorentina 1:3 (kon.) | Be'er Sheva – Sparta Praha 0:1 (kon.)
Inter – Southampton 1:0 (kon.) | FCSB – Zürich 1:1 (kon.) | Osmanlispor – Villarreal 2:2 (kon.)
Olympiakos – Astana 4:1 (kon.) | Manchester United – Fenerbahce 4:1 (kon.) | Feyenoord – Zorja Luhansk 1:0 (kon.)
YB Bern – APOEL 3:1 (kon.) | Saint-Étienne – Qäbälä 1:0 (kon.) | Mainz – Anderlecht 1:1 (kon.)
Dundalk – Zenit 1:2 (kon.) | Alkmaar – Tel Aviv 1:2 (kon.) | AS Rím – Austria 3:3 (kon.)
Plzeň – Giurgiu 1:2 (kon.) | Genk – Bilbao 2:0 (kon.) | Rapid Viedeň – Sassuolo 1:1 (kon.)
koniec
AS Rím
3:3 (2:1)
FK Austria Viedeň
Štvrtok 20.10.2016, 21:05 • Stadio Olimpico • Európska liga • 3. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Futbalisti AS Rím mali osemdesiat minút zápas pod svojou kontrolou a nič nenasvedčovalo tomu, že by o dvojgólový náskok mali prísť. Austria Viedeň ale predviedla skvelý záver duelu a vďaka gólom Dominika Prokopa a Olarenwajua Kayoda sa teší z cennej remízy 3:3. Francesco Totti bol po záverečnom hvizde poriadne sklamaný a osobne sa mu vôbec nečudujem. Domáci si nepostrážili dva centre z pravej strany a sú za to potrestaní. Napriek tomu ostávajú na prvej priečke E-skupiny, keďže majú lepšie skóre ako rakúsky klub. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný zvyšok štvrtkového večera. Dianím na Stadio Olimpico vás sprevádzal Miroslav Kováčik. (23:05:23)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Emerson Palmieri už nezachytil loptu na hracej ploche. Hosťujúci brankár Osman Hadžikić tak mohol odkopávať od brány, no za zdržovanie dostáva žltú kartu.
     
    90+2
    Akcia rakúskeho klubu nemohla pokračovať, pretože Olarenwaju Kayode sa ocitol v postavení mimo hru. Rimania tak rozohrávajú jednu z posledných útočných akcií.
     
    90+1
    Hlavný rozhodca pridáva k riadnemu hraciemu času ešte tri minúty. Tá prvá je už pomaly na konci a hostia sa zatiaľ dobre bránia.
    90. Edin Džeko (ASR)
     
    90
    Domáci futbalisti sa tešili z gólu, ale ten pre ofsajdové postavenie Edina Džeka neplatí! Opäť ale musíme vyzdvihnúť krásnu prihrávku Francesca Tottiho.
     
    89
    Edin Džeko si chystal loptu na strelu. Napokon aj skúsil vystreliť spoza šestnástky, no trafil len jedného z obrancov rakúskeho klubu.
     
    88
    Federico Fazio zbytočne stratil loptu a hostia toho dokázali využiť. Aspoň na krátky čas sa dostali k lopte a mohli si troška vydýchnuť.
     
    87
    Hosťom sa teraz pomerne dobre darí kúskovať hru. Rimania sa tak nemôžu dostať do záverečného tlaku, ktorý by mohol priniesť rozhodnutie.
     
    86
    Olarenwaju Kayode bol faulovaný v strede poľa a zbiera cenné sekundičky pre svoj tím. Austria Viedeň vstala z popola a je blízko k cennému bodu.
     
    85
    Rimania mali výhodu rohového kopu, ale po centri Francesca Tottiho sa do zakončenia nedostali. Rímsky cisár dnes prihral na dva góly, no tie domácim na výhru stačiť nebudú.
    84. Olarenwaju Kayode (AUV) - 3:3
     
    84
    Austria Viedeň dala gól! Tak toto je neuveriteľný kolaps favorita zápasu. Domáci futbalisti totálne podcenili ďalší center z pravej strany, do zakončenia sa dostal aktívny OLARENWAJU KAYODE a strelou z tesnej blízkosti vyrovnáva skóre na 3:3.
     
    83
    Domáci futbalisti mali výhodu priameho kopu. Juan Jesus poslal dlhú loptu na Edina Džeka, no ten ju nedokázal usmerniť do siete.
    82. Dominik Prokop (AUV) - 3:2
     
    82
    Austria Viedeň dala gól! Hostia ešte dramatizujú vývoj dnešného zápasu. Po centri z pravej strany sa lopta odrazila na nohu len 19-ročného DOMINIKA PROKOPA a ten strelou k ľavej žrdi prekonáva brankára Alissona.
     
    81
    Posledné striedanie celého zápasu. Priestor predsa len dostane aj najlepší strelec mužstva Edin Džeko. Bosniak nahradzuje Juana Manuela Iturbeho.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 19. El Shaarawy, 34. El Shaarawy, 69. Florenzi – 16. Holzhauser, 82. Prokop, 84. Kayode

    Karty:   45+1. Fazio (ASR) – 90+3. Hadžikić (AUV)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 7:5. Střely mimo: 3:5. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 4:3. Fauly: 11:13.
    AS Rím: Alisson – Florenzi (76. Emerson Palmieri), Manolas, Fazio, Juan Jesus – Nainggolan, Paredes, Gerson – Iturbe (81. Džeko), Totti (C), El Shaarawy (65. Salah).
    Náhradníci: Szczęsny – Strootman, Džeko, Salah, Emerson Palmieri, Grossi, Marchizza.

    FK Austria Viedeň: Almer (C) (25. Hadžikić) – Stryger Larsen, Stronati, Filipovic, Martschinko – Holzhauser, Serbest – Venuto (77. Tajouri-Shradi), A. Grünwald (79. Prokop), Pires – Kayode.
    Náhradníci: Hadžikić – Vukojevič, Kadiri Mohammed, Tajouri-Shradi, Prokop, Salamon, Kvasina.

    Rozhodca: Vladislav Bezborodov