Buffalo – Montreal 1:4 (kon.) | NY Rangers – NY Islanders 5:3 (kon.) | Columbus – Boston 3:6 (kon.)
Tampa Bay – Detroit 6:4 (kon.) | Florida – NJ Devils 2:1 (po pr.) | Pittsburgh – Washington 3:2 (3:2 po s.n.)
St. Louis – Minnesota 3:2 (kon.) | Winnipeg – Carolina 5:4 (po pr.) | Dallas – Anaheim 4:2 (kon.)
koniec
Columbus Blue Jackets
3:6 (2:0, 1:3, 0:3)
Boston Bruins
cz Piatok 14.10.2016, 01:15 • Nationwide Arena, Columbus • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    59:02 David PASTRŇÁK - 3:6
     
    59:02
    Bruins právě vstřelili branku!
    Bruins přidávají pátý gól v řadě, to je pane obrat! Krejčí vyslal vstříc odkryté columbuské svatyni svého krajana DAVIDA PASTRŇÁKA, jehož skvělé představení pokračuje. S gólem do prázdné branky má na kontě už čtyři kanadské body! Asistence: David Krejčí, Ryan Spooner.
     
    57:15
    Sergej Bobrovskij upaluje na střídačku, domácí to zkouší se šesti hráči na ledové ploše!
    55:25 Brad MARCHAND - 3:5
     
    55:25
    Bruins právě vstřelili branku!
    Medvědi otočili stav z 1:3 na 5:3, s domácími už to vypadá bledě! Svůj pátý kanadský bod v tomto zápase si připisuje BRAD MARCHAND, který ujel po pravém křídle, prosmýkl se kolem Nutivaary a poté dostal puk za Bobrovského záda! Asistence: Brandon Carlo.
    49:54 Brad MARCHAND - 3:4
     
    49:54
    Bruins právě vstřelili branku!
    Medvědi poprvé v zápase vedou! David Backes vyslal do samostatného úniku Pastrňáka, s jehož střelou si Bobrovskij ještě poradil, na dorážku BRADA MARCHANDA už byl ale krátký! Asistence: David Pastrňák, David Backes.
     
    48:18
    Velezkušený Scott Hartnell se vydal do útoku po levém křídle a poté přesnou přihrávkou oslovil Bjorkstranda, který ale nedokázal přehodit Raskův beton!
     
    45:55
    Ryan Murray si z druhé vlny sjel do předbrankového prostoru a obdržel ideální přihrávku přímo na čepel, ze skvělé pozice ale minul!
     
    42:55
    Domácí si zahrají v početní převaze. Noel Acciari (BOS) nestíhal v bruslařském souboji s Jonesem a columbuského beka zbytečně zahákoval.
     
    38:28
    Jackets ale při vlastní přesilovce málem inkasovali! Marchand z bezprostřední blízkosti přestřelil a o chvilku později si Dominic Moore vylámal zuby na připraveném Bobrovském!
     
    37:37
    Danton Heinen (BOS) půjde pykat na dvě minuty za hákování, svěřenci Johna Tortorelly budou mít příležitost převzít iniciativu zpět.
    37:12 David BACKES - 3:3
     
    37:12
    Bruins právě vstřelili branku!
    Domácí hokejisté v posledních minutách hrají velmi pasivně a Bruins je za to znovu potrestali! Pastrňákovu střelu z vrcholu kruhů dokázal v předbrankovém prostoru ještě tečovat DAVID BACKES, který se tak prosazuje podruhé v rozmezí necelých čtyř minut! Asistence: David Pastrňák, Brad Marchand.
    33:36 David BACKES - 3:2
     
    33:36
    Bruins právě vstřelili branku!
    Drama je znovu na světě! Bruins se usadili v útočném pásmu a podařilo se jim vrátit se do zápasu. Chárova rána od modré se od zadního hrazení odrazila přímo na hokejku DAVIDA BACKESE, který ve svém prvním soutěžním utkání za Bruins nekompromisně zakončil! Asistence: Zdeno Chára, Brad Marchand.
     
    29:14
    Brandon Dubinsky (CBJ) ve středním pásmu zbytečně podrazil Marchanda, Bostonští si tak zahrají svou druhou přesilovou hru.
    26:46 Seth JONES - 3:1
     
    26:46
    Columbus právě vstřelil branku!
    Ohijská parta si bere zpět dvougólové vedení, vyprodaná Nationwide Arena znovu explodovala radostí! Domácí se usadili v pásmu a puk se dostal na modrou čáru k SETHU JONESOVI, jehož následná střela skončila za zády dezorientovaného Raska! Asistence: Nick Foligno, Brandon Saad.
    22:36 David PASTRŇÁK - 2:1
     
    22:36
    Bruins právě vstřelili branku!
    Už je to jen o gól! Po zaváhání mladého Werenskiho v rohu kluziště puk uzmul Marchand a naservíroval ho do předbrankového prostoru volnému DAVIDU PASTRŃÁKOVI, který nekompromisně překonal Bobrovského! Asistence: Brad Marchand.
     
    19:05
    Až nyní se jeden z hráčů v modrém dotkl puku, a tak přišel čas na to, aby se Boone Jenner (CBJ) odporoučel za katr – dvě minuty, podražení.
    17:25 Cam ATKINSON - 2:0
     
    17:25
    Columbus právě vstřelil branku!
    Bleskurychle využitá přesilovka a už je to o dva góly! Po vyhraném buly si Wennberg vyměnil kotouč s Werenskim a poté našel v rohu kluziště Foligna. Domácí kapitán posléze našel trestuhodně nepokrytého CAMA ATKINSONA, který se ze skvělé pozice nemýlil! Asistence: Nick Foligno, Alexander Wennberg.
     
    17:08
    Austin Czarnik (BOS) vyfasoval dvě minuty za držení Johnsona, Modrokabátníci si tak zahrají svou první přesilovku.
    02:58 Alexander WENNBERG - 1:0
     
    02:58
    Columbus právě vstřelil branku!
    Ohijská parta při hře ve čtyřech na obou stranách ujímá vedení! V roce 1997 narozený bek Zach Werenski založil rychlou akci Jackets, na jejímž konci stál ALEXANDER WENNBERG. Tomu trenér Tortorella pravidelně vyčítá střelbu, švédský šikula si teď ale poradil na jedničku! Asistence: Seth Jones, Zach Werenski.
     
    02:43
    Před Bobrovským zničehonic vznikl závar, po kterém shodili rukavice a pustili se do sebe David Backes (BOS) a Josh Anderson (CBJ). Oba kohouti vyfasovali dvouminutové tresty za bitku.

    Vojtěch Balon

    Góly a asistencie: 3. Wennberg (S. Jones, Werenski), 18. Atkinson (N. Foligno, Wennberg), 27. S. Jones (N. Foligno, Saad) – 23. Pastrňák (Marchand), 34. Backes (Chára, Marchand), 38. Backes (Pastrňák, Marchand), 50. Marchand (Pastrňák, Backes), 56. Marchand, 60. Pastrňák (Krejčí, Spooner)


    Columbus Blue Jackets: Bobrovskij (McElhinney) – S. Jones, Werenski, R. Murray, D. Savard, J. Johnson, Nutivaara – Jenner, Dubinsky, Atkinson – Saad, Gagner, N. Foligno (C) – Hartnell, Wennberg, Bjorkstrand – Calvert, W. Karlsson, Anderson.
    Boston Bruins: T. Rask (Chudobin) – Chára (C), Carlo, Krug, O'Gara, Liles, C. Miller – Marchand, Backes, Pastrňák – Spooner, Krejčí, Heinen – Beleskey, Czarnik, J. Hayes – D. Moore, Riley Nash, Acciari.

    Rozhodca: Garrett Rank, Gord Dwyer – Ryan Daisy, Brian Murphy