Buffalo – Montreal 1:4 (kon.) | NY Rangers – NY Islanders 5:3 (kon.) | Columbus – Boston 3:6 (kon.)
Tampa Bay – Detroit 6:4 (kon.) | Florida – NJ Devils 2:1 (po pr.) | Pittsburgh – Washington 3:2 (3:2 po s.n.)
St. Louis – Minnesota 3:2 (kon.) | Winnipeg – Carolina 5:4 (po pr.) | Dallas – Anaheim 4:2 (kon.)
koniec
Columbus Blue Jackets
3:6 (2:0, 1:3, 0:3)
Boston Bruins
cz Piatok 14.10.2016, 01:15 • Nationwide Arena, Columbus • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    To je z mé strany vše, příště na počtenou. A dobrou noc! (03:53:53)
     
    TŘI HVĚZDY ZÁPASU:

    1. Brad Marchand (BOS) 2+3
    2. David Backes (BOS) 2+1
    3. David Pastrňák (BOS) 2+2
     
    ČESKOSLOVENSKÁ STOPA:

    David Pastrňák (BOS) 2+2, +6, 8 střel, čas na ledě 15:11
    David Krejčí (BOS) 0+1, +0, 1 střela, čas na ledě 18:59
    Zdeno Chára (BOS) 0+1, +5, 1 střela, čas na ledě 23:02
    Bruins oslavují první vítězství po fantastickém obratu.

     
    Je dobojováno. Columbuští hokejisté měli v tomto utkání velmi slušně nakročeno, nakonec se ale před Bruins musí sklonit. Svěřenci Johna Tortorelly promrhali vedení 2:0 či 3:1, Medvědi totiž pěti brankami v řadě předvedli parádní obrat. Klíčovou roli v něm sehrála elitní lajna Marchand, Backes, Pastrňák, například havířovský odchovanec si v prvním utkání sezóny připsal čtyři kanadské body!
     
    Konec zápasu.
    59:02 David PASTRŇÁK - 3:6
     
    59:02
    Bruins právě vstřelili branku!
    Bruins přidávají pátý gól v řadě, to je pane obrat! Krejčí vyslal vstříc odkryté columbuské svatyni svého krajana DAVIDA PASTRŇÁKA, jehož skvělé představení pokračuje. S gólem do prázdné branky má na kontě už čtyři kanadské body! Asistence: David Krejčí, Ryan Spooner.
     
    58:45
    Před Raskem vznikl obrovský závar, nikdo v modrém dresu ale nedokázal zakončit a hosté se poté opět osvobodili.
     
    58:04
    Domácí se ne a ne usadit v útočném pásmu a Dominic Moore se nyní pokusil poslat kotouč do prázdné branky soupeře, to se mu ale nepodařilo.
     
    57:15
    Sergej Bobrovskij upaluje na střídačku, domácí to zkouší se šesti hráči na ledové ploše!
     
    56:43
    Matta Calverta zradilo zpracování a Backes poté odpálil kotouč do útočného pásma, toto bostonským hokejistům zcela vyhovuje.
     
    56:01
    Před námi je poslední komerční přestávka v tomto utkání, po níž se můžeme těšit na rozuzlení. Podaří se domácím ještě zdramatizovat zápas?
    55:25 Brad MARCHAND - 3:5
     
    55:25
    Bruins právě vstřelili branku!
    Medvědi otočili stav z 1:3 na 5:3, s domácími už to vypadá bledě! Svůj pátý kanadský bod v tomto zápase si připisuje BRAD MARCHAND, který ujel po pravém křídle, prosmýkl se kolem Nutivaary a poté dostal puk za Bobrovského záda! Asistence: Brandon Carlo.
     
    55:08
    Taktika Columbusu je jasná: všechny puky hrnout na branku! Z levého kruhu to teď zkusil Alexander Wennberg, švédský centr si ale na připraveného Raska nepřišel.
     
    54:37
    Ofsajd a v něm Jack Johnson, po komerční přestávce se bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    54:19
    Hostující hokejisté už se nikam neženou a trpělivě vyčkávají na svou šanci ze zabezpečené obrany, tlak je nyní na hráčích Columbusu.
     
    53:26
    Brandon Dubinsky dostal na chvilku prostor na pravém křídle, pak ale k němu přistoupil Matt Beleskey a před domácím centrem odpálil puk do bezpečí.
     
    52:33
    Chára to udělal zkušeně a nenápadnou zadovkou posunul puk na Backese, následná rozehrávka Bruins ale skončila až na zakázaném uvolnění.
     
    51:38
    Spooner na kolenou pouze odevzdal kotouč Mattu Calvertovi, který ale neměl dostatečnou rychlost, a tak pouze nahodil puk do útočné třetiny.
     
    50:46
    Krug zachytil přihrávku na Karlssona a vrátil kotouč do obranného pásma domácích, svěřencům Johna Tortorelly zbývá na vyrovnání zhruba devět minut.
    49:54 Brad MARCHAND - 3:4
     
    49:54
    Bruins právě vstřelili branku!
    Medvědi poprvé v zápase vedou! David Backes vyslal do samostatného úniku Pastrňáka, s jehož střelou si Bobrovskij ještě poradil, na dorážku BRADA MARCHANDA už byl ale krátký! Asistence: David Pastrňák, David Backes.
     
    49:13
    Po nejisté Spoonerově rozehrávce se na útočné modré zmocnil puku Seth Jones a vypálil, Tuukka Rask byl ovšem ve správný čas na správném místě.
     
    48:56
    Anderson to nemyslel vůbec špatně, William Karlsson byl ale příliš rychlý a do útočného pásma si nabruslil dříve než puk – ofsajd.
     
    48:18
    Velezkušený Scott Hartnell se vydal do útoku po levém křídle a poté přesnou přihrávkou oslovil Bjorkstranda, který ale nedokázal přehodit Raskův beton!
     
    47:26
    V závěrečné dvacetiminutovce zatím oba týmy vycházejí především ze zabezpečené obrany. Nyní musel Rask po nějaké době zasahovat, s pokusem Nicka Foligna si ale bez potíží poradil.
     
    46:35
    Nepříliš povedená rozehrávka domácích doskákala až na zakázané uvolnění, následovat tak bude vhazování po levé ruce columbuského brankáře.
     
    46:24
    Brad Marchand se vydal na útočný výlet a po průniku po pravém křídle vybojoval buly v útočném pásmu, k tomu ale dojde až po komerční přestávce.
     
    45:55
    Ryan Murray si z druhé vlny sjel do předbrankového prostoru a obdržel ideální přihrávku přímo na čepel, ze skvělé pozice ale minul!
     
    45:36
    Rozehrávka Bruins ale doletěla až na zakázané uvolnění, a tak se hra přesune zpět před Tuukku Raska.
     
    44:55
    Acciari je na ledě, bostonští hokejisté tuto početní nevýhodu nakonec bez větších problémů ubránili a nyní mají spoustu času na rozehrávku.
     
    44:30
    Sam Gagner ve spolupráci s Jennerem dostal domácí zpět do pásma, z čehož ovšem pramenila jen nepříliš povedená střela Saada.
     
    43:49
    Svěřenci Johna Tortorelly se usadili v útočném pásmu a Raskovi a spol. dopřáli pořádně perné chvilky, Bruins to však nakonec přestáli a vyhodili puk do bezpečí.
     
    42:55
    Domácí si zahrají v početní převaze. Noel Acciari (BOS) nestíhal v bruslařském souboji s Jonesem a columbuského beka zbytečně zahákoval.
     
    41:27
    Kapitán Modrokabátníků Nick Foligno vystřelil z levé strany a jeho projektil byl zblokován do ochranné sítě, tentokrát tak bude buly vhozeno před Raskem.
     
    40:39
    Zdeno Chára byl jako první u vystřeleného kotouče, pro zakázané uvolnění Jackets se bude vhazovat před Bobrovským.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
    Druhá třetina přinesla nevídané představení a stav 3:3.

     
    Skutečně tomu tak bylo, do šaten jdeme za vyrovnaného stavu 3:3. Na Pastrňákovo snížení sice domácí zareagovali gólem Setha Jonese, poté se ale Jackets trochu nepochopitelně zatáhli do hluboké defenzívy, za což byli potrestáni dvěma trefami Davida Backese. Co nabídne třetí třetina? To začneme společně zjišťovat ve 3:08!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:37
    Danton Heinen je zpět na ledě a momentálně sledujeme bitvu o puk u mantinelu. Zdá se, že ve druhé třetině už se nic převratného nestane.
     
    39:08
    Nepovedená Hartnellova přihrávka se doklouzala až do středního pásma, Heinenův trest se pomalu začíná chýlit ke svému konci.
     
    38:28
    Jackets ale při vlastní přesilovce málem inkasovali! Marchand z bezprostřední blízkosti přestřelil a o chvilku později si Dominic Moore vylámal zuby na připraveném Bobrovském!
     
    37:37
    Danton Heinen (BOS) půjde pykat na dvě minuty za hákování, svěřenci Johna Tortorelly budou mít příležitost převzít iniciativu zpět.
    37:12 David BACKES - 3:3
     
    37:12
    Bruins právě vstřelili branku!
    Domácí hokejisté v posledních minutách hrají velmi pasivně a Bruins je za to znovu potrestali! Pastrňákovu střelu z vrcholu kruhů dokázal v předbrankovém prostoru ještě tečovat DAVID BACKES, který se tak prosazuje podruhé v rozmezí necelých čtyř minut! Asistence: David Pastrňák, Brad Marchand.
     
    36:09
    Beleskeyho střela z vrcholu kruhů byla přizvednuta do ochranné sítě. Hra je po dlouhé době přerušena a následovat bude další komerční brejk.
     
    35:26
    William Karlsson přišel o puk ve středovém kruhu, což se pokusil potrestat velezkušený Dominic Moore, známý hokejový cestovatel ale u mantinelu jen odevzdal puk domácím.
     
    34:30
    Svěřenci Claudea Juliena jsou najednou na koni. V útočném pásmu se usadila i Krejčího formace, bránící hráči Jackets to však nakonec zvládli a jejich protiakci může založit debutující Nutivaara.
    33:36 David BACKES - 3:2
     
    33:36
    Bruins právě vstřelili branku!
    Drama je znovu na světě! Bruins se usadili v útočném pásmu a podařilo se jim vrátit se do zápasu. Chárova rána od modré se od zadního hrazení odrazila přímo na hokejku DAVIDA BACKESE, který ve svém prvním soutěžním utkání za Bruins nekompromisně zakončil! Asistence: Zdeno Chára, Brad Marchand.
     
    32:06
    Hra je přerušena a následovat bude další komerční přestávka, do Nationwide Areny se společně vrátíme za několik málo okamžiků.
     
    31:50
    Heinen se nepohodl s Chárou a příčinou tohoto nedorazu Bruins přišli o útočné pásmu, domácí navíc mají spoustu času na to, aby v klidu vystřídali.
     
    31:14
    Brandon Dubinsky už je zpět na ledové ploše, to už je polovina základní hrací doby minulostí. Co nabídne ta druhá?
     
    30:30
    Brad Marchand to vzal na sebe, jeho rána z pravého kruhu ale proletěla vedle a Jackets se následně znovu osvobodili.
     
    29:55
    Bruins se poté přeci jen usadili v pásmu a Krugovu střelu od modré se pokoušel tečovat Backes, to se mu ale nepodařilo a Bobrovskij nadvakrát přerušil hru.
    Který kapitán dotáhne svůj tým na vrchol?
     
    29:39
    V té první vyprodukovali jednu jedinou střelu na branku a ani nyní nezačali příliš dobře, Modrokabátníci odpálili kotouč až k Raskovi.
     
    29:14
    Brandon Dubinsky (CBJ) ve středním pásmu zbytečně podrazil Marchanda, Bostonští si tak zahrají svou druhou přesilovou hru.
     
    28:37
    Tu vedl veterán v dresu Jackets Scott Hartnell, který vyzval ke skórování Bjorkstranda, po jeho nepovedeném pokusu se sám zmocnil puku a vystřelil, jeho pokus byl však zblokován do ochranné sítě.
     
    28:15
    Riley Nash vybojoval puk u pravého mantinelu a následně vystřelil, jeho pokus na bližší tyč ale nakonec zamířil mimo a domácí už zakládají protiakci.
     
    27:34
    Hra je přerušena po nepřehledné situaci ve středním pásmu, sudí signalizují, že vhazovat se bude po pravici Tuukky Raska.
    26:46 Seth JONES - 3:1
     
    26:46
    Columbus právě vstřelil branku!
    Ohijská parta si bere zpět dvougólové vedení, vyprodaná Nationwide Arena znovu explodovala radostí! Domácí se usadili v pásmu a puk se dostal na modrou čáru k SETHU JONESOVI, jehož následná střela skončila za zády dezorientovaného Raska! Asistence: Nick Foligno, Brandon Saad.
     
    26:12
    Po svižné pasáži hry Sergej Bobrovskij ukryl kotouč ve své lapačce až do přerušení, následovat bude komerční přestávka.
     
    25:33
    Brandon Dubinsky obkroužil bostonskou svatyni a z otočky se pokusil vypálit, to mu ale nevyšlo a na druhou stranu už míří Pastrňák.
     
    24:40
    Z toho se nakonec zrodila střela z levého kruhu v podání Ryana Murrayho, se kterou si ovšem připravený Tuukka Rask bez potíží poradil.
     
    24:18
    Střílená přihrávka Colina Millera nikoho v předbrankovém prostoru nevyšla, Alexander Wennberg má nyní spoustu času na založení protiútoku Jackets.
     
    23:30
    Aktivně napadající Sam Gagner připravil hostující zadáky o kotouč, s pukem na holi ale nic nevymyslel a hráči v bílých dresech bez váhání odpálili černou pryž do bezpečí.
    22:36 David PASTRŇÁK - 2:1
     
    22:36
    Bruins právě vstřelili branku!
    Už je to jen o gól! Po zaváhání mladého Werenskiho v rohu kluziště puk uzmul Marchand a naservíroval ho do předbrankového prostoru volnému DAVIDU PASTRŃÁKOVI, který nekompromisně překonal Bobrovského! Asistence: Brad Marchand.
     
    22:00
    V první třetině prakticky neviditelný Brad Marchand se dostal ke střele, se kterou si však Bobrovskij bez sebemenších problémů poradil.
     
    21:05
    Josh Anderson skáče zpět na ledovou plochu, toto bylo 34. ubráněné oslabení v podání Columbuských proti Bostonu z posledních 35 případů.
     
    20:48
    Jackets se brání naprosto bez problémů. Seth Jones nyní dokonce vypálil, jeho střela ale minula tři tyče Raskovy svatyně.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Nevyšlo. Domácí se znovu osvobodili a poté zazněla první siréna. Podceňovaní Blue Jackets předváděli trpělivou hru a narozdíl od Bruins dokázali proměnit své šance, nejmladší tým v NHL tak díky trefám Wennberga a Atkinsona vede 2:0, ačkoliv na střely prohrává 9:11. Co nabídne druhá třetina? Počkejme si na to do 2:13!
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:27
    Svěřenci Johna Tortorelly odpálili puk do bezpečí, Medvědi ještě mají čas na založení jednoho útoku. Vyjde jim to?
     
    19:05
    Až nyní se jeden z hráčů v modrém dotkl puku, a tak přišel čas na to, aby se Boone Jenner (CBJ) odporoučel za katr – dvě minuty, podražení.
     
    18:42
    Ponechaná výhoda ve prospěch Bruins, jeden z domácích hráčů za pár okamžiků zamíří na trestnou lavici.
     
    18:12
    Jones neuvěřitelně zrychlil a po pravém křídle se prokousal až do útočného pásma. Po jeho akci vypálil od modré Zach Werenski, Rask si ale dokázal poradit.
    17:25 Cam ATKINSON - 2:0
     
    17:25
    Columbus právě vstřelil branku!
    Bleskurychle využitá přesilovka a už je to o dva góly! Po vyhraném buly si Wennberg vyměnil kotouč s Werenskim a poté našel v rohu kluziště Foligna. Domácí kapitán posléze našel trestuhodně nepokrytého CAMA ATKINSONA, který se ze skvělé pozice nemýlil! Asistence: Nick Foligno, Alexander Wennberg.
     
    17:08
    Austin Czarnik (BOS) vyfasoval dvě minuty za držení Johnsona, Modrokabátníci si tak zahrají svou první přesilovku.
     
    16:29
    V posledních minutách se Jackets pouze brání a odpalují puky do bezpečí, Medvědům se ale nedaří kloudně rozehrát, natož se usadit v útočném pásmu.
     
    15:33
    Brandon Dubinsky vyhodil kotouč do útočného pásma a odjel střídat, po následné nepovedené rozehrávce veterána Lilese vybojoval Hartnell buly před Raskem.
     
    14:46
    Backes dovezl na útočnou modrou kotouč Toreymu Krugovi, jeho následná střela ale doletěla přímo do nastavené Bobrovského lapačky. Nyní je na řadě další komerční přestávka.
     
    13:58
    Zdeno Chára vyslal na zteč Noela Acciariho, toho ale u hrazení zastavil Werenski a osmička loňského draftu poté navíc dokázala rozehrát další protiakci Jackets.
     
    13:15
    Už se hraje dlouho bez přerušení. Neujala se ani střela Sama Gagnera od modré, do útoku v tuto chvíli směřují hokejisté z Beantownu.
     
    12:37
    Bjorkstrand s Atkinsonem si u hrazení vyšlápli na mladého O'Garu, jejich hit ale přišel až poté, co bostonský zadák stihl rozehrát.
     
    11:53
    David Backes přišpendlil k hrazení Jonese, opora columbuských zadních řad se ale nedala a vybojovala kotouč zpět pro domácí tým.
     
    11:04
    Brandon Dubinsky sice ztratil rovnováhu, přesto se mu ještě podařilo vystřelit, jeho pokus z mezikruží však nakonec mezi tři tyče nezamířil.
     
    10:08
    Z toho nakonec pramenila dělovka Dominica Moorea z vrcholu kruhů, Sergej Bobrovskij si však bez potíží poradil a po přerušení hry bude následovat další komerční brejk.
     
    09:20
    Nahození Jacka Johnsona k Raskovi nedoletělo, kotouč totiž zblokoval Beleskey a svěřenci Claudea Juliena už zakládají protiútok.
     
    08:29
    Po nepřesné rozehrávce Bruins domácí založili protiútok, který nakonec zakončil Josh Anderson, jehož střelu však obětavě zblokoval vracející se O'Gara.
     
    07:31
    Hra je ve středním pásmu přerušena a před námi je první komerční přestávka. Do Nationwide Areny se společně vrátíme za pár okamžiků!
     
    06:47
    Třetí formace Jackets se i tentokrát provinila zakázaným uvolněním, poté ale domácí zvládli buly ve vlastním pásmu a o chvilku později vyhodil kotouč na icing také Boston.
     
    06:16
    Atkinsonova střílená přihrávka z pravého kruhu nakonec zamířila mezi tři tyče, Raskova vyrážečka ale byla ve správný čas na správném místě.
     
    05:23
    Domácí ale ovládli následné buly ve vlastním pásmu a Scottu Hartnellovi se podařilo vybojovat vhazování v útočném pásmu.
     
    04:48
    Dánský mladík Oliver Bjorkstrand si nezpracoval prudký Johnsonův pas, puk tak skončil až na zakázaném uvolnění a vhazovat se bude po levici Sergeje Bobrovského.
     
    03:45
    Dalekonosný pas Davida Savarda nikoho v modrém dresu nenašel, Jackets jsou ale i nadále aktivnějším týmem a hosté s tím mají problémy.
    02:58 Alexander WENNBERG - 1:0
     
    02:58
    Columbus právě vstřelil branku!
    Ohijská parta při hře ve čtyřech na obou stranách ujímá vedení! V roce 1997 narozený bek Zach Werenski založil rychlou akci Jackets, na jejímž konci stál ALEXANDER WENNBERG. Tomu trenér Tortorella pravidelně vyčítá střelbu, švédský šikula si teď ale poradil na jedničku! Asistence: Seth Jones, Zach Werenski.
     
    02:43
    Před Bobrovským zničehonic vznikl závar, po kterém shodili rukavice a pustili se do sebe David Backes (BOS) a Josh Anderson (CBJ). Oba kohouti vyfasovali dvouminutové tresty za bitku.
     
    02:23
    V úvodních minutách je hra plná nepřesností na obou stranách, Blue Jackets nyní poslali touš až na zakázané uvolnění.
     
    01:50
    Brandon Saad sice ve sprinterském souboji vyzrál na Czarnika, poté ale o puk přišel a svěřenci Clauda Juliena nyní mají spoustu času na rozehrávku.
     
    01:06
    Scott Hartnell obral o kotouč Krejčího a založil rychlou protiakci Jackets, která ale k ničemu převratnému nevedla a právě David Krejčí se rozjel na druhou stranu, ale jeho střela byla přizvednuta do ochranné sítě.
     
    00:24
    Rozehrávka Bruins skončila na hokejce Zacha Werenskiho, ani on ale s pukem na holi nic kloudného nevymyslel a oba týmy střídají.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Hlasatel v Nationwide Areně kromě dnes hrajících hráčů představuje kompletní soupisku Blue Jackets včetně realizačního týmu.
     
    Hráči obou týmů už vjíždějí na potemnělou ledovou plochu, za chviličku začínáme!
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Úvodní sestavy:

    Columbus Blue Jackets: Bobrovskij (McElhinney) – Jones, Werenski, R. Murray, D. Savard, J. Johnson, Nutivaara – Jenner, Dubinsky, Atkinson – Saad, Gagner, N. Foligno (C) – Hartnell, Wennberg, Bjorkstrand – Calvert, W. Karlsson, Anderson.

    Boston Bruins: T. Rask (Chudobin) – Chára (C), Carlo, Krug, O'Gara, Liles, C. Miller – Marchand, Backes, Pastrňák – Spooner, Krejčí, Heinen – Beleskey, Czarnik, J. Hayes – D. Moore, Riley Nash, Acciari.

    Rozhodčí: Garrett Rank, Gord Dwyer – Ryan Daisy, Brian Murphy.
     
    ČESKOSLOVENSKÁ STOPA

    Na konečnou soupisku domácího Columbusu se prokousal mladý útočník Lukáš Sedlák, který ale podle dostupných informací bude sledovat dnešní duel pouze z tribuny. To za Bruins podle všeho nastoupí stálice Zdeno Chára s Davidem Krejčím, v první lajně Bruins po boku Marchanda s Backesem pak nastoupí David Pastrňák.
    Před prvním domácím zápasem Columbusu v sezóně tradičně nechybí ani modrý koberec, po kterém hráči vstoupí do Nationwide Areny.
     
    BOSTON BRUINS

    Ani Medvědi se v minulém ročníku do vyřazovacích bojů neprokousali, po hubenějších letech to ale parta zkušeného kouče Claudea Juliena nebalí. Ke generační obměně v létě došlo jen zčásti, odejivší mazáky Seidenberga či Erikssona v Beantownu vystřídal bývalý kapitán St. Louis David Backes, místo v týmu si v přípravě vybojovali i mladíci Danton Heinen, Austin Czarnik, Brandon Carlo, Rob O'Gara či Noel Acciari.

    Těsně před začátkem sezóny však onemocněl klíčový útočník Patrice Bergeron, jehož místo v sestavě Bruins nejspíš zaujme z farmy v Providence povolaný Tim Schaller. Bostonskou svatyni by dnes měl strážit Tuukka Rask, za hosty nastoupí i Brad Marchand, jenž těsně před začátkem sezóny podepsal novou lukrativní smlouvu.
     
    COLUMBUS BLUE JACKETS

    Modrokabátníkům se hrubě nevyvedla loňská sezóna. Tým, který byl nezřídkakdy předtím pasován na jednoho z černých koňů ročníku 2015/2016, vůbec nezachytil start. Po sedmi utkáních měli Jackets na kontě hrozivých nula bodů, což vyhazovem odnesl hlavní trenér Todd Richards. Pod impulzivním Johnem Tortorellou se ohijský celek trochu zvedl, stále ale nepodával optimální výkony a play-off Columbusu uteklo o parník.

    Kádr Jackets se přes léto příliš nezměnil. K očekávané výměně veterána Scotta Hartnella nakonec nedošlo, tým však doplnil šikovný centr Sam Gagner a místo v NHL si vybojovali i Oliver Bjorkstrand, Lukáš Sedlák či Josh Anderson, jež loni patřili k oporám farmářského celku Lake Erie, které suverénně dokráčelo až k zisku Calder Cupu. Mezi domácími tyčemi by se měl představit Sergej Bobrovskij, jenž se po zraněními sužované sezóně touží vrátit mezi světovou brankářskou špičku.
     
    Konečně je to tady, nová sezóna NHL začíná! Hokejoví nespavci mohli už v noci na včerejšek sledovat první čtyři zápasy, dnes jde do poprvé do akce několik dalších týmů. Už hodinu po půlnoci Columbus Blue Jackets přivítají Boston Bruins, tak si to nenechte ujít!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

    Vojtěch Balon

    Góly a asistencie: 3. Wennberg (S. Jones, Werenski), 18. Atkinson (N. Foligno, Wennberg), 27. S. Jones (N. Foligno, Saad) – 23. Pastrňák (Marchand), 34. Backes (Chára, Marchand), 38. Backes (Pastrňák, Marchand), 50. Marchand (Pastrňák, Backes), 56. Marchand, 60. Pastrňák (Krejčí, Spooner)


    Columbus Blue Jackets: Bobrovskij (McElhinney) – S. Jones, Werenski, R. Murray, D. Savard, J. Johnson, Nutivaara – Jenner, Dubinsky, Atkinson – Saad, Gagner, N. Foligno (C) – Hartnell, Wennberg, Bjorkstrand – Calvert, W. Karlsson, Anderson.
    Boston Bruins: T. Rask (Chudobin) – Chára (C), Carlo, Krug, O'Gara, Liles, C. Miller – Marchand, Backes, Pastrňák – Spooner, Krejčí, Heinen – Beleskey, Czarnik, J. Hayes – D. Moore, Riley Nash, Acciari.

    Rozhodca: Garrett Rank, Gord Dwyer – Ryan Daisy, Brian Murphy