Metallurg Magnitogorsk – Jekaterinburg 6:0 (kon.) | D. Moskva – Záhreb 5:1 (kon.) | Jaroslavľ – HC Slovan sk 2:3 (po pr.)
Petrohrad – Dinamo Minsk 6:2 (kon.)
koniec
SKA Petrohrad
6:2 (4:0, 1:1, 1:1)
HC Dinamo Minsk
cz Pondelok 10.10.2016, 18:30 • Ice Palace • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    To je pro tuto chvíli ode mne vše. Přeji hezký zbytek pondělního večera a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit na shledanou. (20:50:41)
     
    Dnešní utkání sledovalo 10 550 diváků.
     
    Československá stopa v utkání

    Lukáš Krajíček (MIN) – 0+0, 1 střela, čas na ledě 18:12
     
    Statistiky zápasu

    Střely na branku: 22 – 22
    Zásahy brankářů: 20 – 16
    Vyloučení: 2 – 5
    Bodyčeky: 8 – 13
    Vyhrané buly: 25 – 24
    Využití: 2 – 0
    Oslabení: 0 – 0
     
    Je dobojováno. Domácí Petrohrad jasně vítězí nad hosty z Minsku a raduje se tak ze své čtvrté výhry v řadě. Brankostroj tohoto zápasu se nakonec zastavil na osmi vstřelených gólech.
     
    Konec zápasu.
    59:50 Vadim ŠIPAČJOV - 6:2
     
    59:50
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Domácí ještě přidávají svou šestou branku v utkání, když se VADIM ŠIPAČJOV dokázal trefit mezi tři tyče střelou z pravého kruhu – 6:2. Asistence: Nikita Gusev.
     
    59:15
    Na druhé straně to ještě zkoušel Matěruchin, ale Šesťorkin se zaskočit nenechal. Na druhou stranu tak míří znovu domácí hokejisté.
     
    58:59
    Přečíslení domácích, kteří jeli dva na jednoho, střílel Dadonov, ale Karnauchov jeho střelu chytil do své lapačky. Vzápětí pak přerušil hru a vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
    58:13 Ilja ŠINKEVIČ - 5:2
     
    58:13
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    Hosté se ještě dočkali své druhé přesné trefy. ILJA ŠINKEVIČ si sjel na pravý kruh, odkud dokázal prostřelit Šesťorkina těsně nad jeho pravou rukou – 5:2. Šlo už ale pouze o korekci skóre. Asistence: Andrej Stěpanov, Alexandr Kulakov.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:20
    Hosté zamkli domácí celek v jeho pásmu a na Šesťorkina šly další střely. Obrana Petrohradu však byla pozorná a svému brankáři tak pomohla.
     
    56:25
    Před Šesťorkinem zahrozil Linglet, jenž se před ním zjevil jako blesk z čistého nebe. Jenže brankář Petrohradu jeho střelu chytil.
     
    55:15
    Dadonov uvolnil najíždějícího Guseva, ten obkroužil branku Minsku, ale překvapit Karnauchova se mu nepodařilo. Ten kotouč ukrývá pod svojí lapačkou a přerušuje hru.
     
    54:21
    Pavel Dacjuk nahodil kotouč do středního pásma šikovně tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění a spěchá střídat.
     
    52:59
    Domácí se už příliš nikam neženou, stále mají slušný náskok a raději už začínají šetřit síly na další zápasy. I hosté už vědí, že sedm minut před koncem třetí třetiny čtyřbrankový náskok nedoženou. Zápas se tak už v poklidu jenom dohrává.
     
    51:48
    Charles Linglet to nyní myslel velmi dobře, byl sice v dobré pozici ale ještě celou akci vyšperkoval přihrávkou na Matta Ellisona, druhý jmenovaný ale při své střele selhal.
     
    50:55
    Hosté se dopustili zakázaného uvolnění a hra se stěhuje zpět do jejich teritoria, kde se bude vhazovat po pravici brankáře Minsku Karnauchova.
     
    50:08
    Sergej Plotnikov byl sice tísněn obranou hostů, ale přesto se dostal ke střele, která donutila Karnauchova k zákroku. Vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    49:10
    Pavlovič se prosmýkl mezi dvěma obránci domácích, ovšem jeho následnou střelu lapil do své lapačky Šesťorkin a raději tak přerušuje hru.
     
    47:29
    Série nepřesností na obou stranách. Ani jedno mužstvo se nedokázalo dostat do blízkosti brankáře soupeře. Ti tak nemuseli vůbec zasahovat.
     
    46:13
    Barabanov vyslal Koskirantu do úniku, ale bylo to marné. Druhý jmenovaný byl v postavení mimo hru, která se tak stěhuje zpět do středu hřiště.
     
    45:14
    Nikita Komarov se napřáhl z levého kruhu, jeho rána ale skončila pouze na boční konstrukci domácí branky.
     
    43:51
    Před brankou Minsku se zjevil Ilja Kablukov a z otočky vyslal na Karnauchova další projektil. Znovu byl ale hostující gólman připraven a připsal si tak další svůj přesný zákrok.
     
    43:16
    Hosté se ubránili a nyní jsou už v plném počtu.
     
    42:40
    Domácí stále drží útočné pásmo a na Karnauchova šlo několik dalších střel. S nimi si ale dokázal poradit a následně pak se hosté osvobozují.
     
    41:49
    Ilja Kovalčuk dostal přihrávku do prostoru mezi kruhy, ještě si nabruslil do lepší střelecké pozice, ale poté svou střelu poslal jen těsně nad hostující branku.
     
    41:16
    Hostující Chenkel dostává dvě minuty za vysokou hůl a domácí si zahrají přesilovou hru.
     
    40:47
    Na druhé straně pálil z levé strany Pavel Dacjuk, ale bývalé Rudé Křídlo z Detroitu mezi tři tyče nezamířilo.
     
    40:20
    Matt Ellison se prodral až do blízkosti domácího brankáře, ale ten jeho úmysl vystihl a ukryl kotouč pod svojí lapačkou.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Statistiky druhé třetiny

    Střely na branku: 5 – 12
    Zásahy brankářů: 11 – 4
    Vyloučení: 2 – 1
    Bodyčeky: 2 – 3
    Vyhrané buly: 8 – 11
    Využití: 0 – 0
    Oslabení: 0 – 0
     
    I druhé dějství je minulostí. Petrohrad brzy přidal pátou branku a mohl tak hrát v absolutní pohodě. Hostům se podařilo vsítit svůj první gól a navíc měli k dispozici pětiminutovou přesilovku, když byl do konce utkání vyloučen Chafizullin. Jenže domácí dlouhé oslabení přečkali bez úhony, a tak před třetí třetinou mají stále slušný náskok. Třetí třetina začne přibližně ve 20:15.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:50
    Do pásma hostů se ještě prodral Barabanov, ale na kotouč nakonec nedosáhla. Ten si přebrala obrana hostů a posílá ho do středního pásma.
     
    39:20
    Ke střele z prostoru mezi kruhy se dostal Ilja Kovalčuk, jeho přízemní střelu ještě tečoval Pavel Dacjuk, ale Karnauchov proti nebezpečné akci domácích uspěl.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    38:30
    Jakovlev nahodil puk do útočného pásma, ale nikdo z domácích tam nebyl na převzetí kotouče připraven. To však domácím nemusí vůbec vadit. Stále mají pohodlný náskok a druhá třetina se blíží do finále.
     
    37:55
    Před Šesťorkinem se snažil kotouč dorážet Matt Ellison, který chtěl uklidit do domácí branky střelu svého spoluhráče, ale domácí brankář byl proti.
     
    37:25
    Šipačjov s Rukavišnikovem se snažili založit další domácí akci, jenže jim v tom zabránila obrana Minsku, která tak otáčí hru na opačnou stranu.
     
    36:44
    Petrohradští hokejisté zachytili kotouč v obranném pásmu a okamžitě uháněli do útočného pásma. Před Karnauchovem vyslal jedovatou střelu Viktor Tichonov, ale mezi tři tyče kotouč neposlal.
     
    35:44
    Petrohrad předlouhou početní nevýhodu ubránil, Chochljačov skáče na led a jeho tým je tedy kompletní.
     
    34:55
    Hosté ve zbytku přesilové hry nic nevymysleli a domácí tým se tak znovu dokázal osvobodit. Opět pošetřil cenné vteřiny svého oslabení.
     
    33:44
    Většinu oslabení mají domácí za sebou. Nyní je čeká už klasická početní výhoda Minsku, do konce trestu domácích už zbývají jen dvě minuty.
     
    33:04
    Po střele Pavloviče se domácí dokázali osvobodit a kotouč tak letěl až před brankáře Karnauchova. Hosté tak budou muset další akci rozehrát z hloubi vlastního obranného pásma.
     
    32:13
    Hosté se uhnízdili v pásmu domácího celku a na Šesťorkina mířily další střely. Ale i za pomoci vlastní obrany dokázal akce hostů pokrýt.
     
    32:06
    Z levé strany vyslal nebezpečnou střelu Matt Ellison, ale to byla pouze lahůdka pro připraveného Šesťorkina, který jeho střelu lapil do své lapačky.
     
    30:44
    Dinar Chafizullin to nyní přehnal s tvrdostí a dostává pět minut a trest do konce utkání za nedovolené bránění. Hosté tak mají před sebou dlouhou přesilovou hru. Trest odpyká Chochljačov.
     
    30:22
    Jevgenij Dadonov si sjel do prostoru mezi kruhy, odkud vyslal bleskovou střelu na hostující branku. Karnauchov však vytasil efektní semafor a akci domácích tak ukončil.
     
    28:58
    Na druhé straně ujel podél pravého mantinelu Nikita Gusev do útočného pásma, ale neměl tam nikoho, komu by kotouč předal. Následně pak jdou hosté do dalšího útoku.
     
    27:52
    Hosté mírně ožili a znovu se natlačili před branku Petrohradu. Tam pálil Kulakov, ale jeho rána byla sražena pouze na ochrannou síť.
    26:03 Nikita USTINĚNKO - 5:1
     
    26:03
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    Hosté se přeci jenom dokázali trefit a připravují tak Šesťorkina o jeho čisté konto. NIKITA USTINĚNKO taktéž z levého kruhu dokázal prostřelit domácího brankáře, kterému kotouč prosvištěl nad jeho levou rukou – 5:1. Asistence: Nikita Komarov, Sergej Drozd.
     
    25:41
    Znovu bylo rušno před Karnauchovou svatyní. Ten nyní musel příložníkem likvidovat střelu Jarno Koskiranty.
    23:57 Ilja KABLUKOV - 5:0
     
    23:57
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Tak už také Karnauchov musel lovit kotouč ze své sítě. ILJA KABLUKOV se dostal k puku na levém kruhu, odkud svou střelu přetavil už v pátý gól domácího celku – 5:0. Asistence: Jegor Rykov.
     
    23:26
    Chenkel skáče na led a jeho tým je tedy v plném počtu.
     
    23:20
    Kovalčuk dostal přihrávku na pravou stranu, odkud hned střílel na branku hostů. Po jeho projektilu nastavil svou lapačku Karnauchov.
     
    22:01
    Barabanov se napřáhl ke střele z prostoru mezi kruhy, ale svou ránou pátou branku svého celku nepřidal. Hosté se bleskově osvobozují a posílají kotouč do bezpečí.
     
    21:26
    Chenkel zahákoval soupeře a už sedí na trestné lavici. Je tu další početní výhoda pro domácí Petrohrad.
     
    20:45
    Karnauchov si hned připsal svůj první zákrok, když zakročil proti střele Barabanova. Ten pálil z levého kruhu a provětral jeho lapačku.
     
    20:01
    Do branky Minsku se postavil Michail Karnauchov, jenž nahradil Bena Scrivense.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Statistiky první třetiny

    Střely na branku: 11 – 7
    Zásahy brankářů: 7 – 7
    Vyloučení: 0 – 3
    Bodyčeky: 5 – 9
    Vyhrané buly: 9 – 8
    Využití: 2 – 0
    Oslabení: 0 – 0
     
    Máme za sebou první třetinu tohoto duelu, ve kterém jasně dominuje domácí Petrohrad, jenž hostující Dinamo Minsk zasypal čtyřmi góly. Hosté měli několik šancí ke zkorigování skóre, ale všechny střely pochytal Šesťorkina. Uvidíme, co nám přinese další průběh hry a zda hosté s utkáním ještě něco udělají. Druhá třetina začne přibližně v 19:25.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:45
    Domácí mají puk na svých hokejkách a už se asi nic nestane. První třetina se tak pouze a jen dohrává.
    19:17 Jevgenij DADONOV - 4:0
     
    19:17
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Už v klasickém počtu hráčů na ledě střílel od modré čáry Čudinov a před hostující brankou byl připravený JEVGENIJ DADONOV, který jeho ránu svou tečí uklidil do branky Dinama Minsk, které tak bude muset dohánět už čtyřbrankové manko – 4:0. Asistence: Nikita Gusev, Maxim Čudinov.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    18:36
    Po střele Čudinova se kotouč odrazil k obránci Krajíčkovi, který ho okamžitě posílá do bezpečí. Puk míří až před domácího brankáře Šesťorkina.
     
    18:03
    Kosticyn ujel ve vlastním oslabení, ale před brankou Petrohradu svou akci do konce nedotáhl.
     
    17:12
    Matěruchin dostává dvě minuty za krosček a hosté se budou znovu bránit ve čtyřech hráčích.
     
    16:52
    Alexandr Barabanov si počkal na přihrávku mezi kruhy, kterou nakonec dostal, ale jeh následná rána pak byla sražena na ochrannou síť.
     
    15:24
    Jegor Rykov se už ocitl na ledové ploše. Po předchozím odchodu do kabin to nakonec dopadlo dobře a je tedy v pořádku. Dostal se ke střele z pravé strany, ale nechal vyniknout pouze lapačku Scrivense.
     
    14:35
    Nikita Komarov se dostal ke střele z levé strany, ale trefil pouze boční síť domácí branky. Moc ale nechybělo, aby alespoň hosté snížili na rozdíl dvou branek.
     
    13:40
    Hosté jsou jako opařeni a nyní jen těžko procházeli do útočného pásma. Domácí jsou naopak ve velké pohodě a dostávají se do dalších šancí.
    12:28 Nikita GUSEV - 3:0
     
    12:28
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Deset vteřin stačilo domácím k tomu, aby další početní výhodu využili. NIKITA GUSEV dostal přihrávku před pravou tyčku Scrivensovy branky a dokázal svou střelou najít skulinku mezi jeho lapačkou a tyčkou. Domácí vedou už 3:0. Asistence: Vadim Šipačjov, Dinar Chafizullin.
     
    12:18
    Petrohrad si zahraje další přesilovou hru. Nikita Komarov už sedí na trestné lavici za vysokou hůl.
     
    11:21
    Barabanov poslal křížnou přihrávku na Koskirantu, finský střední útočník ale svou střelu poslal pouze vysoko nad.
     
    10:17
    Domácí jsou v laufu, nyní zblízka střílel na hostující branku Čudinov, ale brankář hostů jeho ránu dokázal pokrýt.
    08:54 Vjačeslav VOJNOV - 2:0
     
    08:54
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Domácí jdou do dvoubrankového vedení. VJAČESLAV VOJNOV dostal namazáno na modrou čáru, odkud svou prudkou střelou vymetl pavučiny v brance Minsku a využívá první přesilovou hru svého celku – 2:0. Asistence: Ilja Kovalčuk.
     
    08:18
    Vyloučení v týmu HC Dinamo Minsk (Alexandr Kulakov – 2 min., vražení na hrazení).
     
    06:51
    Kristian Chenkel střílel z vrcholu pravého kruhu, ale jeho vzdušná střela skončila na připraveném Šesťorkinovi. Vhazovat se bude za malou chvilku po jeho pravé ruce.
     
    06:09
    Domácí Rykov neustál souboj u mantinelu a s bolestivou grimasou za pomoci svých spoluhráčů odkulhal na střídačku. Snad bude v pořádku a bude moci naskočit znovu do hry.
     
    05:31
    Podobnou akci vymysleli znovu domácí, z pravé strany střílel Barabanov, ale Scrivens se tentokráte stihl vrátit a odkryté místo své branky tak dokázal pokrýt.
     
    04:21
    Hosté se snažili najít na inkasovanou branku rychlou odpověď, ale střela z hole Matěruchina zamířila pouze těsně vedle Šesťorkinovy branky.
    02:44 Alexandr CHOCHLAČJOV - 1:0
     
    02:44
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Tak to byla nádherná akce Petrohradu. Alexandr Děrgačjov zatáhl kotouč podél levého mantinelu do útočného pásma, kde svou přesnou přihrávkou vyzval ke střele úplně volného ALEXANDRA CHOCHLAČJOVA, který z pravé strany trefil odkrytou klec Scrivense. Domácí se tak ujímají vedení – 1:0. Asistence: Anton Bělov, Alexandr Děrgačjov.
     
    01:57
    Akce střídá akci, nyní znovu byli aktivní domácí hokejisté a od modré čáry se k mohutné střele napřáhl Rukvišnikov, mezi tři tyče puk ale neposlal.
     
    01:40
    Na druhé straně to se svojí střelou zkoušel Ellison, ale jeho přízemní střela skončila pouze na brankáři Šesťorkinovi.
     
    00:40
    Ilja Kovalčuk se rozjel z pravé strany na hostující branku, ale jeho střela byla zblokována obranou Minsku. Nicméně domácí útočné pásmo uhájili.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Oficiality tohoto zápasu jsou za námi, nyní už zbývá vhodit úvodní buly.
     
    Hráči obou celků jsou už na ledové ploše a za malou chvíli si vyslechneme hymny obou zemí. Nejprve běloruskou, pak na řadu přijde hymna ruské federace.
     
    Úvodní sestavy:

    SKA Petrohrad: Šesťorkin (Koskinen) – Zubarev, Vojnov, Chafizullin, Čudinov, J. Jakovlev, A. Bělov, Rykov, Rukavišnikov – Kovalčuk, Dacjuk, S. Plotnikov – N. Gusev, Šipačjov, Dadonov – Tichonov, Koskiranta, Barabanov – Děrgačjov, Kablukov, Chochlačjov.

    HC Dinamo Minsk: Scrivens (M. Karnauchov) – Šinkevič, Gragnani, Krajíček, Chenkel, Ustiněnko, Lisovec, Znacharenko – S. Kosticyn, Ullström, Klinkhammer – Matěruchin, Ellison, Linglet – An. Stěpanov, Kulakov, Pavlovič – Karaban, N. Komarov, Drozd.

    Rozhodčí: Gusev, Gašilov – Lazarev, Litvinov.
     
    Jak si oba týmy povedou v dnešním duelu, se dozvíme v pozdějších večerních hodinách. Ze zápasu je pro Vás připraven online přenos, kterým Vás mile ráda provedu. Takže o nejdůležitější momenty a také videa z gólových příležitostí tak rozhodně nepřijdete. Přeji tedy všem příjemnou počtenou a hokejovou zábavu.
     
    Československá stopa v utkání

    Lukáš Krajíček – (MIN)
     
    Vzájemná utkání

    V loňské sezóně se oba celky utkaly dvakrát. Vždy slavil výhru domácí celek. Nejprve Petrohrad vyhrál 2:1 a poté v odvetě byl úspěšný Minsk, který zvítězil také těsně, a sice 3:2.
     
    HC Dinamo Minsk

    Minské Dinamo ovšem letos hodně překvapilo a je ve stejné konferenci na pěkném čtvrtém místě s dvaatřiceti body. Oproti domácímu týmu má ale o čtyři zápasy v zádech méně. Běloruský celek tak musí být se vstupem do sezóny zatím rozhodně spokojený a také dnes na ledě silného Petrohradu bude chtít sebrat jakékoli body. Zda se jim to podaří, nám samozřejmě napoví až samotné utkání. Tak si ho nenechte ujít třeba prostřednictvím tohoto online přenosu.
    Brankář Šesťorkin dostal ocenění za nejlepšího hráče uplynulého týdne. Vychytal tři nuly za sebou.

     
    SKA Petrohrad

    Domácí Petrohrad podle předpokladů vládne tabulce Západní konference. Je na prvním místě před rivalem z CSKA Moskva. Na své konto si dosud připsal pětačtyřicet bodů a v posledním odehraném utkání na svém ledě smetl finský Jokerit z Helsinek 6:0 a drží tak třízápasovou vítěznou šňůru. Dnes znovu hokejisté Petrohradu hrají na svém ledě a budou chtít tuto sérii prodloužit o další zápas.
     
    Hezký pondělní večer přeji všem příznivcům ledního hokeje. KHL má dnes na programu čtyři zápasy a my budeme prostřednictvím našeho online přenosu sledovat zápas mezi týmy SKA Petrohrad a HC Dinamo Minsk.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

    Vendula Zdražilová

    Góly a asistencie: 3. Chochlačov (Belov, Dergačov), 13. N. Gusev (Šipačov, Chafizullin), 20. Dadonov (N. Gusev, Čudinov), 60. Šipačov (N. Gusev) – 27. Ustiněnko (N. Komarov, Drozd), 59. Šinkevič (An. Stěpanov, Kulakov)


    SKA Petrohrad: Šesťorkin (Koskinen) – Zubarev, , Chafizullin, Čudinov, J. Jakovlev, Belov, Rykov, Rukavišnikov – Kovaľčuk, Daciuk, S. Plotnikov – N. Gusev, Šipačov, Dadonov – Tichonov, Koskiranta, Barabanov – Dergačov, , Chochlačov.
    HC Dinamo Minsk: Scrivens (M. Karnauchov) – Šinkevič, Gragnani, Krajíček, Chenkel, Ustiněnko, Lisovec, Znacharenko – S. Kosticyn, Ullström, Klinkhammer – Matěruchin, Ellison, Linglet – An. Stěpanov, Kulakov, Pavlovič – Karaban, N. Komarov, Drozd.

    Rozhodca: Gusev, Gašilov – Lazarev, Litvinov

    Diváci: 10550