Metallurg Magnitogorsk – Jekaterinburg 6:0 (kon.) | D. Moskva – Záhreb 5:1 (kon.) | Jaroslavľ – HC Slovan sk 2:3 (po pr.)
Petrohrad – Dinamo Minsk 6:2 (kon.)
koniec po predl.
Lokomotiv Jaroslavľ
2:3 (0:2, 0:0, 2:0 - 0:1)
HC Slovan Bratislava
Pondelok 10.10.2016, 18:30 • Arena 2000 • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Slovan Bratislava napokon zvládol náročný súboj na ľade Lokomotivu Jaroslavľ. Belasí síce stratili v záverečnej tretine nádejné dvojgólové vedenie, napokon však o ich triumfe rozhodol pekným tečom Jeff Taffe. Slovan si tak do tabuľky pripisuje dôležité dva body, ktoré by mu mohli pomôcť aj psychicky. Najbližšie sa zverenci Miloša Říhu predstavia v stredu na ľade Dynama Moskva. Ja sa s vami nateraz lúčim a prajem vám pekný zvyšok večera! (20:55:52)
     
    Koniec zápasu.
    64:38 Jeff Taffe (SBA) - 2:3
     
    64:38
    Slovan Bratislava dal gól!
    Slovanisti zvládli záverečné momenty predĺženia fantasticky, vytvorili si sériu niekoľkých príležitostí. Napokon ako posledný pálil Tomáš Kundrátek a jeho peknú strelu tečoval pred Sudnicinom JEFF TAFFE! Asistencie: Tomáš Kundrátek, Patrik Lušňák.
     
    63:43
    Nick Plastino nemohol týmto svojim pokusom Alexandra Sudnicina vystrašiť. Napriek tomu sa bude opäť vhadzovať v obrannej tretineJaroslavle.
     
    63:19
    Na opačnej strane strieľal Ivan Švarný. Slovan získava pásmo, Marek Ďaloga sa však zo škaredou grimasou v tvári pomerne ťažko zdvíhal od zadného mantinelu.
     
    62:28
    Maxime Talbot sa z čista jasna objavil pred Poggem, avšak ani toto gólom neskončilo!
     
    62:01
    Po tejto šanci však zostal Lokomotiv v útočnom pásme a už dlho Slovanistom nepožičal puk.
     
    61:09
    Petri Kontiola mohol byť hrdinom domácich, z pravého kruhu mieril nad lapačku Poggeho, avšak neuspel.
     
    60:20
    Slovanisti bojovali o puk v útočnom pásme, Jakub Valský však súboj pri pravom mantineli s domácou defenzívou prehral.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    Slovan Bratislava nezvládol tretiu tretinu zápasu proti Lokomotivu Jaroslavľ, dvakrát inkasoval, a tak sa o víťazovi tohto súboja bude musieť rozhodnúť v predĺžení. Ak nerozhodne ani to, nasledovať budú samostatné nájazdy. O góly Lokomotivu sa vo dvoch presilových hrách postarali Alexander Polunin a Petri Kontiola.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    59:54
    Pár sekúnd pred klaksónom sa ešte domáci previnili postavením mimo hry.
     
    59:06
    Dnes veľmi dobre hrajúci Kraskovskij mohol rozhodnúť v úvode poslednej minúty, svoju strelu z ľavého kruhu však nenamieril presne.
     
    58:50
    Väčšia aktivita v závere tretej tretiny je určite vidieť na hráčoch Slovana, tí však majú veľký problém previesť puk cez červenú čiaru.
     
    58:04
    Slovan, bohužiaľ, svoju presilovú hru nevyužil, a tak sa stále viac blížime k predĺženiu. Opäť musel zasahovať Sudnicin, ani tentoraz to však nebolo po nejakej veľkej príležitosti zverencom Miloša Říhu.
     
    57:46
    Václav Nedorost nahodil ľahký puk na Sudnicina, a ten prerušuje hru svojou lapačkou.
     
    57:18
    Andrej Meszároš od modrej čiary trafil len zadný mantinel a o pár sekúnd neskôr sa belasí zbytočne previnili zakázaným uvoľnením.

    Jakub Kocourek

    Góly a asistencie: 43. Polunin (Kraskovskij), 54. Kontiola (Kronwall) – 12. Chipchura, 13. Kundrátek (Šťastný), 65. Ďaloga (Kundrátek, Lušňák)


    Lokomotiv Jaroslavľ: Sudnicin (Murygin) – Koledov, Gavrikov, Kronwall, Ljubuškin, Pašnin, Rafikov, Manuchov – Averin, Čistov, Loktionov – Kozun, Talbot, Kontiola – Apalkov, Mosaljov, E. Galimov – Kraskovskij, Kadějkin, Korškov – Polunin.
    HC Slovan Bratislava: Pogge (Brust) – Kundrátek, Ďaloga, Švarný, Plastino, Rosandić, Meszároš, Pokorný – Taffe, Cheechoo, Šťastný – Jeglič, Nedorost, Viedenský – Valský, Chipchura, T. Kubalík – Šiška, Vopelka, Lušňák – M. Hlinka.

    Rozhodca: Michail Buturlin, Pavel Komarov – Alexander Sadovnikov, Ivan Sazonov (všetci Rusko)