Metallurg Magnitogorsk – Jekaterinburg 6:0 (kon.) | D. Moskva – Záhreb 5:1 (kon.) | Jaroslavľ – HC Slovan sk 2:3 (po pr.)
Petrohrad – Dinamo Minsk 6:2 (kon.)
koniec po predl.
Lokomotiv Jaroslavľ
2:3 (0:2, 0:0, 2:0 - 0:1)
HC Slovan Bratislava
Pondelok 10.10.2016, 18:30 • Arena 2000 • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Vážení fanúšikovia!

    HC Slovan Bratislava čaká dnes prvý súboj v rámci ďalšieho tripu na ihriskách súperov v Kontinentálnej hokejovej lige. Od 18:30 nastúpia na ľade Lokomotivu Jaroslavľ a my sa na tento zápas podrobnejšie pozrieme v tomto online prenose.

    LOKOMOTIV JAROSLAVĽ

    Lokomotivu Jaroslavľ patrí zatiaľ v tabuľke Západnej konferencie KHL priebežná šiesta priečka. Doposiaľ stihol Lokomotiv odohrať osemnásť duelov, v ktorých získal 30 bodov. Po skvelom vstupe do sezóny však akoby zverencom Alexeja Kudašova odišla forma. Z posledných desiatich stretnutí vyhrali len tri a momentálne dokonca ťahajú nepríjemnú trojzápasovú sériu bez víťazstva. Naposledy zvíťazila partia okolo kapitána Daniila Apalkova ešte na konci septembra v domácom súboji s Víťazom Podoľsk. Odvtedy nestačili postupne na Jokerit Helsinki, Dynamo Moskva aj Dinamo Riga. Ofenzívu Jaroslavle ťahá dvojica Kanaďanov. Najproduktívnejší Brandon Kozun s jedenástimi bodmi a najlepší strelec Maxime Talbot, ktorý má na svojom konte päť presných zásahov. V kádri Lokomotivu však nájdeme viacero známych hokejových mien. Či už je to skvelý fínsky kanonier Petri Kontiola, švédsky obranca Staffan Kronwall či ruský útočník Andrej Loktionov.

    HC SLOVAN BRATISLAVA

    Slovanu Bratislava sa v novej sezóne KHL zatiaľ príliš nedarí. V doposiaľ odohratých šestnástich dueloch získal iba 19 bodov, keď zvíťazil len šesťkrát. V posledných zápasoch to navyše zverenci trénera Miloša Říhu nemali vôbec ľahké. Tak vonku ako aj doma totiž absolvovali náročnú sériu zápasov, v ktorej nastúpili proti viacerým top favoritom celej súťaže. No a hráči okolo kapitána Andreja Meszároša v nej podávali poriadne kolísavé výkony. Na jednej strane dokázali „uchmatnúť“ bod CSKA Moskva, o pár dní neskôr však prišiel bezduchý výkon a debakel 0:6 proti SKA Petrohrad s hviezdnym Iľjom Kovaľčukom. Čo je však horšie, bol to už druhý takýto výprask Slovana v priebehu pár dní, keďže len niekoľko dní predtým prehrali belasí rovnakým výsledkom aj na ľade Medveščaku Záhreb. Po dueli s SKA tréner Říha spravil poriadny prievan vo všetkých štyroch formáciách, pričom najviac si to odniesol mladý obranca Patrik Luža, ktorý sa na mesiac rozlúčil s mužstvom a putoval do Banskej Bystrice. A práve toto premiešanie zostavou Bratislavčanom pomohlo v poslednom domácom dueli proti Čerepovcu, keď dokázali v poslednej tretine otočiť z 1:2 na 3:2 a po troch prehrách zase bodovať naplno. Slovanistov naďalej trápia zdravotné problémy niektorých hráčov. Návrat Radka Smoleňáka a Tomáša Starostu na ľad je stále bližšie. Pokiaľ ide o Michala Sersena, tento elitný reprezentačný obranca sa bude liečiť pravdepodobne ešte niekoľko mesiacov. Najroduktívnejším hráčom Slovana je Američan Jeff Taffe s desiatimi kanadskými bodmi (4+6), najlepším strelcom Václav Nedorost s piatimi presnými zásahmi.

    POSLEDNÝCH PÄŤ VZÁJOMNÝCH ZÁPASOV:

    Lokomotiv Jaroslavľ – Slovan Bratislava 5:1
    Slovan Bratislava – Lokomotiv Jaroslavľ 0:1
    Lokomotiv Jaroslavľ – Slovan Bratislava 0:2
    Slovan Bratislava – Lokomotiv Jaroslavľ 1:3
    Slovan Bratislava – Lokomotiv Jaroslavľ 5:3
    Michal Hlinka počas tréningu v posilňovni

     
    Úvodné zostavy:

    Lokomotiv Jaroslavľ: Sudnicin (Murygin) – Koledov, Gavrikov, Kronwall, Ljubuškin, Pašnin, Rafikov, Manuchov – Averin, Čistov, Loktionov – Kozun, Talbot, Kontiola – Apalkov, Mosaljov, E. Galimov – Kraskovskij, Kadějkin, Korškov – Polunin.

    HC Slovan Bratislava: Pogge (Brust) – Kundrátek, Ďaloga, Švarný, Plastino, Rosandić, Meszároš, Pokorný – Taffe, Cheechoo, Šťastný – Jeglič, Nedorost, Viedenský – Valský, Chipchura, T. Kubalík – Šiška, Vopelka, Lušňák – M. Hlinka.

    Rozhodca: Michail Buturlin, Pavel Komarov – Alexander Sadovnikov, Ivan Sazonov (všetci Rusko).
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    0:03
    Domáci hokejisti sa hneď po pár sekundách previnili postavením mimo hry a bude sa vhadzovať v strednom pásme.
     
    00:29
    Prvú strelu zápasu vyslal na Justina Poggeho Daniil Apalkov. Brankár Slovana však zasahovať nemusel.
     
    01:35
    Maxime Talbot posielal nebezpečný puk pred bránkovisko Slovana, ani jeden z jeho spoluhráčov ho však nenasmeroval na Poggeho bránku.
     
    02:19
    Ako prvý zo slovanistov domáceho gólmana ohrozil Nick Plastino. Číhal tam aj Cheechoo, avšak bez úspechu.
     
    02:35
    Na druhej strane donútil k vážnejšiemu zákroku Poggeho Emil Galimov.
     
    03:39
    Obrovská príležitosť Jaroslavle! Slovanisti zatiaľ majú veľký problém dostať sa s pukom von z vlastného pásma. Teraz oň prišili pri ľavom mantineli, na osi ihriska sa k nemu dostal Stanislav Čistov a Justin Pogge musel ukázať svoje umenie!
     
    04:41
    Lokomotiv začal pred vlastnými fanúšikmi mimoriadne aktívne. Ďalšiu obrovskú príležitosť mal Kanaďan Maxime Talbot, Pogge jeho pokus z ľavého kruhu vytlačil vedľa bránky.
     
    05:50
    Zverenci Miloša Říhu pôsobia zatiaľ veľmi rozháraným dojmom a rýchlosť domácich im robí veľké problémy.
     
    06:31
    Jaffe Taffe sa dostal k puku na útočnej modrej, na ľavom krídle mu korčuľoval ešte Jonathan Cheechoo. Taffe sa však ulakomil a Alexander Sudnicin jeho puk kryje. Slovanisti ale zostávajú v pásme.
     
    06:43
    Stanislav Čistov sa sám vystavil postaveniu mimo hry a opäť sa tak hra vracia do stredného pásma.
     
    07:10
    Viedenský vyhral buly, hostia sa veľmi rýchlo presunuli pred Sudnicina. Bola z toho príležitosť pre Slovan, Jeglič však pred bránkoviskom domáceho tímu zaváhal.
     
    07:52
    Zatiaľ najväčšie problémy robí Bratislavčanom útok Petriho Kontiolu, Maxim Talbot však teraz Fínovu prihrávku spoza brány našťastie nespracoval.
     
    08:33
    Slovanisti zvyšujú aktivitu, Jakub Valský donútil Michaila Pašnina vyhodiť puk cez všetky čiary.
     
    08:45
    Po dvoch vhadzovaniach po pravej ruke Alexandra Sudnicina sa k dvom zakončeniam od modrej čiary dostal Tomáš Kundrátek, ani jeden pokus českého beka však Sudnicinovi žiadne komplikácie nespôsobil.
     
    09:33
    Justin Pogge zatiaľ drží svoj tím. Tentoraz cez neho puk nepretlačil ani Denis Mosaljov. Ďaleko však k tomu nemal. Rozhodca vykazuje hru do útočného pásma pre postavenie Mosaljova v bránkovisku.
     
    10:22
    Slovanu sa podarilo vyhodiť puk cez všetky čiary bez zakázaného ovoľnenia. Roman Manuchov čaká na prestriedanie svojich spoluhráčov.
     
    10:35
    Hostia predviedli skvelý vysoký pressing, následne však bol v pásme rýchlejšie Tomáš Kubalík ako Jakub Valský s pukom na hokejke.
     
    11:03
    Slovan Bratislava dal gól!
    Slovanisti prežili úvodný tlak domácich a ujímajú sa prekvapujúceho vedenia! KYLE CHIPCHURA ukázal skvelý dôraz pred bránkoviskom a využil zmätky v defenzíve Lokomotivu! Bez asistencie.
    11:03 Kyle Chipchura (SBA) - 0:1
     
    11:39
    Domáci sa nechú zmieriť s nepriaznivým vývojom zápasu a hneď po rozohratí sa natlačili pred Poggeho, Petri Kontiola však v čistej šanci brankára Slovana neprekonal!
     
    12:26
    Slovan Bratislava dal gól!
    Lepší úvod do zápasu si Slovan nemohol želať! Andrej Šťastný potiahol puk po ľavom krídle a krásne ho posunul na TOMÁŠA KUNDRÁTKA, ktorý sa ako obranca objavil pred domácim gólmanom a nádherne zavesil! Asistencia: Andrej Šťastný.
    12:26 Tomáš Kundrátek (SBA) - 0:2
     
    13:42
    Po zblokovanej strele Jakuba Valského nasleduje už druhá reklamná prestávka tejto tretiny. V jej závere sa bude určite lepšie dýchať Slovanistom, ktorí zatiaľ šokujú domáceho favorita.
     
    14:23
    Jakub Valský je síce vyhlásený kanonier, keď mu to však nejde strelecky, pomáha mužstvu skvelou defenzívnou prácou. teraz spoločne s Tomášom Kubalíkom veľmi dobre napádali obrancov Jaroslavle v ich vlastnom obrannom pásme.
     
    15:11
    Tlak Lokomotivu sa síce otupil, Justin Pogge teraz ale musel pred dobiedzajúcimi domácimi hokejistami puk prikryť.
     
    15:25
    Andrej Šťastný sa pred brankárom Sudnicinom previnil nedovoleným bránením a v závere tretiny oslabuje hosťujúci tím.
     
    16:19
    Bratislavčania sa zatiaľ v oslabení skvelo bránia. Teraz dokonca Pavlovi Koledovovi ušiel puk až do stredného pásma.
     
    16:58
    Jaroslavľ sa opäť musela dostávať do pásma a Pavel Kraskovsky sa z ničoho nič ocitol pred Justinom Poggem. Ten však opäť zasahuje!
     
    17:49
    Slovanisti okmažite po návrate Andreja Šťastného na ľad zaútočili a práve Šťastný mal smolu, že nebol na domácu bránu lepšie nasmerovaný. Inak by Sudnicin mal veľký problém zasiahnuť.
     
    18:38
    Hostia pokračujú v svedomitom výkone v defenzíve a po pomalšom začiatku robia svojou aktivitou veľké problémy hráčom Jaroslavle už pri zárodku akcií.
     
    19:35
    Galimov sa pretlačil po pravom krídle pred Justina Poggeho, bekhendom však nenamieril presne.
     
    19:54
    Alexander Sudnicin ešte prikryl puk po propagačnom pokuse Žigu Jegliča a v závere tretiny sa bude vhadzovať v domácom obrannom pásme.
     
    19:58
    Slovanisti síce vyhrali buly, na strelu to však už nebolo, a tak sa prvá tretina končí.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Slovan Bratislava nevstúpil do duelu na ľave Lokomotivu Jaroslavľ najlepšie. Po prežití úvodného tlaku domácich a niekoľkých dôležitých zákrokoch Justina Poggeho však dvakrát prekvapujúco udrel. Najskôr sa presadil Kyle Chipchura svojim dôrazom na bránkovisku a následne na druhý gól Bratislavčanov premenil svoj útočný výlet Tomáš Kundrátek. Slovan tak po úvodnej dvadsaťminútovke vedie v Jaroslavli 2:0 a má tak tento zápas skvelo rozohratý.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:19
    Slovan začal druhú tretinu trochu laxne, Stanislav Čistov však nebol v ideálnej pozícii na zakončenie.
     
    20:59
    Teraz sa však hostia rýchlou rozohrávkou Ivana Švarného dostali do útočného pásma a opäť robia problémy domácim hokejistom v ich pásme.
     
    21:25
    Slovan sa stále drží v útočnom pásme, nevie sa však dostať k puku.
     
    21:59
    Po prihrávke rukou od Brandona Kozuna rozhodcovia hru prerušujú.
     
    22:44
    Za bránou Slovana Marek Ďaloga nezareagoval na pohyb Galimova a následne ho musel podraziť.
     
    23:40
    Lokomotiv sa až v tejto chvíli dokázal na súvislejšie obdobie usadiť v útočnom pásme a pokúsi sa ohroziť Justina Poggeho.
     
    24:26
    Domáci si dokázali vytvoriť tlak, najskôr posielal krížnu prihrávku na bránkovisko Polunin a o pár sekúnd neskôr zakončoval nebezpečnej pozície Kraskovskij.
     
    25:32
    Slovan už síce dlhšie hrá v piatich, domáci ho však neuveriteľným spôsobom zatlačili do vlastného obranného pásma a vytvorili si niekoľko zaujímavých príležitostí v rade. Dokonca tam jeden puk letel aj krížom cez bránkovisko, našťastie bez zásahu niektorého z hokejistov.
     
    26:34
    Kolotoč Jaroslavle v obrannom pásme Bratislavčanov teraz nemá konca. Našťastie prichádza zákrok dnes veľmi istého Justina Poggeho. Bude sa však vhadzovať po jeho pravej ruke.
     
    26:58
    Slovanisti sa konečne dostali von z obranného pásma, Taffe s Cheechoom však pred Alexandrom Sudnicinom s pukom príliš dlho nezostali.
     
    27:09
    Pavel Koledov vystavil Lokomotiv postaveniu mimo hry, hra sa presunie do stredného pásma.
     
    28:07
    Václav Nedorost musel požičať svoju hokejku Ivanovi Švarnému, Pogge však veľmi dobre zasiahol proti pokusu Jegora Korškova.
     
    28:49
    Na zverencoch Miloša Říhu začína byť vidieť únava, a tak po ďalších nebezpečných zakončeniach Staffana Kronwalla vyhadzujú puk len na zakázané uvoľnenie.
     
    29:47
    Hostia strávili neuveriteľne dlhý čas vo vlastnom obrannom pásme a Nick Plastino musel blokovať pokus Daniila Apalkova.
     
    30:05
    Po dlhom čase sa zahrial aj Alexander Sudnicin, Valského bekhend však nemal nárok na úspech.
     
    30:36
    Petri Kontiola si z hostí spravil kužele a následne napálil puk na bránu Justina Poggeho! Slovan pokračuje bez inkasovaného gólu.
     
    31:40
    Hra začína mať veľký spád, v druhej tretine vidíme minimum prerušení. Tlak Lokomotivu v obrannom pásme Slovana sa však zvyšuje každou minútou.
     
    32:05
    Marek Ďaloga napálil puk na ochrannú sieť, nasleduje reklamná prestávka. Tá príde vhod najmä Slovanu.
     
    32:25
    Konečne sa Bratislavčania na pár sekúnd aj v druhej tretine usadili v útočnom pásme a Andrej Meszároš ohrozil nebezpečným pokusom od modrej Alexandra Sudnicina.
     
    32:53
    Slovanisti pokračujú vo zvýšenej aktivite a domáci sa zachraňujú len vďaka zakázanému uvoľneniu.
     
    33:42
    Hráčom Slovana sa teraz veľmi dobre darí narúšať rozohrávku Lokomotivu a Justin Pogge je tak teraz na pár momentov bez práce.
     
    34:25
    Teraz už ale Justin Pogge musel vytiahnuť krásny semafor proti Daniilovi Apalkovovi.
     
    34:58
    Cheechoo s Taffem sa veľmi dobre natlačili pred Sudnicina, domáci brankár zasahuje. Ešte to tam v bránkovisku dohrával Andrej Šťastný, ktorý schytal pár úderov od domácich bekov.
     
    35:39
    Lokomotiv jednoznačne zlepšil svoj výkon v porovnaní s prvou tretinou, proti jeho kanonierom však stále stojí bezchybný Justin Pogge.
     
    36:58
    Bratislavčania ale tiež reagujú veľmi aktívnou hrou a darí sa im napádať rozohrávku domácich, z čoho plynú aj šance pred Sudnicinom, ktorý musel teraz opäť zasahovať.
     
    37:58
    Jakub Valský sa opäť svojim typickým spôsobom natlačil do domáceho bránkoviska a Alexander Sudnicin mal čo robiť, aby zabránil skórovať českému útočníkovi Slovana.
     
    38:39
    Jonathan Cheechoo s Jeffom Taffem opäť zahrozili v útočnom pásme, Alexander Sudnicin musel hru prerušiť. Slovanisti ale zostávajú pred domácim gólmanom.
     
    38:54
    Hostia sa ale teraz dvakrát za sebou previnili zakázaným uvoľnením a záver druhej tretiny sa nám tak poriadne kúskuje.
     
    39:04
    Zdá sa, že Slovanisti by už najradšej boli v kabíne. Tretie zakázané uvoľnenie belasých v krátkom časovom slede.
     
    39:35
    Petri Kontiola zbytočne špekuloval na útočnej modrej. O puk prišiel Marek Viedenský však cez Pašnina neprešiel.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    V druhej tretine sme videli miestami až drvivý tlak Lokomotivu Jaroslavľ, domácim sa však stále nedarí prekonať dnes skvelo chytajúceho Justina Poggeho. Ten sa zatiaľ bezchybným výkonom odvďačuje Milošovi Říhovi za dôveru, ktorú dnes dostal pred Barrym Brustom. Aj Slovanisti si vytvorili zopár zaujímavých príležitostí, avšak Sudnicin narozdiel od prvej tretiny neinkasoval. Slovan to ale mrzieť nemusí, pretože po zásahoch Chipchuru a Kundrátka z prvej tretiny vedie nad Lokomotivom Jaroslavľ 0:2.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:22
    Tretia tretina sa začala pomerne pokojným dojmom, Lokomotiv má ale veľký problém dostať sa s pukom do útočného pásma. Slovanisti predvádzajú skvelú aktívnu hru v defenzíve.
     
    41:09
    Vylúčenie v tíme HC Slovan Bratislava (Marek Viedenský – 2 min., hákovanie).
     
    42:01
    Jaroslavľ sa zatiaľ k ničomu nebezpečnému v tejto presilovej hre nedostal. Na Justina Poggeho mierola len jedna strela od modrej čiary z hokejky Staffana Kronwalla.
     
    42:49
    Lokomotiv Jaroslavľ dal gól!
    To, čo sme nechceli, sa stáva realitou. Defenzíva Slovana dvakrát v priebehu pár sekúnd nepokryla ALEXANDRA POLUNINA, a ten využil krásnu prihrávku Pavla Kraskovskeho spoza brány. Asistencia: Pavel Kraskovskij.
    42:49 Alexandr Polunin (JAR) - 1:2
     
    43:40
    Slovanisti sa hneď snažili reagovať, avšak prvá formácia vedená Jeffom Taffem ani jednu z dvoch zaujímavých príležitostí nevyužila.
     
    44:52
    Lokomotiv Jaroslavľ gól Polunina nakopol ešte viac a Brandon Kozun s Maximeom Talobtom teraz dvakrát zavarili Justinovi Poggemu.
     
    45:42
    Situácia na ľade začína pripomínať tú z úvodu druhej tretiny, keď sa Bratislavčania nevedeli niekoľko minút vymaniť z obranného pásma.
     
    46:20
    Po ďalšej mimoriadne nebezpečnej strele Alexandra Polunina z pravého kruhu to teraz v hľadisku arény Lokomotivu len tak zahučalo!
     
    47:40
    Hra sa teraz konečne upokojila. Pavel Koledov drží puk za vlastnou bránou a čaká, kým obe mužstvá prestriedajú.
     
    48:31
    Slovan by potreboval na upokojenie čo najskôr streliť treí gól. Teraz sa oň snažil Žiga Jeglič a hľadiskom jarosľavskej arény sa opäť ozval hlboký výdych. Slovanisti však zostávajú v pásme.
     
    49:21
    Kyle Chipchura si prebral puk na útočnej modrej a z osi ihriska ho chcel zavesiť do pravého rohu Sudnicinovej brány. Domáci gólman však vytiahol parádny semafor!
     
    49:48
    Puk na Justina Poggeho letel síce ešte z polovice súpera, dobiedzajúci útočníci Lokomotivu však boli natoľko rýchli, že ho musel brankár Slovana skryť vo svojej lapačke.
     
    50:10
    Belasí vyhadzujú puk cez všetky čiary, a budú sa musieť brániť čersrvej formácii Jarosľavle.
     
    50:25
    Obranca Rušan Rafikov pálil veľmi nebezpečne z pravého kruhu, Pogge však dnes zbytočné chyby nerobí.
     
    50:58
    Alexander Sudnicin vyráža puk na ochrannú sieť, Slovanisti získavajú pásmo.
     
    51:03
    Po strele Petriho Kontiolu na Justina Poggeho sa rovnaká situácia opakuje aj na druhej strane. Vhadzuje sa v ľavom kruhu pásma belasých.
     
    51:29
    Jakub Valský číhal na puk na útočnej modrej, Mislav Rosandič ho však nenašiel a následne český útočník prehral súboj za domácou bránkou.
     
    52:44
    Momentálne sledujeme dlhšiu pasáž bez väčšej streleckej príležitosti na jednej či druhej strane, v hre oboch tímov absentuje presnosť v rozohrávke.
     
    53:18
    Justin Pogge sa musel mať na pozore proti Jegorovi Averinovi, gólman Slovana to však opäť zvládol.
     
    53:43
    Nepríjemné chvíle teraz čakajú defenzívu Slovana. Jakub Valský totiž odchádza na trestnú lavicu a Bratislavčania sa tak budú musieť brániť presilovke domácich.
     
    53:50
    Lokomotiv Jaroslavľ dal gól!
    Tak bohužiaľ, Slovan to dlho nevydržal a inkasuje vyrovnávajúci gól. Okamžite po vyhratom buly napálil puk na bránu Staffan Kronwall a dezorientovaného Justina Poggeho prekvapil PETRI KONTIOLA. Asistencia: Staffan Kronwall.
    53:50 Petri Kontiola (JAR) - 2:2
     
    54:28
    Jaroslavľ je pri chuti a v ďalšej nebezpečnej príležitosti sa ocitol Pavel Kraskovskij.
     
    55:34
    Marek Ďaloga pustil do vlastného bránkoviska Stanislava Čistova, avšak ani on, ani Andrej Loktionov Poggeho neprekonali.
     
    55:54
    Vylúčenie v tíme Lokomotiv Jaroslavľ (Stanislav Čistov – 2 min., podrazenie).
     
    56:35
    Slovanisti majú ideálnu príležitosť strhnúť vedenie späť na svoju stranu, po pár nádejných pozíciách v úvode presilovky sa ale sami vyhnali z útočného pásma.
     
    57:18
    Andrej Meszároš od modrej čiary trafil len zadný mantinel a o pár sekúnd neskôr sa belasí zbytočne previnili zakázaným uvoľnením.
     
    57:46
    Václav Nedorost nahodil ľahký puk na Sudnicina, a ten prerušuje hru svojou lapačkou.
     
    58:04
    Slovan, bohužiaľ, svoju presilovú hru nevyužil, a tak sa stále viac blížime k predĺženiu. Opäť musel zasahovať Sudnicin, ani tentoraz to však nebolo po nejakej veľkej príležitosti zverencom Miloša Říhu.
     
    58:50
    Väčšia aktivita v závere tretej tretiny je určite vidieť na hráčoch Slovana, tí však majú veľký problém previesť puk cez červenú čiaru.
     
    59:06
    Dnes veľmi dobre hrajúci Kraskovskij mohol rozhodnúť v úvode poslednej minúty, svoju strelu z ľavého kruhu však nenamieril presne.
     
    59:54
    Pár sekúnd pred klaksónom sa ešte domáci previnili postavením mimo hry.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    Slovan Bratislava nezvládol tretiu tretinu zápasu proti Lokomotivu Jaroslavľ, dvakrát inkasoval, a tak sa o víťazovi tohto súboja bude musieť rozhodnúť v predĺžení. Ak nerozhodne ani to, nasledovať budú samostatné nájazdy. O góly Lokomotivu sa vo dvoch presilových hrách postarali Alexander Polunin a Petri Kontiola.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    60:20
    Slovanisti bojovali o puk v útočnom pásme, Jakub Valský však súboj pri pravom mantineli s domácou defenzívou prehral.
     
    61:09
    Petri Kontiola mohol byť hrdinom domácich, z pravého kruhu mieril nad lapačku Poggeho, avšak neuspel.
     
    62:01
    Po tejto šanci však zostal Lokomotiv v útočnom pásme a už dlho Slovanistom nepožičal puk.
     
    62:28
    Maxime Talbot sa z čista jasna objavil pred Poggem, avšak ani toto gólom neskončilo!
     
    63:19
    Na opačnej strane strieľal Ivan Švarný. Slovan získava pásmo, Marek Ďaloga sa však zo škaredou grimasou v tvári pomerne ťažko zdvíhal od zadného mantinelu.
     
    63:43
    Nick Plastino nemohol týmto svojim pokusom Alexandra Sudnicina vystrašiť. Napriek tomu sa bude opäť vhadzovať v obrannej tretineJaroslavle.
     
    64:38
    Slovan Bratislava dal gól!
    Slovanisti zvládli záverečné momenty predĺženia fantasticky, vytvorili si sériu niekoľkých príležitostí. Napokon ako posledný pálil Tomáš Kundrátek a jeho peknú strelu tečoval pred Sudnicinom JEFF TAFFE! Asistencie: Tomáš Kundrátek, Patrik Lušňák.
    64:38 Jeff Taffe (SBA) - 2:3
     
    Koniec zápasu.
     
    Slovan Bratislava napokon zvládol náročný súboj na ľade Lokomotivu Jaroslavľ. Belasí síce stratili v záverečnej tretine nádejné dvojgólové vedenie, napokon však o ich triumfe rozhodol pekným tečom Jeff Taffe. Slovan si tak do tabuľky pripisuje dôležité dva body, ktoré by mu mohli pomôcť aj psychicky. Najbližšie sa zverenci Miloša Říhu predstavia v stredu na ľade Dynama Moskva. Ja sa s vami nateraz lúčim a prajem vám pekný zvyšok večera! (20:55:52)

    Jakub Kocourek

    Góly a asistencie: 43. Polunin (Kraskovskij), 54. Kontiola (Kronwall) – 12. Chipchura, 13. Kundrátek (Šťastný), 65. Ďaloga (Kundrátek, Lušňák)


    Lokomotiv Jaroslavľ: Sudnicin (Murygin) – Koledov, Gavrikov, Kronwall, Ljubuškin, Pašnin, Rafikov, Manuchov – Averin, Čistov, Loktionov – Kozun, Talbot, Kontiola – Apalkov, Mosaljov, E. Galimov – Kraskovskij, Kadějkin, Korškov – Polunin.
    HC Slovan Bratislava: Pogge (Brust) – Kundrátek, Ďaloga, Švarný, Plastino, Rosandić, Meszároš, Pokorný – Taffe, Cheechoo, Šťastný – Jeglič, Nedorost, Viedenský – Valský, Chipchura, T. Kubalík – Šiška, Vopelka, Lušňák – M. Hlinka.

    Rozhodca: Michail Buturlin, Pavel Komarov – Alexander Sadovnikov, Ivan Sazonov (všetci Rusko)