Metallurg Magnitogorsk – Jekaterinburg 6:0 (kon.) | D. Moskva – Záhreb 5:1 (kon.) | Jaroslavľ – HC Slovan sk 2:3 (po pr.)
Petrohrad – Dinamo Minsk 6:2 (kon.)
koniec
Metallurg Magnitogorsk
6:0 (2:0, 2:0, 2:0)
Avtomobilist Jekaterinburg
cz Pondelok 10.10.2016, 16:00 • Arena Metallurg • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    54:42 Alexandr SJOMIN - 6:0
     
    54:42
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Už není absolutně žádný pochyb o tom, že hosté si z Magnitogorsku odvezou pořádný debakl. Filippi načal gólovou akci, když zpoza brány přihrál k mantinelu Chabarovovi, ten oslovil ALEXANDRA SJOMINA a na jeho dělovku Ustinskij neměl nárok. Asistence: Jaroslav Chabarov a Tomáš Filippi.
    51:16 Alexandr SJOMIN - 5:0
     
    51:16
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Hráči hostujícího týmu inkasují pátý gól a schytávají nepopulárního "bůra". Při hře v početní výhodě domácí kombinovali v útočném pásmu, ALEXANDR SJOMIN ze strany hledal lépe postaveného spoluhráče, ale k němu ani puk nemusel doputovat, protože se ho jeden z beků nešťastně srazil do vlastní branky. Ustinskému ještě k tomu bránil ve výhledu Osala, takže gólman Jekatěrinburgu toho asi moc neviděl. Asistence: Alexej Bereglazov a Tomáš Filippi.
     
    50:16
    Filippi byl v útočné třetině podražen Kivistöm a i finský bek se podívá, jak v Magnitogorsku vypadá trestná lavice.
     
    48:10
    Za vysokou hůl usedá za katr Tičar a hrát se bude čtyři na tři.
     
    47:05
    Vyloučení v týmu Metallurg Magnitogorsk (Jevgenij Timkin – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Avtomobilist Jekatěrinburg (Jevgenij Česalin – 2 min., hrubost).
     
    47:01
    Teď ale koukali na šanci Avtomobilistu, do níž se dostal Česalin. Ten se prodral až do bezprostřední blízkosti Košečkina, přelstít ho ale nedokázal.
    Gól Wolského vstřelený těsně po siréně
     
    Wolskému se díky důrazu v předbrankovém prostoru povedlo doklepnout puk za brankovou čáru, gól ovšem padl až těsně po siréně, takže nakonec nebyl uznán.
     
    39:43
    Další přesilovka pro Metallurg. Guljajev se dopustil držení soupeře.
     
    37:01
    Vyloučení v týmu Avtomobilist Jekatěrinburg (2 min. – příliš mnoho hráčů).
     
    33:16
    Po přerušení hry se do sebe pustili Filippi a Ščemerov a sudí jejich horké hlavy zchladili dvouminutovými tresty za hrubost.
     
    33:16
    Sjomin se snažil protlačit puk na Ustinského, ale hůl obránce kotouč vypíchla k Antipinovi, jenž si z mezikruží vylámal na brankáři Jekatěrinburgu zuby.
     
    31:15
    Vyloučení v týmu Avtomobilist Jekatěrinburg (Niclas Andersén – 2 min., držení hole).
    30:30 Jevgenij TIMKIN - 4:0
     
    30:30
    Metallurg právě vstřelil branku!
    A rozdíl ve skóre je najednou už čtyřgólový! Ustinskij se na ledě ještě ani nestačil pořádně rozkoukat a už na něj v samostatném úniku najížděl JEVGENIJ TIMKIN, který náhradního brankáře Avtomobilistu vykoupal v chytré kličce. Asistence: Oskar Osala a Viktor Antipin.
    29:43 Oskar OSALA - 3:0
     
    29:43
    Metallurg právě vstřelil branku!
    V polovině základní hrací doby je to 3:0. Krátce po vyhraném vhazování směřoval puk po ose Těreščenko – Denis Kazionov – OSKAR OSALA, finský forward Sochatského prostřelil z vrcholu levého kruhu a vyhnal ho z brány. Asistence: Denis Kazionov a Sergej Těreščenko.
     
    23:55
    Magnitogorsk jde znovu do čtyř! Za hrubost byl vyloučen Bereglazov.
     
    21:32
    Domácí se vlastním oslabení postupovali dva na jendoho. Toto přečíslení Timkin vyřešil přihrávkou na Osalu, jenž z mezikruží Sochatského klec trestuhodně přestřelil. Na vině byl puk, který se svezl po čepeli jeho hole.
     
    21:07
    Lee se provinil nedovoleným bráněním a usedne za katr.
     
    18:34
    Vyloučení v týmu Avtomobilist Jekatěrinburg (Alexandr Torčeňuk – 2 min., nedovolené bránění).
    17:25 Sergej MOZJAKIN - 2:0
     
    17:25
    Metallurg právě vstřelil branku!
    A rozdíl ve skóre je už dvougólový! Jan Kovář bezvadnou přihrávkou od pravého mantinelu přenesl hru na opačnou stranu, kam si najel SERGEJ MOZJAKIN a lídr kanadského bodování se švihem trefil neomylně k pravé konstrukci brány. Asistence: Jan Kovář.
    10:45 Chris LEE - 1:0
     
    10:45
    Metallurg právě vstřelil branku!
    K velké radosti svých fanoušků domácí tým přesilovou hru využil! Kovář adresoval puk CHRISU LEEMU, který kolmicí hledal u tyče číhajícího Mozjakina. Puk se ale odrazil od brusle bránícího Romanova a pro hosty tak nešťastně, že doputoval až za brankovou čáru. Asistence: Jan Kovář.
     
    09:31
    Česalin byl vyloučen za nedovolené bránění a poměr sil na ledě se tímto vyrovná.
     
    07:36
    Denis Kazionov zcela nesmysleně mimo souboj o puk narazil Golyševa na mantinel a za svůj bezohledný zákrok byl potrestán dvouminutovým pobytem na trestné lavici.
     
    04:05
    Obrovská šance Filippiho, který si od mantinelu sjel k bližší tyči a střelou nad rameno brankáře orazítkoval brankovou konstrukci.

    Lukáš Jasoněk

    Góly a asistencie: 11. Lee (Jan Kovář), 18. Mozjakin (Jan Kovář), 30. Osala (De. Kazionov, S. Těreščenko), 31. Timkin (Osala, Antipin), 52. A. Sjomin (Bereglazov, Filippi), 55. A. Sjomin (Chabarov, Filippi)


    Metallurg Magnitogorsk: Košečkin (Samsonov) – Antipin, J. Birjukov, Lee, Bereglazov, S. Těreščenko, Chabarov, Dronov – Wolski, Mozjakin (C), Jan Kovář – Osala, Dm. Kazionov, De. Kazionov – Zaripov, A. Sjomin, Filippi – Švyrjov, Kaletnik, Timkin – Kosov.
    Avtomobilist Jekaterinburg: Sochatskij (Ustinskij) – Megalinskij, Kivistö, Ščemerov, Andersén, Turbin, Timašov, Guljajev – Golyšev, Simakov, Koukal (C) – A. Garejev, Torčeňuk, Monja – Česalin, A. Alexejev, Tičar – Buchtele, K. Volkov, A. Romanov.

    Rozhodca: Denis Naumov, Alexej Ravodin – Pjotr Aljošin, Alexandr Něstěrov