Zlín – Kometa Brno 3:2 (kon.) | Chomutov – HC Litvínov 6:3 (kon.) | Jihlava – Třinec 3:0 (kon.)
Mladá Boleslav – Č. Budějovice 5:4 (kon.) | Slavia – HC Plzeň 4:5 (po pr.) | Vítkovice – Olomouc 6:5 (kon.)
koniec
HC Dukla Jihlava
3:0 (0:0, 2:0, 1:0)
HC Oceláři Třinec
cz Piatok 30.09.2016, 18:00 • Horácký zimní stadion, Jihlava • DHL Extraliga juniorů (CZ) • 9. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    58:50
    Dukla právě vstřelila branku!
    Jihlavský první útok dnes skutečně hraje prim, zasloužil se o všechny tři branky. Pojistku na třech bodech dává LUKÁŠ ANDĚL, který zblízka důrazem dostal kotouč do branky po střílené přihrávce Aleše Heinricha z levé strany. Asistence: Aleš Heinrich, David Čermák.
     
    54:09
    Vymalováno mohlo být po střele Mejzlíka, který ze středu pásma střelou po ledě orazítkoval levou tyčku branky.
     
    50:48
    Hned vzápětí se po hezké zadovce Mejzlíka ocitl před brankou sám Martin Hejna, ovšem ani on nevyzrál na Matěje Loubala. Oba gólmani předvádí vskutku parádní výkony.
     
    50:34
    No, nyní spíše mohli inkasovat. Anděl z pravé strany nahrál mezi kruhy Heinrichovi, jehož pokus vytěsnil Loubal koncem lapačky k levé tyči.
     
    48:10
    Dobrá to souhra hráčů z železárenského městaa. Lacka našel mezi kruhy volného Radzienciaka, kterému dnes prostě není přáno. Mířil z dobré pozice vedle.
     
    46:37
    To je NEUVĚŘITELNÉ, co nyní Jan Brož chytil. Po kombinaci první lajny Třince již zasouval zblízka puk pod betony Brože útočník Adam Flok, ale jihlavský strážce svatyně zázračným zákrokem udržel kotouč před brankovou čárou. Dva tři Oceláři si již zakřičeli na oslavu gólu, jenže předčasně!
     
    45:30
    Kvasnica se ve středu pásma hezky prodral mezi dvěma bránícími hráči Dukly, kteří si jej vzali do parády a David Váňa dostává dvě minuty za držení protihráče. Kde ale sudí přišel na dvě minuty pro Jana Hladoníka za podražení, toho jsem si nevšiml. Bude se pokračovat při hře pět na čtyři ve prospěch Třince.

    Na vyloučení: 4-3.
     
    45:00
    Jihlava se bude bránit, protože Vladimír Srnský se kousek před vlastní brankou provinil hákováním.

    Na vyloučení: 3-2.
     
    42:26
    Anděl projížděl obranou Třince, jak se mu zlíbilo, ovšem jeho pokus z mezikruží byl zblokován. K puku se poté dostal na pravé straně David Čermák a poslal jej k levé tyči, kde mířil v obtížné pozici těsně vedle Heinrich. No, znovu Třinecké zlobila první lajna Dukly.
     
    41:18
    Plitko přejel modrou a měl před sebou hráče, tak vypálil. Kotouč šel vedle pravé tyče, ale od zadního mantinelu se odrazil zpět k brance a Brožovi tento šťastný odraz nadělal hodně práce, protože skončil na horní síti v těsné blízkosti břevna.
     
    39:20
    Ať je to lapačka nebo vyrážečka, Jan Brož zatím deptá střelce hostí. Na modré zachytil touš Hrachovský a sjel si blíže k pravému kruhu. Odtud vystřelil do vzdálenějšího rohu a domácí strážce svatyně vytáhl zákrok vyrážečkou, jako kdyby to byla ta nejsnažší věc na světě.
     
    37:35
    Golfový úder, za který by se nemusel stydět ani Rory McIlroy. Takovou dělovku předvedl Grzegorz Radziencziak. Zde se o čistý průstřel jednat nemohlo, stopku mu vystavila vyrážečka Brože.
     
    33:05
    Jihlava se bude bránit a to je pro Třinec dobrá šance na vstřelení kontaktního gólu. Aleš Heinrich jde ven za hákování.

    Na vyloučení: 2-2.
     
    32:20
    Dukla právě vstřelila branku!
    Trošku si poupravím reklamu na prací prášek. Vypraný v Perwollu? Nikoliv, absolutně čistý. Přesně to by se dalo říct o průstřelu LADISLAVA POSPÍCHALA po tom, co Heinrich vyhrál buly a Váňa domácímu bekovi přistrčil puk na modrou. Asistence: David Vána, Aleš Heinrich.
     
    30:14
    Nikoliv, protože David Čermák netrefil místo mezi levým betonem a lapačkou Matěje Loubala, ale přímo beton.
     
    30:14
    David Čermák se dostal na útočné modré do úniku, před brankou jej fauloval Patrik Hrehorčák a je z toho trestné střílení. Přidá domácí útočník druhou branku?
     
    27:32
    Dukla právě vstřelila branku!
    Nyní to vypadalo, jako by domácí zavřeli Třinec v přesilovce, byť se hrálo pět na pět. Pospíchal tentokrát nezkoušel střelu, ale přihrál z pravé strany modré přesně na Andělovu hůl, který vystřelil a odražený puk dostal DAVID ČERMÁK z předbrankového prostoru za čáru. Asistence: Lukáš Anděl, Ladislav Pospíchal.
     
    19:59
    Už jsem chtěl říct, že se třetina v klidu dohrává ve středním pásmu, když hosté zaútočili, Hladoník předložil puk mezi kruhy na Patrika Hrehorčáka a ten neuspěl blafákem po ledě do bekhendu. Brož se nenechal překonat a roztáhl se v brance.
     
    18:28
    A že to tedy byla útočná akce hodně dobrá. Z levé strany našel pospíchal před brankou Jakuba Kraučuka, který už zakončoval k bližší tyči branky Loubala, jenž po puku výtečně sáhl lapačkou a kus černé gumy vyrazil.
     
    15:34
    Velký závar před brankou Loubala, který opět odolává. Heinrich a Anděl se před brankou Třince dostávali k dorážkám, ovšem hostující gólman za pomocí svých beků zatím nulu na svém kontě uhájil.
     
    15:14
    První celá přesilovka pro Duklu následuje za sekání Patrika Hrehorčáka před brankou.

    Na vyloučení: 1-2.
     
    10:25
    Prudké nahození Pospíchala z první se pokusil před brankou tečovat Heinrich. Na puk dosáhl, ale poslal jej vedle levé tyče.
     
    05:20
    A právě při návratu vyloučeného Peschouta to před brankou Loubala pořádně vřelo. Heinrichovu střelu si jeden z obránců Třince málem srazil k pravé tyči vlastní klece. K odraženému puku se znovu dostal Heinrich, ale před brankou v závaru nedostal puk za čáru.
     
    04:22
    Vyloučení bude následovat také na druhé straně. Hosté špatně střídali a bylo jich na ledě šest, proto budou vyloučení. Trest hráčské lavice si odpyká Lukáš Kaukič.

    Na vyloučení: 1-1.
     
    04:01
    Výborně to udělal Jan Brož. V šanci byl opět Michal Kvasica, který střílel z prostoru mezi kruhy do levého horního rohu, kam Brož parádně sáhl lapačkou!
     
    03:15
    Těžko říct, zda toto bylo na vyloučení. Hlavní sudí Kopeček však má jasno. V souboji u mantinelu poblíž jihlavské obranné modré se provinil Richard Peschout, dvě minuty za faul kolenem.

    Na vyloučení: 1-0.
     
    00:56
    Po zakázaném uvolnění Dukly přichází parádní zákrok Brože, který před brankou vzal gól z hokejky Flokovi po jeho zakončení bekhendem. Výstavní to semafor domácího gólmana.

    Tomáš Lysý

    Góly a asistencie: 28. Čermák (Anděl, Pospíchal), 33. Pospíchal (Váňa, Heinrich), 59. Anděl (Heinrich, Čermák)


    HC Dukla Jihlava: Brož (Juda) – Váňa, Pospíchal, Krtek, Srnský, Kadlec, Pražák, Huňáček – Čermák, Heinrich, Anděl – Kristian, Mejzlík, Peschout – Rezek, Hejna, Kraučuk – Berka, Hendrych. Trenér: Patrik Augusta
    HC Oceláři Třinec: Loubal (Ovčaří) – Haman, Adámek, Hrachovský, Imrich, Radzienciak, Janiczek – Flok, Kaukič, Lacka – Hrehorčák, Hladoník, Kofroň – Stuchlík, Kvasnica, Kalus – Plitko, Cihlář, Mach. Trenér: Václav Varaďa

    Rozhodca: Kopeček – Kotlík, Zídek