Lipsko – Augsburg 2:1 (kon.)
koniec
RB Lipsko
2:1 (1:1)
FC Augsburg
Piatok 30.09.2016, 20:30 • Red Bull Arena, Lipsko • Nemecká Bundesliga • 6. kolo
Predzápasové kurzy
    90. Yussuf Poulsen (RBL)
     
    90
    Yussuf Poulsen mohol definitívne rozhodnúť dnešné stretnutie. Po centri z pravej strany sa dostal do zakončenia, ale to Jeffrey Gouweleeuw zblokoval na rohový kop.
     
    89
    Posledné striedanie v podaní domáceho Lipska. Z ihriska odišiel Diego Demme a na záverečné sekundy prichádza Stefan Ilsanker.
     
    87
    Domáci sa bez väčších problémov dokázali ubrániť a následne striedajú. Na trávnik vybehol Oliver Burke, ktorý nahradil rýchlonohého Tima Wernera.
     
    85
    Striedanie v tíme FC Augsburg: z ihriska odchádza Gojko Kačar, prichádza Halil Altintop.
     
    84
    Yussuf Poulsen sa opäť predviedol dobrou akciou. Len za cenu nedovoleného zákroku ho zastavil Martin Hinteregger a navyše dostal aj žltú kartu.
     
    80
    Prvýkrát v zápase strieda aj domáci tréner. V dnešnom stretnutí skončil strelec prvého gólu Emil Forsberg, ktorého nahradil Dominik Kaiser.
     
    78
    Druhé striedanie hostí. Na ihrisko prichádza bývalý hráč Lipska Georg Teigl, ktorý vymenil Ja-cheola Kooa.
     
    66
    Prvé striedanie dnešného zápasu. Na lavičku náhradníkov si už sadá Philipp Max, ktorý nebol príliš viditeľný. Na jeho miesto prichádza Jonathan Schmid.
     
    61
    Domáci mohli zdvojnásobiť svoj náskok. Najprv skvele zabojoval Naby Keïta a následne sa do rýchleho brejku dostal Timo Werner. Ten zobral zodpovednosť na svoje plecia, ale v dobrej šanci minul bránu.
     
    53
    Emil Forsberg si hodil loptu okolo Gojka Kačara. Ten nestihol na jeho pohyb včas reagovať, a tak si musel pomôcť len faulom, za ktorý dostáva žltú kartu.
    52. Yussuf Poulsen (RBL) - 2:1
     
    52
    Tím RB Leipzig práve strelil gól! Domáci futbalisti sa zaslúžene dostávajú do opätovného vedenia. Aktívnym pohybom získali loptu, Marcel Sabitzer presnou prihrávkou našiel YUSSUFA POULSENA a ten strelou pod brvno prekonal brankára Marwina Hitza – 2:1.
     
    43
    Šanca pre domácich! Yussuf Poulsen potiahol akciu po ľavej strane, v pokutovom území našiel Tima Wernera, no ten bol dobre bránení, a tak jeho zakončeniu chýbala razancia.
     
    26
    Hlavný rozhodca Harm Osmers udeľuje prvú žltú kartu v zápase. Jej adresátom je Ja-cheol Koo, ktorý fauloval Nabyho Keïtu.
     
    25
    Obrovský závar pred bránou hostí. Marcel Sabitzer poslal nebezpečný center do pokutového územia a hlavička Yussufa Poulsena skončila na brvne.
    14. Či Tong-won (AUG) - 1:1
     
    14
    FC Augsburg dal gól! Domáci futbalisti sa zo svojho náskoku dlho netešili. DONG-WON LI si v súboji Marcelom Halstenbergom posunul loptu na ľavú nohu a krásne obstrelil domáceho brankára Pétra Gulácsiho -1:1.
    11. Emil Forsberg (RBL) - 1:0
     
    11
    Tím RB Leipzig práve strelil gól! Nováčik súťaže sa po nenápadnej akcií dostáva do vedenia. Spoza šestnástky vystrelil Marcel Sabitzer, brankár Marwin Hitz jeho strelu len vyrazil a následne loptu dostáva do siete švédsky útočník EMIL FORSBERG – 1:0.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 11. Forsberg, 52. Y. Poulsen – 14. Či Tong-won

    Karty:   26. Ku Ča-čchol (AUG), 53. Kačar (AUG), 84. Hinteregger (AUG)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 10:2. Střely mimo: 3:1. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 14:12.
    RB Lipsko: Gulácsi – Bernardo, Orban (C), Compper, Halstenberg – Sabitzer, Keïta, Demme (89. Ilsanker), Forsberg (80. Kaiser) – Y. Poulsen, Werner (87. Burke).
    Náhradníci: Coltorti – Papadopoulos, Ilsanker, Burke, Schmitz, Kaiser, Selke.

    FC Augsburg: Hitz – Verhaegh (C), Gouweleeuw, Hinteregger, Stafylidis – Kačar (85. Altintop), Baier – Či Tong-won, Ku Ča-čchol (78. Teigl), Max (66. Schmid) – Finnbogason.
    Náhradníci: Luthe – Altintop, Feulner, Schmid, Janker, Teigl, Günther-Schmidt.

    Rozhodca: Harm Osmers