Lipsko – Augsburg 2:1 (kon.)
koniec
RB Lipsko
2:1 (1:1)
FC Augsburg
Piatok 30.09.2016, 20:30 • Red Bull Arena, Lipsko • Nemecká Bundesliga • 6. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Predohrávku šiesteho kola nemeckej Bundesligy máme za sebou. Futbalisti Lipska dnes prepísali históriu, keď ako nováčik neprehrali ani jeden z prvých šiestich zápasov sezóny. V domácom prostredí si poradili s Augsburgom 2:1, keď v druhom polčase rozhodol o ich triumfe Yussuf Poulsen. Červení býci sa tak razom dostávajú na tretie miesto tabuľky a pred reprezentačnou prestávkou môžu byť mimoriadne spokojní. Naopak, hostia dnes príliš neoslnili, a tak im naďalej patrí len 11. miesto. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný večer. (22:27:23)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Péter Gulácsi si bez najmenších problémov poradil s centrom. So svojou rozohrávkou sa nikam neponáhľa a zbiera cenné sekundy.
     
    90+1
    V zápase sa budú nadstavovať len dve minúty. Na konci tej prvej bude mať Augsburg výhodu rohového kopu a do pokutového územia mieri aj Marwin Hitz.
    90. Yussuf Poulsen (RBL)
     
    90
    Yussuf Poulsen mohol definitívne rozhodnúť dnešné stretnutie. Po centri z pravej strany sa dostal do zakončenia, ale to Jeffrey Gouweleeuw zblokoval na rohový kop.
     
    89
    Posledné striedanie v podaní domáceho Lipska. Z ihriska odišiel Diego Demme a na záverečné sekundy prichádza Stefan Ilsanker.
     
    88
    Diego Demme ostáva ležať na trávniku a zbiera cenné sekundičky pre svoj tím. Augsburg je zatiaľ smerom dopredu bezzubý.
     
    87
    Domáci sa bez väčších problémov dokázali ubrániť a následne striedajú. Na trávnik vybehol Oliver Burke, ktorý nahradil rýchlonohého Tima Wernera.
     
    86
    Jonathan Schmid vybojoval v súboji s brazílskym obrancom Bernardom rohový kop pre svoj tím. Dokáže Augsburg z ojedinelej akcie vyrovnať?
     
    85
    Striedanie v tíme FC Augsburg: z ihriska odchádza Gojko Kačar, prichádza Halil Altintop.
     
    85
    Diego Demme centroval na zadnú žrď. Tam sa jeden z domácich futbalistov dostal k hlavičke, ale nemieril smerom na bránu súpera.
     
    84
    Yussuf Poulsen sa opäť predviedol dobrou akciou. Len za cenu nedovoleného zákroku ho zastavil Martin Hinteregger a navyše dostal aj žltú kartu.
     
    82
    Ani sme sa nenazdali a zápas sa nám prehupol do poslednej desaťminútovky. Lipsko zatiaľ v pohode kontroluje priebeh duelu a drží svoje vedenie.
     
    81
    Georg Teigl sa po svojom príchode na trávnik zaradil na hrot útoku. Tentokrát ale nemôže v akcii pokračovať, keďže predtým bol v ofsajde.
     
    80
    Prvýkrát v zápase strieda aj domáci tréner. V dnešnom stretnutí skončil strelec prvého gólu Emil Forsberg, ktorého nahradil Dominik Kaiser.
     
    79
    Hosťom sa vôbec nedarí. Ich útočným akciám chýba nápad a pre obranu súpera neznamenajú vôbec žiadne nebezpečenstvo.
     
    78
    Druhé striedanie hostí. Na ihrisko prichádza bývalý hráč Lipska Georg Teigl, ktorý vymenil Ja-cheola Kooa.
     
    77
    Presadiť sa zatiaľ nedokázal ani Jonathan Schmid. Obrana Lipska si poradila, a tak bude nasledovať odkop od brány Pétra Gulásciho.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 11. Forsberg, 52. Y. Poulsen – 14. Či Tong-won

    Karty:   26. Ku Ča-čchol (AUG), 53. Kačar (AUG), 84. Hinteregger (AUG)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 10:2. Střely mimo: 3:1. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 14:12.
    RB Lipsko: Gulácsi – Bernardo, Orban (C), Compper, Halstenberg – Sabitzer, Keïta, Demme (89. Ilsanker), Forsberg (80. Kaiser) – Y. Poulsen, Werner (87. Burke).
    Náhradníci: Coltorti – Papadopoulos, Ilsanker, Burke, Schmitz, Kaiser, Selke.

    FC Augsburg: Hitz – Verhaegh (C), Gouweleeuw, Hinteregger, Stafylidis – Kačar (85. Altintop), Baier – Či Tong-won, Ku Ča-čchol (78. Teigl), Max (66. Schmid) – Finnbogason.
    Náhradníci: Luthe – Altintop, Feulner, Schmid, Janker, Teigl, Günther-Schmidt.

    Rozhodca: Harm Osmers