Sociedad – Real Betis 1:0 (kon.)
koniec
Real Sociedad San Sebastian
1:0 (0:0)
Real Betis
Piatok 30.09.2016, 20:45 • Anoeta Stadium • Španielska LaLiga • 7. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Máme tu záverečný hvizd hlavného arbitra. Dnešný zápas možno označiť, ako priemerný. Oba celky mali na to, aby nám toho ukázali viac. Domáci boli dnes lepším tímom, čo dokazovali počas celého zápasu svojou kombinačnou hrou. Hostia naopak stavili na pevnú defenzívu a následné rýchle kontry. Odo mňa to je na dnes všetko. Ja ďakujem za pozornosť a prajem príjemný zvyšok dňa. Zápasom vás sprevádzal Róbert Gašpárek. (22:39:51)
     
    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 8:2.
    Střely mimo: 4:3.
    Rohy: 4:2.
    Ofsajdy: 2:2.
    Fauly: 15:22.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Domáci mali výhodu rohového kopu, ktorí sa rozhodli rohový kop rozohrať nakrátko s cieľom držať loptu v rohu ihriska a pozbierať drahocenné sekundy.
     
    90+2
    Striedanie v tíme Real Sociedad San Sebastian: z ihriska odchádza Willian José, prichádza Juanmi.
     
    90+1
    Štvrtý rozhodca nadstavuje v prvom polčase ešte tri minútky navyše.
     
    90
    Striedanie v tíme Real Sociedad San Sebastian: z ihriska odchádza Joseba Zaldúa, prichádza Mikel González.
     
    89
    Center po voľnom kope dopadol presne na hlavu brániaceho hráča, ktorý loptu odhlavičkoval za hranicu šestnástky. Lopty sa následne zmocnil Ceballos. Hostia si začali vytvárať záverečný tlak.
     
    88
    Zurutuza teraz poslal k zemi rozbehnutého Musondu, ktorý dokázal vybojovať štandardku pre svoj tím.
     
    87
    Musonda s loptou krúžil na polovici súpera, kde sa neskôr rozhodol poslať loptu do pokutového územia. Jeho pokus bol zachytený brániacim hráčom.
     
    86
    Antonio Adán poslal plávajúci center z priameho kopu z veľkej diaľky s cieľom nájsť spoluhráčov, ale trošku to prehnal. Lopta je mimo. Lopta je za bránkovou čiarou a Real Sociedad má odkop od bránky.
     
    85
    Exekútor voľného kopu bol Ceballos, ktorý to kopol veľmi zle a lopta po jeho zakončení skončila niekde medzi divákmi. Nasleduje odkop od domácej bránky.
     
    84
    Daniel Jesus Trujillo Suarez bol opäť nútený fúknuť do píšťaľky. V súboji si nedovolene pomáhal Litri. Hostia s možnosťou ohroziť súpera po voľnom kope.
     
    83
    Fanúšikom domáceho celku sa nepáči verdikt hlavného arbitra, ktorý troška oneskorene odpískal nedovolený zákrok Josého, ktorý sa už dostával do sľubnej šance.
     
    82
    Domáci hráči sa usadili na polovici súpera. Cieľ je jasný, držať loptu na svojich kopačkách, tak dlho, ako to len ide. Hostia sa zatiaľ do útoku moc neženú.
     
    81
    Šikovne to teraz spravil Prieto, ktorý prihrával na hranicu malého vápna. Tam dokázal loptu zachytiť jeden z jeho spoluhráčov, ale ku zakončeniu sa nakoniec nedostal.
     
    80
    Ďaľší faul, tentoraz na strane hostí. Útočného faulu sa dopustil Musonda, vďaka ktorému jeho tím prichádza o možnosť skórovať.
     
    79
    Illarramendi si v súboji pomáhal rukami, čo bolo očividné. Hlavný arbiter fúkol do píšťaľky a odpískal nedovolený zákrok.
     
    78
    Prieto si to namieril po ľavej strane ihriska smerom dopredu, keď sa ocitol na hranici šestnástky, rozhodol sa poslať loptu do lepšieho uhlu. Jeho prihrávku dokázal zachytiť gólman Realu Betis.
     
    77
    Držanie lopty je momentálne 59% v prospech domácich a 41% v neprospech hosťujúceho celku. Teraz sa očakáva záverečný tlak zo strany hostí. Nechajme sa prekvapiť, či ešte niečo dokážu spraviť s nepriaznivým stavom.
     
    76
    Musonda sa snažil ešte dobehnúť loptu, kým prejde cez čiaru, čo sa mu aj podarilo, ale včase prihrávky sa nachádzal v postavení mimo hry, čo si dokázal postranný rozhodca všimnúť.
     
    75
    Striedanie v tíme Real Sociedad San Sebastian: z ihriska odchádza Carlos Vela, prichádza Sergio Canales.
     
    74
    Ofsajd! Už to vyzeralo tak, že sa Rubén Castro dostane do vyloženej šance, ale jeho predčasnú radosť prekazil postranný rozhodca.
     
    73
    Zurutuza taktiež skúsil pozornosť gólmana strelou z väčšej vzdialenosti. Lopta letela presne ku ľavej žrdi. Antonio Adán skvelo zareagoval a loptu dokázal zachytiť.
     
    72
    Ceballos si v súboji pomáhal nedovolene. Hlavný arbiter stál hneď vedľa neho a tak si to všimol. Domáci rozohrali voľný kop okamžite a pokračujú vo svojej útočnej snahe.
     
    71
    Hostia rozbiehali ďaľší rýchly útok, ktorý stroskotal hneď, ako začal. Pri lopte bol Ceballos, ktorý po súboji s brániacim hráčom o loptu prišiel.
     
    70
    Striedanie v tíme Real Betis: z ihriska odchádza Joaquín, prichádza Charly Musonda.
     
    69
    Striedanie v tíme Real Betis: z ihriska odchádza Rubén Castro, prichádza Matías Nahuel.
     
    69
    Daniel Jesus Trujillo Suarez fúkol do píšťaľky po tom, čo Joaguín poslal nešetrne svojho protihráča na trávnik. Domáci s výhodou voľného kopu.
     
    68
    Alegría skúsil šťastie strelou z väčšej vzdialenosti, ale jeho tvrdý projektil mieril len do stredu brány, kde bol pripravený Rulli, ktorý dokázal tento pokus bez väčších problémov zachytiť.
     
    67
    Carlos Vela poslal center po voľnom kope, ale nebolo to kopnuté ideálne. Loptaputovala za čiaru a bude nasledovať odkop od bránky Betisu.
     
    66
    Domáci budú po nedovolenom zákroku Brašanaca zahrávať voľný kop zo sľubnej pozícii.
     
    65
    Domáci rozbiehali ďaľší útok. Bol to José, kto posielal prízemný center do šestnástky súpera. Tento jeho pokus dokázal Adán bez problémov zachytiť.
    63. Carlos Vela (RSC) - 1:0
     
    63
    Real Sociedad San Sebastian dal gól!
    Predsalen sme sa dočkali. Mikel Oyarzabal poslal presný center do malého vápna, kde si nabehol CARLOS VELA, ktorý zakončoval v sklze, vďaka čomu dokázal prekonať bezmocného Adána. Stav stretnutia je 1:0!
     
    63
    Hlásateľ oznámil, že na zápas sa prišlo pozrieť 18 310 platiacich divákov.
     
    62
    Zástavka letí hore. Rubén Castro si to zle načasoval a včase prihrávky sa ocitol v ofsajdovej pasci.
     
    61
    Hostia sa snažili usadiť na polovici súpera, ale dlho sa tam nezdržali. Je pravda, že defenzíva Realu Sociedad dnes funguje na jedničku a svojmu súperovi dáva len minimum priestoru na hracej ploche.
     
    60
    Žltú kartu dostáva Asier Illarramendi (Real Sociedad San Sebastian). To si vyslúžil za nešportové správanie.
     
    59
    Žltú kartu dostáva Joaquín (Real Betis) za podkopnutie.
     
    58
    Hostia zakladali rýchly útok, ktorý skončil po nepresnej prihrávke Petrosa. Loptu dokázal na hranici šestnástky zachytiť Martinéz.
     
    57
    Sledovali sme ďaľší center domácich. Loptu do pokutového územia súpera posielal Vela. Loptu dokázal zachytiť jeden z jeho spoluhráčov, ktorý sa rozhodol loptu podržať na svojej kopačke. Domáci sa usadili na polovici súpera, kde rozbiehajú svoj kolotoč.
     
    56
    Skvelo sa vrátil do zadných radov Prieto, ktorý tak zlikvidoval rozbiehajúci sa útok súpera.
     
    55
    Domáci po tomto nedovolenom zákroku zahrávali voľný kop zo strednej vzdialenosti. Na center po voľnom kope najlepšie zareagoval Adán, ktorý pekne vybehol zo svojej obvyklej pozícii a loptu dokázal vyboxovať za hranicu šestnástky.
     
    54
    Žltú kartu dostáva Bruno González (Real Betis) za úder do tváre.
     
    53
    Vela sa opäť ocitol s loptou v šestnástke súpera, ale úspešný nebol. Snažil sa dostať cez dvojicu brániacich hráčov, čo sa mu nepodarilo. Pri lopte sú stále domáci, ktorí si začali vytvárať menší tlak.
     
    52
    Vela sa s loptou hnal dopredu, keď už bol v pokutovom území súpera o loptu prišiel po skvelom obrannom zákroku Piccina, ktorý mu loptu dokázal vypichnúť.
     
    51
    José sa snažil sklepnúť si loptu v šestnástke súpera, ale úspešný nebol a nakoniec o loptu prišiel, napriek tomu sú pri lopte domáci, ktorí sa snažia usadiť na polovici súpera.
     
    50
    José sa po súboji ocitá na trávniku. Hlavný arbiter uznal tento súboj ako nedovolený. Domáci zahrávali voľný kop z väčšej vzdialenosti, ale center po voľnom kope dopadol presne na kopačku obrancu, ktorý loptu odkopol, čo najďalej to šlo.
     
    49
    Zurutuza sa dopustil útočného faulu. Hlavný arbiter stál dostatočne blízko, aby si toho všimol a včas zareagoval.
     
    48
    Litri si dokázal spracovať prihrávku, ktorú mu posielal Zurutuza, ale jeho následný center nebol príliš podarený a smeroval len do priestoru nikoho. Lopta putovala za čiaru. Nasleduje odkop od bránky hostí.
     
    47
    Žltú kartu dostáva Darko Brašanac (Real Betis) za podkopnutie.
     
    46
    Striedanie v tíme Real Betis: z ihriska odchádza Felipe Gutiérrez, prichádza Darko Brašanac.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Prvý polčas je za nami. Tu sme mali možnosť sledovať len priemerné futbalové predstavenie. Dúfajme, že sa to v druhom polčase zlepší. Domáci boli zatiaľ aktívnejší a predvádzali nám kombinačný štýl hry a naopak hostia sa snažia ohrozovať súpera po rýchlych protiútokoch.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Do hry sa zapojil aj Adán, ktorý hral radšej na istotu a loptu odkopol, čo najďalej od vlastného vápna.
     
    44
    Žltú kartu dostáva Iñigo Martínez (Real Sociedad San Sebastian) za podkopnutie.
     
    43
    Adánovi trvalo príliš dlho rozohrať odkop od bránky, čo sa nepáčilo domácemu publiku. Hlavný rozhodca ho upozorňoval.
     
    42
    Center po rohovom kope bol príliš nízky a tak si loptu pohodlne prevzal hneď prvý brániaci hráč, ktorý rozbiehal rýchly protiútok, ten skončil útočný faulom.
    41.
     
    41
    Alegría skúsil zakončiť z otočky a z veľmi nevýhodnej pozícii. Jeho pokus bol zblokovaný a lopta putovala za čiaru. Hostia budú zahrávať rohový kop.
     
    40
    José sa snažil dostať spoločne s loptou do šestnástky súpera, ale atakovala ho hneď štvorica obrancov a tak o loptu veľmi rýchlo prišiel.
     
    39
    Hostia sa rozhodli rohový kop rozohrať nakrátko. Ihneď loptu posielal do ohňa Petros, ale našiel iba hlavu brániaceho hráča, ktorý loptu poslal do bezpečnej vzdialenosti.
     
    38
    Hostia budú mať po zblokovanom pokuse možnosť ohroziť súpera po rohovom kope.
     
    37
    Zlatá príležitosť! Sledovali sme center jedného z domácich hráčov z pravej strany ihriska. Do lopty sa následne oprel José, ktorý dokázal loptu poslať medzi tri žrde, ale tam opäť úradoval pozorný Adán, ktorý loptu reflexívnym zákrokom dokázal zlikvidovať a tak podržať svoj tím.
     
    36
    Hlavný arbiter bol po súboji nútený fúknuť do píšťaľky. Previnilcom sa stal Vela, ktorý sa dopustil útočného faulu.
     
    35
    Držanie lopty je momentálne 66% prospech domáceho celku a 34% v neprospech hostí. Nechajme sa prekvapiť, či sa ešte v tomto polčase dočkáme úvodného gólu, ktorý tento zápas veľmi potrebuje.
     
    34
    Lopta sa nachádza na polovici Realu Sociedad, ale pri lopte sú domáci, ktorí premýšľajú nad založením ďaľšej útočnej snahy.
     
    33
    Rubén Castro sa dostal do veľkej príležitosti. Ocitol sa tvárou tvár gólmanovi, ktorého však nedokázal prestreliť. Po súboji s brankárom spadol v šestnástke súpera na trávnik, ale hlavný rozhodca dal jasne najavo, že sa v hre bude pokračovať bez prerušenia.
     
    32
    Hostia sa snažili založiť útok, ale následne narazili na pripraveného Navasa, kde ich výlet skončil.
     
    31
    Pri lopte sú hostia, ktorí sa snažia niečo vymyslieť na polovici súpera.
     
    29
    Zaujímavá akcia sa rodila na strane domácich. Po neúspešnom pokuse sa lopta odrazila ku voľnému Martínezovi, ale jeho technické zakončenie skončilo tesne nad.
     
    28
    José sa zmocnil loptu, následne sa dokázal uvoľniť cez dvojicu brániacich hráčov a rozhodol sa zakončiť. Jeho tvrdé zakončenie skončilo mimo bránky. Nasleduje odkop od Adánovej brány.
     
    27
    Jednému z domácich hráčov sa podarilo odpútať od dotierajúceho brániaceho hráča a následne odcentrovať. Lopta prepadla do šestnástky, kde sa lopta odrazila na kopačku Carlosa Velu, ale sám nečakal, že sa lopta odrazí k nemu a tak vyzeralo aj jeho zakončenie. Adán dokázal loptu poľahky zachytiť.
     
    26
    Center po voľnom kope dopadol presne na hlavu brániaceho hráča, ktorý loptu odhlavičkoval mimo nebezpečentsva.
     
    25
    Domáci budú po nedovolenom zákroku Ceballosa zahrávať voľný kop zo strednej vzdialenosti.
     
    24
    Sledovali sme ďaľšiu rozbiehajúcu sa akciu domácich, ktorá skončila dlhým pasom Martíneza až do pokutového územia súpera. Tam loptu zachytil brániaci hráč, ktorý poslal loptu, čo najďalej od vlastného vápna.
     
    23
    Illarramendi mal snahu vytvoriť streleckú parketu spoluhráčovi, ale do prihrávky dal priveľa energie. Lopta je mimo hry a Betis bude mať výhodu vhadzovania.
     
    22
    Carlos Vela sa ocitol na trávniku po nebezpečnom sklze jedného z hráčov hostí. Hlavný arbiter uznal tento súboj, ako nedovolený. Žltiť sa v tomto prípade nebude, ale je pravda, že to bolo dosť na hrane.
     
    21
    Domáci rozbiehali útok stredom ihriska. Dokázali sa s loptou dostať až do pokutového územia, kde následne José po súboji spadol na trávnik. Hlavný arbiter necháva hru pokračovať bez prerušenia.
     
    20
    Daniel Jesus Trujillo Suarez fúkol do píšťalky a signalizuje faul, ktorého sa dopustil Zaldúa tým, že poslal protihráča k zemi.
     
    19
    Pri lopte sú domáci, ktorí si na vlastnej polovici ihriska vymieňajú medzi sebou série krátkych prihrávok a snažia sa nájsť recept na zatiaľ fungujúcu defenzívu súpera.
     
    18
    Ale ani tento rohový kop nebol úspešný. Defenzíva hostí bez väčších problémov odvracia hroziace nebezpečenstvo.
     
    17
    José sa snaži odcentrovať. Jeho úmysel bol zblokovaný brániacim hráčom, ale môže ho tešiť následná možnosť, ohroziť súpera po rohovom kope.
     
    16
    Hostia zahrávali po nedovolenom zákroku voľný kop zo strednej vzdialenosti. Exekútor to nekopol vôbec zle. Jeho priame zakončenie skončilo len tesne vedľa pravej tyčky.
     
    15
    Litri skúsil poslať centrovanú loptu z výskoku hlavou do strednej časti siete. Proti bol Antonio Adán a cez brilantný reflex dokázal zabrániť tomu, aby lopta skončila v sieti.
     
    14
    Jeden z hráčov z tímu Betis držal súpera až príliš dlho a rozhodca bez zbytočného váhania pískol do píšťalky.
     
    13
    Rulli si teraz vo vlastnom vápne dovolil spraviť kľučku. To sa mu podarilo, ale v prípade, že by sa mu to nepodarilo, tak by to malo fatálne následky.
     
    12
    Center po rohovom kope dopadol na hlavu rozbehnutého Velu, ale jeho hlavičkové zakončenie smerovalo iba mimo brány. Hlavný arbiter ukázal, že sa jeden z domácich hráčov dopustil útočného faulu, takže prípadný gól by nebol platný.
     
    11
    Skvelo teraz zapracoval v zadných radoch Zaldúa, ktorý za seba nepustil rozbiehajúci sa útok súpera a tak zabránil hocikomu zakončiť. Domáci budú zahrávať rohový kop.
     
    10
    Petros poslal center z pravej strany ihriska, ale jeho center nemal potrebnú výšku a tak ho poľahky zachytil obranca domácich, ktorý poslal loptu za hranicu vlastnej šestnástky.
     
    9
    Pri lopte sú po dlhšej dobe hostia, ktorí sa snažia usadiť na polovici súpera, čo sa im príliš nedarí.
     
    8
    José v ďaľšej príležitosti, ktorú nedokázal využiť vo svoj prospech. Jeden z domácich hráčov poslal center z pravej strany ihriska, kde si opäť nabiehal José, ale jeho hlavičkové zakončenie bolo slabé a tak to nebolo väčšie nebezpečenstvo pre Adána, ktorý loptu poľahky dokázal zachytiť.
     
    7
    Lopta po voľnom kope dopadla na hlavu domáceho hráča, ale jeho hlavičkové zakončenie nemalo potrebnú razanciu, aby vážnejšie ohrozilo pripraveného Adána.
     
    6
    Domáci budú zahrávať voľný kop z veľkej vzdialenosti po nedovolenom zákroku Petrosa v strede pola.
     
    5
    José si dokázal spracovať prihrávku, ktorú mu poslal Martínez, ale jeho následná strella asi z dvadsiatich metrov bola zblokovaná. Lopta skončila za postrannou čiarou.
     
    4
    Ale domáci nedokázali využiť výhodu rohového kopu. Lopta po rohovom kope dopala na hlavu pripraveného brániaceho hráča, ktorý poslal loptu do bezpečia.
     
    3
    Oyarzabal si nabiehal do pokutového územia s cieľom zachytiť center spoluhráča. To sa mu nepodarilo, napriek tomu bude jeho tím zahrávať rohový kop.
     
    2
    Pri lopte sú domáci, ktorí sa na dlhší čas usadili na polovici súpera, kde sa snažia nájsť medzeru v defenzíve súpera, čo by sa snažili využiť na skórovanie.
     
    1
    Hostia mali možnosť úvodného výkopu. Hráči Realu Betis loptu ihneď po rozohrávke posielali dopredu s cieľom usadiť sa na súperovej polovici. To sa im nepodarilo a o loptu prišli.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Real Sociedad San Sebastian: Rulli – Zaldúa, Navas, I. Martínez, Litri – Prieto (C), Illarramendi, Zurutuza – Vela, José, Oyarzabal.
    Náhradníci: Bardají – Canales, Pardo, Juanmi, Bautista, Mikel González, Rodrigues.

    Real Betis: Adán – Piccini, Bruno González, Pezzella, Á. Martínez – D. Ceballos, Petros, Gutiérrez – Joaquín (C), Alegría, Rubén Castro.
    Náhradníci: D. Giménez – Nahuel, Brašanac, Musonda, Cejudo, Donk, Zozulja.

    Rozhodca: Daniel Jesus Trujillo Suarez.
     
    Vážení diváci! Vitajte pri sledovaní on-line textového prenosu! Dnes máme na programe 7. kolo Primera Division, kde Real Sociedad privíta na svojom trávniku Real Betis. Poďme si v krátkosti predstaviť oba celky.

    REAL SOCIEDAD SAN SEBASTIAN: Tento klub sa po 6. kole nachádza na 11. priečke so ziskom 7 bodov. To sa im podarilo po dvoch víťazstvách, jednej remíze a po troch prehrách. Svojím súperom dovedna nastrieľali 8 gólov, ale podarilo sa im aj 9 inkasovať. Posledný zápas odohrali na pôde Eibaru, odkiaľ si neodniesli ani bod po prehre 2:0. V dnešnom zápasy si budú chcieť hráči určite napraviť chuť a preto sa očakáva veľký bojovný výkon.

    REAL BETIS: Momentálne sa nachádzajú na 10. priečke a majú o bod viac, ako ich dnešný súper. V aktuálnej sezóne dokázali dva-krát zvíťaziť, dva-krát remizovať a rovnaký počet majú aj v kolónke prehier. Svojim súperom vsietili 8 gólov, ale až 11 inkasovali. Naposledy sa ukázali pred vlastnými fanúšikmi, ktorých potešili víťazstvom 1:0 nad Malagou.

    Z pozície komentátora sa na vás teší Róbert Gašpárek.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.

    Róbert Gašpárek

    Góly: 63. Vela

    Karty:   44. I. Martínez (RSC), 60. Illarramendi (RSC) – 47. Brašanac (RBE), 54. Bruno González (RBE), 59. Joaquín (RBE)


    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 8:2. Střely mimo: 4:3. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 15:22.
    Real Sociedad San Sebastian: Rulli – Zaldúa (90. Mikel González), Navas, I. Martínez, Litri – Prieto, Illarramendi, Zurutuza – Vela (75. Canales), José (90+2. Juanmi), Oyarzabal.
    Náhradníci: Bardají – Canales, Pardo, Juanmi, Bautista, Mikel González, Rodrigues.

    Real Betis: Adán – Piccini, Bruno González, Pezzella, Á. Martínez – D. Ceballos, Petros, Gutiérrez (46. Brašanac) – Joaquín (70. Musonda), Alegría, Rubén Castro (69. Nahuel).
    Náhradníci: D. Giménez – Nahuel, Brašanac, Musonda, Cejudo, Donk, Zozulja.

    Rozhodca: Daniel Jesus Trujillo Suarez

    Diváci: 18 310