Omsk – Novokuzneck 4:2 (kon.) | Čeljabinsk – HC Slovan sk 1:3 (kon.) | D. Moskva – Dinamo Minsk 0:3 (kon.)
koniec
Traktor Čeljabinsk
1:3 (0:1, 1:2, 0:0)
HC Slovan Bratislava
Sobota 24.09.2016, 13:30 • Ľadová aréna Traktor, Čeljabinsk • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Slovan na čele s výborným Brustom berie dnes v Čeljabinsku tri body za tri góly a cesta k Dunaju bude veselšia. Belasí základ svojho úspechu položili v prvej polovici zápasu a aj keď boli často a prísne vylučovaní, domácich na koňa neposadili a nedovolili im režírovať hru. V tretej tretine Slovan už len kontroloval výsledok a čas a v pokoji doplával ku klaksónu. Belasí sa teraz vrátia domov, v piatok ich čaká súper v Záhrebe a v nedeľu uvidí Bratislava silný CSKA Moskva, finalistu Gagarinovho pohára z uplynulej sezóny. Pekný podvečer priaznivcom hokeja želá Vladimír Korduliak. (16:01:17)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:30
    Traktor sa nevie kombinačne s pukom dostať cez útočnú modrú, je dobojované.
     
    58:45
    Brust vykorčuľoval von z bránky, rozohral akciu hostí, puk však belasí poslali do stredného pásma a bránia svoj dvojgólový brejk.
     
    58:05
    Chipchura puk držal dlho v pásme domácich, v rohu klziska naviazal na seba troch domácich hráčov, sekundy ubiehajú a Slovan už získa na ľade v Čeljabinsku tri body.
     
    57:34
    Viedenský od bránkovej čiary nabil medzi kruhy „Messimu“, kapitán belasých pálil švihom a Francouz v pokľaku puk zlikvidoval.
     
    57:18
    Valský poslal puk na bránku domácich, Slovan opäť získal pásmo na vhadzovanie a s ním aj čas.
     
    56:56
    Po zakázanom uvoľnení domácich sme vhadzovali pred Francouzom, no Traktor vyhral buly a pôjde do akcie.
     
    56:46
    Prečíslenie hostí tri na jeden, Cheechoo to skúsil na strelu a pálil z pravého kruhu, Francouz puk schoval bezpečne do svojej lapačky.
     
    56:03
    Jeglič bol opäť prvý pri puku v pásme belasých a Slovan poslal ďalší puk von z pásma, domáci sa snažia dostať hostí pod tlak, Slovan v defenzíve na výbornú a plus hviezdička k tomu, domácim palebný priestor vôbec neposkytuje.
     
    55:11
    Valský pálil z ľavej strany od kruhu, z ostrého uhla to na Francouza stačiť nemohlo, gólman domácich v pokľaku puk vyrazil pred seba a následne schoval pod svoje rukavice.
     
    54:34
    Klimontov pálil švihom z pravého kruhu, Brust mal ideálny výhľad a puk v pokľaku schoval vo svojom výstroji.
     
    53:59
    Zigo nahodil puk do pásma domácich, Slovan zabetónoval obrannú modrú, aspoň na pár sekúnd.
     
    53:24
    Slovan zobral domácim puk, potiahol ho do stredného pásma a len nahodil do pásma domácich, belasí odišli striedať a nikam vpred sa nehrnú.
     
    53:00
    Kolcov dostal puk spoza bránky na pravú stranu k bránkovisku, z prvej pohotovo pálil a mám pocit, že puk lízol brvno Brustovej klietky.
     
    51:48
    Klimontov poslal puk nad bránku belasých, opečiatkoval ochranné sklo a puk so dostal von z pásma belasých.
     
    51:10
    Slovan poslal puk von za cenu zakázaného uvoľnenia, hra sa nám tak vráti pred Brusta.
     
    50:27
    Hostia v plnom počte, Traktor ani túto ponuku na kontaktný gól nezrealizoval.
     
    50:23
    Mirnov dostal puk na pravú stranu k bránkovisku spoza bránky a pohotovo zakončil, na dvakrát však Brusta neprekonal, Barry puk schoval v lapačke a defenzíva belasých tam domácim dala rázne najavo, útok na gólmana si neželáme.

    Vladimír Korduliak

    Góly a asistencie: 28. Mirnov (Belov) – 11. Lušňák (Chipchura), 22. Chipchura (Cheechoo), 27. Šiška (Lušňák)


    Traktor Čeljabinsk: Demčenko (Francouz) – Kolcov, Belov, Borodkin, Denisov (A), Šinin (C), Žuldikov, A. Petrov, Klimontov – Mirnov, Pestunov (A), Jakuceňa – Kručinin, Szczechura, Penkovskij – Černikov, J. Petrov, Pankov – Gubarev, Šarov, Šolochov
    HC Slovan Bratislava: Brust (Pogge) – Švarný (A), Plastino, Bačík, Meszároš (C), Ďaloga, Pokorný, Rosandić – Nedorost, Viedenský (A), Jeglič – Vopelka, Taffe, Cheechoo – Šiška, Lušňák, Chipchura – Valský, Zigo, Kubalík

    Rozhodca: Ibatulin (KAZ), Vasiliev – Viľugin, Kesler

    Diváci: 7.000