Kanada – USA 4:2 (kon.) | Tím Severnej Ameriky – Švédsko 4:3 (po pr.)
koniec po predl.
Tím Severnej Ameriky
4:3 (3:2, 0:0, 0:1 - 1:0)
Švédsko
Streda 21.09.2016, 21:10 • Air Canada Centre, Toronto • Svetový pohár • Skupina B
Predzápasové kurzy
Partner:
    64:11 Nathan MacKinnon (TNA) - 4:3
     
    64:11
    Tím Severnej Ameriky práve strelil gól! Strhujúce predĺženie nám určilo víťaza dnešného zápasu. Napokon sa z dvoch bodov tešia hokejisti Severnej Ameriky. V útočnom pásme ostal úplne voľný NATHAN MACKINNON, krásne si položil brankára a bekhendom poslal puk do siete. Asistencie: Johnny Gaudreau a Shayne Gostisbehere.
     
    63:56
    Švédi mohli rozhodnúť! Daniel Sedin sa rútil sám na brankára Johna Gibsona, no ten jeho strelu vyrazil svojim pravým betónom.
     
    61:09
    Connor McDavid mal obrovskú šancu! Po prihrávke Marka Scheifeleho zakončoval prakticky do prázdnej brány, ale Henrik Lundqvist predviedol skvelý zákrok.
     
    59:32
    Severná Amerika mohla dnešné stretnutie vyhrať! Jack Eichel zaviedol puk do útočnej tretiny, k nemu sa dostal obranca Shayne Gostisbehere, no jeho tvrdá strela minula bránu.
     
    55:34
    Connor McDavid to teraz nespravil najlepšie. Stratil puk v súboji s Antonom Strålmanom a následne ho fauloval. Švédi tak majú šancu rozhodnúť.
     
    49:54
    Švédsko môže strhnúť vedenie na svoju stranu. Vincent Trocheck narazil na mantinel Niklasa Hjalmarssona a bude za to pykať na trestnej lavici.
    46:50 Patrik Berglund (SWE) - 3:3
     
    46:50
    Švédsko dalo gól!
    A je vyrovnané! Tri korunky vyrovnajú skóre dnešného stretnutia. Od modrej čiary tvrdo vystrelil Erik Karlsson a parádnym tečom prekonal severoamerického brankára PATRICK BERGLUND. Asistencie: Erik Karlsson a Carl Söderberg.
     
    39:39
    Tesne pred koncom druhého dejstva vidíme ďalší trest na švédskej strane. Zbytočné dve minúty za sekanie dostáva Oliver Ekman-Larsson.
     
    37:34
    Na konci druhej tretiny si zahrá Severná Amerika presilovú hru. Na lavicu hanby putuje Anton Strålman, ktorý si pomohol v súboji hákovaním.
    35:37 Connor McDavid (TNA)
     
    35:37
    Veľký závar pred švédskou bránou. Henrik Lundqvist bol ale pripravený a strelu Connora McDavida z pravej strany dokázal zneškodniť.
     
    33:36
    Nathan MacKinnon sa chytá za hlavu! Po prihrávke od Johnnyho Gaudreaua sa dostal do dobrej šance, no švédsky gólman sa zaskvel super zákrokom.
     
    29:07
    Severná Amerika bude hrať presilovú hru. Gabriel Landeskog dobre nahadzoval puk pred bránu, no tam si Carl Söderberg pomohol v súboji krosčekom.
     
    24:17
    Teraz musel dobre zasiahnuť aj Henrik Lundqvist, ktorý si poradil so streleckým pokusom z tesnej blízkosti. Autorom nebezpečnej strely bol Nathan MacKinnon.
     
    22:27
    Švédi vstúpili do druhej tretiny veľmi dobre. K dorážkam sa dostal Daniel Sedin, ale John Gibson predviedol hneď dva úspešné zákroky za sebou.
     
    21:04
    Švédi mali šancu vyrovnať stav zápasu. Po strele od modrej čiary sa dostal k dorážke Patric Hörnqvist, no v páde tesne minul bránu súpera.
     
    18:34
    Henrik Lundqvist previedol fantastický zákrok! Connor McDavid sa dostal po parádnej kolmej prihrávke do úniku, no švédskeho brankára neprekonal.
    16:28 Nicklas Bäckström (SWE) - 3:2
     
    16:28
    Švédsko dalo gól!
    Američania sa síce ubránili v oslabení, no napriek tomu inkasovali gól. K odrazenému puku sa dostal NICKLAS BÄCKSTRÖM a strelou z prvej trafil odkrytú časť severoamerickej brány. Asistencie: Filip Forsberg a Erik Karlsson.
     
    15:54
    Američania mali teraz veľké šťastie. Z nádejnej pozície zakončoval Henrik Sedin, no jeho strelu zblokoval Ryan Murray a pomohol tak svojmu brankárovi.
     
    14:25
    Shayne Gostisbehere dnes asistoval už na dva góly Severnej Ameriky, no teraz oslabuje svoj tím. Menší trest totiž dostáva za nedovolené bránenie.
    13:57 Johnny Gaudreau (TNA) - 3:1
     
    13:57
    Tím Severnej Ameriky práve strelil gól! Krásny hokejový moment. JOHNNY GAUDREAU dostal prihrávku od Shaynea Gostisbehera a sám postupoval na Henrika Lundqvista. Švédskeho brankára si položil na ľad a blafákom do forhendovej strany ho prekonal. Asistencia: Shayne Gostisbehere.
     
    10:27
    Švédi stupňovali svoj tlak a vypracovali si presilovú hru. Po faule na Henrika Sedina dostáva menší trest za podrazenie Seth Jones.
    08:24 Filip Forsberg (SWE) - 2:1
     
    08:24
    Švédsko dalo gól!
    Gólové hody v Air Canada Centre pokračujú ďalej. Švédi znižujú náskok svojho súpera vďaka FILIPOVI FORSBERGOVI, ktorý vystrelil spoza Ryana Murrayho a strelou švihom prekonal amerického brankára. Asistencie: Patric Hörnqvist a Nicklas Bäckström.
     
    05:55
    Vylúčenie v tíme Tím Severnej Ameriky (Ryan Nugent-Hopkins – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    05:24
    Ďalšia veľká šanca Severnej Ameriky. Henrik Lundqvist najprv vyrazil strelu Johnnyho Gaudreaua a následne mal šťastie, že obranca Ryan Murray netrafil odkrytú bránu.
     
    03:20
    Vylúčenie v tíme Švédsko (Erik Karlsson – 2 min., nedovolené bránenie).
    01:35 Vincent Trocheck (TNA) - 2:0
     
    01:35
    Tím Severnej Ameriky práve strelil gól! Tak toto je neuveriteľný úvod zápasu. Severoameričania sa dostávajú do vedenia o dva góly. Shayne Gostisbehere pekným pasom našiel VINCENTA TROCHECKA a ten bekhendovým blafákom prekonal švédskeho brankára. Asistencie: Shayne Gostisbehere a Jack Eichel.
    00:56 Johnny Gaudreau (TNA)
     
    00:56
    Johnny Gaudreau mohol pridať druhý gól zápasu. Po tom ako ho fauloval Erik Karlsson bolo nariadené trestné strieľanie! Americký útočník ale strelou švihom minul bránu.
     
    00:56
    Johnny Gaudreau bude mať výhodu trestného strieľania. Severoameričania majú veľkú šancu pridať druhý gól v priebehu minúty.
    00:30 Auston Matthews (TNA) - 1:0
     
    00:30
    Tím Severnej Ameriky práve strelil gól! Tak toto je fantastický úvod zápasu v podaní mladého tímu. Najskôr síce individuálnym prenikom neuspel Connor McDavid, no pri signalizovanom vylúčení tvrdo vystrelil Morgan Rielly a puk dorazil do brány AUSTON MATTHEWS. Asistencie: Morgan Rielly a Connor McDavid.

    Miroslav Kováčik

    Góly a asistencie: 1. Matthews (Rielly, McDavid), 2. Trocheck (Gostisbehere, Eichel), 14. Gaudreau (Gostisbehere), 65. MacKinnon (Gaudreau, Gostisbehere) – 9. Forsberg (Hörnqvist, Bäckström), 17. Bäckström (Forsberg, E. Karlsson), 47. Berglund (E. Karlsson, Söderberg)


    Tím Severnej Ameriky: Gibson (Hellebuyck) – R. Murray, Jones, Rielly, Parayko, Gostisbehere, Trouba – Scheifele, McDavid (C), Matthews – MacKinnon, Nugent-Hopkins, Gaudreau – Trocheck, Couturier, D. Larkin – Miller, Eichel, Saad.
    Švédsko: Lundqvist (Markström) – E. Karlsson, Ekholm, Strålman, Hedman, Hjalmarsson, Ekman-Larsson – Eriksson, H. Sedin (C), D. Sedin – Hörnqvist, Bäckström, Forsberg – Silfverberg, Krüger, Hagelin – Söderberg, Berglund, Landeskog.