Kanada – USA 4:2 (kon.) | Tím Severnej Ameriky – Švédsko 4:3 (po pr.)
koniec po predl.
Tím Severnej Ameriky
4:3 (3:2, 0:0, 0:1 - 1:0)
Švédsko
Streda 21.09.2016, 21:10 • Air Canada Centre, Toronto • Svetový pohár • Skupina B
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Tak to bol záver! V predĺžení sa lietalo z jednej strany na druhú a napokon sú šťastné oba tímy. Švédi síce prehrali, no napriek tomu sa stavajú víťazom B-skupiny. Tím Severnej Ameriky do 23 rokov si vďaka gólu Nathana MacKinnona zachoval reálnu šancu na postup, no musí veriť v to, že v poslednom zápase Rusko nevyhrá nad výberom Fínska. S týmto konštatovaním sa s vami lúčim a prajem vám peknú hokejovú noc. Týmto dramatickým zápasom vás sprevádzal Miroslav Kováčik. (00:07:23)
     
    Koniec zápasu.
    64:11 Nathan MacKinnon (TNA) - 4:3
     
    64:11
    Tím Severnej Ameriky práve strelil gól! Strhujúce predĺženie nám určilo víťaza dnešného zápasu. Napokon sa z dvoch bodov tešia hokejisti Severnej Ameriky. V útočnom pásme ostal úplne voľný NATHAN MACKINNON, krásne si položil brankára a bekhendom poslal puk do siete. Asistencie: Johnny Gaudreau a Shayne Gostisbehere.
     
    63:56
    Švédi mohli rozhodnúť! Daniel Sedin sa rútil sám na brankára Johna Gibsona, no ten jeho strelu vyrazil svojim pravým betónom.
     
    62:38
    Švédi to teraz príliš dlho vozili v obrannom pásme. Napokon stratili puk a môžu byť radi, že Jack Eichel nenašiel pred bránou spoluhráča.
     
    61:54
    Hra má mimoriadne veľký spád. K strele spoza obrancu sa dostal Mark Scheifele, ale švédski hráči jeho strelecký pokus dokázali zablokovať.
    61:09 Henrik Lundqvist (SWE)
     
    61:09
    Connor McDavid mal obrovskú šancu! Po prihrávke Marka Scheifeleho zakončoval prakticky do prázdnej brány, ale Henrik Lundqvist predviedol skvelý zákrok.
     
    60:34
    Na ľade boli teraz bratia Sedinovci a svojim pohybom narobili mladíkom problémy. John Gibson ale predviedol dobrý zákrok betónmi.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    Máme za sebou riadny hrací čas. Vďaka gólu Patricka Berglunda uvidíme predĺženie, čo teší najmä hráčov zo Severnej Európy. Tí vďaka minimálne jednému získanému bodu postupujú do semifinále ako víťaz skupiny B. Mladíci ale majú o čo hrať a každý bod sa im v boji o postup proti Rusku veľmi hodí.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    59:32
    Severná Amerika mohla dnešné stretnutie vyhrať! Jack Eichel zaviedol puk do útočnej tretiny, k nemu sa dostal obranca Shayne Gostisbehere, no jeho tvrdá strela minula bránu.
     
    58:55
    O malú chvíľu sa nám začne posledná minúta riadneho hracieho času. Švédsko je blízko k tomu, aby na Svetovom pohári postúpilo do semifinále.
     
    58:17
    Puk skončil mimo ľadu, takže sa v hre nemohlo pokračovať. Vhadzovať sa tak bude v strednom pásme, pri obrannej modrej Švédska.
     
    57:44
    Domáci tím zvládol dôležité oslabenie, ale následne sa previnil zakázaným uvoľnením. Pomerne unavení hráči tak ostávajú na ľadovej ploche.
     
    57:00
    Do konca riadneho hracieho času ostávajú presne tri minúty. Severoameričania posielajú puk cez všetky čiary, a tak môžu striedať.
     
    56:33
    Od modrej čiary pálil Oliver Ekman-Larsson. Jeho bombu americký brankár len vyrazil, no mladíci nedovolili Švédom dorážať.

    Miroslav Kováčik

    Góly a asistencie: 1. Matthews (Rielly, McDavid), 2. Trocheck (Gostisbehere, Eichel), 14. Gaudreau (Gostisbehere), 65. MacKinnon (Gaudreau, Gostisbehere) – 9. Forsberg (Hörnqvist, Bäckström), 17. Bäckström (Forsberg, E. Karlsson), 47. Berglund (E. Karlsson, Söderberg)


    Tím Severnej Ameriky: Gibson (Hellebuyck) – R. Murray, Jones, Rielly, Parayko, Gostisbehere, Trouba – Scheifele, McDavid (C), Matthews – MacKinnon, Nugent-Hopkins, Gaudreau – Trocheck, Couturier, D. Larkin – Miller, Eichel, Saad.
    Švédsko: Lundqvist (Markström) – E. Karlsson, Ekholm, Strålman, Hedman, Hjalmarsson, Ekman-Larsson – Eriksson, H. Sedin (C), D. Sedin – Hörnqvist, Bäckström, Forsberg – Silfverberg, Krüger, Hagelin – Söderberg, Berglund, Landeskog.