Kanada – USA 4:2 (kon.) | Tím Severnej Ameriky – Švédsko 4:3 (po pr.)
koniec po predl.
Tím Severnej Ameriky
4:3 (3:2, 0:0, 0:1 - 1:0)
Švédsko
Streda 21.09.2016, 21:10 • Air Canada Centre, Toronto • Svetový pohár • Skupina B
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Tak to bol záver! V predĺžení sa lietalo z jednej strany na druhú a napokon sú šťastné oba tímy. Švédi síce prehrali, no napriek tomu sa stavajú víťazom B-skupiny. Tím Severnej Ameriky do 23 rokov si vďaka gólu Nathana MacKinnona zachoval reálnu šancu na postup, no musí veriť v to, že v poslednom zápase Rusko nevyhrá nad výberom Fínska. S týmto konštatovaním sa s vami lúčim a prajem vám peknú hokejovú noc. Týmto dramatickým zápasom vás sprevádzal Miroslav Kováčik. (00:07:23)
     
    Koniec zápasu.
    64:11 Nathan MacKinnon (TNA) - 4:3
     
    64:11
    Tím Severnej Ameriky práve strelil gól! Strhujúce predĺženie nám určilo víťaza dnešného zápasu. Napokon sa z dvoch bodov tešia hokejisti Severnej Ameriky. V útočnom pásme ostal úplne voľný NATHAN MACKINNON, krásne si položil brankára a bekhendom poslal puk do siete. Asistencie: Johnny Gaudreau a Shayne Gostisbehere.
     
    63:56
    Švédi mohli rozhodnúť! Daniel Sedin sa rútil sám na brankára Johna Gibsona, no ten jeho strelu vyrazil svojim pravým betónom.
     
    62:38
    Švédi to teraz príliš dlho vozili v obrannom pásme. Napokon stratili puk a môžu byť radi, že Jack Eichel nenašiel pred bránou spoluhráča.
     
    61:54
    Hra má mimoriadne veľký spád. K strele spoza obrancu sa dostal Mark Scheifele, ale švédski hráči jeho strelecký pokus dokázali zablokovať.
    61:09 Henrik Lundqvist (SWE)
     
    61:09
    Connor McDavid mal obrovskú šancu! Po prihrávke Marka Scheifeleho zakončoval prakticky do prázdnej brány, ale Henrik Lundqvist predviedol skvelý zákrok.
     
    60:34
    Na ľade boli teraz bratia Sedinovci a svojim pohybom narobili mladíkom problémy. John Gibson ale predviedol dobrý zákrok betónmi.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    Máme za sebou riadny hrací čas. Vďaka gólu Patricka Berglunda uvidíme predĺženie, čo teší najmä hráčov zo Severnej Európy. Tí vďaka minimálne jednému získanému bodu postupujú do semifinále ako víťaz skupiny B. Mladíci ale majú o čo hrať a každý bod sa im v boji o postup proti Rusku veľmi hodí.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    59:32
    Severná Amerika mohla dnešné stretnutie vyhrať! Jack Eichel zaviedol puk do útočnej tretiny, k nemu sa dostal obranca Shayne Gostisbehere, no jeho tvrdá strela minula bránu.
     
    58:55
    O malú chvíľu sa nám začne posledná minúta riadneho hracieho času. Švédsko je blízko k tomu, aby na Svetovom pohári postúpilo do semifinále.
     
    58:17
    Puk skončil mimo ľadu, takže sa v hre nemohlo pokračovať. Vhadzovať sa tak bude v strednom pásme, pri obrannej modrej Švédska.
     
    57:44
    Domáci tím zvládol dôležité oslabenie, ale následne sa previnil zakázaným uvoľnením. Pomerne unavení hráči tak ostávajú na ľadovej ploche.
     
    57:00
    Do konca riadneho hracieho času ostávajú presne tri minúty. Severoameričania posielajú puk cez všetky čiary, a tak môžu striedať.
     
    56:33
    Od modrej čiary pálil Oliver Ekman-Larsson. Jeho bombu americký brankár len vyrazil, no mladíci nedovolili Švédom dorážať.
     
    56:13
    John Gibson musel zasahovať po dobrom teči Daniela Sedina. Brankár Anaheimu si ale puk našiel a zažehnal nebezpečenstvo.
     
    55:34
    Connor McDavid to teraz nespravil najlepšie. Stratil puk v súboji s Antonom Strålmanom a následne ho fauloval. Švédi tak majú šancu rozhodnúť.
     
    55:00
    Morgan Rielly sa dostal k strele, no tá neprešla až k švédskemu brankárovi. Následne Tri korunky vyhadzujú puk aspoň do stredného pásma.
     
    54:32
    Zrejme posledná reklamná prestávka momentálne prebieha v torontskom Air Canada Centre. Dá sa očakávať, že v posledných piatich minútach budú aktívnejší domáci, ktorí potrebujú dva body.
     
    54:05
    Severná Amerika postupne zvyšuje tempo, no Švédi sa veľmi dobre bránia. Teraz sa im dokonca darí zachytávať akcie už v strednom pásme.
     
    53:36
    Švédi držia puk na svojich hokejkách a v obrannej tretine získavajú cenné sekundičky. K postupovej definitíve im stačí získať aj bod.
     
    52:59
    Strelou spoza obrancu to skúšal dobre Jack Eichel. Henrik Lundqvist ale bol na svojom mieste a jeho nepríjemnú strelu zneškodnil.
     
    52:20
    Domáci tím hrá už v plnom počte. Toho chcel využiť Mark Scheifele. Strela mu ale nesadla, a tak skončila len na betónoch švédskeho gólmana.
     
    51:04
    K strele z pravej strany sa dostal Daniel Sedin. Kanonier Vancouveru Canuks ale mieril len do dobre postaveného brankára súpera.
    50:35 Ryan Murray (TNA)
     
    50:35
    Severná Amerika sa dokázala oslobodiť. Navyše, veľké problémy v rozohrávke mal Henrik Lundqvist, ktorého nepríjemne napádal Mark Scheifele.
     
    49:54
    Švédsko môže strhnúť vedenie na svoju stranu. Vincent Trocheck narazil na mantinel Niklasa Hjalmarssona a bude za to pykať na trestnej lavici.
     
    49:17
    Po reklamnej prestávke sa opäť hrá. Do dobrej šance sa dostal Filip Forsberg, no jeho strela mierila vedľa brány Johna Gibsona.
     
    49:05
    Mladíci teraz rozprúdili vo švédskej obrannej tretine celkom slušný kolotoč. Napokon strieľal z medzikruhov obranca Ryan Murray, no mieril len do Henrika Lundqvista.
     
    48:18
    Severná Amerika po inkasovanom góle zvýšila aktivitu a chce získať svoje vedenie späť. Potrebovala by získať dnes všetky body.
     
    47:31
    Johnny Gaudreau obkorčuľoval útočné pásmo a spätnou prihrávkou hľadal svojich spoluhráčov. Blízko k dorážke mal Ryan Nugent-Hopkins, no puk neskončil vo švédskej svätyni.
    46:50 Patrik Berglund (SWE) - 3:3
     
    46:50
    Švédsko dalo gól!
    A je vyrovnané! Tri korunky vyrovnajú skóre dnešného stretnutia. Od modrej čiary tvrdo vystrelil Erik Karlsson a parádnym tečom prekonal severoamerického brankára PATRICK BERGLUND. Asistencie: Erik Karlsson a Carl Söderberg.
     
    45:55
    Švédi sa tlačia dopredu a snažia sa získať aspoň bod, ktorý potrebujú k tomu, aby si zaistili postup do semifinále. Vhadzuje sa pred Johnom Gibsonom.
     
    45:29
    A ďalšie nedorozumenie vo švédskej rozohrávke. Hra sa tak presťahuje pred Henrika Lundqvista, ktorý v treťom dejstve ešte nezasahoval.
     
    44:36
    Severoamerickí obrancovia veľmi dobre zblokovali strelu Louia Erikksona. K puku sa ešte na chvíľu dostal Henrik Sedin, no bol odtlačený do rohu.
    43:57 Patrik Berglund (SWE)
     
    43:57
    Erik Karlsson vynikajúco nahadzoval puk pred bránu Johna Gibsona. K dobrému teču vyzval Patricka Berglunda, no ten nedokázal skórovať.
     
    43:06
    Švédi si teraz nerozumeli v rozohrávke, a tak z toho pramení len ďalšie zakázané uvoľnenie. V hre sa tak bude pokračovať vhadzovaním pred Lundqvistom.
     
    42:48
    Erik Karlsson to spravil opäť veľmi dobre a svojim aktívnym prienikom sa dostal k strele. John Gibson jeho pokus vyráža na ochrannú sieť.
     
    41:55
    John Gibson radšej prerušuje hru. So strelou zo stredného pásma nemal absolútne žiadne problémy a kryje puk v lapačke.
     
    41:31
    Morgan Rielly neudržal puk v útočnom pásme. Tento obranca si nepotykal so spracovaním puku, a tak vedúci tímu prichádza o pásmo.
     
    40:58
    Vhadzovať sa bude v obrannom pásme Severnej Ameriky. Tá sa zatiaľ nevie usadiť v útočnom pásme a vypracovať si streleckú pozíciu.
     
    40:28
    Švédi odštartovali poslednú tretinu v oslabení. Zatiaľ sa ale veľmi dobre bránia a vyhadzujú puk až za bránu amerického gólmana.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Druhé dejstvo síce gól neprinieslo, no napriek tomu sme sledovali veľmi dobrý hokej. Prvú časť zvládli lepšie Švédi, no nedokázali vyrovnať. V druhej polovici mali navrch Severoameričania, no šance Nathana MacKinnona či Connora McDavida zostali nevyužité. Pred posledným dejstvom je ešte všetko otvorené a v hre o postup bude dôležitý každý bod.

    Tretia tretia sa začne približne o 23:10 hod.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:39
    Tesne pred koncom druhého dejstva vidíme ďalší trest na švédskej strane. Zbytočné dve minúty za sekanie dostáva Oliver Ekman-Larsson.
     
    39:04
    Auston Matthews sa dostal k strele, no z dobrej pozície minul bránu súpera. Následne sa Švédsko oslobodilo a vyhadzuje puk cez všetky čiary.
     
    38:30
    Zasahovať musel aj John Gibson. Vo vlastnom oslabení sa peknou akciou predviedol Carl Söderberg, no vyrovnať skóre sa mu nepodarilo.
    38:16 Henrik Lundqvist (SWE)
     
    38:16
    Morgan Rielly vystrelil od modrej čiary. Pred švédskou bránkou sa snažil dorážať Nathan MacKinnon, no neusmernil puk do siete.
     
    37:34
    Na konci druhej tretiny si zahrá Severná Amerika presilovú hru. Na lavicu hanby putuje Anton Strålman, ktorý si pomohol v súboji hákovaním.
     
    37:14
    Seth Jones sa dostal k strele od modrej čiary, no jeho nahodenie švédski obrancovia zrazili na ochrannú sieť. Vhadzovať sa bude pred Henrikom Lundqvistom.
     
    36:04
    Švédi teraz podcenili situáciu na útočnej modrej čiare. Mali však šťastie, pretože J. T. MIller nemal rýchlosť a nemohol tak postupovať smerom na bránu.
    35:37 Connor McDavid (TNA)
     
    35:37
    Veľký závar pred švédskou bránou. Henrik Lundqvist bol ale pripravený a strelu Connora McDavida z pravej strany dokázal zneškodniť.
     
    34:45
    Myslím že to bol Dylan Larkin, kto si pekne nakorčuľoval po ľavej strane. Jeho strelu ale chytá do svojho náručia Henrik Lundqvist.
     
    34:21
    Prvá útočná formácia Švédska sa nasťahovala do tretiny, no severoamerickí obrancovia dobre vytláčali súpera do rohov ihriska.
    33:36 Nathan MacKinnon (TNA)
     
    33:36
    Nathan MacKinnon sa chytá za hlavu! Po prihrávke od Johnnyho Gaudreaua sa dostal do dobrej šance, no švédsky gólman sa zaskvel super zákrokom.
    33:00 Seth Jones (TNA)
     
    33:00
    Tentokrát od modrej čiary vystrelil Seth Jones. Henrik Lundqvist mal síce mierne problémy, no napokon schoval puk vo svojej lapačke.
     
    32:19
    Henrik Lundqvist predviedol dobrý zákrok. Strelou spoza obrancu sa prezentoval Mark Scheifele, no švédskeho brankára neprekonal.
     
    31:47
    Švédi nahodili puk do útočného pásma. John Gibson dobre pomohol svojim obrancom v rozohrávke, a tak môžu ísť dopredu domáci.
     
    31:26
    Po švédskom ofsajde je hra prerušená. Teraz si oba tímy môžu vydýchnuť, keďže v kanadskom Air Canada Centre nasleduje reklamná prestávka.
     
    30:50
    Colton Parayko pálil z prvej, no jeho strelu po ľade dokázal vyraziť švédsky brankár Henrik Lundqvist. Američania napriek tomu pokračujú v aktivite.
     
    30:08
    Henrik Lundqvist predviedol dobrý zákrok po strele Marka Scheifeleho. Vhadzovať sa tak vo švédskej obrannej tretine.
     
    29:41
    Shayne Gostisbehere sa dostal k strele od modrej čiary, no netrafil švédsku bránu. K dvom asistenciám tak gól zatiaľ nepridal.
     
    29:07
    Severná Amerika bude hrať presilovú hru. Gabriel Landeskog dobre nahadzoval puk pred bránu, no tam si Carl Söderberg pomohol v súboji krosčekom.
     
    28:28
    Opäť sme sledovali pomerne rozháraný úsek hry, keď sa ani jeden tímov nedostal k strele. Hluchú časť hry ukončilo zakázané uvoľnenie Švédska.
     
    27:03
    John Gibson ukázal svoju rýchlu vyrážačku a pripisuje si ďalší úspešný zákrok. Autorom strely bol zrejme Jakob Silfverberg.
     
    26:36
    Mark Scheifele vystrelil spoza obranu. Henrik Lundqvist ale predviedol dobrý zákrok pravým betónom. O pár sekúnd na to puk skončil na striedačke, a tak nasleduje reklamná pauza.
     
    26:00
    Oliver Ekman-Larsson strieľal od modrej čiary, no puk skončil len na betónoch brankára káčerov z Anaheimu. Ten je zasypaný poriadnym množstvom striel.
     
    25:38
    Erik Karlsson predviedol svoj typický prienik. Dostal sa až do útočného pásma, no jeho tvrdú strelu dokázal John Gibson zraziť na ochrannú sieť.
     
    25:01
    Na druhej strane si pripisuje na svoje konto úspešný zákrok aj John Gibson. Zápas nám pokračuje aj v druhej tretine vo veľmi vysokom tempe.
    24:17 Nathan MacKinnon (TNA)
     
    24:17
    Teraz musel dobre zasiahnuť aj Henrik Lundqvist, ktorý si poradil so streleckým pokusom z tesnej blízkosti. Autorom nebezpečnej strely bol Nathan MacKinnon.
     
    23:31
    Domácemu tímu sa nedarí v prechodovej fáze a Tri korunky veľmi dobre zachytávajú jeho akcie už v strednom pásme.
     
    23:00
    Aj teraz John Gibson prerušuje hru, a tak sa bude vhadzovať po jeho pravej ruke. Severoamerický brankár musel za tri minúty zasahovať už šesťkrát.
     
    22:27
    Švédi vstúpili do druhej tretiny veľmi dobre. K dorážkam sa dostal Daniel Sedin, ale John Gibson predviedol hneď dva úspešné zákroky za sebou.
     
    21:43
    Severná Amerika sa previnila zakázaným uvoľnením. Ešte pretým strieľal aj Nicklas Bäckström, ale jeho strela nebola úspešná.
     
    21:04
    Švédi mali šancu vyrovnať stav zápasu. Po strele od modrej čiary sa dostal k dorážke Patric Hörnqvist, no v páde tesne minul bránu súpera.
     
    20:38
    V úvode druhej tretiny vidíme množstvo nepresností na oboch stranách. Američania sa dvakrát ocitli v ofsajde, no rozhodcovia púšťajú hru.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Sledovali sme fantastickú prvú tretinu. Všetko to odštartoval už v prvej minúte zápasu Auston Matthews, ktorý prekonal Henrika Lundqvista. Onedlho pridal druhý presný zásah aj Vincent Trochceck a to ešte Johnny Gaudreau nepremenil trestné strieľanie. Švédov vrátil do hry Filip Forsberg, no Severoameričanom vrátil dvojgólový náskok Johnny Gaudreau. Po prvej tretine je ale stav zápasu 3:2, keďže gólový účet bohatého prvého dejstva uzavrel Nicklas Bäckström.

    Druhá tretina sa začne približne o 22:10.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:34
    Niekoľko akcii po sebe sa skončilo už v strednom pásme, a tak brankári nemuseli zasahovať. Prvé dejstvo sa pomaly chýli k svojmu záveru.
     
    19:00
    Začína sa posledná minúta vynikajúcej prvej tretiny, ktorá nám zatiaľ ponúkla až päť gólov. Dopredu idú hokejisti Severnej Ameriky.
    18:34 Henrik Lundqvist (SWE)
     
    18:34
    Henrik Lundqvist previedol fantastický zákrok! Connor McDavid sa dostal po parádnej kolmej prihrávke do úniku, no švédskeho brankára neprekonal.
     
    17:56
    Hra musela byť prerušená, pretože sa Švédi previnili postavením mimo hry. Vhadzovať sa tak v strednom pásme.
     
    17:30
    Švédi sa dostávajú čoraz viac do americkej obrannej tretiny. Úvodný tlak domáceho tímu je preč a Tri korunky sa snažia o vyrovnanie.
     
    17:06
    John Gibson musel zasahovať. K strele sa dostal Carl Hagelin, no jeho dobrá strela skončila len na výstroji brankára Anaheimu Ducks.
    16:28 Nicklas Bäckström (SWE) - 3:2
     
    16:28
    Švédsko dalo gól!
    Američania sa síce ubránili v oslabení, no napriek tomu inkasovali gól. K odrazenému puku sa dostal NICKLAS BÄCKSTRÖM a strelou z prvej trafil odkrytú časť severoamerickej brány. Asistencie: Filip Forsberg a Erik Karlsson.
     
    15:54
    Američania mali teraz veľké šťastie. Z nádejnej pozície zakončoval Henrik Sedin, no jeho strelu zblokoval Ryan Murray a pomohol tak svojmu brankárovi.
     
    15:27
    Švédi tlačia svojho súpera v obrannom pásme. Američania ale výborne bránia a blokujú strely švédskych obrancov.
     
    14:42
    K strele sa dostal Oliver Ekman-Larsson, no jeho strela nebola príliš prudká. Domáci obrancovia si s ňou poradili a vyhadzujú puk.
     
    14:25
    Shayne Gostisbehere dnes asistoval už na dva góly Severnej Ameriky, no teraz oslabuje svoj tím. Menší trest totiž dostáva za nedovolené bránenie.
    13:57 Johnny Gaudreau (TNA) - 3:1
     
    13:57
    Tím Severnej Ameriky práve strelil gól! Krásny hokejový moment. JOHNNY GAUDREAU dostal prihrávku od Shaynea Gostisbehera a sám postupoval na Henrika Lundqvista. Švédskeho brankára si položil na ľad a blafákom do forhendovej strany ho prekonal. Asistencia: Shayne Gostisbehere.
     
    12:41
    Americký brankár radšej prerušil hru, pretože momentálne sú o niečo aktívnejší švédski hokejisti. Vhadzuje sa po jeho pravej ruke.
     
    11:55
    Strelou švihom to skúsil šikovný obranca Oliver Ekman-Larsson. Jeho pokus ale mieril tesne vedľa pravej žrde brány Johna Gibsona.
     
    11:19
    Severoameričania sa dokázali oslobodiť, a tak kompletná štvorica unavených hokejistov môže ísť striedať.
     
    10:47
    Filip Forsberg je pri streleckej chuti. Aj teraz to skúšal strelou z prvej a len tesne minul bránu Johna Gibsona. Švédi pokračujú v aktivite.
     
    10:27
    Švédi stupňovali svoj tlak a vypracovali si presilovú hru. Po faule na Henrika Sedina dostáva menší trest za podrazenie Seth Jones.
    09:48 John Gibson (TNA)
     
    09:48
    Švédi po strelenom góle výrazne ožili. John Gibson mal so strelou od modrej čiary problémy, ale napokon ju na dvakrát dokázal chytiť.
     
    09:25
    Jeden z obrancov Severnej Ameriky strieľal ešte spoza červenej čiary, ale s jeho strelou nemal Henrik Lundqvist žiadne problémy. Nasleduje reklamná prestávka.
     
    09:00
    Vidíme skutočne parádny zápas. Mimoriadne strelecky aktívni sú najmä hokejisti Severnej Ameriky, ktorí vystrelili na Henrika Lundqvista už jedenásťkrát.
    08:24 Filip Forsberg (SWE) - 2:1
     
    08:24
    Švédsko dalo gól!
    Gólové hody v Air Canada Centre pokračujú ďalej. Švédi znižujú náskok svojho súpera vďaka FILIPOVI FORSBERGOVI, ktorý vystrelil spoza Ryana Murrayho a strelou švihom prekonal amerického brankára. Asistencie: Patric Hörnqvist a Nicklas Bäckström.
     
    07:39
    Švédom sa pomaly kráti čas na využite početnej výhodu. Teraz sa navyše previnili postavením mimo hry, a tak sa bude vhadzovať v strednom pásme.
     
    06:58
    Švédi to teraz prekombinovali a prihrávka Henrika Sedina nebola presná. Následne ešte strieľal Erik Karlsson, no trafil len pred ním stojacého obrancu.
     
    06:24
    Videli sme dobré šance na oboch stranách. Najprv zasahoval John Gibson, ktorý si poradil so strelou od modrej čiary. Na druhej strane strieľal aj Vincent Trocheck, ale svoj druhý gól v zápase nepridal.
     
    05:55
    Vylúčenie v tíme Tím Severnej Ameriky (Ryan Nugent-Hopkins – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    05:24
    Ďalšia veľká šanca Severnej Ameriky. Henrik Lundqvist najprv vyrazil strelu Johnnyho Gaudreaua a následne mal šťastie, že obranca Ryan Murray netrafil odkrytú bránu.
     
    04:54
    Teraz sme boli svedkami dvoch ofsajdov v krátkom časovom úseku. Švédi aspoň trochu otupili tlak Severnej Ameriky a navyše sa oslobodzujú.
     
    04:24
    Opäť musel zasahovať švédsky gólman. Tentokrát sa k strele z ľavého kruhu na vhadzovanie dostal Jack Eichel, no mieril len do hrude Henrika Lundqvista.
     
    03:48
    Severoameričania zamestnali Henrika Lundqvista niekoľkými strelami, no ten sa tretíkrát nenechal prekvapiť. Následne sa Švédsko oslobodzuje.
     
    03:20
    Vylúčenie v tíme Švédsko (Erik Karlsson – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    03:05
    A ďalšia šanca domáceho tímu. Connor McDavid sa dostával do brejku, ale v poslednej chvíli ho dokázal zastaviť obranca Anton Strålman.
     
    02:18
    Henrik Lundqvist si po prvýkrát siahol na puk, keď zlikvidoval strelecký pokus obrancu Coltona Parayka. Jeho strela mierila len do betónov.
    01:35 Vincent Trocheck (TNA) - 2:0
     
    01:35
    Tím Severnej Ameriky práve strelil gól! Tak toto je neuveriteľný úvod zápasu. Severoameričania sa dostávajú do vedenia o dva góly. Shayne Gostisbehere pekným pasom našiel VINCENTA TROCHECKA a ten bekhendovým blafákom prekonal švédskeho brankára. Asistencie: Shayne Gostisbehere a Jack Eichel.
    00:56 Johnny Gaudreau (TNA)
     
    00:56
    Johnny Gaudreau mohol pridať druhý gól zápasu. Po tom ako ho fauloval Erik Karlsson bolo nariadené trestné strieľanie! Americký útočník ale strelou švihom minul bránu.
     
    00:56
    Johnny Gaudreau bude mať výhodu trestného strieľania. Severoameričania majú veľkú šancu pridať druhý gól v priebehu minúty.
    00:30 Auston Matthews (TNA) - 1:0
     
    00:30
    Tím Severnej Ameriky práve strelil gól! Tak toto je fantastický úvod zápasu v podaní mladého tímu. Najskôr síce individuálnym prenikom neuspel Connor McDavid, no pri signalizovanom vylúčení tvrdo vystrelil Morgan Rielly a puk dorazil do brány AUSTON MATTHEWS. Asistencie: Morgan Rielly a Connor McDavid.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Tím Severnej Ameriky: Gibson (Hellebuyck) – R. Murray, Jones, Rielly, Parayko, Gostisbehere, Trouba – Scheifele, McDavid (C), Matthews – MacKinnon, Nugent-Hopkins, Gaudreau – Trocheck, Couturier, D. Larkin – Miller, Eichel, Saad.

    Švédsko: Lundqvist (Markström) – E. Karlsson, Ekholm, Strålman, Hedman, Hjalmarsson, Ekman-Larsson – Eriksson, H. Sedin (C), D. Sedin – Hörnqvist, Bäckström, Forsberg – Silfverberg, Krüger, Hagelin – Söderberg, Berglund, Landeskog.
     
    Vážení diváci, vítam vás pri sledovaní online priameho prenosu z hokejového Svetového pohára. V kanadskom Air Canada Centre sa dnes predstavia mladí hokejisti Severnej Ameriky a zatiaľ stopercentní Švédi. Zápas sa začína o 21:00 hod.

    SEVERNÁ AMERIKA

    Pre mladých hokejistov z Kanady a USA pôjde o posledný zápas v základnej skupine. Tí majú na konte zatiaľ dva body a stále veľmi reálnu šancu na postup z náročnej skupiny. Zverenci Todda McLellana vstúpili do turnaja výborne, keď zdolali Fínsko jednoznačne 4:1. V celom zápase boli mladíci lepší, smerom na súperovu bránu vyslali 43 streleckých pokusov a mierneho favorita jasne predčili. Zápas proti Rusku už bol o inom. Po úvodnej tretine síce Severoameričania viedli, no v tej druhej inkasovali až štyri góly. Následne sa dotiahli na rozdiel gólu, ale napriek obrovskému tlaku nedokázali vyrovnať stav stretnutia. Zatiaľ im patrí druhé miesto a prípadné víťazstvo by ich zrejme dostalo do semifinále.

    ŠVÉDSKO

    Hokejisti Švédska zvládli prvé dva zápasy turnaja, no napriek tomu nemajú istý postup do semifinále. V prvom zápase zdolali mierne favorizované Rusko, keď sa pod vážnejší tlak dostali až v záverečnej fáze zápasu. Alexander Ovečkin síce dvakrát v priebehu minúty dostal puk do brány, ale v druhom prípade si pomohol nedovolene. "Tre Kronor" majú fantasticky zohraný tím a vynikajúco prepracovaný defenzívny systém. Švédi vyhrali úvodný duel 2:1 a vo včerajšom severskom derby zdolali aj Fínsko 2:0. Po drobnej viróze sa v bráne predstavil opäť Henrik Lundqvist a udržal si čisté konto, keď kryl 36 striel súpera. Vo veľmi dobrom svetle sa ukazuje najmä prvý švédsky útok, v ktorom nastupuje Loui Eriksson a bratia Sedinovci.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

    Miroslav Kováčik

    Góly a asistencie: 1. Matthews (Rielly, McDavid), 2. Trocheck (Gostisbehere, Eichel), 14. Gaudreau (Gostisbehere), 65. MacKinnon (Gaudreau, Gostisbehere) – 9. Forsberg (Hörnqvist, Bäckström), 17. Bäckström (Forsberg, E. Karlsson), 47. Berglund (E. Karlsson, Söderberg)


    Tím Severnej Ameriky: Gibson (Hellebuyck) – R. Murray, Jones, Rielly, Parayko, Gostisbehere, Trouba – Scheifele, McDavid (C), Matthews – MacKinnon, Nugent-Hopkins, Gaudreau – Trocheck, Couturier, D. Larkin – Miller, Eichel, Saad.
    Švédsko: Lundqvist (Markström) – E. Karlsson, Ekholm, Strålman, Hedman, Hjalmarsson, Ekman-Larsson – Eriksson, H. Sedin (C), D. Sedin – Hörnqvist, Bäckström, Forsberg – Silfverberg, Krüger, Hagelin – Söderberg, Berglund, Landeskog.