Bayern – Ingolstadt 3:1 (kon.) | Dortmund – Darmstadt 6:0 (kon.) | Hamburger – Lipsko 0:4 (kon.)
Hoffenheim – Wolfsburg 0:0 (kon.) | Frankfurt – Leverkusen 2:1 (kon.) | Mönchengladbach – Brémy 4:1 (kon.)
koniec
Bayern Mníchov
3:1 (1:1)
FC Ingolstadt 04
Sobota 17.09.2016, 15:30 • Allianz Arena, München • Nemecká Bundesliga • 3. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Do druhého polčasu vstupovali oba celky za nerozhodného stavu 1:21, ale v ňom dvoma krásnymi gólmi zvrátili Bavori vývoj stretnutia na svoju stranu a tak na domácom trávniku FC Bayern zdolal tím FC Ingolstadt pomerom 3:1. (17:23:36)
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Po Kimmichovom pase z pravej strany skúsil strelu z diaľky Thiago Alcântara, ale ten poslal loptu vysoko vysoko nad brvno hosťujúcej brány.
     
    90+2
    K riadnej hracej dobe sa nadstavovali dve minúty a stretnutia sa už zrejme onedlho skončí. V strede pola pri lopte domáci hráči.
    90+1. Stefan Lex (ING)
     
    90+1
    Hinterseerov pas z ľavej strany našiel Lexa pred bránou, ten ale nedokázal svojou strelou prekonať dnes vynikajúceho Neuera.
     
    90
    Lewandowski pasom spoza šestnástky hľadal na pravej strane Rafinhu, ale Poliakova prihrávka bola zachytená defenzívou Ingolstadtu.
     
    89
    Vidal pekne vysunul Ribéryho na pravej strane vápna a Francúz vracal Vidalovi pätičkou loptu, ale túto prihrávku už zachytil jeden z hosťujúcich bekov, ktorý odkopol loptu do stredu pola.
     
    88
    V strede pola majú loptu vo svojej moci hráči Bayernu a vyzerá to tak, že dnešný duel sa už len dohráva.

     
    86
    Rafinha zrejme spečatil osud dnešného zápasu. Ribéry krátko po rozohrávke fauloval na útočnej polovici a loptu získali hráči Ingolstadtu.
    84. Rafinha (BAY) - 3:1
     
    84
    Bayern dal gól!
    Hostia stratili loptu pred šestnástkou Bayernu, ktorý okamžite založil protiútok, keď Boateng našiel Ribéryho a francúzsky záložník prešprintoval ľavé krdídlo, aby následne centrom na pravú stranu našiel RAFINHU, ktorý spoza šestnástky poslal krásnou strelou loptu k vzdialenejšej tyčke hosťujúcej brány.
     
    83
    Striedanie v tíme FC Bayern Mníchov: z ihriska odchádza Douglas Costa, prichádza Jérôme Boateng.
     
    82
    Z priameho kopu hostí po Thiagovom faule nebolo nič, pretože domáca defenzíva odvrátila center do stredu pola.
     
    81
    Striedanie v tíme FC Ingolstadt 04: z ihriska odchádza Mathew Leckie, prichádza Almog Cohen.
     
    81
    Žltú kartu za faul na prenikajúceho Lezcana dostáva Thiago Alcântara (FC Bayern Mníchov).
     
    80
    Ribéryho pokus o center z ľavého krídla bol zblokovaný na rohový kop. Zápas sa prehupol do svojej poslednej desaťminútovky.
     
    78
    Lewandowskeho strela zo strednej vzdialenosti bola nepresná a loptu späť do hry vracia odkopom od brány Nyland.
     
    77
    Spolupráca Leckieho a Lexa sa skončila len odkopom od Neuerovej brány, ale hostia cítia šancu na vyrovnávajúci gól a vysoko napádajú domácich hráčov na ich vlastnej polovici.
     
    76
    Po rohovom kope sa k strele spoza šestnástky dostal Lex, ktorého pokus však trafil len jedného z brániacich hráčov. Okamžite potom sa Lex predieral do zakončenia cez dvojciu domácich bekov a spadol vo vápne, čo zaváňalo penaltou, ale hlavný arbiter ukazuje – hrá sa ďalej.
     
    75
    Na útočnej polovici kombinujú hráči Ingolstadtu, ktorí si vybojovali aj rohový kop z ľavej strany. Pred nami je posledná štvrťhodinka hry.
     
    73
    Bernat si na ľavom krídle vymenil loptu s Ribérym a odcentroval pred bránu, kde sa snažil o hlavičku Lewandowski, ale jeho pokusu chýbala presnosť aj razancia.
     
    72
    Žltú kartu za tvrdý šlapák na Rafinhu pri postrannej čiare dostáva Stefan Lex (FC Ingolstadt 04), ktorý je necelú minútu na hracej ploche potom, čo pred chvíľou vystriedal Hartmanna.
     
    71
    Striedanie v tíme FC Ingolstadt 04: z ihriska odchádza Moritz Hartmann, prichádza Stefan Lex.
     
    70
    Po pravom krídle pekne prešprintoval Rafinha, ktorý vyslal center pred hosťujúcu bránu, ale Tisserand hlavou odvrátil loptu na rohový kop.
     
    69
    Už znovu vidíme typický obrázok dnešného duelu, Bayern si prihráva na útočnej polovici.
    68. Lukas Hinterseer (ING)
     
    68
    Do obrovskej príležitosti sa po Lezcanovom pase do behu ocitol striedajúci Hinterseer, ktorý sám zoči-voči Neuerovi skúsil prízemnú strelu, ale z blízka tesne minul domácu bránu!
     
    66
    Bayern znovu kombinuje na útočnej polovici, ale v bezpečnej vzdialenosti od hosťujúcej brány.
     
    65
    Akcia Bayernu opäť prerušená po útočnom faule, tentokrát sa previnil na ľavej strane Bernat.
     
    64
    Hartmann pekne vysunul na ľavom krídle Lezcana, ale ten bol čisto pri postrannej čiare odzbrojený Kimmichom, ktorý poslal malú domov Neuerovi a ten poslal odkopom od brány loptu do stredu pola.Tam sa útočného faulu dopustil Lewandowski, takže pri lopte sú opäť hostia.
     
    63
    Striedanie v tíme FC Ingolstadt 04: z ihriska odchádza Alfredo Morales, prichádza Lukas Hinterseer.
     
    62
    Tentokrát budú priamy kop zo strednej vzdialenosti zahrávať hostia potom, čo Alonso fauloval prenikajúceho Lezcana.
     
    61
    Striedanie v tíme FC Bayern Mníchov: z ihriska odchádza Renato Sanches, prichádza Thiago Alcântara.
     
    60
    Po Tisserandovom faule zahrávali hráči Bayernu priamy kop z pravej strany, ale Sanchesov center bol odvrátený a hra sa už presunula do stredu pola. Za nami je hodinka hry.
     
    59
    Žltú kartu dostáva za potiahnutie za dres na pravej strane obrannej polovice Marcel Tisserand (FC Ingolstadt 04).
     
    57
    Leckie sa utrhol domácej obrane na ľavom krídle, ale kým sa stihol dostať k bližšie bráne, obkľúčila ho trojica domácich bekov a zabránili hosťujúcemu útočníkovi zakončiť.
     
    56
    Vidal stratil loptu na vlastnej polovici a hostia sa okamžite pustili do útoku, ale Suttnerov center z ľavej strany skončil len v náručí Neuera.
     
    55
    Hartmann na stredovej čiare fauloval prenikajúceho Kimmicha a Bayern bude zahrávať voľný kop.
     
    54
    Ingoslastadt stratil krátko po rohovom kope loptu a teraz ju majú v moci hráči domáceho Bayernu.
    53. Mathew Leckie (ING)
     
    53
    Po prízemnom pase do behu sa utrhol domácej obrane Leckie, ktorý sa vo vápne zbavil dvoch bekov a prekľučkoval sa až pred Neuera a vypálil na bránu, ale domáci gólman vytiahol fanstastický zákrok a vyboxoval loptu na rohový kop.
     
    52
    Hostia kombinujú na útočnej polovici a snažia sa dostať cez prehustenú defenzívu Bayernu v snahe čo najrýchlejšie vyrovnať stav stretnutia.
    50. Xabi Alonso (BAY) - 2:1
     
    50
    Bayern dal gól!
    Domáci hodnú chvíľu obliehali pokutové územie hostí a keď sa im nepodarilo dostať sa do vápna, tak XABI ALONSO po prihrávke z ľavej strany vypálil spoza šestnástky na bránu a jeho prudká ukážková strela skončila v sieti Ingolstadtu a Bayern tak vyhráva 2:1.
     
    47
    Druhý polčas začal opatrne, v strede pola pri lopte hráči Bayernu.
     
    46
    Striedanie v tíme FC Bayern Mníchov: z ihriska odchádza Kingsley Coman, prichádza Douglas Costa.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.

     
    V úvode duelu bol lepším a aktívnejším tímom Bayern, ale ako prví gólovo udreli hostia už v 8.minúte. O 4 minúty neskôr však už bolo vyrovnané a odvtedy sme gól nevideli. Hra sa postupom času vyrovnáva, ale stále sú to hráči domáceho tímu, kto má častejšie loptu na kopačkách.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Nadstavovať sa nebude, prvý polčas končí.
     
    45
    Bayern prihrávkami na krátko obliehal vápno Ingolstadtu, ale po nepresnom pase Ribéryho na Lewandowskeho sa ťažiskom hry stal opäť stred pola.
     
    44
    Hostia si loptu po Sanchesovom faule dlho na svojich kopačkách neužili a už ju majú vo svojej moci domáci hráči, ktorí si prihrávajú v strede pola.
     
    43
    Ofenzívna snaha Bayernu sa skončila po útočnom faule Sanchesa na Moralesa.
     
    42
    Moralesov center do vápna odvrátil Martínez na rohový kop, po ktorom sme videli vo vápne niekoľko hlavičkových súbojov, ale napokon sa predsa len domácej defenzíve podarilo odvrátiť loptu do bezpečia. Takmer sa dostal do brejku Coman, ale napokon prihral loptu Ribérymu a ten spomalil akciu domáceho celku.
     
    40
    Hartmann stratil loptu na útočnej polovici a domáci prihrávkami v strede pola ukľudňujú hru, zatiaľ čo prvý polčas sa prehupol do svojej poslednej päťminútovky.
     
    39
    Bayern nebezpečne obliehal pokutové územie hostí, ale po Comanovom pase do vápna odvrátil loptu do bezpečia hlavou Levels.
     
    37
    Sanches to prehnal na útočnej polovici, keď v súboji proti trom bekom hostí stratil loptu a Ingolstadt sa okamžite rútil do prečíslenia. V ňom viedol loptu Leckie, ktorému na ľavej strane nabiehal Hartmann, ale Leckie to vzal na seba a vypálil z hranice vápna na bránu. Neuer však vynikajúco vyboxoval jeho strelu do priestorov, kam Hartmann nedosiahol a nemohol tak loptu doraziť do siete.
    36. Mathew Leckie (ING)
     
    36
    K strele sa dostal aj Ingolstadt, ale Leckieho pokus zo strednej vdzialenosti minul bránu Bayernu.
     
    35
    Z rohového kopu domáceho celku nebolo nič a keď krátko na to hľadal Ribéry prízemným pasom Lewandowskeho, bola to nepresná prihrávka a lopta skončila v moci Nylanda.
     
    34
    Ribéry vybojoval svojou aktivitou na pravom krídle rohový kop pre Bayern.

     
    33
    Prvýkrát v dnešnom zápase sme videli dlhšiu a veľmi peknú kombináciu hosťujúceho tímu, ktorý na pravom krídle zamotal hlavu domácej defenzíve, ale napokon z toho nebolo nič, len odkop od brány, pretože Leckie bol v ofsajde.
     
    31
    Rafinha spracoval na pravom krídle vysokú loptu a odcentroval do vápna, kde najvyššie vyskočil Robert Lewandowski, ale tentokrát poslal poľský kanonier loptu veľmi ďaleko od hosťujúcej brány.
     
    30
    Hráči Bayernu si prihrávajú v oblasti stredového kruhu, za nami je polhodinka hry.
     
    29
    Bernat predviedol krásny šprint pri ľavej postrannej čiare, pri ktorom sa zbavil dvoch bekov hosťujúceho tímu, ale akcia Bayernu sa skončila po útočnom faule Vidala.
     
    28
    Po dlhšej kombinácii domáceho tímu v strede pola sa rozhodol Vidal hľadať vysokým centrom na pravej strane vápna Rafinhu, ale Vidalov center bol nepresný a lopta skončila mimo hracej plochy. Späť do hry ju odkopom od brány vráti Nyland.
     
    26
    Pri lopte defenzíva hostí, ktorá si prihráva až k Nylandovi. Tempo hry trošku opadlo v posledných minútach.
     
    25
    Domáci to skúšali po pravom krídle, ale Coman fauloval Tisseranda a po útočnom faule domáceho hráča sa k lopte dostanú hostia z Ingolstadtu.
     
    24
    Jeden z domácich bekov fauloval na ľavej strane obrannej polovice a hostia zahrávali priamy kop zo strednej vdzialenosti, ale Großov center bol zblokovaný.

     
    22
    Ťažiskom hry je momentálne stred pola, kde držia loptu vo svojej moci prevažne hráči Bayernu.
     
    21
    Po desiatich minútach sa aj hostia dostali na dostrel súperovej brány, ale Hartmannov strieľaný center Neuer vyboxoval.
     
    20
    Spolupráca Rafinhu a Comana na pravom krídle nepriniesla nič len odkop od brány. Na trávniku zostal ležať Arturo Vidal, ale zdá sa, že domáci záložník bude môcť pokračovať v zápase.
     
    19
    Stále sú pri lopte domáci, ale po nepresnom pase Ribéryho,. ktorý prihrávkou do behu hľadal Lewandowskeho, získala obrana hostí loptu. Ale nie na dlho, v strede pola ju opäť pre Bayern vybojoval Kimmich.
     
    18
    Comanov center odvrátil Matip na rohový kop z pravej strany. Ten zahrával Ribéry, ale domáci si z tejto šance nedokázali vytvoriť strelecký pokus.
     
    17
    Domáci majú teraz územnú prevahu a držia loptu na súperovej polovici. Ingolstadtu sa však zatiaľ darí držať hráčov Bayernu mimo pokutového územia.
     
    16
    Sanches na pravej strane oklamal dvoch hosťujúcich bekov a pekne centroval na Rafinhu, ale ten sa napokon k lopte nedostal, pretože dobre zasiahol hlavou Matip.
     
    15
    Hráči Bayernu si na ľavom krídle neprihrávali presne a obrana Ingolstadtu odkopáva loptu až k Neuerovi.
     
    14
    Po Alonsovom faule zahrávali hostia priamy kop zo strednej vzdialenosti, ale Suttnerova prudká strela z priameho kopu skončila len v náručí pripraveného Neuera.
    12. Robert Lewandowski (BAY) - 1:1
     
    12
    Bayern dal gól!
    Vidal a Sanches si nerozumeli a zdalo sa, že po ich nepresnej spolupráci domáci stratia loptu, ale tú vybojoval Ribéry, ktorý vysunul na ľavej strane vápna ROBERTA LEWANDOWSKEHO, ktorý krásnou lobovanou strelou prekonal Nylanda a vyrovnal stav stretnutia na 1:1.
     
    11
    Hráči Bayernu prihrávkami na krátko kombinujú na útočnej polovici súpera, ale v bezpečnej vzdialenosti od hosťujúcej brány.
     
    10
    Ingolstadt mal krátko po vsietenom góle šancu na druhý presný zásah, ale tentokrát pálil Lezcano nepresne. Je za nami úvodných desať minút dnešného duelu.
    8. Dario Lezcano (ING) - 0:1
     
    8
    Tím Ingolstadt práve strelil gól!
    Hostia udreli z prvej šance v zápase, keď Hartmann vybojoval loptu v strede pola, vysunul Leckieho na ľavom krídle a ten na seba naviazal dvoch bekov a poslal prihrávku do behu pred bránu Bayernu, kde loptu prebral DARIO LEZCANO a prízemnou strelou prekonal Neuera a otvoril skóre dnešného duelu.
     
    6
    Ribéry našiel za šestnástkou Vidala, ktorý posielal center na pravú stranu vápna na Rafinhu, ale ten stratil loptu. Krátko na to ju však domáci vybojovali opäť a k strele sa dostal Coman, ale Nyland bol pozorný a loptu vyboxoval.
     
    5
    Po útočnom faule Hartmanna získal loptu Bayern, ktorý kombinoval na útočnej polovici, ale po útočnom faule Lewandowskeho sa k lopte opäť dostanú hostia.
     
    4
    V strede pola kombinujú hostia, ale nedarí sa im prejsť cez prehustenú defenzívu domáceho celku.
     
    2
    Rafinha spracoval vysokú loptu na pravom krídle, ale následne neprihrával presne a Bayern prišiel o loptu. Nie však na dlho a domáci opäť zaútočili, tentokrát sa k strele spoza šestnástky odhodlal Sanches, ale lopta z jeho kopačky minula Nylandovu bránu.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    FC Bayern Mníchov: Neuer (C) – Rafinha, Kimmich, Javi Martínez, Bernat – Arturo Vidal, Alonso, Sanches – Coman, Lewandowski, Ribéry.
    Náhradníci: Ulreich – Th. Alcântara, Robben, Costa, J. Boateng, Götze, Green.

    FC Ingolstadt 04: Nyland – Levels, Matip (C), Tisserand, Suttner – Groß, Roger – Leckie, Hartmann, Morales – Lezcano.
    Náhradníci: Hansen – Jung, Lex, Hinterseer, Wahl, Hadergjonaj, Cohen.

    Rozhodca: P. Ittrich – N.Grudzinski, S.Jablonski.

     
    Vzájomné zápasy
    V predchádzajúcoim ročníku sa proti sebe tieto dva celky postavili dvakrát v rámci Bundesligy a v oboch prípadoch bol úspešnejší Bayern. V prvom meraní síl hral Ingolstadt doma a prehral s Mníchovom 1:2. V tom druhom zápase hral na domácom trávniku Bayern a pripísal si tri body po výhre 2:0.
     
    FC Ingolstadt 04
    Hostia majú po dvoch odohraných kolách na svojom konte len jeden bod, ktorý získali za remízu 1:1 v prvom kole, kedy hrali na pôde HSV. V 2.kole Ingolstadt hostil na svojom trávniku Herthu Berlín a pred zrakmi vlastných fanúšikov prehral pomerom 0:2.
     
    FC Bayern Mníchov
    Bayern vstúpil do tejto sezóny na víťaznej vlne a v oboch ligových zápasoch tejto sezóny bodoval naplno. V prvom kole bavorský veľkoklub deklasoval na domácej pôde Werder Brémy, keď vyhral vysoko 6:0 a v 2.kole hráči Bayernu pre zmenu získali tri body po výhre 0:2 nad Schalke 04. Tento týždeň domáci hrali prvý zápas skupinovej fázy Ligy Majstrov a doma vyhrali presvedčivo 5:0 nad FK Rostov.
     
    V rámci 3.kola nemeckej Bundesligy sa dnes v Allianz Aréne v Mníchove proti sebe postavia celky FC Bayern Mníchov a FC Ingolstadt 04.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:30.

    Tomáš Pajerský

    Góly: 12. Lewandowski, 50. Alonso, 84. Rafinha – 8. Lezcano

    Karty:   81. Th. Alcântara (BAY) – 59. Tisserand (ING), 72. Lex (ING)


    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 3:7. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 17:16.
    Bayern Mníchov: Neuer (C) – Rafinha, Kimmich, Javi Martínez, Bernat – Arturo Vidal, Alonso, Sanches (61. Th. Alcântara) – Coman (46. Costa, 83. J. Boateng), Lewandowski, Ribéry.
    Náhradníci: Ulreich – Th. Alcântara, Robben, Costa, J. Boateng, Götze, Green.

    FC Ingolstadt 04: Nyland – Levels, Matip (C), Tisserand, Suttner – Groß, Roger – Leckie (81. Cohen), Hartmann (71. Lex), Morales (63. Hinterseer) – Lezcano.
    Náhradníci: Hansen – Jung, Lex, Hinterseer, Wahl, Hadergjonaj, Cohen.

    Rozhodca: P. Ittrich – N.Grudzinski, S.Jablonski