USA – Kanada 4:2 (kon.) | Česko – Rusko 2:1 (2:1 po s.n.) | Švédsko – Fínsko 6:3 (kon.)
koniec
USA
4:2 (2:0, 1:1, 1:1)
Kanada
Sobota 10.09.2016, 01:15Reprezentácia
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Máme za sebou prvé americko-kanadské derby. V dnešnom zápase boli úspešnejší Američania, ktorí zdolali svojho veľkého rivala 4:2. V tretej tretine síce znížil ich náskok Drew Doughty, ale gólový účet zápasu uzavrel gólom do prázdnej brány domáci Derek Stepan. Odveta je na programe už o necelých 24 hodín, tentokrát na ľade v Ottawe. Samozrejme, aj tento zápas vám prinesieme v priamom prenose. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem dobrú noc. (03:58:51)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:48
    Tak ešte tu bude posledné prerušenie hry. Američania sa previnili zakázaným uvoľnením, no vadiť im to rozhodne nemusí.
     
    59:00
    Začína sa posledná minúta zápasu. Američania to zrejme už dotiahnu do úspešného konca a pripíšu si skalp hlavného favorita Svetového pohára.
    58:39 Stephan (USA) - 4:2
     
    58:39
    USA dalo gól!
    Je rozhodnuté. Brad Marchand stratil puk na vlastnej modrej čiare, ten zachytil DEREK STEPAN a poľahky poslal puk do prázdnej brány. Bez asistencie.
     
    58:06
    Carey Price odchádza na striedačku. Kanaďania to skúšajú v šestici hráčov na ľadovej ploche!
     
    57:38
    Američania sa snažia držať puk na svojich hokejkách. Kanaďania sa nevedenia dostať do záverečného tlaku.
     
    57:00
    Z ťažkého uhla sa pokúsil prekvapiť amerického gólmana Jonathan Toews. Jeho polostretla mierila do miest, kde bol aj Steven Stamkos, no táto spolupráca nevyšla.
     
    56:35
    Na ľadovej ploche opäť splanuli vášne. Vylučovať sa ale nebude, keďže to bolo vzájomné. Vhadzovať sa bude v obrannom pásme domáceho tímu.
     
    55:21
    Patrick Kane našiel peknou prihrávkou strelca úvodného gólu Zacha Pariseho. Ten ale nemohol zakončovať z prvej, a tak bol odzbrojený od puku.
     
    55:00
    Do konca riadneho hracieho času ostáva päť minút. Dokáže kolíska hokeja ešte vyrovnať? V zápase je lepšia, no napriek tomu prehráva.
     
    54:27
    Ben Bishop radšej prerušuje hru. Takmer sa strhla ďalšia potyčka, no rozhodcovia situáciu upokojili. V Columbuse je na programe posledná reklamná pauza.
     
    53:48
    Derek Stepan veľmi dobre napádal rozohrávku Careyho Pricea za bránou a takmer ho donútil k chybe. Následne išli dopredu Kanaďania, no previnili sa ofsajdom.
     
    53:15
    K strele z otočky sa dostal Tyler Seguin. Jeho strelecký pokus ale nemieril do priestoru troch žrdí. Kanaďania strácajú útočné pásmo.
     
    52:37
    Zakázané uvoľnenie domáceho tímu. Kanaďania môžu na rozdiel od súpera poslať na ľade čerstvé sily. USA už nemajú k dispozícií time out.
     
    51:14
    Bol to zrejme Brad Marchand, ktorý vystrelil z veľkej diaľky. Pokus hráča Bostonu Bruins ale s prehľadom vyrazil pripravený Ben Bishop.
     
    50:54
    Tyler Seguin skúsil prekvapiť súperovho brankára strelou spoza obrancu. Ben Bishop nemal s jeho pokusom žiaden problém a puk chytil do lapačky.
     
    50:30
    Kanaďania sa dostali do prečíslenia 3 na 2, ale nedokázali vážnejšie ohroziť Bena Bishopa. Ten kryje puk a nasleduje tak reklamná prestávka.

    Miroslav Kováčik

    Góly a asistencie: 17. Parise (Sutter, Stepan), 19. Kane (Pavelski), 36. Pavelski (Johnson, Kane), 59. Stepan – 34. Bergeron (Crosby, Marchand), 46. Doughty (Getzlaf, Muzzin)


    USA: USA: Quick (41. Bishop) – Byfuglien, Suter, (A) Carlson, McDonagh, Niskanen, Johnson – Kane (A), Pavelski (C), Pacioretty – Oshie, Kesler, Abdelkader – Wheeler, Stepan, Parise – Palmieri, Backes, Dubinsky.
    Kanada: Price (Holtby) – Doughty, Muzzin, Weber (A), Vlasic, Burns, Pietrangelo – Bergeron, Crosby (C), Marchand – Seguin, Getzlaf, Tavares – Stamkos, Toews (A), Couture -Thornton, Giroux, Duchene.