Třinec – Zlín 5:3 (kon.) | Chomutov – Litvínov 3:1 (kon.) | Ústí n/L – Füchse 5:2 (kon.)
Kadaň – Benátky n/J 1:2 (0:2 po s.n.) | Jihlava – Třebíč 3:2 (po pr.) | Prostějov – Frýdek-M. 5:2 (kon.)
Trenčín – Zvolen sk 6:4 (kon.)
koniec po predl.
HC Dukla Jihlava
3:2 (1:1, 1:0, 0:1 - 1:0)
SK Horácká Slavia Třebíč
cz Štvrtok 01.09.2016, 18:00 • Horácký zimní stadion, Jihlava • Prípravný zápas
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Dobrý den, ještě jednou vítejte u přípravného zápasu před startem WSM Ligy. Jak pro domácí HC Duklu Jihlava, tak pro hostující SK Horáckou Slavii Třebíč půjde o generálku na start druhé nejvyšší české soutěže. Utkání začíná na Horáckém zimním stadionu v Jihlavě úderem 18 hodiny.
     
    HC Dukla Jihlava:
    Jihlavští zvolili pro letošní sezonu odlišnou přípravu, což je dáno i tím, že loňský ročník zakončili z důvodu účasti v baráži o extraligu až na konci dubna. Dukla se zaměřila na kratší, leč intenzívnější, tréninkové dávky. Inspirací jí byl mistrovský Liberec. I proto tentokrát sehraje Jihlava pouze šest přípravných utkání. V dosavadních pěti jednou vyhrála a čtyřikrát odešla poražena, ovšem vždy s účastníkem nejvyšší soutěže daného státu (ČR, Slovensko, Rusko-KHL).

    Výsledky Dukly v přípravě:
    Dukla – Olomouc 0:6
    Třebíč – Dukla 1:3
    Dukla – Karlovy Vary 3:4
    Dukla – Nižnij Novgorod 0:6
    Trenčín – Dukla 3:2.
    Pozvánka k utkání na webu Dukly
     
    SK Horácká Slavia Třebíč:
    Bílé hvězdy se snaží dělat vše pro to, aby odčinili loňskou nepovedenou sezonu. Vždyť do ní vstupovali jakožto účastník semifinále play-off první ligy, avšak nedostali se ani do play-off. V Třebíči se toho hodně změnilo. Vedle menší obměny hráčského kádru se změnil také post trenérský. Jiří Mička po neúspěšné sezoně ukončil své působení a na postu hlavního trenéra jej nahradil Martin Sobotka. Jeho asistentem je Jaroslav Barvíř. Oba dva se dobře znají z předchozích ročníků Mezinárodní česko-finské hokejové školy.

    Výsledky Třebíče v přípravě:
    Třebíč – Kometa 2:3
    Nitra – Třebíč 3:4 sn.
    Třebíč – Dukla 1:3
    Žďár nad Sázavou – Třebíč 3:4
    Kladno – Třebíč 5:1
    Třebíč – Budapešť 2:3
    Třebíč – Přerov 2:1
    Prostějov – Třebíč 2:4.
    Vstupenky na dnešní utkání je možné zakoupit také prostřednictvím sítě Ticketportal
     
    Úvodní sestavy:

    HC Dukla Jihlava: Škarek (M. Svoboda) – Kaláb, Kajínek, Říha, Bilčík, Dundáček, Grebenyuk, Dobrovolný – Důras, Skořepa, Stoklasa, Čachotský, Zeman, Diviš, Jergl, Seman, Anděl, Březina, Jícha, Síkela. Trenér: Petr Vlk

    SK Horácká Slavia Třebíč: Vejmelka (D. Svoboda) – Zdráhal, Lojek, Bartejs, Niko, Čejka, Koch, Schejbal, Chrapak – Erat, Dolníček, Zohorna, Kusko, Milfait, Psota, Wasserbauer, Havránek, Dymáček, Čech, Juráň, Paták. Trenér: Martin Sobotka.
     
    Do startu zápasu zbývá zhruba pět minut. Na ledovou plochu již nastupují rozhodčí.
     
    Jako první nastupuje na ledovou plochu domácí tým, Třebíčští jdou na kluziště hned vzápětí.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:03
    Po úvodním buly má Dukla puk za svojí brankou, kde jí napadají Třebíčští.
     
    00:11
    Martin Lojek poslal dlouhý pas do útočného pásma a jeho tým jde střídat.
     
    00:44
    Byl to Tomáš Čachotský, který si vyjel až k brance Vejmelky, jenž jej pohotově zblízka vychytal a poté nedovolil ani dorážku Důrasovi.
     
    01:28
    Aleš Jergl objel prakticky celé útočné pásmo a nakonec ještě stihl přihrát na spoluhráče. Střelu od modré má Vejmelka ve své moci.
     
    01:56
    Jíchovi ve vlastním obranném pásmu ujel puk, ale Psota mezi kruhy zareagovat nestačil a poté střelu od modré v podání Havránka vyráží Škarek.
     
    02:35
    Pokus Martina Čecha z levého kruhu srazil jeden z obránců Dukly do ochranné sítě, gólman domácích tak nemusel zasahovat.
     
    03:10
    Nahození Kajínka se zastavilo před brankou na holi Bartejse, Třebíč ale nastalou situaci nevyužila a nezaložila rychlý kontr.
     
    03:35
    Po střele Bilčíka byl Čachotský zády k brance a nemohl střílet. Přihrál proto touš na Říhu, jehož pokus nemířil mezi tři tyče.
     
    04:07
    Anděl zavezl puk do pásma, byl ale stínován dvěma protihráči a nedokázal jej přihrát na Semana. Poprvé se také ozývají fanoušci hostí.
     
    05:10
    Probíhá trošku hlušší část hry, kdy se sice vůbec nepřerušuje, ale ani jeden z týmů nedokáže po delší čas udržet touš na holi.
     
    05:24
    Přechod Třebíče do útočného pásma kazí ofsajd.
     
    05:38
    Josef Skořepa tvrdě, ale čistě, poslal v rohu za brankou na hrazení soupeře, který nyní leží na ledové ploše. Zatím nedokážu přesně určit, o jakého hráče Horácké Slavie se jedná. Na led přichází lékař.
     
    05:38
    Nyní to již víme, jedná se o Marcela Juráně. Mladý útočník, který hrával za juniorku Dukly, odjíždí za pomocí lékaře Dukly a svých spoluhráčů na střídačku.
     
    06:28
    Dukla právě vstřelila branku!
    Tohle byla vskutku pohledná akce. Čachotský zavezl puk do pásma, mezi kruhy jej předložil Divišovi, jenž ještě chtěl akci vyšperkovat přihrávkou na Zemana. Jeho střela sice nenašla cíl, ale Adam Zeman vzápětí přihrál touš na pravý kruh pro RICHARDA DIVIŠE a ten střelou po ledě přes obránce otevírá skóre dnešního zápasu. Asistence: Adam Zeman, Tomáš Čachotský.
     
    07:15
    Domácí hráči mají puk za svojí svatyní, konkrétně Filip Dundáček, který čeká, až se mu nabídnou spoluhráči.
     
    07:30
    Postupný útok Dukly Jihlava končí ofsajdem.
     
    07:39
    Z brankou jsme viděli hodně krkolomný souboj o puk. Skoro vítězně z něj vyšel Jícha, ale nakonec nedokázal kotouč v tísni přihrát na spoluhráče.
     
    08:25
    Další souboj o puk se odehrává v pravém rohu za brankou Vejmelky. Bojují o něj tři hráči hostí proti dvěma domácím.
     
    08:50
    Od modré to nejprve zkusil Kajínek, Jeho tvrdou ránu zneškodnil Vejmelka, stejně jako malou chvíli střelu od modré v podání dalšího obránce Dukly Dobrovolného.
     
    09:39
    Po delším čase má práci také Jakub Škarek, který vyšel vítězně ze závaru před svojí klecí.
     
    09:43
    Domácí hráči přišli po nahození o puk, což byla voda na mlýn pro Dymáčka, který rychle směřoval po pravé straně na branku Škarka, ale neprohodil puk nad jeho levým ramenem do sítě. Gólman Dukly byl pozorný. Dymáček poté opět vybojoval puk a dával jej na modrou pro Schejbala, jehož střelu sráží také domácí muž v masce.
     
    10:01
    Ještě před Schejbalovou střelou zůstal za brankou Dukly ležet jeden z třebíčských hokejistů a nyní se již bude vylučovat. Dvě plus dvě minuty za hru vysokou holí dostává Tomáš Kaláb.

    Na vyloučení: 2-0.
     
    10:55
    Třebíč musela znovu zavážet kotouč do pásma, když jej Dukla vyhodila. Lojek poté pálil od modré, jeho střelu však zblokovala pozorná obrana Dukly.
     
    11:11
    Od bloku Lojkovy střely se však Dukla nadále brání, Třebíč je stále před brankou Škarka.
     
    11:29
    Po několika kombinacích se však domácí čtveřice osvobozuje a jde střídat. Střídačku má blíže své svatyně.
     
    12:06
    Další postupný útok Třebíče končí jihlavským vyhozením.
     
    12:24
    Více jak polovina trestu Kalába je pryč, ale Třebíč si zatím vážnější šanci nevypracovala.
     
    12:41
    Až nyní a to tedy byla šance pořádná. Puk propadl před pravou tyč k Dolníčkovi. Ten jej důrazem poslal kamsi pod betony Škarka, ale puk se zastavil na brankovišti, kde jej nedokázal usměrnit do sítě Matěj Psota, jihlavští hráči mu v tom spolu se Škarkem zabránili.
     
    13:06
    Horácká Slavia právě vstřelila branku!
    Nyní už neměl Jakub Škarek příliš šancí. JAN ZDRÁHAL dostal kotouč do jízdy od Dolníčka a neomylně jej poslal do pravého horního rohu nad Škarkovu vyrážečku. Puk se navíc otřel o tyčku a zaplul do svatyně. Asistence: David Dolníček, Roman Erat.
     
    14:08
    Matej Síkela získal na levém kruhu puk. Na nic nečekal a ihned vystřelil, ovšem jen do připraveného Vejmelky.
     
    15:07
    Hodně nečekaně se zjevil u levé tyče Vejmelky Tomáš Čachotský, který je pověstný svojí rychlostí. Gólmana Třebíče zblízka nepřekonal. Hned poté následuje zakázané uvolnění Horácké Slavie.
     
    15:46
    Radim Zohorna našlápl z vlastní třetiny až na druhou stranu ke Škarkovi. Zastavil se za jeho brankou, kde byl od kotouče odstaven.
     
    16:19
    Grebenyukova rána od modré byla tečována, prošla poté zhruba metr vedle pravé tyče Vejmelky, který puk jasně kontroloval.
     
    16:42
    No, námaz na modrou v podání Třebíčských to byl skutečně pěkný. Z pravé strany si tak sjel na pravý kruh Jiří Dobrovolný a tvrdě vystřelil na vzdálenější tyč. Puk prošel zhruba o dva metry vedle.
     
    17:19
    V dalších šancích byl jednak Matej Síkela, který zblízka nepropálil Vejmelku, druhak David Březina, který ze své oblíbené pozice z pravého kruhu netrefil branku.
     
    17:22
    Netrefil možná i proto, že byl faulován. Roman Dymáček je vyloučen na dvě minuty za hru vysokou holí.

    Na vyloučení: 2-1.
     
    17:46
    Domácí hokejisté krátce po buly přicházejí o puk.
     
    17:59
    Jergl zavezl po pravé straně touš do pásma a přihrávkou vzduchem vyzval do zakončení před brankou Diviše, který letící touš nesklepl.
     
    18:36
    Třebíč se i potřetí osvobozuje.
     
    18:45
    Skořepa projel pásmem a nahrál kotouč na pravý kruh pro Důrase. Ten tvrdě vystřelil, puk poskakoval po brankovišti, ale nikdo z Dukly jej nedokázal do branky usměrnit. Třebíč se krátce poté osvobozuje.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    19:22
    Horácká Slavia Třebíč hraje v plném počtu.
     
    19:50
    Jergl ještě napřáhl od modré, ale puk mu nesedl ideálně a posila Dukly z Olomouce branku netrefila.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    úvodní dějství je u konce a viděli jsme v něm dvě branky. Nejprve v sedmé minutě zakončoval hezkou jihlavskou kombinaci Richard Diviš, za dalších sedm minut vyrovnal ve čtyřminutové přesilové hře Jan Zdráhal. Protože Dukla poté svojí dvouminutovou přesilovku nevyužila, jde se do kabin za stavu 1:1.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:48.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:54
    Hra je ve středním pásmu přerušena, bude se totiž vylučovat. Kouči Martin Sobotka a Jaroslav Barvíř si nyní něco vyříkávají s rozhodčím.
     
    20:54
    Tak už víme, co to bylo. Jednalo se o příliš mnoho hráčů na ledě a Martin Sobotka si celou situaci vysvětloval se sudími. Ovšem nic se nemění na tom, že trest si jde odpykat Martin Psota.

    Na vyloučení: 2-2.
     
    21:14
    Velká šance Tomáše Čachotského, který dostal u levé tyčky kotouč. Byl před ním zcela volný prostor, Vejmelka by se asi natahoval marně, ale domácí forvard zvedl touš nad branku.
     
    22:08
    Třebíč se hned poté osvobodila, o chvíli později Dukla zavezla puk před Vejmelku, který jej raději pokryl.
     
    22:24
    Hra je přerušena pro přihrávku rukou jihlavských hokejistů.
     
    22:54
    Druhá přesilovka Dukly nevyužita. Horácká Slavia hraje v plném počtu.
     
    23:07
    Vyloučení také na druhé straně. Matej Síkela se dopustil ve vlastním obranném pásmu nedovoleného bránění. Jednu přesilovku, čtyřminutovou, již Třebíč využila. Jak tomu bude nyní?

    Na vyloučení: 3-2.
     
    23:41
    Do rány Lojka od modré vložil hůl dobře pracující Jícha a touš tak zblokoval mimo branku.
     
    24:06
    Lojek kombinuje na modré se Zdráhalem. Vyměňují si puk a málem na to posila Třebíče z Frýdku-Místku, kmenový hráč Třince, doplatil, když mu touš uskočil od hole. Ale stihl jej zastavil před modrou.
     
    24:30
    Akce hostí pokračuje nadále. Lojek dával puk před branku Škarka, kde jej domácí gólman zastavil.
     
    25:07
    Přesilovka Horácké Slavie nyní využita nebyla, Dukla hraje v plném počtu.
     
    26:01
    Hra je opět přerušena, nyní pro ofsajd na straně Dukly.
     
    26:37
    No tak s ofsajdy se nám nyní roztrhl pytel, další nepřesnost domácích při přechodu přes útočnou modrou.
     
    27:22
    Nyní se nepřerušuje kvůli nepřesnosti, ale kvůli faulu. Na trestnou lavici míří hostující Lukáš Paták, který se dopustil hry vysokou holí. Tento trest je dnes poměrně častý, rozhodčí jsou na vysokou hůl hodně hákliví.

    Na vyloučení: 3-3.
     
    28:00
    Což o to, rána Říhy od modré měla tvrdé parametry, ovšem chyběla jí zhruba dvoumetrová přesnost.
     
    28:22
    Jiří Říha krátce poté vystřelil znovu od modré, tentokrát z levé strany. Trefil však napadajícího protihráče a Třebíč se po chvíli osvobozuje.
     
    28:50
    Stejně tak jako nyní. Domácí musí začít opět od své svatyně.
     
    29:12
    Nyní je již Dukla rozestavená před brankou Vejmelky a kombinuje, jenže střela Dobrovolného od modré nebyla přesná, byla zřejmě přizvednutá vysoko nad branku.
     
    29:22
    Třebíčští jsou v plném počtu.
     
    30:11
    Po několika soubojích za brankou Škarka berou domácí puk, posílají jej až k Vejmelkovi, ale nikoliv na icing, a jdou střídat.
     
    30:34
    Pokus či spíše nahození z pravé strany modré v podání Lukáše Patáka má Škarek bezpečně ve výstroji.
     
    31:34
    Útočník první třebíčské lajny Radim Zohorna musí jít na trestnou lavici, dle sudích se dopustil nedovoleného bránění.

    Na vyloučení: 3-4.
     
    31:53
    Dukla právě vstřelila branku!
    Předchozí dvě přesilovky Dukla nevyužila, nyní se již raduje. A jak je to jednoduché. Z pravé strany z nulového úhlu dával Diviš touš před branku Vejmelky a VLASTIMIL BILČÍK jej z postu obránce z bezprostřední blízkosti zametl nad gólmana do sítě. Asistence: Richard Diviš, Adam Zeman.
     
    32:56
    Hraje se sice nahoru dolu, leč vážnější šance nepřicházejí. Gólmani se i tak musí mít raději na pozoru.
     
    33:32
    Přihrávka rukou přerušuje snahu Třebíče o rychlé zavezení puku před branku Škarka.
     
    33:45
    Probouzí se také domácí fanoušci, kteří o sobě dávají vědět.
     
    34:01
    A nyní budou moci sledovat další útočné snažení svého oblíbeného týmu. Ač se to Martinu Lojkovi vůbec nelíbí, těžko s rozhodnutím sudích něco zmůže. V pravém rohu za brankou ohodnotili rozhodčí jeho zákrok jako krosček.

    Na vyloučení: 3-5.
     
    34:26
    Kajínek vystřelil od modré. Vejmelka vyrazil touš na pravý kruh, kde byl zcela volný Čachotský. Nestřílel z první, počkal si, a poté zamířil těsně vedle vzdálenějšího horního rohu.
     
    34:56
    Třebíčští se osvobozují, nyní zapracovali v oslabení dobře.
     
    35:34
    Když nevíš, komu nahrát, tak vystřel. A proč ne, vždyť Vlastimil Bilčík již dnes gól dal. Jeho pokus od modré nyní likviduje nadvakrát Karel Vejmelka.
     
    35:47
    Ihned po buly se Třebíčští znovu osvobozují.
     
    35:58
    Na útočné modré přetlačil Dymáček Dundáčka a posílá touš do středního pásma. Horácká Slavia se již ubrání.
     
    36:01
    Hosté hrají v plném počtu.
     
    37:12
    Jiří Dobrovolný již dnes podruhé zachytil nepřesnou rozehrávku hostí, to se asi Martinu Sobotkovi moc líbiti nebude. Kapitán Dukly se na levém kruhu obtočil kolem beka a posílal přihrávku na volného Stoklasu před brankou. Ten již byl připraven ke střele, jenže zřejmě Zohorna zablokoval přihrávku a srazil jí přímo k Vejmelkovi.
     
    37:44
    Na druhé straně končí pokus Zdráhala od modré v ochranné síti, kam jej srazil Bilčík.
     
    38:09
    Třebíčští budou moci před koncem druhého dějství srovnat stav. Také jim se nabízí přesilová hra. Richard Diviš, dnes s gólem a asistencí, se dopustil nedovoleného bránění.

    Na vyloučení: 4-5.
     
    38:33
    Střela Zdráhala od modré byla opět zblokována, hned poté se Dukla osvobozuje.
     
    38:37
    Rychlý kontr provedl po levé straně Radim Zohorna, jenž projel až k levému kruhu, odkud vystřelil a ověřil si, že Škarek je vy svých šestnácti letech dostatečně pozorný.
     
    39:00
    V probíhající poslední minutě druhé třetiny pálil od modré pro změnu Tomáš Bartejs, ale střela mu vůbec nesedla a nyní se již drahný čas bojuje v přetahované u mantinelu poblíž pravého kruhu.
     
    39:25
    Tak až nyní se puk dostal ze spárů několika hráčů. Získala jej Třebíč, leč jen na chvilku, domácí se osvobozují vyhozením přes všechny čáry.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina je u konce a oproti prvnímu dějství se měnil stav pouze jednou. A to ve 32. minutě, když využil přesilovou hru Vlastimil Bilčík. Bývalý třebíčský plejer si sjel jakožto bek hodně netredičně před branku a z bezprostřední blízkosti využil přihrávku Richarda Diviše. Další branka již nepadla, ač na ní šance oboustranně byly.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:38.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:09
    Jihlavští hokejisté hrají v plném počtu.
     
    41:01
    Horácká Slavia právě vstřelila branku!
    Začíná se znovu, na ukazateli stavu totiž svítí dvě dvojky. Přihrávku Milfaita totiž využil SILVESTER KUSKO, který si sjel blíže k brance a zamířil do pravého horního rohu branky. Asistence: Jan Milfait.
     
    41:44
    Nyní to Třebíčští zkusili střelou z levého kruhu, o kterou se zasloužil Tomáš Havránek. Mířil ale mimo.
     
    42:05
    Hodně nepříjemné to nyní bylo pro Jakuba Škarka. Lukáš Paták vypálil z pravého kruhu a touš před pravým betonem domácího gólmana skočil. Škarek ale stačil zareagovat a vyrazit jej.
     
    42:45
    Po Bilčíkově střele skákal kotouč před brankou Vejmelky, kde k němu měli nejblíže hokejisté Horácké Slavie.
     
    43:46
    Za brankou má kotouč Kajínek, který rozjíždí útočnou akci domácích.
     
    44:02
    Puk ale zachytili ve středním pásmu hosté. Nicméně ani jejich útočná aktivita neměla dlouhého trvání.
     
    44:36
    Jícha se z pravé strany pokoušel natlačit přes obránce Čejku k levé tyči Vejmelky, což se mu nakonec nepovedlo.
     
    45:06
    Hned z protiútoku zakončoval u levé tyče Škarka zcela volný Matěj Psota, který však promáchl hokejkou do prázdna.
     
    46:33
    Rozhodně více práce má ve třetí třetině Jakub Škarek. Jihlava totiž Karla Vejmelku, dalšího mladého talentovaného gólmana, příliš neohrožuje.
     
    47:01
    A bude tomu tak zřejmě i nadále, protože Vlastimil Bilčík dostává dvě minuty za krosček.

    Na vyloučení: 5-5.
     
    47:44
    Jihlavský celek posílá kotouč dvakrát ven ze svého obranného pásma.
     
    47:54
    Nyní navíc přesilová hra hostujícího celku končí. Jan Milfait, který měl zásluhu na druhém gólu Horácké Slavie, je vyloučen na dvě minuty za vražení na hrazení.

    Na vyloučení: 5-6.
     
    48:16
    Hra se po zakázaném uvolnění Třebíče stěhuje k levici Vejmelky.
     
    49:01
    Jihlava hraje v plném počtu a začíná její zkrácená početní výhoda.
     
    49:34
    Dvakrát během několika vteřin to zkusil od modré David Kajínek. Dvakrát jeho střelu stačil Vejmelka vyrazit.
     
    49:54
    Také Třebíč hraje v plném počtu.
     
    50:12
    Seman těsně nedosáhl ve středním pásmu na přihrávku, mohla z toho být šance dva na jednoho pro domácí. Zakázané uvolnění to ale nebude.
     
    50:39
    Roman Dymáček mohl využít menšího zaváhání Dukly na útočné modré. Už se totiž dostával do samostatného úniku, leč v závěru akce jej dostihl vracející se bek domácích a znemožnil mu lépe zakončit. I proto byl Škarek úspěšný.
     
    50:57
    Podruhé dnes vidíme, jak hráč Třebíče leží na ledě po zákroku jednoho z hráčů domácích. Zatímco v první třetině byl hit Skořepy čistý, nyní sudí zřejmě pošlou hráče Dukly ven. Zatímco Fjodor Chrapak odjíždí za pomocí svých spoluhráčů na střídačku, Lukáš Jícha jde rovnou z placu, protože dostává 5 minut a do konce utkání za zásah do oblasti hlavy a krku.

    Na vyloučení: 5-6.
    Vyšší tresty: 1-0.
     
    50:57
    Hra je ještě na chvíli přerušena, jelikož Petru Vlkovi se zjevně nelíbí pětiminutový trest pro Lukáše Jíchu a něco si s hlavním sudím vysvětluje.
     
    51:09
    Třebíčští propadli po buly a hned z toho byla velká šance pro Duklu. Kajínek ujel do akce dva na jednoho. Nepřihrával Semanovi, vystřelil z pravé strany a Vejmelka jeho pokus vyrazil. K odraženému puku se mezi kruhy dostal Diviš, ovšem svůj druhý gól dnešního večera nepřidal, Vejmelka byl znovu úspěšný a pokryl puk i před Semanem, který vleže zkoušel vydolovat zpod jeho betonů touš.
     
    51:22
    Dukla v oslabení pokračuje v útočné aktivitě, vidíme další dvě buly před Vejmelkou.
     
    52:01
    Další nebezpečný kontr Dukly v oslabení. Důras zavezl po pravé straně puk do pásma a jednoho z hráčů domácích fauloval při zakončení mezi kruhy Silvester Kusko. Dostává tak dvě minuty za krosček.

    Na vyloučení: 5-7.
    Vyšší tresty: 1-0.
     
    52:21
    Ve čtyřech se hrálo dvacet vteřin. Tomáš Kaláb totiž v pravém rohu za svojí svatyní podražil soupeře a také on vidí dvě minuty. Bude se tak pokračovat při hře čtyř proti třem.

    Na vyloučení: 6-7.
    Vyšší tresty: 1-0.
     
    52:55
    No to byla panečku šance. Zcela volný Jan Zdráhal číhal poblíž levé tyče Škarka na puk a také jej dostal. Vystřelil po ledě, ovšem nepřesně a zhruba o metr minul vzdálenější tyčku.
     
    53:41
    Třebíčští kombinují před brankou Škarka, což je pochopitelné, hrají přesilovku pět na tři. Jenže střelu nebo pokus o nahození v podání Nika zachytil zřejmě Říha a vyhazuje puk.
     
    54:01
    Horácká Slavia Třebíč hraje v plném počtu a začíná její zkrácená přesilovka pět na tři.
     
    54:16
    Dokonce i ve dvojitém oslabení ujel Filip Seman do akce jeden na jednoho. Střelou k levé tyči Vejmelky si ale na gólmana Třebíče nepřišel.
     
    54:49
    Zdráhalovu střelu se pokusil zblízka dorazit Zohorna. Neúspěšně, výtečný Škarek zabránil brance. Zdráhal poté uzmul mezi kruhy puk, ale ani on si na gólmana Dukly nepřišel.
     
    55:15
    Hodně těžké to měla nyní Dukla, která po chvíli hrála už ve čtyřech. Třebíčští jí svírali před její klecí, hodně aktivní byl zejména Jan Zdráhal, jenž byl jako bek mozkem všech kombinací, ovšem domácí družstvo odolalo.
     
    55:57
    Jihlavští hokejisté hrají v plném počtu.
     
    57:08
    Hra se rychle přestěhovala před Vejmelku, který nedopustil žádné strkanice před svojí klecí, jistě lapil puk a přerušil hru.
     
    57:25
    Puk se po zakázaném uvolnění Třebíče nebude stěhovat před Vejmelku, vyloučen je totiž Aleš Jergl, který poblíž útočné modré dle sudích použil vysokou hůl – dvě minuty.

    Na vyloučení: 7-7.
    Vyšší tresty: 1-0.
     
    57:29
    Dukla vyhrála buly a Bartejs už nedokázal kotouč zastavit na modré. Puk tak dojel až za branku Vejmelky.
     
    57:47
    Nyní čároví viděli, že při třebíčské kombinaci puk lehce uskočil Bartejsovi za modrou a pískají tak ofsajd. Bylo to skutečně těsné, sudí se však rozhodli správně.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetího dějství.
     
    58:39
    Dundáček zachytil pokus hostí o zavezení puku do pásma na své obranné modré a bleskově touš poslal dál od své klece.
     
    59:00
    Přesilovka Třebíče se blíží ke konci, Bílé hvězdy se přes forčeking Dukly nedokáží dostat do pásma před Škarka.
     
    59:15
    Jihlava zkusila útok, který končí ofsajdem. Hra se stěhuje před Jakuba Škarka a z přesilovky hostí zbývá rovných deset vteřin.
     
    59:25
    Domácí hrají opětovně v plném počtu.
     
    59:40
    Lukáši Andělovi se touš zamotal mezi brusle a hokejku, proto od modré nevystřelil.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Třetí třetina je u konce. Hned po 61 vteřinách závěrečné dvacetiminutovky srovnal Silvester Kusko a protože přes několik vyloučení (pětiminutové na straně Dukly) se již skóre neměnilo, nastává pětiminutové prodloužení, hrané systémem tři na tři.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:22
    První šance prodloužení přišla z hokejek hostí. Milfait přihrál ze středu pásma na levý kruh pro Kuska, jehož střelu vytěsnil Škarek pravým betonem do ochranné sítě.
     
    60:34
    Více prostoru na ledě, to je něco pro Tomáše Čachotského. Výtěčný bruslař se dral za pukem, ale proti dvěma hráčům za branku Vejmelky neuspěl.
     
    61:00
    Čachotský to zkusil i podruhé, pokus jihlavské devadesátky z levého kruhu likviduje Vejmelka.
     
    61:12
    Jako první v prodloužení jde na trestnou lavici Tomáš Havránek, jenž dostává dvě minuty za vysokou hůl, které se dopustil na Davidu Kajínkovi.

    Na vyloučení: 7-8.
    Vyšší tresty: 1-0.
     
    61:41
    Domácí se snaží o kombinaci při hře čtyř proti třem, ale zatím se nedostali k finální střele.
     
    61:55
    Ta přišla nyní, když Seman našel mezi kruhy či spíše blíže pravému kruhu Aleše Jergla. Jeho rychlá střela byla Vejmelkou zblokována do ochranné sítě.
     
    62:06
    Čachotský krouží s pukem v pásmu, nakonec nahrál na modrou pro Říhu a také střela tohoto hráče Dukly byla zblokována nad branku.
     
    62:33
    Parádní křižný pas od Diviše dostal na pravém kruhu Čachotský, jenž ještě přihrával na Jergla, který zblízka promáchl.
     
    63:00
    Dukla právě vstřelila branku!
    Nyní již unavená trojice hostí kapitulovala. Čachotský přihrál puk před branku na Zemana, jenž byl zády k Vejmelkovi. Přesto stačil touš poslat na RICHARDA DIVIŠE, který z levého kruhu nedal Vejmelkovi pražádnou šanci a trefil polovinu volné klece. Asistence: Adam Zeman, Tomáš Čachotský.
     
    Konec zápasu.
     
    Zápas nakonec našel své rozuzlení v prodloužení, při kterém využil přesilovou hru po kombinaci Tomáše Čachotského a Adama Zemana svým druhým gólem v utkání Richard Diviš. Třebíčští tak neoplatili Dukle porážku z přípravy z vlastního ledu a Jihlava tak doma vítězí 3:2 v prodloužení. (20:48:43)

    Tomáš Lysý

    Góly a asistencie: 7. Diviš (Zeman, Čachotský), 32. Bilčík (Diviš, Zeman), 63. Diviš (Zeman, Čachotský) – 14. Zdráhal (Dolníček, Erat), 42. Kusko (Mifait)


    HC Dukla Jihlava: Škarek (M. Svoboda) – Kaláb, Kajínek, Říha, Bilčík, Dundáček, Grebenyuk, Dobrovolný – Důras, Skořepa, Stoklasa – Čachotský, Zeman, Diviš – Jergl, Seman, Anděl – Březina, Jícha, Síkela. Trenér: Petr Vlk
    SK Horácká Slavia Třebíč: Vejmelka (D. Svoboda) – Zdráhal, Lojek, Bartejs, Niko, Čejka, Koch, Schejbal, Chrapak – Erat, Dolníček, Zohorna – Kusko, Milfait, Psota – Wasserbauer, Havránek, Dymáček – Čech, Juráň, Paták. Trenér: Martin Sobotka

    Rozhodca: Kotlík, Polák – Rittich, Guth

    Diváci: 577