Sociedad – Real Madrid 0:3 (kon.) | Atlético Madrid – Alavés 1:1 (kon.) | Vigo – Leganés 0:1 (kon.)
Valencia – Las Palmas 2:4 (kon.)
koniec
Valencia CF
2:4 (2:3)
UD Las Palmas
Pondelok 22.08.2016, 22:00Španielska LaLiga • 1. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Kto by to bol čakal, že Las Palmas porazí na Mestalle domácu Valenciu?! Hostia mali asi tak tri šance a dal štyri góly. Duel zvládli fantasticky a aj napriek veľmi dobrému ofenzívnemu výkonu Valencie tri body putujú na Baleárske ostrovy. Extrémne množstvo zahodených šancí bude ešte dlho mrzieť. Každopádne sme videli skvelé ofenzívne divadlo, ktoré sa nezainteresovanému fanúšikovi muselo páčiť. (23:52:03)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Araujo sa dostal k strele spred šestnástky, ale trafil len do protihráča. Ešte Livaja sa chcel kľučkami dostať cez Cancela, napokon sa sám zamotal. Las Palmas však skvele naťahuje čas.
     
    90+1
    Nadstavujú sa 3 minúty.
     
    90
    Žltú kartu dostáva Marko Livaja (UD Las Palmas).
     
    90
    Momo vnikol do šestnástky Valencie, odkiaľ poslal center smerom na malé vápno, ale nikto zo spoluhráčov tam nebol. Ryan bez problémov chytá.
     
    89
    Valencia sa snaží všetko vrhnúť dopredu, ale žlté dresy hráčov hostí sú perfektne rozmiestnené a loptu dostávajú preč.
    88. Marko Livaja (LPA) - 2:4
     
    88
    Tím Las Palmas práve strelil gól!

    Domáci roh vôbec nezvládli a hráči hostí sa dostali do extrémne rýchlej kontry. Po pravej strane ho potiahol Araujo, následne z toho dokonca bola situácia štyroch proti jednému. Všetko na seba zobral MARKO LIVAJA, ktorý strelou po zemi k žrdi pravdepodobne rozhodol o víťazovi.
     
    87
    Mustafiho center prepadol za Michela ku Gayovi, ktorý nedokázal loptu skrotiť a krajný bek Las Palmas ležiaci na zemi nakoniec odvrátil na roh.
     
    86
    Striedanie v tíme Valencia CF: z ihriska odchádza Enzo Pérez, prichádza Rafael Mir.
     
    85
    Centrovaná lopta Pareja sa dostala von zo šestnástky Las Palmas, avšak Enzo Peréz sa ju ešte snažil skrotiť a vystreliť. Z časti sa mu to podarilo, ale bránu výrazne minul.
     
    84
    Striedanie v tíme UD Las Palmas: z ihriska odchádza Jonathan Viera, prichádza Sergio Araujo.
     
    83
    Gayá prehodil loptu oblúčikom do šestnástky pre Medrána. Mladík dokázal vystreliť, ale následne spadol po kontakte na trávnik. Zakončenie išlo vedľa a nepíska sa ani penalta.
     
    82
    Dani Parejo strieľal tesne nad zemou spoza šestnástky smerom k bližšej žrdi, ale aktívny strelec ani teraz priestor troch žrdí netrafil. Jemne sa zatriasla len bočná sieť.
     
    81
    Castellano zachytil prihrávku Cancela do krídla pre Bakkaliho a loptu odkopol. Následný center Valencie skončil pri Varasovi.
     
    80
    Prechod El Zhara po krídle dopredu neskončil úspechom. Veľmi dobre sa vrátil Abdennour a donútil súpera poslať loptu len za bránkovú čiaru.
     
    79
    Fantastický zákrok Javiho Varasa! Po prudkom centri Gayu sa do zakončenie tesne pred ním takmer dostal nepokrytý Mina, ale loptu minul a španielsky brankár vyrazil pred seba, kde chcel zakončovať Medrán. Kvôli ďalšiemu veľmi dobrému zákroku sa to ani jemu nepodarilo.
     
    77
    David García síce pokryl Alcácera po centri zľava v podaní Gayu, lenže loptu namiesto odkopu, ktorý mal čas uskutočniť, poslal len do autu.

    Matej Kubove

    Góly: 6. S. Mina, 34. S. Mina – 16. Livaja, 24. Viera (pen.), 31. K-P. Boateng, 88. Livaja

    Karty:   29. S. Mina (VAL), 71. Medrán (VAL) – 45. K-P. Boateng (LPA), 90. Livaja (LPA)


    Valencia CF: Ryan – Montoya (67. Bakkali), Vezo (46. Mustafi), Abdennour, Gayá – E. Pérez (C) (86. Mir), Parejo – Cancelo, Medrán, S. Mina – Alcácer.
    Náhradníci: Doménech – Bakkali, Mir, R. Ibáñez, Soler, Mario Suárez, Mustafi.

    UD Las Palmas: Varas – Michel, David García (C), Bigas, D. Castellano – Mesa, V. Gómez (62. Montoro) – El Zhar, Viera (84. Araujo), K-P. Boateng (60. Momo) – Livaja.
    Náhradníci: Lizoain – Momo, Montoro, Tyronne, Artiles, Araujo, Simón.