Sociedad – Real Madrid 0:3 (kon.) | Atlético Madrid – Alavés 1:1 (kon.) | Vigo – Leganés 0:1 (kon.)
Valencia – Las Palmas 2:4 (kon.)
koniec
Valencia CF
2:4 (2:3)
UD Las Palmas
Pondelok 22.08.2016, 22:00Španielska LaLiga • 1. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 22:00.
     
    Valencia CF

    V minulej sezóne to nebolo úplne ono a tak to teraz chcú "netopiere" zmeniť. Pomôcť by k tomu mali aj noví hráči. Výraznými posilami budú najmä Portugalčan Nani s Mariom Suarézom, ale presadiť by sa mal aj Martin Montoya z Barcelony a uvidíme, ako si bude počínať mladý Alváro Medrán (Real Madrid).

    Citeľnou stratou však bude najmä odchod Andrého Gomesa do Barcelony, ale aj Sofianeho Feghouliho do West Hamu. Espanyol posilnila dvojica Piatti – Fuego, Middlesbrough zase Negredo – Barragán. Mladík De Paul si vybral Udinese.
     
    UD Las Palmas

    Klub síce opustil strelec William José i skúsená záložník Wakaso Mubarak, ale v postate sa ich podarilo nahradiť.

    Dôležitým bol aj zisk mladého obrancu Mauricia Lemosa z Rubinu Kazaň natrvalo. Najväčšou "rybou" však určite je Kevin-Prince Boateng. Ten prišiel ako voľný hráč z AC Milána natrvalo. Hrot ofenzívy by mal byť miestom na realizáciu pre Marka Livaja, krídlo zas pre Héldera Lopesa. Obaja taktiež prišli zadarmo.
     
    Úvodné zostavy:

    Valencia CF: Ryan – Montoya, Vezo, Abdennour, Gayá – E. Pérez, Parejo – Cancelo, Medrán, S. Mina – Alcácer (C).
    Náhradníci: Doménech – Bakkali, Mir, R. Ibáñez, Soler, Mario Suárez, Mustafi.

    UD Las Palmas: Varas – Michel, David García, Bigas, D. Castellano – Mesa, V. Gómez – El Zhar, Viera, K-P. Boateng – Livaja.
    Náhradníci: Lizoain – Momo, Montoro, Tyronne, Artiles, Araujo, Simón..
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Výkop posledného duelu prvého kola La Ligy 2016/17 mali na štadióne Mestalla hráči Las Palmasu, ktorí prešli dopredu po ľavom krídle, ale pre faul o loptu prišli.
     
    1
    Livaja následne aj tak dostal kolmicu za defenzívu, no jeho prienik na Ryana zastavil ofsajd.
     
    2
    Domáci sa dostali k lopte na dlhší čas a držia ju na svojich kopačkách v strede poľa. Zahrá si aj brankár Ryan. Ten je takmer pri stredovom kruhu.
     
    3
    Gayá bol úplne voľný na ľavom krídle, kde ho aj našla lopta. Mladý obranca skúsil center, ktorý sa však zmenil na strelu. Varas pokus z veľkej diaľky vytiahol na roh.
    3.
     
    4
    Prvý roh Valencie v novej sezóne nevyšiel, vysoký Marko Livaja dostal loptu veľmi rýchlo do bezpečia.
     
    5
    El Zhar sa rozbehol po krídle za dlhou loptou, ale pomáhal si pri tom faulom na Gayu, takže akcia bola zastavená.
     
    5
    Montoya sprava poslal prudký strieľaný center, ktorý chcel tečovať Alcácer, ale vďaka obrancom hostí sa mu to nepodarilo. Nasledovať bude roh.
     
    6
    Valencia dala gól!

    Veľmi rýchly gól v podaní domáceho celku môže výrazne ovplyvniť zápas. Po rohovom kope sa na hranici päťky dostal k hlavičke SANTI MINA a Varas nemal šancu.
    6. Santiago Mina (VAL) - 1:0
     
    9
    Valencia sa po góle snaží nestratiť tempo a naďalej byť aktívnejším tímom, čo sa zatiaľ domácim aj darí. Teraz však nevyšla prihrávka na Alcácera do šestnástky. Ten oblúčik nedokázal spracovať.
     
    10
    Las Palmas prešiel k šestnástke Valencie, ale skôr, než jeho hráči stihli niečo vymyslieť, prišla kolmica do ofsajdu. Protesty kouča hostí sú bezpredmetné.
     
    11
    Gayovi center zľava úplne podľa predstáv nevyšiel, takže Paco Alcácer na hrote nemal až natoľko ideálnu šancu zakončovať, ako sa mohlo zdať.
     
    13
    Santi Mina sa dostal smerom dopredu cez niekoľkých hráčov, ale bol faulovaný a tak sa hra prerušila. Valencia ostáva pri lopte.
     
    14
    Cancelov center po kombinácií domácich skončil iba na hlave Bigasa. Ten bez problémov odvrátil preč.
     
    16
    Tím Las Palmas práve strelil gól!

    Prvý náznak šance hostí končí gólom! Nová posila MARKO LIVAJA obdržal ideálny center z pravej strany a dokázal ho hlavou poslať nechytateľne k žrdi. Chybu urobil Abdennour, ktorý zaspal a neubránil ho.
    16. Marko Livaja (LPA) - 1:1
     
    17
    Gayá chcel odpovedať prudkou loptou do šestnástky hľadajúcou Minu. V poslednej chvíli skvele zasiahol Michel a odvrátil na roh.
     
    18
    Javi Varas loptu potlačil preč, ale Cancelo získal ďalší roh. Po centri a menších zmätkoch v šestnástke prichádza odkop. Následne aj faul Pareja.
     
    19
    Joao Cancelo si vypýtal faul ešte na vlastnej polovici, takže Valencia sa vracia k lopte a bude rozohrávať z vlastnej polovice.
     
    21
    Medrán skvele potiahol loptu k šestnástke súpera, kde ju prenechal Minovi. Jeho center prepadol na Cancela, ktorý loptu vrátil späť spoluhráčovi, lenže po nábehu a strele Varas vyráža do bezpečia.
     
    22
    Las Palmas sa snaží upokojiť hru, čo sa mu zatiaľ pomerne aj prihrávky v strede poľa darí. Valencia teraz v snahe získať loptu behá bez nej.
     
    23
    Boateng poslal prihrávku do šestnástky pre Castellana, ktorý sa v nej zrazil s Cancelom a píska sa pokutový kop!
    23.
     
    24
    Tím Las Palmas práve strelil gól!

    JONATHAN VIERA si postavil loptu a rutinérsky ju poslal nahor do opačnej strany, ako spadol Austrálčan Ryan. Las Palmas otáča skóre na 1:2 a to mal tento tím len jednu šancu, z ktorej padol prvý gól.
    24. Jonathan Viera (LPA) - 1:2
     
    26
    Rýchla snaha o odpoveď Valencie sa rýchlo dostala k šestnástke hostí, ale lopta smerom pred Varasa skončila v rukaviciach tohto brankára.
     
    27
    Enzo Peréz si pomohol v strede poľa proti Boatengovi rukami, čo hlavný arbiter posúdil ako faul. Domácim tribúnam sa to nepáči.
     
    28
    Joao Cancelo poslal kolmicu do šestnástky súpera pre Minu, ktorý išiel do súboji naplno sklzom, lenže k lopte mal bližšie brankár Varas. Všetko vyústilo do tvrdej zrážky, po ktorej sú obaja otrasení.
     
    29
    Žltú kartu dostáva Santiago Mina (Valencia CF).
    29. Santiago Mina (VAL)
     
    31
    Tím Las Palmas práve strelil gól!

    Až neuveriteľné, čo predvádza outsider tohto stretnutia! Center El Zhara našiel v šestnástke Ghančana KEVINA PRINCEA BOATENGA. Podobná hlavička, akú vyslal Livaja skončila pri rovnakej žrdi nechytateľne za Ryanom. Zas tam bola chyba obrany, pretože Boateng nebol dostatočne bránený.
    31. Kevin-Prince Boateng (LPA) - 1:3
     
    33
    Center do šestnástky aj na druhej strane. Paco Alcácer dokázal zakončiť cez stopéra Bigasa, ale len do miest, kde brankár Varas zakročiť dokázal.
     
    34
    Valencia dala gól!

    Parádny zápas pokračuje ďalej! Parejo kopol veľmi prudký roh, ktorý prepadol až na zadnú tyč, no lopta sa vrátila pred päťku, kde nepokrytý SANTI MINA strelou od zeme trafil presne pod brvno.
    34. Santiago Mina (VAL) - 2:3
     
    35
    Po góle vzplanuli aj emócie a v strede poľa sa po niekoľkých súbojov ocitá niekoľko hráčov z oboch tímov. Nakoniec sa píska po zákroku na Boatenga.
     
    37
    Gayá sa fantasticky dostal ľavým krídlom cez niekoľko protihráčov až do šestnástky, kde poslal prudký nákop do päťky, lenže žiadny spoluhráč zakončiť nedokázal.
     
    38
    Po faule na Minu v strede poľa sa Valencia dostala k šestnástke súpera, ale tam sa zatiaľ drží len v jej okolí a dnu sa nedostáva.
     
    39
    Nakoniec prišiel center sprava. Ten prepadol na hranicu päťky pre Alcácera. Kapitán domácich dokázal zakončiť cez súpera na bránu, ale iba do rukavíc Varasa.
     
    40
    Valencia ucítila šancu na vyrovnanie a hrnie sa všetkými možnými spôsobmi dopredu. Mladý Medrán si perfektne spracoval loptu, veľmi dobre sa otočil, ale strelou našiel len Varasa.
     
    42
    Javi Varas vybehol veľmi vysoko z brány a dokázal loptu takmer pri postrannej čiare vedľa vlastnej šestnástky odkopnúť pred Alcácerom čo najďalej.
     
    43
    Santi Mina sa cez Michela po krídle do šestnástky nedostal, pretože krajný obranca mu obhodenie odkopol za čiaru.
     
    44
    Santi Mina padá pred šestnástkou súpera v hlavičkovom súboji, ktorý je posúdený ako faul hostí. Valencia bude mať k dispozícií priestor na veľmi dobrý priamy kop.
     
    44
    Zodpovednosť zobral na seba Dani Parejo, ktorý to nekopol vôbec zle. Roh brány Varasa minul o niekoľko centimetrov.
     
    45
    Žltú kartu dostáva Kevin-Prince Boateng (UD Las Palmas).
    45. Kevin-Prince Boateng (LPA)
     
    45+1
    Nadstavuje sa 1 minúta.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Skvelé ofenzívne divadlo ponúka posledný duel prvého kola. Valencia išla do vedenia, ale Las Palmas tromi gólmi odpovedal. Santi Mina dokázal znížiť na 2:3, takže pred druhým polčasom je všetko stále otvorené.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme Valencia CF: z ihriska odchádza Rúben Vezo, prichádza Shkodran Mustafi.
     
    47
    Medrán perfektnou kolmicou našiel v šestnástke Alcácera, ktorý bol z uhlu a tak sa ešte snažil nájsť dvojicu spoluhráčov pred bránou, ale Michel dokázal odkopnúť do bezpečia.
     
    48
    Vysoký presing Valencie hostí ako keby vystrašil a tak radšej odkopli loptu na polovicu domácich. Poľahky o loptu prišli.
     
    49
    Boateng po rýchlom prechode jeho tímu do šestnástky súpera hľadal spoluhráča pred brankárom Ryanom, no včas na roh odvrátil Gayá.
     
    50
    Zdalo sa, že Valencia loptu dostala do bezpečia, lenže nákop späť našiel Davida Garcíu a ten prudko strieľal alebo centroval do malého vápna. Pred prázdnou bránou jeden hráč v žltom tesne minul.
    50.
     
    52
    Joao Cancelo sa dostal až k centru z hranice šestnástke, Bigas však jeho pas zrazil na roh.
     
    53
    Traja domáci hráči sa vyhli ofsajdu a ocitli sa úplne nestrážený pred Varasom. Alcácera našiel center a chcel ešte prihrať úplne voľnému spoluhráčovi, no nepodarilo sa mu to.
     
    54
    Medrán sa snažil roztiahnuť ihrisko, pretože na ľavej strane to bolo preplnené. Cancelo síce loptu spracoval, lenže v ofsajde.
     
    55
    Santi Mina mal na nohe hattrick, ale po skvostnej prihrávke Medrána za obranu mladý útočník stroskotal v obrovskej šanci na Varasovi. Skvelý ofenzívny futbal pokračuje.
    55.
     
    57
    Hráči Las Palmasu sa snažili udržať loptu na polovici súpera, po faule o ňu prišli. Dopredu tak ide Valencia a po centri Gayu v poslednej chvíli pred Alcacerom posúva loptu Varas.
     
    58
    Parejov ďalší roh hľadal Minu, ktorého dokázali hostia ubrániť, ale poslali loptu len ku Cancelovi. Jeho strela z hranice šestnástky až na Varasa neprešla, jeden z obrancov hlavou ešte pred ním odvrátil.
     
    60
    Striedanie v tíme UD Las Palmas: z ihriska odchádza Kevin-Prince Boateng, prichádza Momo.
     
    61
    Parejo peknou prihrávkou na hranicu šestnástky súpera našiel nabiehajúceho Montoyu. Ten si zasekol Castellana a ľavačkou vystrelil, ale len k Varasovi.
     
    62
    Striedanie v tíme UD Las Palmas: z ihriska odchádza Vicente Gómez, prichádza Angel Montoro.
     
    63
    Las Palmas v posledných minútach trochu otupil ten enormný tlak Valencie, čo už bolo z jeho strany nutnosťou, pretože také tempo by sa ťažko dalo vydržať.
     
    64
    Momo sa v strede poľa dostal cez dvoch obrancov. Následne si chcel naraziť s Livajom, ktorý trafil jedného zo súperov do ruky. Las Palmas ostáva pri lopte.
     
    66
    Mustafi našiel fantastickým pasom Alcácera v šestnástke, ktorý sa síce vytlačil do uhlu, ale dokázal prihrať do druhej vlny na Cancela, ktorý mal strieľať. Zbytočne prihrával na svojho kapitána, pretože ten bol v ofsajde.
     
    67
    Striedanie v tíme Valencia CF: z ihriska odchádza Martín Montoya, prichádza Zakaria Bakkali.
     
    68
    Parejo stratil loptu. Tú mu zobral Jonathan Viera a upaľoval dopredu. Ako strom pred ním vyrástol Abdennour, takže Španiel ostal na chvíľu ležať po čistom zákroku na zemi.
     
    69
    Livaja skúsil prekvapiť Ryana strelou z veľkej diaľky, no Austrálčan nemusel byť natoľko ostražitý, pretože útočník bránu minul.
     
    70
    Kapitán Paco Alcácer bol veľmi blízko vyrovnaniu. Jeho dobrá strela spoza šestnástky vyletela spomedzi obrancov a trafila brvno. Varas sa hodil márne.
    70.
     
    71
    Gayá centroval z hranici šestnástky súpera do päťky veľmi prudko, ale jeho spoluhráč v nej zakončiť v páde nedokázal. Bigas včas odkopol do bezpečia.
     
    71
    Žltú kartu dostáva Álvaro Medrán (Valencia CF).
    71. Álvaro Medrán (VAL)
     
    73
    El Zhar si dobre telom pokryl loptu pred dvojicou protihráčov, Enzo Peréz následne tvrdo vletel do súboja a fauloval.
     
    74
    Bakkali sa na krídle perfektne kľučkou vyhol Castellanovi a prudko odcentroval. Alcácer ale tesne nedočiahol a Mina bol pokrytý dvojicou súperov.
     
    75
    Bakkali opäť veľmi dobre naviezol loptu. Krížnym centrom cez šestnástku našiel Gayu, ktorý si zasekol súpera a pravačkou mieril pod brvno. Bránu prestrelil.
     
    77
    David García síce pokryl Alcácera po centri zľava v podaní Gayu, lenže loptu namiesto odkopu, ktorý mal čas uskutočniť, poslal len do autu.
     
    79
    Fantastický zákrok Javiho Varasa! Po prudkom centri Gayu sa do zakončenie tesne pred ním takmer dostal nepokrytý Mina, ale loptu minul a španielsky brankár vyrazil pred seba, kde chcel zakončovať Medrán. Kvôli ďalšiemu veľmi dobrému zákroku sa to ani jemu nepodarilo.
     
    80
    Prechod El Zhara po krídle dopredu neskončil úspechom. Veľmi dobre sa vrátil Abdennour a donútil súpera poslať loptu len za bránkovú čiaru.
     
    81
    Castellano zachytil prihrávku Cancela do krídla pre Bakkaliho a loptu odkopol. Následný center Valencie skončil pri Varasovi.
     
    82
    Dani Parejo strieľal tesne nad zemou spoza šestnástky smerom k bližšej žrdi, ale aktívny strelec ani teraz priestor troch žrdí netrafil. Jemne sa zatriasla len bočná sieť.
     
    83
    Gayá prehodil loptu oblúčikom do šestnástky pre Medrána. Mladík dokázal vystreliť, ale následne spadol po kontakte na trávnik. Zakončenie išlo vedľa a nepíska sa ani penalta.
     
    84
    Striedanie v tíme UD Las Palmas: z ihriska odchádza Jonathan Viera, prichádza Sergio Araujo.
     
    85
    Centrovaná lopta Pareja sa dostala von zo šestnástky Las Palmas, avšak Enzo Peréz sa ju ešte snažil skrotiť a vystreliť. Z časti sa mu to podarilo, ale bránu výrazne minul.
     
    86
    Striedanie v tíme Valencia CF: z ihriska odchádza Enzo Pérez, prichádza Rafael Mir.
     
    87
    Mustafiho center prepadol za Michela ku Gayovi, ktorý nedokázal loptu skrotiť a krajný bek Las Palmas ležiaci na zemi nakoniec odvrátil na roh.
     
    88
    Tím Las Palmas práve strelil gól!

    Domáci roh vôbec nezvládli a hráči hostí sa dostali do extrémne rýchlej kontry. Po pravej strane ho potiahol Araujo, následne z toho dokonca bola situácia štyroch proti jednému. Všetko na seba zobral MARKO LIVAJA, ktorý strelou po zemi k žrdi pravdepodobne rozhodol o víťazovi.
    88. Marko Livaja (LPA) - 2:4
     
    89
    Valencia sa snaží všetko vrhnúť dopredu, ale žlté dresy hráčov hostí sú perfektne rozmiestnené a loptu dostávajú preč.
     
    90
    Momo vnikol do šestnástky Valencie, odkiaľ poslal center smerom na malé vápno, ale nikto zo spoluhráčov tam nebol. Ryan bez problémov chytá.
     
    90
    Žltú kartu dostáva Marko Livaja (UD Las Palmas).
     
    90+1
    Nadstavujú sa 3 minúty.
     
    90+2
    Araujo sa dostal k strele spred šestnástky, ale trafil len do protihráča. Ešte Livaja sa chcel kľučkami dostať cez Cancela, napokon sa sám zamotal. Las Palmas však skvele naťahuje čas.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Kto by to bol čakal, že Las Palmas porazí na Mestalle domácu Valenciu?! Hostia mali asi tak tri šance a dal štyri góly. Duel zvládli fantasticky a aj napriek veľmi dobrému ofenzívnemu výkonu Valencie tri body putujú na Baleárske ostrovy. Extrémne množstvo zahodených šancí bude ešte dlho mrzieť. Každopádne sme videli skvelé ofenzívne divadlo, ktoré sa nezainteresovanému fanúšikovi muselo páčiť. (23:52:03)

    Matej Kubove

    Góly: 6. S. Mina, 34. S. Mina – 16. Livaja, 24. Viera (pen.), 31. K-P. Boateng, 88. Livaja

    Karty:   29. S. Mina (VAL), 71. Medrán (VAL) – 45. K-P. Boateng (LPA), 90. Livaja (LPA)


    Valencia CF: Ryan – Montoya (67. Bakkali), Vezo (46. Mustafi), Abdennour, Gayá – E. Pérez (C) (86. Mir), Parejo – Cancelo, Medrán, S. Mina – Alcácer.
    Náhradníci: Doménech – Bakkali, Mir, R. Ibáñez, Soler, Mario Suárez, Mustafi.

    UD Las Palmas: Varas – Michel, David García (C), Bigas, D. Castellano – Mesa, V. Gómez (62. Montoro) – El Zhar, Viera (84. Araujo), K-P. Boateng (60. Momo) – Livaja.
    Náhradníci: Lizoain – Momo, Montoro, Tyronne, Artiles, Araujo, Simón.