Prehľad udalostí na LOH Rio 2016 - 16. deň (kon.) | Záverečný ceremoniál (kon.)
koniec udalosti
Záverečný ceremoniál

Pondelok 22.08.2016, 01:00Olympijské hry
     
    03:40
    A na záver, samozrejme, veľkolepý ohňostroj. Toto je absolútne finále a vrchol oslavy Brazílie i celých hier.
     
    03:38
    Na ploche Maracany je už aj obrovský alegorický voz, ktorý symbolizuje 12 kráľovien karnevalu. Do tanca a veľkolepej oslavy sa zapojili už aj športovci, Rio de Janeiro sa lúči naozaj vo veľkom štýle!
     
    03:28
    A Brazílii už neostáva nič iné, než sa rozlúčiť tým, čo vie najlepšie na svete – sambou a veľkolepým karnevalovým sprievodom.
     
    03:20
    „Prehlasujem hry XXXI. letnej olympiády za oficiálne ukončené. Dovidenia Rio!“ zakončil sovj slávnostný prejav Thomas Bach (prezident Medzinárodného olympijského výboru).
     
    02:50
    Nasleduje hymna budúceho usporiadateľa hier, Japonska. Maracanã sa ponorila do čevenej farby a s olympiádou sa definitívne lúči.
     
    01:38
    Veľká brazílska párty sa komplikuje! V Riu totiž začalo pomerne nepríjemne pršať a fúkať, a to práve v momente, keď si kamera vybrala aj skupinku slovenských olympionikov.
     
    01:16
    Na plochu Maracany vstupujú vlajkonosiči, za ktorými bude nasledovať spoločný príchod športovcov všetkých krajín. Slovensko v čele sprievodu zastupuje strieborný medailista z rýchlostnej kanoistiky Erik Vlček, českú zástavu má v rukách takisto rýchlostný kanoista Josef Dostál.

    Veronika Pancuráková