Švajčiarsko – Poľsko 1:2 (4:5 po pen.) | Wales – Sev. Írsko 1:0 (kon.) | Chorvátsko – Portugalsko 0:1 (po pr.)
koniec
Wales
1:0 (0:0)
Severné Írsko
Sobota 25.06.2016, 18:00 • Park princov (Paríž) • Majstrovstvá Európy
Predzápasové kurzy

     
    Wales v absolútne vyrovnanom stretnutí pretlačil Severné Írsko a postúpil do štvrťfinále majstrovstiev Európy 2016. Rozhodol o tom vlastný gól Garetha McAuleyho zo 75. minúty, keď si nešťastne zrazil do siete prudký center madridského menovca Bala. Severný Íri v druhom dejstve neohrozili gólmana Wayna Hennesseyho. Neodkázali si vytvoriť ani očakávaný záverečný nápor. Naopak, Walesanom stačila jedna nebezpečná akcia na dosiahnutie historického úspechu. (19:54:41)
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Aaron Ramsey zbytočným faulom poskytol Severným Írom poslednú šancu na predĺženie. Po chytený ramena Stevena Davisa inkasuje navyše žltú kartu.
     
    90+3
    Severní Íri sa však absolútne nedokážu dostať ani len k náznaku záverečného náporu. Waleskí „draci" držia súpera bezpečne na dištanc.
    Gareth Bale (WAL), Aaron Ramsey (WAL)

     
    90+2
    Nepredviedli sa ani Walesania, ktorý nedokázali udržať loptu v držaní. Balov pas doľava na Jonathana Williamsa bol pridlhý.
     
    90+1
    Wayne Hennessey zakopol pri chybnej rozohrávke iba do outu, no po Severní Íri jeho exekúciu nezvládli, Robson-Kanu bol navyše faulovaný. Cenné desiatky sekúnd pre Wales.
     
    90
    Základná hracia doba práve uplynula. Rozhodcovská štvorica na čele s Angličanom Martinom Atkinsonom pridáva ešte štyri nadstavené minúty.
     
    89
    Ramseyho ofsajd, Severné Írsko okamžite vypratáva vlastnú polovicu ihriska. Wales sa koncentruje pred gólmanom Hennesseym.
     
    88
    Uvidíme, či tréner „drakov" zariskuje a Collinsa pošle na pľac miesto niektorého z ofenzívnejších hráčov v červenom. Wales potrebuje prežiť ešte zhruba 5 minút.
     
    87
    Kapitán Walesu Ashley Williams symbolizuje zranenie ramena a Chris Coleman bude musieť zrejme striedať z donútenia. Pripravuje sa už James Collins.
     
    86
    Hal Robson-Kanu len tesne neukradol loptu pred vybiehajúcim McGovernom. Walesan bol pri lopte síce skorej, no loptu nedokázal dostať pod kontrolu.
     
    85
    Chris Coleman má k dispozícii ešte jedno striedanie, uvidíme, či si ho nechá až na nadstavený čas. Pridávať by sa už teraz mali minimálne 4 minúty.
     
    84
    Will Grigg minimálne dnes na turnaji definitívne nedostane šancu. Michael O´Neill predsa posiela na pľac ďalšieho útočníka, no je ním Josh Magennis s bilanciou 21 zápasov a 1 gól. Trávnik opustil smoliar McAuley.
     
    83
    Jonathan Williams i jeho menovec a kapitán Walesu Ashley zostávajú ležať na hracej ploche po nepríjemnej vzájomnej zrážke.
    81. Ashley Williams (WAL), Jonathan Williams (WAL)
     
    81
    Michael O´Neill má k dispozícii ešte jedno striedanie. Dostane sa na pľac Will Grigg? Bol by to ohromný príbeh, keby forward Wiganu Athletic zariadil Severným Írom predĺženie.
    Gareth McAuley (NIR)

    Erik Farkaš

    Góly: 75. McAuley (vla.)

    Karty:   58. Taylor (WAL), 90+4. Ramsey (WAL) – 44. Dallas (NIR), 67. S. Davis (NIR)


    Wales: Hennessey – Chester, A. Williams (C), Davies – Gunter, Allen, Ledley (63. Jonathan Williams), Ramsey, Taylor – Vokes (55. Robson-Kanu), Bale.
    Náhradníci: Fôn Williams, D. Ward – A. King, Robson-Kanu, G. Williams, D. Edwards, J. Richards, Cotterill, Collins, Jonathan Williams, Vaughan, Church.

    Severné Írsko: McGovern – Hughes, McAuley (84. Magennis), Cathcart, J. Evans – J. Ward (69. Washington), S. Davis (C), C. Evans, Norwood (79. McGinn), Dallas – K. Lafferty.
    Náhradníci: R. Carroll, Mannus – Baird, Ferguson, Hodson, McCullough, C. McLaughlin, McNair, Grigg, Magennis, McGinn, Washington.

    Rozhodca: Martin Atkinson – M. Mullarkey, S. Child (všetci ENG) – F. Brych (GER)