Maďarsko – Portugalsko 3:3 (kon.) | Island – Rakúsko 2:1 (kon.) | Švédsko – Belgicko 0:1 (kon.)
Taliansko – Írsko 0:1 (kon.)
koniec
Island
2:1 (1:0)
Rakúsko
Streda 22.06.2016, 18:00 • Stade de France, Paríž/St. Denis • Majstrovstvá Európy • Skupina F
     
    V druhom polčase sa podarilo Rakúšanom vyrovnať v 60. minúte zásluhou Schöpfa. Rakúšania naďalej tlačili na svojho súpera a vyvíjali obrovský tlak, ktorý nakoniec víťazný gól Rakúska nepriniesol. V závere to využil Island, ktorý prekvapivo skóroval na 2:1 a takto rozhodol o osude stretnutia. Island teda s piatimi bodmi postupuje z druhého miesta v skupine F. Táto maličká krajina už teraz toho dokázala veľa na európskom šampionáte a príjemne zaskočila futbalovú verejnosť. Gratulujeme Islandu k postupu.

    Taktiež ďakujeme za pozornosť a prajeme pekný zvyšok večera, ktorý si môžete spríjemniť záverečnými zápasmi skupiny E. Všetko v našich online prenosoch. (19:56:49)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
    90+4. Arnor Ingvi Traustason (ISL) - 2:1
     
    90+4
    Island dáva gól!
    Senzačný gól Islandu znamená, že Island získava tri body! Celá akcia sa začala na pravej strane. Elmar Bjarnason prihral v pokutovom území ARNOROVI INGVIMU TRAUSTASONOVI, ktorý sklzom poslal loptu do bránky!
     
    90+3
    Christian Fuchs pálil z veľkej diaľky. Lopta bola odrazená a kapitán Rakúska získal rohový kop. Na ten prichádzal aj Almer, ale nepresadil sa.
     
    90+2
    Alaba pálil spoza šestnástky, pri zakončení sa však pošmykol a loptu odrazil Gunnarsson.
     
    90+1
    Island tentokrát získava cenné sekundy na útočnej polovici. Najprv futbalisti Islandu vybojovali aut a následne loptu podržali pri rohovej zástavke.
     
    90+1
    Rozhodcovia nadstavujú štyri minúty.
     
    90
    Jantscher centroval do pokutového územia, v ktorom padol Marc Janko, no penalta po tomto nemohla byť. Island pevne bráni výsledok.
     
    89
    Jantscher loptu pred šestnástkou vrátil Alabovi, ktorého strelu následne zblokoval Gylfi Sigurdsson.
     
    88
    Rakúšania opäť zatlačili Islanďanov a pokračujú vo veľkom tlaku na islandskú defenzívu. Obrana Islandu by sa dala definovať ako hádzanárske postavenie pred bránkou.
     
    87
    Islandskí futbalisti zahrali rohový kop nakrátko. Okamžite potom protihráča napádal Baumgartlinger a prinútil ho zahrať rukou.
     
    86
    Striedanie v tíme Island: z ihriska odchádza Johann Gudmundsson, prichádza Sverrir Ingason.
     
    85
    Rakúšanom už v týchto chvíľach zápasu pomaličky tečie do topánok. Ak chcú postúpiť, potrebujú tento zápas vyhrať a teda streliť aspoň jeden gól a neinkasovať.
     
    84
    Birkir Bjarnason vyšprintoval za loptou na útočnú polovicu. Ocitol sa však v postavení mimo hry a loptu bude teda zahrávať Almer.
     
    82
    Brankár Islandu Hannes Halldórsson si koledoval o žltú kartu kvôli zdržovaniu pri rozohrávke a tentokrát už hlavný arbiter Marciniak stratil trpezlivosť a udelil mu ju.
     
    82
    Nedobre to vyzeralo s Hintereggerom, ktorý sa dostal do hlavičkového súboja s Traustasonom a potreboval okamžite lekárske ošetrenie. Postavil sa však na vlastné a pokračuje v hre.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly: 18. Bödvarsson, 90+4. Traustason – 60. Schöpf

    Karty:   36. A. Skúlason (ISL), 51. Sigthórsson (ISL), 80. Árnason (ISL), 82. Halldórsson (ISL) – 71. Janko (AUT)

    Nepremenená penalta: 37. Dragović (AUT), mimo


    Island: Halldórsson – A. Skúlason, R. Sigurdsson, Árnason, Sävarsson – B. Bjarnason, G. Sigurdsson, Gunnarsson (C), Gudmundsson (86. Ingason) – Sigthórsson (80. Traustason), Bödvarsson (71. E. Bjarnason).
    Náhradníci: Jónsson, Kristinsson – Hauksson, Hermannsson, Ingason, Sigurjónsson, E. Bjarnason, Magnússon, Hallfredsson, Traustason, Gudjohnsen.

    Rakúsko: Almer – Dragović, Prödl, Hinteregger, Fuchs (C) – Klein, Ilsanker, Baumgartlinger, Arnautović – Alaba – Sabitzer (78. Jantscher).
    Náhradníci: Lindner, Özcan – Garics, Okotie, Junuzović, Harnik, Suttner, Wimmer, Schöpf, Hinterseer, Janko, Jantscher.

    Rozhodca: Marciniak – Sokolnicki, Listkiewicz (všetci POL)